Boremaskine test: Komplet guide

boremaskine
Vi har udvalgt produkterne ud fra både brugeranmeldelser, trustpilot score og hvad vi mener er vigtigt i en god boremaskine

En boremaskine er et redskab, som alle bør eje. Den gør det nemt at hænge billeder op, samle møbler og meget mere.

Men hvilken boremaskine skal man vælge?

I denne guide har vi lavet en boremaskine test, så du kan finde den der passer til dine behov.

Bedst i test

Dewalt DCD796P2

En kraftfuld boremaskine med høj effektivitet og lang batterilevetid. Den har også et avanceret elektronisk system, der beskytter mod overbelastning og forlænger levetiden på værktøjet.

Skarp pris

Makita DTD152Z

En kompakt og let boremaskine, der både kan bruges af professionelle håndværkere såvel som private. Den har et ergonomisk design og en høj hastighed for hurtigere boring til en rigtig god pris.

Mange funktioner

Makita DHP484RTJ

Professionel kulfri boremaskine med børsteløs motor, der giver længere driftstid pr. opladning og mere kraftfuld ydelse. Velegnet til en lang række opgaver i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Hvad er den bedste boremaskine?

Bedst i test ⭐

Dewalt DCD796P

boremaskine

Dagens bedste priser og tilbud på Dewalt DCD796P2 boremaskine

Anmeldelse & analyse af Dewalt DCD796P2

Vinderen af vores test blev DeWALT DCD796P2. Denne boremaskine byder på mange positive funktioner og egenskaber, og har ikke rigtigt nogen decideret dårlige ting, der taler imod den.

Som mange moderne boremaskiner på markedet, kommer den med en børsteløs motor, hvilket betyder længere levetid såvel som en bedre ydelse sammenlignet med normale boremaskiner med kul.

DeWALT har endda formået at inkludere slagbor i boremaskinen, så den ikke blot kan bruges til hverdagens arbejdsopgaver, men også kraftigere materialer og opgaver, såsom mursten, beton og sten.

Dette er en kraftfuld maskine som både kan bore huller, skrue skruer i og klare hårde materialer.

Fordele

Ulemper

Få den bedste pris Dewalt DCD796P2 herunder

Skarp pris ⭐

Makita DTD152Z

boremaskine

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DTD152Z boremaskine

Anmeldelse & analyse af Makita DTD152Z

Denne kompakte boremaskine fra Makita kaldes også for en slagskruetrækker, hvilket betyder den er designet til at skrue i en lang række materialer, selv de kraftigere. Det kendetegnes ved det høje drejningsmoment, og lidt lavere hastighed sammenlignet med normale boremaskiner.

Makita har alligevel formået at give brugerne mulighed for alt mellem 0 til 2900 omdrejninger i minuttet med den variable hastighed, såvel som en stor slagkraft der byder på et moment op til 165 Nm.

DTD152Z er derfor et godt valg til personer der primært skal skrue i alt fra gips, beton, sten eller træ, og som har brug for et pålideligt stykke værktøj der vil fungere som arbejdshest uanset opgaven.

Fordele

Ulemper

Mange funktioner⭐

Makita DHP484RTJ

boremaskine

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DHP484RTJ boremaskine

Anmeldelse & analyse af Makita DHP484RTJ

Vi bliver ved Makita lidt endnu, for her kommer deres mere traditionelle boremaskine. Som er ved at være normen er denne boremaskine med børsteløs motor, hvilket giver en god holdbarhed, og Makita har desuden designet den til at have 2 gear, hvilket yderligere sikrer god levetid.

Makita har også brugt tid på at designe en ergonomisk boremaskine der ligger godt i hånden, hvilket vi sætter pris på, siden en enkelt opladning kan holde helt op til 45 minutter med det store 5 Ah batteri. 

Alt afhængigt af hvor du bestiller denne boremaskine, kommer den både med en lynlader til hurtig opladning, såvel som 2 batterier der gør det muligt at arbejde mens det andet batteri lader op.

