Træ alu vinduer: Guide (2024)

træ alu vinduer

Træ alu vinduer er holdbare og kræver minimalt vedligehold, derudover isolere de effektivt mod vejr og vind.

Men hvad koster træ alu vinduer rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

træ alu vinduer

Vil du have en pris på træ alu vinduer? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster træ alu vinduer?

Prisen for træ alu vinduer er faldet markant siden de først kom på markedet. Derfor er de i dag nogle af de mest valgte vinduer til miljøbevidste boligejere, der ønsker at undgå ineffektive vinduer der lader varmen slippe ud, og kulden slipper ind.

Som med de fleste andre typer vinduer, er træ alu vinduer i standardmål billigere end de træ alu vinduer der skal fremstilles specielt. Når det kommer til standardmål for et enkelt vindue, såsom 1200 x 1200 mm eller dobbelt vindue på 1800 x 1200 mm, kan man derfor forvente en pris på 3.000 til 6.000 kroner per vindue.

Et træ alu vindue der skal tilpasses boligen kan koste alt fra 4.000 kroner og op til 10.000 kroner, afhængigt af størrelsen, typen på vinduet og de øvrige specifikationer. 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at disse priser kun er omtrentlige og kan variere baseret på markedsvilkår, producentens prissætning og eventuelle ekstra omkostninger såsom installation og tilpasning.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på montering af træ alu vinduer. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Størrelsen er noget af det der har den største indflydelse på prisen. Det er af sagens natur fordi, der skal bruges mere glas og flere materialer på større vinduer. Disse priser vil yderligere variere fra firma til firma, da nogle virksomheder er bedre egnet til at give gode priser på specielle vinduer.

Dog kan mindre træ alu vinduer godt have en højere pris end et større vindue, hvis det mindre træ alu vindue har en kompleks form eller er designet med mønster, buede vinduer eller andre særlige detaljer.

Selve glasset, og antallet af lag har også stor betydning. I dag er der stort fokus på energieffektivitet, og derfor kan kan vælge træ alu vinduer med 2 og 3 lag. Jo flere lag, jo mere kan man forvente at vinduet vil isolere, men det koster også mere. Træ alu vinduer i 2 lag koster typisk 3.000 til 7.000 kroner. 3-lags træ alu vinduer koster derimod ofte 4.000 til 8.000 kroner.

Forskellige producenter af træ alu vinduer benytter træ af varierende kvalitet. Derfor vil selve det træ der bruges også have en indflydelse på den samlede pris. Jo højere kvalitet som træet har, jo længere kan man forvente vinduet holder og modstår vejr og vind.

Sådan får du den bedste pris på montering af træ alu vinduer

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer med speciale i montering af vinduer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på træ alu vinduer.

Se hvordan det fungere i videoen herunder

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på træ alu vinduer gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på montering af træ alu vinduer her

Priseksempel

Pris på nye træ alu vinduer

I dette priseksempel har en boligejer i Danmark besluttet sig for at udskifte de gamle vinduer fra 1970’erne. Efter at have taget nøje mål selv, har ejer fundet frem til at der sidder 8 styks trævinduer med standardmål i boligen på 1200 x 1200 mm.

Boligejeren indhenter 3 tilbud helt gratis og uforpligtende, og vælger et tilbud fra den nærmeste virksomhed i området. Deres bud er baseret på det følgende:

  • 8 x træ-alu vinduer á 4.500 kroner = 36.000 kroner.
  • 8 x montering af vinduer á 1.500 kroner = 12.000 kroner.

Pris: Samlet på 48.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få nye træ alu vinduer hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på montering af træ alu vinduer her.

Hvad er træ alu vinduer?

Som navnet antyder, er et træ alu vindue fremstillet af både aluminium såvel som træ. Nærmere betegnet er det altså selve rammen på vinduet der er tale om, og her vil man få et vindue der har en træramme beklædt med aluminium på ydersiden.

På denne måde opnår man det bedste fra begge verdener. Først og fremmest sikrer træet i rammen, at man opnår god termisk isolering, især når man vælger et vindue med 2 eller 3 lag ruder. På denne måde undgår man unødvendigt varmetab, og kan altså få et bedre energimærke og lavere omkostninger til varme.

Samtidig vil rammens yderside af aluminium betyde mindre vedligehold for boligejere sammenlignet med normale trævinduer, fordi de ikke kræver regelmæssig lakering eller maling, og samtidig også klarer sig bedre i det danske klima. 

Rent visuelt kan man sige, at træ alu vinduer har et naturligt og klassisk udseende på indersiden, takket være træets varme og charme. Omvendt har de et moderne og elegant udseende på ydersiden, takket være den glatte og holdbare aluminiumsbelægning.

I dag kan man finde mange træ alu vinduer der er fremstillet af bæredygtigt træ og genanvendeligt aluminium, hvilket hjælper med at reducere klimaaftrykket endnu mere. På denne måde kan man få en grønnere bolig, derudover lavere varmeforbrug, og har en højere værdi på længere sigt.

Alt i alt er træ alu vinduer populære fordi de kombinerer traditionel dansk stil med holdbarhed og miljøvenlighed til en fornuftig pris, der ikke er væsentligt højere end andre typer vinduer uden disse fordele.

Kan man male træ alu vinduer?

