Maling af køkkenlåger: Guide

maling af køkkenlåger

Maling af køkkenlåger kan få ethvert køkken til at se ud som nyt igen til en brøkdel af prisen som et nyt køkken koster.

Men hvad koster maling af køkkenlåger rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

maling af køkkenlåger

Vil du have en pris på maling af køkkenlåger? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster maling af køkkenlåger?

Typisk koster det et sted mellem 250 og 500 kroner per køkkenlåge, når man vælger at få den professionelt malet eller lakeret. Denne pris inkluderer nogle gange afmontering og genmontering efter arbejdet er udført, men det kan variere fra maler til maler.

De fleste malere har forskellige priser alt afhængigt af køkkenlågernes størrelse. Mange malere opdeler størrelserne efter højden på lågerne, da de fleste låger i Danmark er 50-60 centimeter bredde. Typisk koster en låge under 1 meter i højden 250 til 400 kroner, og en låge, der er højere end 1 meter, koster typisk 400 til 500 kroner.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på maling af køkkenlåger. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

3byggetilbud kan også hjælpe dig med sprøjtemaling af køkkenlåger. Det er danmarks største formidler af byggeopgaver. Som hjælper dig med at finde dygtige håndværkere i hele Danmark, da det er et landsdækkende netværk. De formidle byggeopgaver til en bred vifte af opgaver, så en perfekt løsning hvis du skal have hjælp til at mal dine køkkenlåger eller lakering af låger.

Autolakering af køkkenlåger pris ligger lidt lavere typisk på 200 og 400 kroner per køkkenlåge. Lakering af køkkenlåger og lakering af skabslåger på alle overflader giver et utroligt flot resultat.

Der kan også være tillæg, hvis lågerne har været belagt med folie, hvis der er glas i nogle af lågerne, eller hvis der er andre særlige omstændigheder, der vil kræve længere arbejdstid for den enkelte låge samt hvis de skal male køkkenskabe indvendigt.

Ofte vil der være en mængderabat, når man vælger at få malet alle lågerne i køkkenet på samme tid, ligesom der også kan være lidt rabat at hente, hvis man også skal have malet døre eller vægge ved samme lejlighed. 

Hvad angår prisen på maling af køkkenlåger, er det vigtigt først at adskille mellem den hurtige måde og den “korrekte” måde. Dette kommer til dels også an på standen af de eksisterende låger, såvel som kvaliteten af malingen, der skal anvendes til de nye låger.

Først og fremmest lyder rådet fra professionelle malere nemlig, at man skal slibe og grundmale køkkenlågerne inden man kommer ny maling på, for at opnå et jævnt og smukt resultat, der ikke viser tegn på den aktuelle alder af køkkenlågerne.

Derfor er der mange trin involveret i den “korrekte” måde at male eller lakere køkkenlåger på, såsom:

  • Afmontering fra skabe
  • Fjernelse af hængsler
  • Rengøring og tørring
  • Slibning med sandpapir
  • Fyldning af huller og revner
  • Påføring af grunder
  • Maling af låger
  • Slibning af første lag maling
  • Andet lag maling
  • Eventuel efterbehandling
  • Montering af hængsler
  • Genmontering af lågerne

Alt i alt, er der således en række forskellige ting der skal laves ved hver enkelt låge, og det er primært tiden man betaler for, udover selve malingen selvfølgelig.

Ofte vil en god kvalitetsmaling til køkkenlågerne koste en smule mere end normal hvid vægmaling, da malingen skal kunne holde til alt fra madfedt til vand og sæbe uden at blive nedslidt eller afbleget. 

Typisk koster en god kvalitetsmaling et sted mellem 30 til 50 kroner per kvadratmeter dækning, man får, og dertil kommer grundmaling med en pris på cirka 5 til 15 kroner per kvadratmeter. 

Nogle gange skal der som sagt males to lag med den dyre maling, og det kan altså være en væsentlig del af den samlede pris når det kommer til maling af køkkenlågerne. 

Samtidig dækker prisen også fjernelse af gammel maling og reparation af skader, som i nogle tilfælde kan kræve en del tid for visse låger. Derfor vil man ofte opleve at maleren kommer ud og vurderer lågerne nærmere, før man får en endelig pris.

Er der plads i hjemmet til at samtlige låger kan ligge afmonteret til slibning, maling og tørring, vil projektet ofte være billigere, end hvis maleren skal bringe lågerne tilbage til deres værksted eller virksomhed.

Sådan får du den bedste pris på maling af køkkenlåger

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på maling af køkkenlåger.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på maling af køkkenlåger gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på maling af køkkenlåger her

Priseksempel

maling af køkkenlåger

Maling af køkkenlåger pris

I dette priseksempel har en boligejer kontaktet 3 malere med henblik på maling af køkkenlågerne. Der er 10 låger under 1 meter i højden, og 4 låger over 1 meter i højden. Alle lågerne er 50-60 centimeter bredde.

  • 10 stk låger under 1 meter høje á 350 kroner: 3.500 kroner.
  • 4 stk låger over 1 meter høje á 450 kroner: 1.800 kroner.

Pris: Samlet på ca. 5.300 kr. alt inkl.

Dette er blot et eksempel på en gennemsnitlig pris for danske boligejere over de sidste par år. Hvis du gerne vil have en mere præcis idé om prisen, er det en god idé at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Beskriv kort din opgave, og bliv derefter kontaktet af professionelle virksomheder nær din bolig med et stærkt tilbud.

Få 3 gratis tilbud på maling af køkkenlåger her.

