Fugemand: Guide & oversigt

fugemand

En fugemand har den nødvendige viden til effektivt at sikre din bolig mod luft, vand, fugt og endda støj.

Men hvad koster en fugemand rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

fugemand

Vil du have en pris på en fugemand? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en fugemand?

Alt afhængigt af hvilken fugemand, eller hvilket firma du vælger, er det muligt at aftale en fast pris på opgaven, eller køre med en pris per meter fugning der skal udføres.

Ofte vil 1 meter fugning koste et sted mellem 50 til 150 kroner, hvor den endelige pris kommer an på hvilken type fugemasse der skal anvendes, samt hvor let tilgængeligt området der skal fuges er.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på en fugemand. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Som privat boligejer kan det dog være svært at vide hvor mange meter fugemasse der er behov for til en given opgave. Det er nemt nok at måle rundt om en dørkarm eller vinduesåbning for eksempel, men hvad med badeværelset?

Det er derfor en god ide at få en professionel fugemand til at udføre professionelt fugearbejde men den nødvendige ekspertise. Det er nemlig vigtigt at de elastiske fuger bliver lavet ordentligt, så der i opstår fugt problemer eller andre alvorlige problemer i fremtiden. En erfaren fugemand kan lave alt fugearbejde, både fugning af vinduer, fugning af nye døre i højeste kvalitet. De fleste fugemænd kan klare både små og store opgaver.

Her vil det mest almindelige være, at fugemanden kommer med en samlet pris på hele opgaven efter at have inspiceret rummet. Dette kan give tryghed til boligejeren, da prisen inkluderer arbejdstid og materialer, og der på den måde ikke kommer skjulte udgifter i sidste øjeblik.

Typisk koster fugning af fliser på et standard badeværelse et sted mellem 2.000 til 4.000 kroner. Prisen vil cirka stige 1.000 kroner hvis der skal fuges rundt om et badekar. Skal der fuges rundt om en bruseniche vil det ofte koste 3.000 til 4.500 kroner. 

Omfugning er typisk lidt billigere, da der udover at fjerne den gamle fugemasse, ikke skal laves helt det samme forarbejde. Derfor kan man typisk forvente 20-30% lavere pris. 

Hvad angår fugning af hoveddør eller andre døre mellem den indvendige og udvendige del af boligen, ligger prisen typisk på sted mellem 1.250 kroner til 2.500 kroner.

Fugning af vinduer er lidt sværere at komme med en fast pris på, da det afhænger af vinduernes størrelse. Her vil det også komme an på, om man ønsker at få fuget begge sider, eller blot skal have den ene side omfuget.

Typisk skal man med vinduer regne ud fra en cirka pris på 100 til 150 kroner per meter der skal fuges. Ofte vil der være penge at spare ved at få lavet en samlet pris på alle vinduerne i boligen.

Her vil man på en gennemsnitlig dansk bolig kunne forvente en pris på 6.000 til 8.000 kroner for fugning af samtlige vinduer på den ene side. Og skal man have fuget både den indvendige og udvendige side, kan prisen derfor lyde på omkring 12.000 til 16.000 kroner.

Sådan får du den bedste pris på en fugemand

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på en fugemand.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på en fugemand gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis & uforpligtende tilbud på en fugemand her

Priseksempel

fugemand

Pris på en fugemand

I dette priseksempel har en boligejer netop købt en ældre bolig på 110 kvadratmeter fra 1960. Der er en række vinduer som skal have både indvendig og udvendige fugemasse skiftet, ligesom der er en hoveddør og en dør til bryggers der skal omfuges. 

  • Omfugning af 8 vinduer = 14.500 kroner.
  • Omfugning af hoveddør og dør til bryggers = 4.500 kroner.

Pris: Samlet på ca. 19.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en fugemand hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud & uforpligtende tilbud på en fugemand her.

Hvad er en fugemand?

Når der monteres vinduer og døre i en bolig, skal der stort set altid fuges rundt om samlingerne for at undgå at der kommer sprækker hvor luft, vand eller fugt kan trænge ind. Det er en fugemands opgave at sikre disse tætninger.

Udover at fuge nymonterede elementer, arbejder mange fugemænd også med at vedligeholde eller reparere eksisterende samlinger og overgange. Med tiden kan fugninger tage skade eller blive for gamle, og lukke for meget luft eller vand ind.

For meget kold eller varm luft fører til en højere strømregning, og for meget vand eller fugt kan føre til skimmelsvamp, vandskader og et dårligt indeklima. Derfor er det vigtigt at en fugning bliver udført ordentligt, så den isolerer korrekt mod vejr og vind.

Uanset hvad man arbejder med, kan der være behov for en forskellige type fugemasse og fremgang. Der er også stor forskel på de forskellige fugemasser man kan vælge mellem, og så er der også et spørgsmål om bæredygtighed og miljøvenlige materialer at have med i overvejelserne.

Det er en god ide at finde en professionel fugemand eller erfaren fugemand til at udføre professionelt fugearbejde. Dit foretrukne fugefirma kan hjælpe dig hvis dine fuger trænger til en kærlig hånd. En pålidelig fugemand kan også hjælpe med elastiske fuger og fugning af vinduer.

De fleste lokale fugemand forstår vigtigheden af godt håndværk. Dit lokale fugefirma har mange tilfredse kunder og tilbyder konkurrencedygtige priser.