Fordele

Ulemper

Professionel ⭐

Bosch GBH 2-26

boremaskine

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch GBH 2-26 boremaskine

Anmeldelse & analyse af Bosch GBH 2-26

Som den første boremaskine på vores liste, har Bosch GBH 2-26 ikke batteri, men derimod ledning. Det giver en kraftigere ydelse på hele 2,7 J, hvilket gør den ideel til krævende opgaver som boring i beton og murværk.

Bosch har desuden brugt tid og energi på at skabe en solid boremaskine der kan holde til mange strabadser, og derfor ser man også mange professionelle håndværkere eller mere seriøse privatpersoner anvender netop denne model.

Som noget unikt her på listen, kan man slå over i den såkaldte mejselfunktion, hvilket anvendes til at fjerne beton, murværk eller fliser med lethed. Man får altså en kompakt mejselhammer med i prisen, der åbner op for endnu flere arbejdsopgaver.

Dette er en kraftig slagboremaskine som kan bore huller i hårde materialer og større huller.

Fordele

Ulemper

Unik ⭐

Dewalt DCD996P2

boremaskine

Dagens bedste priser og tilbud på Dewalt DCD996P2 boremaskine

Anmeldelse & analyse af Dewalt DCD996P2

Sidst men ikke mindst, har vi valgt Dewalt DCD996P2 som er en kraftfuld slagboremaskine. Som de mange andre boremaskiner på vores liste, er denne også med børsteløs motor, så der ikke skal udskiftes kulbørster med jævne mellemrum. 

Og som man kan forvente af en slagboremaskine, er der en kraftfuld motor bygget ind i værktøjet, så man kan arbejde på de fleste materialer. Den variable hastighed har tre indstillinger, så du nemt kan tilpasse omdrejningerne til et passende niveau for at sikre præcision og kvalitet ved samtlige arbejdsopgaver.

Den fremtrædende funktion ved dette værktøj må siges at være slag hammeren, der åbner op for at bore i hårde og besværlige materialer, såsom beton eller murværk uden at man skal anstrenge sig.

Fordele

Ulemper

Konklusion

Tak fordi du læste vores guide omkring boremaskiner. Vi har forsøgt at dække enhver arbejdsopgave og inkluderet forskellige værktøjer med fokus på hver deres formål.

Vi håber, at du har fundet inspiration til din næste boremaskine, og at du er blevet klogere på, hvad der gør en boremaskine god til netop den type arbejdsopgave, du forventer at skulle bruge værktøjet til mest ofte. 

Vi har kun valgt solide boremaskiner af god kvalitet og med positive anmeldelser. Så uanset hvilken boremaskine du vælger, er vi sikre på, at du vil blive glad for dit valg.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skifter man bor på en boremaskine?

Langt de fleste boremaskiner har det man kalder en borepatron. Det er spidsen af boremaskinen, hvor man kan spænde et bor eller en bitholder fast ved at dreje på låsen. Det er vigtigt at man spænder boret korrekt fast, så test gerne at det snurrer korrekt rundt, ved at køre ved lave omdrejninger efter montering.

Hvilken bore skruemaskine er bedst?

I vores guide omkring boremaskiner, har vi valgt at kåre Dewalt DCD796P2 som den bedste. Det skyldes, at den er yderst alsidig, og derfor kan klare en lang række forskellige opgaver. Samtidig er den af høj kvalitet og kan derfor forventes at holde i mange år.

Hvad skal man kigge efter når man køber boremaskine?

Når du skal købe en boremaskine, er det en god idé at overveje de primære arbejdsopgaver, du skal bruge den til. Hvis du blot skal samle IKEA møbler, er det ikke nødvendigt med stor slagkraft, men hvis du skal skrue i beton og mursten kan det være nødvendigt med en slagborefunktion.

Hvad er forskellen på en boremaskine og en skruemaskine?

En boremaskine er som navnet antyder primært udviklet til at bore huller i en lang række materialer. Alt afhængigt af slagkraften kan det være træ, metal, mursten eller beton osv. Boremaskiner har normalt højere omdrejninger og moment end skruemaskiner. Skruemaskiner er derimod designet til at skrue skruer og møtrikker. Rent praktisk ser man typisk lidt lavere omdrejninger og moment end ved boremaskiner, så man ikke risikerer at stramme skruerne for meget, eller endda skade materialerne man skruer på.

Brugeranmeldelser

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top