Dannebrogsvinduer: Guide (2024)

dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer er smukke og et klassisk element der præger danske boliger overalt i landet.

Men hvad koster dannebrogsvinduer rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på dannebrogsvinduer? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster dannebrogsvinduer?

Der findes mange forskellige størrelser og typer dannebrogsvinduer, så prisen vil variere betydeligt alt afhængigt af din boligs specifikke behov. 

Dog kan man som udgangspunkt sige, at dannebrogsvinduer typisk koster fra 1.500 kroner fra de mindre og mere simple udgaver, og op til 10.000 kroner for vinduer med mange fag og større dimensioner.

Skal du også have monteret dine vinduer af en professionel fagperson, vil det yderligere føre på en forventet udgift i omegnen af 1.000 kroner til 2.500 kroner per vindue, alt afhængigt af hvor stort vinduet er, og hvor besværligt et sted det skal monteres.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på montering af dannebrogsvinduer. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Hvad angår prisen, vil materialet som vinduet fremstilles af også have indflydelse. Her er de billigste udgaver typisk lavet af PVC, hvor dannebrogsvinduer af træ eller træ og alu typisk koster lidt mere.

Skal ruderne være ekstra varmebesparende og isolerende kan du også forvente en højere pris, da 3-lags ruder typisk koster mere end 2-lags ruder for eksempel. 

Prisen vil også afhænge af selve udformningen på vinduet. Nogle dannebrogsvinduer er bygget i flere fag, og har forskellige detaljer og dekorationer udover sprosserne, hvilket kan øge prisen yderligere.

Mange producenter tilbyder også ekstra tilvalg til dannebrogsvinduet, såsom solafskærmning der hjælper mod blændende lys fra solens stråler, eller lyddæmpende egenskaber der kan holde støj fra trafik eller naboer på et minimum. 

Der kan også være indbygget en friskluftventil der kan gøre det nemt og hurtigt at lufte ud i boligen uden at skulle åbne vinduet helt. Disse ekstratilvalg kan tilpasses efter individuelle behov og præferencer og kan tilføje ekstra funktionalitet og komfort til dannebrogsvinduerne.

Sådan får du den bedste pris på dannebrogsvinduer

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på dannebrogsvinduer.

Se hvordan det fungere i videoen herunder

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på dannebrogsvinduer gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på dannebrogsvinduer her

Priseksempel

dannebrogsvinduer

Pris på dannebrogsvinduer

Efter mange års trofast tjeneste, er de gamle dannebrogsvinduer ved at være udtjente. Boligejeren har lagt mærke til varmeregningen er markant højere end naboernes, og mistænker det enkelte lag glas for at være årsagen.

Boligejeren indhenter derfor 3 tilbud, helt gratis og uforpligtende, og vælger et tilbud fra den nærmeste virksomhed i området. Deres tilbud er baseret på følgende:

  • 8 x træ-alu Dannebrogsvinduer á 2.500 kroner = 20.000 kroner.
  • 8 x montering af vinduer á 900 kroner = 7.200 kroner.

Pris: Samlet på 27.200 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få nye dannebrogsvinduer hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på dannebrogsvinduer her.

Hvad er dannebrogsvinduer?

Et dannebrogsvindue er kendetegnet ved at have et design, der minder om det danske flag på grund af opdelingen af rammerne med firkantede felter. Dette kaldes også en krydsning af sprosserne, og resulterer altså i et yderst tidløst og klassisk design, der passer til langt de fleste hjem i landet.

På grund af dette design forbindes dannebrogsvinduet ofte med vores nationale værdier og identitet, og er med årene blevet et ikonisk designelement. 

Traditionelle dannebrogsvindue er energirigtige vinduer som kræver minimal vedligeholdelse. De kan både fås som alu vinduer og træ vinduer.

Hvis du ønsker nye vinduer er det en god ide at vælge klassiske dannebrogsvinduer med to aflange felter da det passer godt til det danske klima og giver et charmerende udtryk.

Nye dannebrogsvindue kræver minimal vedligeholdelse, så hvis du skal have skiftet vinduer er dette et godt valg.

Så udover at minde om det danske flag, anses Dannebrogsvinduet derfor som værende en del af den danske bygningsarv, og anvendes af samme årsag også i mange offentlige bygninger i hele Danmark. 

Traditionelt set blev dannebrogsvinduer fremstillet med rammer af træ, hvor især fyrretræ eller egetræ blev anvendt på grund af deres holdbarhed og udseende. Hvor man brugte lim eller stifter til at samle rammerne.

Oprindeligt blev de tilvirket af dygtige håndværkere på gammeldags vis, men i dag bliver de fleste vinduer fremstillet af maskiner på fabrikker for at sikre et ensartet udseende, der altid har de korrekte standardmål.

Dannebrogsvinduer af træ bliver behandlet med maling eller lakering for at beskytte dem mod vejr og vind, hvilket gør dem i stand til at holde mange år uden det store vedligehold på trods af materialet.