Maling af køkkenlåger farver

En af de helt store beslutninger man skal tage når det kommer til  at male køkkenlågerne, er selvfølgelig hvilken farve man bør vælge. Her kan kreativiteten få frie tøjler, og de personlige ønsker kan komme til at spille en stor rolle.

Spørger man 10 forskellige danskere, er det dog også muligt at få 10 forskellige svar når det kommer til den bedste farve på køkkenlågerne. Derfor er det en god idé at sætte sig lidt ind i mulighederne, såvel som den betydning de forskellige farver har.

De klassiske hvide køkkenlåger er noget de fleste af os har stiftet bekendtskab med før eller siden. Det er et tidløst eksempel på en neutral stil, der samtidig har den fordel at få mindre køkkener til at se lidt større ud. Det er nemt at matche hvidevarer og dekorationer med den hvide farve, og fungerer både godt i traditionelle køkkener såvel som mere moderne.

Hvis du har gamle og slidte køkkenlåger er det en god ide at få dem malet. Det er vigtigt at rengøre køkkenlågerne grundigt inden de skal males. Når man maler køkkenlågerne skal det gøres med stor præcision og det er derfor svært selv at male lågerne.

Når du skal male køkkenlåger er det vigtigt at gøre det i en jævn overflade og ensartet overflade. På den måde får du et flot resultat når lågerne tørre. Det skal typisk være vandbaseret maling du bruger når du skal maler køkkenlåger. Hvis du har slidte køkkenlåger kan det være en god ide at give det en gang maling så det får en flot glat overflade, så dine gamle køkkenlåger får en flot overflade. På den måde får du det flotteste resultat.

I den anden ende af farveskalaen finder man de sorte køkkenlåger, som især de senere år har vundet stort indpas i mange danske køkkener. Her vælger mange at kombinere dem med kobberfarvede armaturer for et smukt udseende. Populariteten skyldes især at der er kommet større og flere vinduer med i køkkenet, som gør det mere lyst, da sorte låger ellers kan føles lidt for tunge i et mørkt køkken.

Sidst men ikke mindst, er der også mange køkkener landet over, der benytter pastelfarver, såsom mint, grøn, rosa og lignende. Dette er velegnet til en hyggelig indretning der følger resten af boligen, og går godt sammen med nips og detaljer. Her vælger mange at kombinere pastelfarverne med naturlige materialer af træ og sten for at skabe et lækkert udtryk i køkkenet.

Fordele ved at male køkkenlåger

Ved at male de eksisterende køkkenlåger, kan man spare en del tid og besvær ved at bære de gamle elementer på lossepladsen, og montere de nye. Samtidig er det også væsentligt billigere, og som en ekstra bonus, er det også mere miljøvenligt, da man genanvender de eksisterende materialer, i stedet for at købe nyt. Og når man endda kan få et resultat, der ser nyt og moderne ud, er det ingen overraskelse, at så mange danskere vælger denne løsning.

Ulemper ved at male køkkenlåger

For at få et godt og professionelt resultat, kræver det at selve skabene og skufferne er i en vis stand. Selvom lågerne måske ser ud som nye, er det ikke så rart, hvis de indvendige elementer føles rådne eller forældede. Det er trods alt, at de hylder, at man opbevarer sine madvarer, tallerkener og lignende. Samtidig er det ikke alle køkkenlåger, der er lige gode til at blive malet. Nogle har måske et gammeldags design med kanter eller andre detaljer, der ikke vil se moderne ud selvom de bliver nymalet.

Få 3 gratis tilbud på at male køkkenlåger

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på maling af køkkenlåger her

Konklusion

Maling af køkkenlåger kan være en billig måde at fornye sit køkken på, og få et helt nyt udtryk. Det er langt fra lige så besværligt som at adskille de gamle køkkenelementer og montere nye, og så kan man samtidig skåne miljøet ved at genbruge de eksisterende låger og elementer.

Samtidig får man frit valg mellem alle regnbuens farver, så kreativiteten kan slippe løs, og man kan præge køkkenet med sit personlige præg. Uanset om det gælder renovering med henblik på videresalg af boligen, eller blot er tid til en modernisering, kan at male køkkenlåger være et godt valg, der i visse tilfælde endda kan være en god investering, der gør boligen mere attraktiv.

Nyttig viden

Ønsker du byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ønsker du maling af facade? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at få malet køkkenlåger?

En enkelt køkkenlåge koster typisk et sted mellem 300 til 400 kroner at få professionelt malet. Dette vil afhænge af størrelsen på lågen, såvel som hvor meget den skal repareres og hvor mange omgange maling den skal have. Læs mere om priserne ovenfor i vores artikel.

Kan man male køkkenlåger selv?

Ja. Det er muligt at opnå et godt resultat selv, hvis man har mod på at sætte sig ind i de forskellige trin, der kræves. Det kræver også adskillige timers arbejde og forberedelse, men det er ikke en teknisk svær opgave, så længe man har redskaberne til at slibe lågerne ned, male dem igen, såvel som at afmontere og genmontere hængsler, håndtag og lignende.

Hvilken type maling til køkkenlåger?

Typisk anvender man træmaling til køkkenlåger, men det kommer an på hvilket materiale selve køkkenlågen er fremstillet af. De fleste ældre køkkenlåger er lavet af træ, mens flere moderne låger fra eksempelvis Ikea er lavet af laminat, MDF eller melamin. Hver type materiale kræver en bestemt type maling, så husk at undersøge nøje før du investerer i maling.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top