Ja, det er helt klart muligt at male mange typer af træ alu vinduer. Her kan man vælge blot at male den indvendige træramme, men det er også muligt at male den udvendige belægning af aluminium hvis man vælger den rette maling.

På denne måde er træ alu vinduer yderst fleksible, da nye boligejere nemt kan ændre udseendet efter ønske. Trærammen indvendigt er nem at male den farve man ønsker, og her har man i store træk frie rammer. 

Dog er det værd at nævne, at man bør bruge en maling af høj kvalitet til den udvendige del, fordi regn, slud, sne og andre vejrforhold med tid vil slide på malingen.

Samtidig skal denne maling også være fremstillet til at kunne binde på metaloverflader, og nogle gange kan det være nødvendigt med flere lag, eller først at male med en speciel grunder egnet til formålet.

Fugning af træ alu vinduer

Træ alu vinduer skal også fuges som traditionelle vinduer. Formålet med at fuge vinduer er at sikre det hulrum mellem selve vinduesrammen, og muren forbliver tæt og ikke lukker luft eller vand ind. 

Ved montering af nye vinduer bliver dette arbejde typisk udført af montøren, men hvis du har ældre træ alu vinduer, kan det være en god idé at indhente 3 tilbud og få en god pris på arbejdet.

Det er en proces der er vigtig at få udført korrekt, men det er dog muligt at gøre selv med de rette materialer og den rette viden. Fugemassen skal være af en tilstrækkelig kvalitet og egnet til udendørs brug. Derfor vælger mange en fugemasse af silikone eller akryl, da man også kan vælge den ønskede farve til at matche vinduets ramme.

Før man fuger hulrummet, skal man sikre sig at overfladerne er rengjorte, da fugemassen vil klæbe bedre. Typisk bruger man en fugepistol til opgaven, men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt med andre kreative løsninger hvis der ikke er plads nok til sprøjten.

Har du før prøvet at fuge, vil du nok have oplevet det kan være svært at få fugerne til at se lige og pæne ud, især ved så lange strækninger som der typisk er at finde på træ alu vinduer. Derfor anbefaler vi, at du indhenter 3 tilbud fra professionelle fagfolk, der helt gratis sender dig uforpligtende tilbud på din opgave.

Fordele ved træ alu vinduer

Træ alu vinduer har en lang forventet levetid, og passer godt til langt de fleste typer danske hjem. Den indvendige træramme giver varme og hygge i boligen, og den udvendige alu ramme sikrer et flot og moderne udtryk, der ikke skal vedligeholdes eller udskiftes.

Takket være kombinationen af træ og alu, opnår man et vindue, der har høj termisk isoleringsevne, og altså hjælper med at reducere varmetab og derfor mindsker de faste udgifter til varme. Ved at vælge 2-lags eller 3-lags vinduer kan man især mærke forskel på energimærket.

Ulemper ved træ alu vinduer

Træ alu vinduer vejer typisk mere end eksempelvis PVC vinduer, og derfor er de mere besværlige at montere. Samtidig koster de også mere at fremstille. Derfor vil den samlede pris også være højere end nogle alternative vinduestyper.

Det er vigtigt at afveje både fordele og ulemper og overveje dine specifikke behov og præferencer, når du træffer beslutning om, hvilke vinduer der er bedst egnet til din bolig.

Hvis du ønsker hjælp til at drage den bedste beslutning, anbefaler vi at du benytter vores links her på siden til at komme i kontakt med 3 forskellige professionelle virksomheder. Beskriv din opgave og få derefter de bedste tilbud og idéer. Det er hurtigt og nemt!

Få 3 gratis tilbud på træ alu vinduer

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på montering af træ alu vinduer her

Konklusion

Træ alu vinduer er kommet til Danmark for at blive. De har vundet indpas blandt mange boligejere allerede, og der opleves en stigning år for år i antallet af udskiftninger til denne type.

Det skyldes de mange fordele, såsom lavt vedligehold, god isolering og lang levetid. Det klassiske udtryk på indersiden, og det polerede og elegante udseende på ydersiden gør, at træ alu vinduer passer godt ind i både murermestervillaen, andre parcelhuse og endda moderne lejligheder.

Vi håber du har fundet nyttig information i denne guide, og hvis du ønsker at gå videre med dit projekt, anbefaler vi som altid at du indhenter 3 uforpligtende og gratis tilbud.

Nyttig viden

Ønsker du udskiftning af vinduer?  – Se komplet guide her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid holder træ alu vinduer?

Træ-alu-vinduer er kendt for deres holdbarhed og æstetiske appel. Med korrekt pleje og vedligeholdelse kan de vare i årtier, da aluminium beskytter træet mod vejr og forvitring. Regelmæssig rengøring og maling kan forlænge deres levetid betydeligt.

Hvordan vedligeholder man træ alu vinduer?

Vedligeholdelse af træ-alu-vinduer indebærer regelmæssig rengøring med mildt sæbevand og en blød klud for at fjerne snavs og støv. Desuden kræver det periodisk inspektion og reparation af eventuelle revner eller skader samt opfriskning af træet med passende maling eller lak.

Hvad er træ alu?

Træ-alu refererer til en type vindue, hvor trærammen er beklædt med aluminium på ydersiden. Dette kombinerer træets æstetik og varmeegenskaber med aluminiumets holdbarhed og vedligeholdelsesfri fordele, ideelt til både moderne og traditionelle arkitektoniske design.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top