Der findes dog også moderne dannebrogsvinduer, der er fremstillet af andre materialer. Her er et populært valg kombinationen af træ på indersiden, og aluminium på ydersiden. Det giver stadigvæk det traditionelle udseende, men byder på endnu bedre holdbarhed. 

Alternativt kan man også vælge et dannebrogsvindue af PVC, der er et plastmateriale som kommer med en række fordele sammenlignet med træ. PVC holder nemlig formen i kulde eller varme, hvor træ har tendens til at slå sig eller blive påvirket af ændringer i temperatur og fugtighed.

Derfor kan dannebrogsvinduer af PVC være et godt valg hvis man bor i et område hvor der er mere regn eller fugt end normalt, da PVC vinduer er mere modstandsdygtige overfor råd, såvel som skadedyr og lignende.

Ønsker du at høre nærmere om hvilket materiale du bør vælge for dine dannebrogsvinduer, anbefaler vi, at du indhenter 3 gratis tilbud fra professionelle fagfolk. De vil hjælpe dig med at finde den bedste pris, og samtidig kan de også rådgive dig til at vælge det materiale, der passer bedst til dit område og dine behov.

Hvor meget varmetab er der fra gamle dannebrogsvinduer?

For at vurdere hvor slemt varmetabet er fra dine ældre dannebrogsvinduer, bør du først finde ud af hvor gamle vinduerne er. Jo ældre vinduerne er, jo mere varmetab kan du regne med er aktuelt.

Moderne termoruder holder meget bedre på varmen, hvor ældre typer glas har tendens til at have en ringere isoleringsevne. Samtidig vil gamle dannebrogsvinduer ofte være utætte, eller have andre problemer med deres tilstand eller materialer, der gør at de lukker unødvendigt meget kold luft ind i boligen.

Typisk er gamle dannebrogsvinduer udelukkende fremstillet med rammer og sprosser af træ, hvilket med tiden også vil rsultere i et større varmetab, på grund af de naturlige porer i træet der med tiden kan udvide sig eller trække sig sammen, og på den måde være mindre effektiv til at forhindre varmetab.

Som tommelfingerregel, kan man sige at der er stort varmetab i forhold til moderne løsninger, hvis dannebrogsvinduet kun har en enkelt rude, da denne metode er ineffektiv. For eksempel skal alle nye vinduer leve op til energiklasse A, hvilket typisk sker ved 3-lags glas.

Moderne dannebrogsvinduer vil ofte være at foretrække, på grund af det øgede fokus på et lavere energiforbrug og brugen af termoruder, der ikke blot vil sænke dine udgifter til varme, men også skabe et bedre indeklima og øge komforten i dit hjem.

Er du stadigvæk i tvivl om dine vinduer medfører et for stort varmetab, kan det være en god idé at kontakte en professionel glarmester eller anden fagperson, der kan komme ud og vurdere de specifikke vinduer.

Fordele ved dannebrogsvinduer

Et moderne dannebrogsvindue er broen mellem den danske historie og den danske fremtid. Ved at bibeholde det klassiske design og fremstille dannebrogsvinduet med moderne teknikker, opnår man et flot vindue, der samtidig holder godt på varmen og sikrer en lav varmeregning.

Ulemper ved dannebrogsvinduer

På grund af de mange sprosser og individuelle stykker glas, kan et dannebrogsvindue koste mere i materialepris end andre vinduer af samme størrelse. Dog er man dog med til at føre traditionen videre, og skabe et æstetisk smukt udtryk, der er en integreret del af dansk arkitektur og kultur.

Få 3 gratis tilbud på dannebrogsvinduer

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på dannebrogsvinduer her

Konklusion

Dannebrogsvinduer er en del af den danske kulturarv, og et klassisk element i mange offentlige og private bygninger landet over. De moderne udgaver er desuden nemme at vedligeholde, og kan holde mange år ud i fremtiden.

Uanset om du vælger 2-lags eller 3-lags dannebrogsvinduer, vil du få et behageligere indeklima, der er nemmere og billigere at varme op om vinteren, og hvis du vælger ekstra tilvalg som lyddæmpning eller solafskærmning, får du også andre fordele med i prisen. 

Alt dette gør dannebrogsvinduet til det oplagte valg for enhver boligejere, der ønsker at gøre sit for at bevare den danske byggestil, og samtidig nyde godt af alle de moderne tiltag.

Nyttig viden

Ønsker du udskiftning af vinduer?  – Se komplet guide her.

Ønsker du træ alu vinduer? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster et dannebrogsvindue?

Prisen på et Dannebrogsvindue varierer afhængigt af størrelse, kvalitet og design. Typisk kan prisen ligge mellem 1500 og 4000 kroner, men specielle eller skræddersyede vinduer kan koste mere. Dannebrogsvinduer er en symbolsk og æstetisk tiltalende tilføjelse til enhver dansk indretning.

Hvordan er et dannebrogsvindue hængslet?

Et Dannebrogsvindue er normalt hængslet på den ene side af vinduesrammen, hvilket tillader det at åbne udad. Dette tillader let ventilation og bevarer den ikoniske Dannebrog-form, mens det tilføjer et unikt præg til indretningen.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top