Zinktag: Guide & oversigt (2024)

zinktag

Et zinktag kan holde til det danske vejr i adskillige årtier, og med den smukke patina det får med tiden, kan det samtidig klare opgaven på smukkeste vis. Samtidig kan et zinktag anvendes i mange situationer hvor tegl eller andre løsninger ikke er optimale.

Men hvad koster et zinktag rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

zinktag

Vil du have en pris på montering af et zinktag? Sammenlign priser fra tre forskellige tagfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster et zinktag?

Prisen for montering af zinktag inklusive materialer ligger typisk på sted mellem 1.200 kroner til 1.800 kroner per kvadratmeter, alt afhængigt af hvor i landet man bor og hvor kompliceret taget er.

Derudover kan der komme andre faktorer i spil, såsom selve størrelsen på taget og den type zink, der skal anvendes. For eksempel er der typisk en smule penge at spare per kvadratmeter, jo større taget er.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige tagfirmaer og indhente priser på montering af et zink tag af professionelle håndværkere. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Det skyldes, at der er nogle faste udgifter uanset størrelsen, såsom stillads, transport af materialer og arbejdskraft, som kan fordeles ud på en større overflade, når taget er større. 

Et zinktag kan monteres med ubehandlet zink, eller med forpatineret zink, der allerede er oxideret. Prisen vil typisk være 2-400 kroner billigere ved at vælge et ubehandlet zinktag, da materialet ikke har været gennem den ekstra behandling, som forpatineret zink kræver.

Derfor er der lidt penge at spare, hvis man ikke har noget imod at gradvist på at den ubehandlede zink udvikler det naturligt beskyttende lag, såvel som den smukke patina. Denne proces vil typisk tage et par år efter montering.

Af andre faktorer der spiller en rolle i den samlede pris, kan selve tagkonstruktionen også have noget at sige. For eksempel kan underlaget kræve adskillige timers arbejde og nye materialer for at kunne holde til vægten på et zinktag.

Samtidig vil der også komme udgifter til afslutningen af taget, i form af tagrender, nedløbsrør og andre nødvendige dele, der skal monteres sammen med zink taget. Her vælger mange at få monteret tagrender af zink for at bevare et ensartet udseende, som typisk koster 75 til 100 kroner per meter alt inklusive.

Der kan også komme omkostninger i forhold til afmontering og bortskaffelse af det eksisterende tag. Her kan der være penge at spare hvis man har mod på selv at stå for denne del af opgaven, men mange danskere vælger dog at lade fagfolk klare det hele.

Prisen på et zinktag bør samtidig opvejes i forhold til den forventede levetid, som ofte lyder på 70 til 100 år. Det betyder, at ejendomsværdien stiger, og at man kan nyde godt af det smukke og holdbare tag i mange årtier fremover. 

På lang sigt kan investeringen i et zinktag derfor vise sig at være en god økonomisk beslutning, da denne type tag kræver minimal vedligeholdelse og sjældent skal repareres i løbet af dets levetid.

Denne gennemgang har forhåbentlig givet dig en bedre idé om, hvad der er de vigtigste faktorer når det kommer til prisen på et zinktag. Ved at sammenligne tilbud fra forskellige virksomheder, kan du bedre træffe den rette beslutning for at opnå den bedste pris og det bedste resultat.

Sådan får du den bedste pris på montering af et zinktag

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige tagfirmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på zinktag.

Se hvordan det fungere i videoen herunder

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på et zinktag gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på montering af et zinktag her

Priseksempel

Pris på montering af et zinktag

I dette priseksempel ønsker en boligejer at få udskiftet det eksisterende tag med et nyt zinktag. Boligejeren har valgt forpatinerede zinkplader, og der skal desuden monteres tagrender og nedløbsrør. Samtidig skal virksomheden også fjerne det eksisterende tag og bortskaffe det. 

  • Afmontering og bortskaffelse af eksisterende tag: 15 timer á 450 kroner = 6.750 kroner.
  • Montering af nyt zinktag: 100 kvadratmeter á 1.500 kroner = 150.000 kroner. 
  • Montering af tagrender og nedløbsrør: 100 meter á 100 kroner = 10.000 kroner. 

Pris: Samlet på ca. 166.750 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få monteret et zinktag hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis uforpligtende tilbud på montering af et zinktag her.

Hvad er zinktag?

Et zinktag er et fleksibelt tag, der kan lægges på de fleste hustage i Danmark. Som krav skal der mindst være en hældning på 3 grader, således at regnvand og sne kan løbe af taget, men udover dette krav, kan man montere zinktag på de fleste typer underlag.

Overvejer du at vælge et zinktag, kan du få et smukt resultat, der kan holde i op til 100 år. Taget holder godt i det danske vejr, da zink oxiderer og danner et beskyttende lag, der forhindrer rust og forlænger levetiden på taget.

Denne kemiske proces sker helt naturligt når taget kommer i kontakt med luften, og det er samtidig hvad der giver zink taget den unikke patinering, mange sætter pris på. Alternativt kan man også vælge et zinktag der allerede er blevet oxideret af producenten, et såkaldt forpatineret tag.

Zink er desuden et forholdsvis bæredygtigt materiale sammenlignet med andre tagmaterialer. Og udover den lange brugstid, kan et zinktag genanvendes uden store omkostninger, faktisk uden at kvaliteten på materialet falder. 