Derfor kan en fugemand ikke blot udføre det praktiske arbejde, men også være med til at sikre den bedste energibesparelse og de bedste materialer, der sikrer en lang levetid og holdbarhed på de elementer, der bliver fuget.

Fugning af vinduer og døre

En af de mest almindelige opgaver som en fugemand arbejder med, må siges at være fugning af døre og vinduer. Af sagens natur er døre og vinduer både i kontakt med den indvendige og udvendige del af boligen, og er derfor en barriere mod vand og fugt.

Dette kræver typisk en elastisk fugemasse på ydersiden, som kan modstå ændringer i temperaturen i løbet af året, såvel som en holdbar fugemasse, der kan blive siddende og fungere effektivt i mange år. Et populært valg til disse opgaver er silikone, men der er også andre fugemasser, såsom polyurethan og butylgummi, der kan anvendes til opgaven.

Fugning af vådrum

Der er også et stort behov for en fugemand til fugning i badeværelser og andre vådrum, såsom køkkenet eller bryggerset. Her er det primært vand og fugt, der skal isoleres, for at undgå skimmelsvamp, vandskader og lignende problemer.

Typisk er fugemasserne i disse tilfælde fremstillet med silikone, da dette materiale kan modstå vand gennem længere perioder, og derfor også kan bruges i brusebadet, ved toilettet eller køkkenvasken.

Fugning af udvendige facader

Visse typer murværk kan også fuges for at forhindre vandet og fugt i at trænge ind i selve bygningen, ligesom man kan reducere risikoen for at få frostsprængninger i de koldere måneder.

En fugemand arbejder også med at tætne tagrender, skorsten, ventilationsåbninger og lignende mod vejr og vind, da det er vigtigt at vandet ikke samler sig i små revner her, da det kan medføre skader på taget eller facaden. Det kan både være i forbindelse med montering af nye elementer, eller som løbende vedligeholdelse.

Fordele ved en fugemand

Når man vælger en uddannet fugemand til opgaven, får man en garanti for at arbejdet bliver udført ordentligt. Det gælder både valg af den rette fugemasse, såvel som at selve tætningen ikke tillader vand og vind at trænge igennem. Det kan blive en dyr fornøjelse hvis en fugning er lavet forkert, da bygningen kan tage stor skade på sigt.

Ulemper ved en fugemand

Uanset afhængigt af hvor i landet man bor, kan det være svært at finde en fugemand der har tid til at arbejde på ens opgave. Der findes heller ikke mange dedikerede fugemænd, så det kan være nødvendigt at hyre en tømrer eller murer til at hjælpe med opgaven. optimerer denne struktur brugen af plads og ressourcer på en ejendom.

Få 3 gratis tilbud på en fugemand

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis & uforpligtende tilbud på en fugemand  her

Konklusion

Fugninger er en vigtig del af enhver bolig, og kan have stor indflydelse på strøm- og varmeregninger, indeklimaet og selve komforten. Fugninger kan også sikre en længere levetid på selve hjemmet.

Det skyldes, at samlingerne mellem indvendige og udvendige dele af boligen ikke skal lukke vand eller luft ind, da dette kan medføre en lang række problemer , såsom vandskade, skimmelsvamp eller andet, som fugningerne stopper.

Derfor er det ofte en god idé at vælge en fugemand, når der skal fuges i boligen. Uanset opgavens omfang, er det vigtigt at den valgte fugemasse passer til formålet, og at hver samling bliver helt tæt. 

En dygtig fugemand kan hjælpe med mange forskellige områder af en bygning, herunder fugning omkring vinduer, døre, badeværelser, facader, tagrender og andre samlinger, ligesom de også kan rådgive omkring de bedste materialer m.m.

Nyttig viden

Ønsker du en facaderenovering? – Se komplet guide her

Ønsker du en netpuds? – Se komplet guide her

Ønsker du polyurethan gulv? – Se komplet guide her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Er Fugemand en uddannelse?

Ja. Det korte svar er, at der faktisk findes en uddannelse som fugemontør, hvor man bliver uddannet i at fuge på korrekt vis. Her bliver der især lagt fokus på at sikre en god fugning, der effektivt isolerer, uanset det materiale eller den bygning man arbejder med. Der findes dog også mange andre uddannelser, såsom tømrer, mure eller lignende, hvor en del af undervisningen handler om korrekt fugning.

Hvad laver en Fugemand?

Som navnet antyder, arbejder en fugemand med at fuge vinduer, døre, badeværelser, køkkener, facader og mere. En dygtig fugemand kan derfor hjælpe i enhver situation, uanset om det drejer sig om isolering mod fugt, vand, luft eller andet. Fugemænd kan typisk også reparere og vedligeholde eksisterende fuger hvor det gælder.

Hvad bruger man til at fuge vinduer?

Typisk vil man anvende silikone, akryl eller en fugemasse med polyurethan for at sikre en vandtæt fugning, der har en lang levetid. Skal vinduet fuges fra den indvendige side, anvender man ofte akryl, mens ydersiden af vinduet ofte får en omgang silikone eller polyurethan. Udover selve fugemassen, bruger man en fugepistol til at påføre en jævn fugemasse, såvel som en spartel eller lignende til at glatte fugen ud for at opnå en flot afslutning.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top