Rationel vinduer: Guide (2024)

rationel vinduer

Rationel vinduer er designet til det danske klima og kan modstå regn, vind og slud. De er blevet udviklet og forbedret gennem mere end 60 år, og et populært valg i mange danske boliger landet over.

Men hvad koster rationel vinduer rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

rationel vinduer

Vil du have en pris på rationel vinduer? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster rationel vinduer?

Rationel er en stor dansk virksomhed, der producerer et hav af forskellige vinduer og dørpartier. Derfor er der ikke blot én enkelt pris når det kommer til deres produktsortiment.

Typisk ligger deres priser i et område på omkring 2.500 til 10.000 kroner per vindue, men dette kan variere alt afhængigt af den specifikke forhandler, størrelsen på vinduet, og flere andre faktorer såsom type og materialevalg.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på rationel vinduer. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Eksempelvis koster et stort vinduesparti i størrelsen 1788 x 2123 mm, med fast karm og klart 3-lags glas omkring 9.250 kroner udført i træ, eller 10.500 kroner hvis man ønsker træ/alu for mindre vedligehold.

Et standard topstyret vindue på 1230 x 1480 mm fra Rationel udført i træ med 3-lags energiglas koster cirka 3.700 kroner. Skal det være udført i træ/alu, koster det cirka 4.000 kroner. Dette vindue er ideelt til traditionelle boliger og giver et klassisk udseende kombineret med moderne isolering.

Et fast vinduesparti i størrelsen 1200 x 1500 mm i træ/alu med 3-lags energiglas koster cirka 5.000 kroner, og er et godt valg til de områder hvor man ikke har behov for at åbne vinduet og ønsker maksimalt lysindfald.

Et dannebrogsvindue koster typisk lidt mere, på grund af den mere komplicerede fremstilling og de ekstra detaljer. For eksempel kan man regne med en pris på omkring 6.000 kroner for et dannebrogsvindue i størrelsen 1288 x 1788 mm.

Rationel producerer både vinduer med fast karm, topstyrede vinduer, sidehængte vinduer, eller vinduer med dreje-kip, vandrette sprosser, dannebrogsvinduer m.m. Disse stilarter danner rammen for udseendet, og kan gøre en stor forskel på hvordan hele boligen føles.

De har udviklet to primære typer stilarter man kan vælge mellem, netop den klassiske type FORMA/FORMAPLUS eller den mere moderne, kaldet AURA/AURAPLUS. Fælles for begge typer, er at PLUS serierne er fremstillet af træ og alu, mens der udelukkende bliver brugt træ i AURA og FORMA serierne. 

Typisk koster PLUS serien en smule mere, cirka 500 til 1000 kroner mere per vindue. Fordelen her er at man får lidt mindre vedligehold på grund af den udvendige alu ramme, der gør at man ikke skal behandle vinduet med træbeskyttelse for at det kan modstå vejret år efter år. 

Den klassiske byggestil FORMA kommer med såkaldte anverfere, også kendt som hasper, der bruges til at åbne og lukke vinduet. Typisk er selve sprosserne og kanterne i vinduet afrundede for at bidrage til det traditionelle udseende.

Den moderne byggestil AURA er derimod mere kantet og stilren, der byder på et arkitekttegnet greb for åbning og lukning af vinduet, og sprosserne sikrer optimal udnyttelse af dagslyset, hvilket skaber lyse og indbydende rum indendørs.

For at få en konkret pris på Rationel vinduer, kan du selv indtaste dine mål og vælge hvilke detaljer der skal inkluderes, når du bestiller et tilbud hos en af de mange forhandlere. Alternativt kan du indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud hos en håndværker, der så vil stå for alt forarbejdet, såvel som montering af vinduerne. 

Her på siden finder du en række links der fører dig til en hurtig og nem kontaktformular, hvor du kan udfylde en kort beskrivelse af dine ønsker. Derefter bliver du kontaktet af tre lokale virksomheder, der hver især byder ind på opgaven. 

Sådan får du den bedste pris på rationel vinduer

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud på rationel vinduer.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på et rationel vinduer gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på rationel vinduer her

Priseksempel

rationel vinduer

Rationel vinduer pris

Fordi der ikke forekommer en aktuel prisliste for Rationel vinduer og døre, får vi mange spørgsmål hvad angår priserne. Derfor har vi opstillet dette priseksempel, der tager udgangspunkt i en bolig fra 1970’erne, hvor en boligejer ønsker at udskifte 4 vinduer, såvel som 1 facadedør.

  • 2 topstyrede vinduer á 1163 x 1178 mm: 9.200 kroner.
  • 2 sidehængte vinduer á 1163 x 1178 mm: 8.500 kroner.
  • 1 facadedør á 923 x 2113 mm: 7.500 kroner.
  • Arbejdskraft for montering af 4 vinduer: 5.400 kroner.
  • Arbejdskraft for montering af facadedør: 2.200 kroner.

Pris for materialer: 25.200 kroner.

Pris for arbejdskraft: 7.600 kroner.

Pris: Samlet på ca. 32.800 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få rationel vinduer hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på rationel vinduer her.

Er rationel vinduer gode?

Rationel vinduer har i mange år været synonym med høj kvalitet, lang levetid og et smukt design. Det er også derfor virksomheden i dag producerer mere end 350.000 vinduer årligt, der monteres i danske boliger landet over.

Siden starten af virksomheden, har kvaliteten været i førersædet hvad angår en robust byggekvalitet som passer til det danske klima. Samtidig bruges der kun gode materialer og deres egne metoder til fremstilling, hvilket resulterer i nogle af markedets bedste vinduer. 

