Ståltag: Guide & oversigt (2023)

ståltag

Et ståltag har utrolig lang levetid og kræver stort set ingen vedligeholdelse. Det kan holde i helt op til 50 år og kræver sjældent reparation

Men hvad koster det rent faktisk at få monteret et ståltag?

Læs med videre her for at finde ud af hvad du skal forvente at betale for opgaven.

Få den bedste pris her

Du kan nemt indhente 3 gratis & uforpligtende tilbud på nyt ståltag her. Så er du sikret den bedste pris.

Hvad koster et nyt ståltag?

Pris på et ståltag ligger normalt på mellem 700 – 1200 kr pr m2 inklusiv montering. Det gode ved et ståltag er at det kræver stort set ingen reparation og har meget lang levetid. Det betyder at når du først har fået lagt nyt ståltag, skal du ikke bruge særlig mange penge på vedligeholdelse.

Der kan dog være stor forskel på prisen på det endelige resultat. Her er der flere forskellige faktorer der kan påvirke prisen op eller ned.

Den første ting er placering i Danmark. Der er stor forskel på timeprisen på en håndværker rundt omkring i Danmark. De dyreste steder er typisk i København og nordsjælland og de billigste steder er typisk sønderjylland. Så du skal forvente en højere pris, hvis du bor nogle af de større byer i Danmark.

Derudover er det vigtigt at kigge på hvordan standen er på dit nuværende tag. Det kan nemlig være at dit undertag også skal skiftes og dette vil selvfølgelig koste lidt ekstra penge.

Derfor kan prisen på det endelige projekt være svær at sige, og der kan være stor forskel på prisen ud fra hvilke tagfirma du vælger. Derfor anbefaler vi dig at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer for at få den bedste pris.

Priseksempel

ståltag

Montering af ståltag

Vi har taget udgangspunkt i et hus med et 100 m2 tag. Hvor der bliver montering nyt ståltag.

Pris: Samlet på pris omkring 70.000 – 120.000 kr alt inkl.

For at få en helt konkret pris på montering af et nyt ståltag på dit hus, er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige byggefirmaer. På den måde er du også sikret i at få den bedste pris.

Få 3 gratis tilbud på et nyt ståltag

Derfor anbefaler dig at indhente 3 tilbud igennem 3byggetilbud.dk

  • Spar penge på dit byggeprojekt
  • Kun godkendte håndværkere
  • Det er gratis og uforpligtende
  • Tager under 5 minutter at indhente tilbud
  • Med 3byggetilbud.dk’s entreprisegaranti er du sikret op til 35.000 kr. hvis der skulle opstå nogle håndværksmæssige fejl

Bestil 3 gratis tilbud på montering af nyt ståltag tag her

Herunder kan du se en video omkring hvordan 3byggetilbud.dk fungere

Hvad er ståltag?

Ståltag er som man kan høre i navnet en tagløsning som primært består af stål. Ståltag har mange forskellige fordele og bliver især brugt fordi det har utrolig stor holdbarhed og er modstandsdygtigt overfor alt slags vejr. Man ser både ståltag på private boliger, landbrugsbygninger og offentlige bygninger.

Billig ståltag

Ståltag er en langsigtet billig tagløsning. Da ståltag stort set ikke kræver nogen vedligeholdelse og reparation. Dette betyder at du spare en masse penge på den lange bane ved at have et ståltag. 

Fordele ved ståltag

Ståltag er meget holdbar og kan stå imod alt slags vejr. Dette er perfekt i Danmark, da vejret kan skifte rigtig meget herhjemme. Et ståltag kan holde i helt op til 50 år og kræver sjældent reparationer.

Ståltag er et flot tag som passer til de fleste type boliger. Dette er både private boliger men også offentlige bygninger.

Ulemper ved ståltag

Installation af ståltag kræver erfaring. Hvis det ikke er installeret korrekt, kan det føre til problemer som lækager eller dårlig isolering, der kan forårsage fugt eller skader på bygningen. Derfor vil vi helt klart anbefale dig at få et professionelt tagfirma til at udføre opgaven for dig.

Konklusion

Alt i alt er ståltag en god tagløsning, hvis du leder efter et nyt tag som ikke er alt for dyrt men stadig holder i rigtig lang tid.

Vi kan helt klart anbefale dig at få et nyt tag af ståltag, da det både er billigt, holdbart og energivenligt

Vi håber dette indlæg har hjulpet dig med at besvare nogle af de spørgsmål du havde omkring ståltag.

Nyttig viden

Ønsker du tagpap tag på dit hus? – Se komplet guide her

Hvad koster det populære decra tag? – Se komplet guide her

Hvad koster en tagrenovering? – Se komplet guide her

Skal du have nyt eternittag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål omkring ståltag

Hvad koster det at lave ståltag pr m2?

Prisen for at installere et ståltag pr. kvadratmeter kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, herunder lokation, type og kvalitet af stål, kompleksitet af installationen, lokale arbejdskraftspriser og eventuelle ekstra omkostninger såsom isolering, undertag og tagrender. ypisk kan prisen for et grundlæggende ståltag ligge et sted mellem 700 og 1.200 DKK pr. kvadratmeter.

Hvor lang tid holder ståltag?

Hvis ståltaget er lavet af høj kvalitet og korrekt installeret og vedligeholdt, kan det forventes at have en levetid på omkring 30 til 50 år eller mere. Nogle producenter tilbyder garantier, der strækker sig over denne periode, afhængigt af ståltypen og produktegenskaberne.

Kan man selv lægge ståltag?

Ja, det er teoretisk muligt for erfarne gør-det-selv-entusiaster at lægge et ståltag. Imidlertid er det vigtigt at forstå, at installation af et tag, herunder et ståltag, kan være en kompleks opgave, der kræver viden om tagdækningsteknikker, sikkerhedsprocedurer og korrekt brug af værktøj. Hvis det ikke gøres korrekt, kan det føre til lækager, dårlig isolering og andre problemer, der kan blive dyre at rette.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Var dette indlæg til hjælp?

Gennemsnit 0 / 5. Antal stemmer 0

Ingen stemmer endnu. Vær den første til at stemme

Scroll to Top