Fransk altan: Guide & oversigt

fransk altan

En fransk altan er et populært valg til boligejere der ønsker ekstra funktion og stil til en fornuftig pris.

Men hvad koster en fransk altan rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

fransk altan

Vil du have en pris på en fransk altan? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en fransk altan?

En fransk altan koster væsentligt mindre end en traditionel altan på grund af den mindre størrelse. Selvom priserne vil variere af en række faktorer, kan man som udgangspunkt regne med en pris på et sted mellem 30.000 til 75.000 kroner alt inklusive.

Her går udgifterne blandt andet til selve altandøren, der kan koste mellem 5.000 til 15.000 afhængigt af antal fag og lag af glas. Gelænderet kan være af træ, glas eller metal som støbejern eller galvaniseret stål, hvor sidstnævnte ofte er den billigste løsning. 

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på franske altaner. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Udover selve døren og gelænderet kan der være ekstra tilpasninger eller funktioner, der påvirker prisen. Dette kan omfatte tilføjelse af ekstra sikkerhedsfunktioner som låsbare døre eller børnesikringslåse, samt muligheden for at tilføje ekstraudstyr som integrerede myggenet eller skydedøre.

Dertil inkluderer den samlede pris også andre materialer til montering og fastgørelse, samt arbejdskraft, installation og tilladelser fra kommunen. Ved lejligheder kan der være en del arbejde forbundet med planlægning, inden projektet kan skydes i gang, ligesom der også ofte skal anvendes flere containere og trailere til at huse arbejdsfolk og materialer.

Til enkeltstående projekter er prisen typisk lavere end ved større lejlighedskomplekser. Det er dog værd at bemærke, at investeringen i en fransk altan ofte betaler sig selv tilbage på flere måder.

Først og fremmest får man en mere attraktiv og funktionel bolig, men dette afspejler sig også i den værdiforøgelse, man typisk oplever. Det er svært at sige præcist hvor meget ens boligværdi stiger, men det ligger ofte på et sted mellem 75 til 200% af investeringen.

Samtidig bliver det også lettere at sælge boligen i mange tilfælde, da den franske altan vil være mere attraktiv for købere i sig selv, og samtidig give mere lys og luft i boligen, der yderligere tiltrækker køberne.

I nogle tilfælde vil det være muligt at få finansieret opførelsen af en fransk altan i banken eller kreditforeningen på grund af den forholdsvis gode sikkerhed og værdiforøgelse som altanen kan tilføje hjemmet.

Sådan får du den bedste pris på en fransk altan

For at gøre det nemt at finde den bedste pris på en fransk altan, er det en oplagt mulighed at indhente tilbud fra 3 forskellige virksomheder. Det giver et overblik og gør det hurtigt at sammenligne tilbud og priser, så man kan træffe den rigtige beslutning for projektet. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du nu indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på fransk altan.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på en fransk altan gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på en fransk altan her

Priseksempel

Pris på en fransk altan

I dette priseksempel antager vi, at en boligejer i en lejlighed ønsker en fransk altan i soveværelset for at få mere lys og charme ind i hjemmet. Der skal etableres en ny døråbning, indsættes altandør og monteres et gelænder. 

Boligejeren har valgt et klassisk støbejern gelænder, og en 2-fags dør med energibesparende ruder for at opnå det traditionelle udseende med moderne egenskaber.

Materialer og arbejdskraft:

  • Fransk altandør: 15.000 kr.
  • Smedejernsgelænder: 8.000 kr.
  • Arbejdskraft og installation: 12.000 kr.
  • Planlægning og tilladelser: 2.500 kr.

Pris: Samlet på ca. 37.500 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en fransk altan hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på en fransk altan her.

Hvad er en fransk altan?

Den franske altan har ikke nogen udendørs platform der kan anvendes, men har stadigvæk en fuld dør der kan åbne op for lys og luft til hjemmet. Den kendetegnes typisk ved det flotte gelænder, ofte fremstillet af smedejerns balustre eller lignende. Selve døren åbner ind mod hjemmet, for at bringe naturen og lyset med ind.

En fransk altan giver en masse nye muligheder og praktisk brug, da man kan placere altankasser, fuglefoder eller andet på selve gelænderet, der skaber en forbindelse til udendørslivet. 

En fransk altan giver et bedre lysindfald og bedre udluftningsmuligheder i dit hjem. Det er et rigtig godt alternativ til en almindelig altan.

Samtidig vælger mange ejere af franske altaner at sætte et spisebord eller andet møbel ved døråbningen, således at man kan få rigeligt med frisk luft og sol, når man nyder et måltid mad, uden at skulle gå ud i haven eller gården.