I dag er der også stort fokus på energieffektivitet, hvilket er en af årsagerne til Rationel vinduer i dag bliver fremstillet med 3-lags glas og tætte samlinger, der forhindrer varmetab bedst muligt. Dette skaber et behageligt indeklima, der ikke koster alverden at varme op.

Rationel har valgt at holde deres sortiment forholdsvis simpelt, og tilbyder derfor to forskellige typer designs. Til de moderne boliger kan man vælge deres AURA serie, der har lige linjer og et minimalistisk udseende, eller deres FORMA serie, der byder på det klassiske afrundede udtryk som passer til både nye og ældre boliger.

Hvis du ønsker at skifte vinduer, er det en god ide at overveje nye rationel vinduer. De har mange forskellige modeller og de tilbyder både rationel vinduer og døre. Så hvis du både skal have udskiftet vindue og døren. Er rationel døre også rigtig gode.

Med den nye rationel app kan du se dit eget hus med rationel vinduer og døre, på alle vinduer i dit hus.

Virksomheden er også kendt for deres gode kundeservice. De tilbyder personlig rådgivning og support gennem hele købs- og installationsprocessen, hvilket sikrer, at kunderne er tilfredse med deres køb og har en god oplevelse. 

Rationel fremstiller også yderdøre, terrassedøre, altandøre og hæveskydedøre med glaspartier af samme høje kvalitet.  De har også udviklet en app til at hjælpe med valget og købet af vinduer og døre, hvor man kan få en forhåndsvisning med sin egen bolig som model, for at gøre valget endnu lettere.

Alt i alt er Rationel en virksomhed, der har overlevet mange årtier på grund af solidt håndværk og respekt for deres kunder. Deres omdømme er derfor fuldt ud fortjent, og det gør, at man som ny køber roligt kan vælge Rationel vinduer og døre til det næste byggeprojekt.

Fordele ved rationel vinduer

Med en rig historie bag sig, har Rationel udviklet og produceret vinduer i adskillige årtier. Samtidig har de siden første vinduer altid haft fokus på det danske vejr og behov. Det sikrer de bedste resultater for danske boligejere, der ønsker det bedste for deres hjem.

Rationel er også kendt for at have en fremragende design på deres vinduer, og de går langt for at sikre, at kvaliteten er i top.

Ulemper ved rationel vinduer

Rationel vinduer bliver typisk specielt fremstillet til hver enkelt kunde, og derfor vil der som udgangspunkt være en vis leveringstid involveret. I modsætning til et standardvindue der er klar til øjeblikkelig montering, kan man derfor anse dette som en ulempe. Dog er denne skræddersyede løsning ofte værd at vente på, da det sikrer en perfekt pasform, og et godt resultat der holder helt tæt.

Få 3 gratis tilbud på rationel vinduer

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på rationel vinduer her

Konklusion

Som afsluttende ord, ønsker vi at gentage det faktum, at Rationel vinduer er kendt for en solid og robust byggekvalitet, der sikrer lang levetid og god isolering i det danske vejr.

Med Rationel vinduer får du ikke kun en smuk og energieffektiv løsning, men du investerer også i din boligs komfort og værdi. Uanset om du vælger den klassiske FORMA serie eller den moderne AURA serie, kan du være sikker på at få et produkt, der lever op til de højeste standarder.

Der er mange forskellige slags vinduer at vælge mellem, hvilket gør det muligt at finde en løsning, der passer til enhver type bolig. Det er værd at bemærke, at Rationel vinduer ikke bliver solgt færdigproduceret, men at de skal bestilles og altså specielt fremstilles til hver enkelt kunde.

Dog vil det i nogle tilfælde være muligt at finde en forhandler eller håndværker, der ligger inde med et restparti fra tidligere byggeprojekter, så vi anbefaler altid at ringe rundt for at finde den bedste pris.

Ønsker du hjælp til opgaven, kan du med fordel benytte et af vores links her på siden, så du bliver hurtigt kontaktet af tre professionelle firmaer der byder ind på opgaven med deres ekspertise og forbindelser til Rationel.

Nyttig viden

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ønsker du KPK vinduer? – Se komplet guide her

Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvem forhandler Rationel vinduer?

Uanset om du selv står for indkøbet af dine Rationel vinduer, eller vælger at få håndværkerne til at bestille dem, sker det alt sammen gennem forhandlere. Rationel vinduer forhandles i dag gennem et landsdækkende netværk af byggemarkeder og tømmerhandlere over hele Danmark. Dette inkluderer store kæder som Bygma, Stark, Davidsen, Bauhaus, XL-Byg, Fog og 10-4​, for blot at nævne nogle af de større forhandlere.

Hvor bliver Rationel Vinduer produceret?

Rationel vinduer er i mange år blevet fremstillet i Danmark, men siden 2012 har selve produktionen foregået i Polen. Virksomheden har dog stadigvæk hovedkvarter i landet, hvor de administrerer og overser udviklingen og fremstillingen af deres kendte vinduer, såvel som står klar til at hjælpe med kundeservice og mere. Det er også herfra distributionen bliver håndteret til at sikre en landsdækkende tjeneste.

Hvad hed de første modeller af rationel vinduer?

Virksomheden blev startet af Richard R. Nielsen, der faktisk startede ud med at producere Rationel Staldvinduet, som hurtigt blev et populært og anerkendt produkt i store dele af landet. Der gik ikke lang tid før det i stedet var vinduer til facader som var den drivende kraft i virksomheden, herunder de kendte Rationel Tophængte vinduer som var med til at sprede kendskab og anerkendelse videre.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top