Et zinktag kræver heller ikke meget vedligeholdelse. Faktisk er det eneste man som boligejer behøver at tænke på, at vaske taget fra tid til anden med lunkent vand fra haveslangen. Derudover giver det et eksklusivt udseende til dit hus med et behandlet zinktag. Hvis du ønsker at nogen lægger zinktag for dig, er det en god at undersøge om du ønsker behandlet zinktag eller ubehandlede zinktag. Et nyt zinktag har den flotte blanke overflade og holder i rigtig lang tid og længere end mange andre tagtyper.

Det er meget krævende at montere zinken, da zinktag består af blank zink og stykke bukket metal.

Det skyldes, at regnvandet indeholder visse partikler, der kan gøre dele af zink taget hvidt med tiden og altså ødelægge det ensartede udseende. Dog er dette ikke et problem for selve vandtætheden.

En anden af de store fordele ved at vælge et zinktag, er at man kan forme metallet som ønsket, og derfor sikre, at alle kroge, kviste og andre detaljer på taget bliver tætnet korrekt og samtidig får en pæn afslutning der stemmer overens med resten af designet på taget.

Zinks fleksibilitet gør det muligt for tagdækkere at tilpasse tagbeklædningen præcist efter tagets former og kurver, hvilket resulterer i en mere ensartet og vandtæt overflade.

Det kan eksempelvis være svært at gøre med faste tagplader, der ofte kræver adskillige ekstra materialer, mange arbejdstimer med tætningsbånd og andre lappeløsninger for at opnå en tilstrækkelig tætning. 

Det er også værd at nævne, at zink er et let materiale at arbejde med, hvilket kan reducere besværet og arbejdstiden, sammenlignet med de tungere materialer som faste tagplader.

Dog kan et zinktag være svært at lægge for privatpersoner, da det kræver en vis erfaring og kendskab til materialet. Der er meget tilpasning involveret, og det er nødvendigt at være præcis for at opnå en vandtæt og holdbar montering.

Hvad angår regnvand, er det værd at nævne muligheden for at lægge et lyddæmpende materiale under taget. Kraftige regnskyl kan nemlig få taget til at støje en smule, lidt ligesom man kender det i bilen, når regndråberne rammer bilens tag og larmer. 

Denne støjdæmpende isolering kan samtidig også varmeisolere, så man slår to fluer med et smæk, og får en langtidsholdbar løsning, der sikrer optimal komfort og samtidig også en lavere strømregning.

Selvom det kan være fristende for dygtige gør-det-selv personer at lægge et zinktag på egen hånd, kan det være en kompleks og udfordrende opgave, der kræver omhu og opmærksomhed på detaljer, såvel som kendskab til materialet. 

Vi anbefaler derfor altid at du kontakter en professionel tagdækker for at få monteret et zinktag korrekt. Hvis du gerne vil modtage uforpligtende og gratis tilbud fra 3 forskellige virksomheder, kan du klikke på et af vores links her på siden.

Fordele ved et zinktag

Zink er et materiale, der er velegnet til udendørs brug. Det bliver faktisk mere holdbart at være i den fri luft, på grund af en kemisk proces der danner en beskyttende overflade, hvilket også er hvad der giver zinktag den berømte patina. Samtidig er et zinktag stort set fri for jævnlig vedligeholdelse, hvilket er gode nyheder for enhver boligejer.

Ulemper ved et zinktag

Selvom et zinktag kan holde i langt over 50 år, er det sjældent disse tidshorisonter, man tænker på, når man overvejer investeringer i sin bolig. Sammenlignet med andre løsninger af lavere kvalitet, eller mere tilgængelige materialer, kan et zinktag koste mere at købe hjem og få monteret. Derfor kan det i nogle tilfælde føles som en dyr løsning, hvis man ser bort fra det smukke udseende og det lave vedligehold.

Få 3 gratis tilbud på et zinktag

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud på montering af et zinktag her

Konklusion

Et zinktag byder på et ikonisk og unikt udseende, der ikke blot kan gøre huset mere attraktivt, men også sikrer en god holdbarhed, vandtætte samlinger og en højere ejendomsværdi.  

Med en levetid der i nogle tilfælde overstiger 100 år, er det også en investering der kan være rentabel på langt sigt. Samtidig bidrager zinktaget med karakter og personlighed til enhver ejendom og giver ejerne mulighed for at nyde et smukt og funktionelt tag i mange år fremover. 

Alt i alt tilbyder et zinktag en holdbar, attraktiv og fleksibel løsning til hustage i Danmark. Ved korrekt installation og vedligeholdelse kan det give mange års pålidelig beskyttelse mod elementerne og bidrage til at forbedre hjemmets samlede udseende og værdi.

Nyttig viden

Ønsker du et tagpap tag? – Se komplet guide her

Ønsker du et ståltag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Er et zinktag dyrt?

Prisen på et zinktag ligger typisk højere end flere andre tagtyper, men hvis man sammenligner med den forventede levetid og den minimale vedligeholdelse, det kræver, kan det ofte være et fornuftigt valg. Dette er også tilfældet hvis man har et kompliceret tag, der ville kræve mange tidskrævende tætninger med andre materialer.

Hvor lang tid holder et zink tag?

Et zinktag er en af de tagtyper vi bruger i Danmark, der kan holde i længst tid. Levetiden vil variere en smule i forhold til flere faktorer, men som udgangspunkt kan man forvente at et zinktag typisk vil holde i 50-100 år.

Hvad koster et nyt zinktag?

Kort sagt ligger priserne for et zinktag cirka på 1250 kroner per kvadratmeter. Dette kan variere med flere hundrede kroner i hver retning, alt afhængigt af størrelsen på taget, typen af zink der bruges, såvel som hvilket firma der monterer taget. Ønsker du at lære mere om priserne, kan du se vores priseksempel eller guide ovenfor på denne side.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top