Den franske altan er også et oplagt valg til soveværelset, hvor man ønsker et bedre indeklima. Med normale vinduer kan det være svært at lufte ordentligt ud, men med en dør i fuld størrelse er det markant hurtigere, og man har endda et gelænder man kan hænge dynerne på.

En fransk altan bør man aldrig gå på kompromis med sikkerheden. Jo højere op i højden man kommer, jo vigtigere er det at vælge det rette gelænder. Samtidig skal det også sikres at gelænderet monteres korrekt og at det opfylder en række standarder og krav.

Når det er sagt, er franske altaner typisk anset som værende sikre for børnefamilier, ældre og rent generelt. Det skyldes den begrænsede åbning og højden på gelænderet. Det er også muligt at vælge altandøre, der er børnesikrede, ligesom de fleste altandøre til franske altaner kan låses med nøgle.

Der findes forskellige type gelændere man kan vælge mellem, hvor det traditionelt set er et gelænder af støbejern der anvendes. Her vælger de fleste danskere at male det i klassiske franske farver, men flere og flere har også valgt et mere moderne udseende i sort eller koksgrå.

Alternativt til metal gelænderet kan man også vælge et glasværn. Det er mindre traditionelt hvad udseendet angår, men giver en endnu bedre udsigt og et bedre lysindfald. Typisk vælger man mellem disse to typer alt afhængigt af boligens arkitektur for at skabe et sammenhængende udtryk.

Franske altaner ses både på private parcelhuse såvel som i lejligheder overalt i landet. Det skyldes ikke mindst at kravene for montering er lavere, såvel som selve prisen i forhold til altaner i fuld størrelse. 

Nogle kommuner har også strenge regler og krav for hvilke altaner der må opføres, og franske altaner er typisk tilladt. Det er nemlig ofte et krav, at der skal være mere end 8 meter til nærmeste bygning for at kunne opføre en større altan for eksempel.

Det kræver normalt professionelle fagfolk, når der skal monteres en fransk altan, da det handler om sikkerhed og kvalitet. Ikke mindst for selve altanen, men ofte skal der laves ændringer i hjemmet til altandøren, så det er vigtigt at arbejdet bliver udført korrekt. 

Derfor er det ikke en opgave, man selv bør løse. Så ønsker du hjælp til montering af fransk altan, anbefaler vi, at du indhenter 3 uforpligtende og gratis tilbud. Her vil du kunne sammenligne prisforslag og tidshorisonter for at vælge det bedste firma til opgaven.

Fordele ved en fransk altan

Selvom en fransk altan måske ikke er den største type, giver den stadigvæk mulighed for at sidde og nyde den friske luft sammen med aftensmaden, såvel som pladsen til at gro blomster og andre planter skulle man ønske dette. Samtidig tilføjer en fransk altan et unikt udtryk for enhver bolig, der giver et strejf af elegance og god stil.

Ulemper ved en fransk altan

En fransk altan er velegnet til to personer, men ønsker man hele familien kan samles på selve altanen, er det nok ikke det rette valg. Dog er der mange boliger og lejligheder, hvor en fransk altan er den bedste løsning på grund af pladsforholdene.

Få 3 gratis tilbud på en fransk altan

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på en fransk altan her

Konklusion

Ved en fransk altan får man masser af lys ind i hjemmet på grund af åbningen, og god mulighed for at sætte et større spisebord i rummet og skabe en hyggelig spiseplads med udsigt til omgivelserne. 

Det er et godt valg til en række forskellige private boliger, både parcelhuse og lejligheder, på grund af kommunens krav om plads til skel og naboer ikke er lige så skrappe som ved andre typer altaner.

Samtidig er prisen også markant lavere, ofte blot en tredjedel af hvad en større altan koster. Investeringen betaler ofte sig selv hjem i store træk, nogle gange helt op til 200% af prisen det koster at etablere den franske altan.

Ønsker du at få en konkret pris på opførelsen og monteringen af en fransk altan? Så klik på et af vores links her på siden og få tilsendt 3 uforpligtende tilbud. Det er helt gratis og sparer dig for tid og penge, da du bliver sat i kontakt med virksomheder i dit lokalområde der alle byder ind på opgaven.

Nyttig viden

Ønsker du prisen på udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor hedder det en fransk altan?

En "fransk altan" er opkaldt efter sin oprindelse i Frankrig og er en lille, dekorativ altan uden plads til ophold. Navnet reflekterer sin æstetik og popularitet i franske byer gennem århundrederne.

Hvad koster en fransk altan?

Prisen på en fransk altan varierer afhængigt af størrelse, materiale og design. Prisen ligger typisk mellem 30.000 til 75.000 kroner.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top