Fjernelse af skimmelsvamp: Guide & oversigt

fjernelse af skimmelsvamp

Skimmelsvamp er enhver boligejers værste mareridt. Fjernelse af skimmelsvamp er derfor vigtigt da det kan udgøre en alvorlig fare for dit helbred.

Men hvad koster det at få fjernet skimmelsvamp?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

fjernelse af skimmelsvamp

Vil du have en pris på fjernelse af skimmelsvamp? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster fjernelse af skimmelsvamp?

Hvis dit hjem er blevet offer for skimmel, og ønsker du professionel hjælp til fjernelse af skimmelsvamp, er det logisk at undre sig over prisen. Typisk vil det koste et sted mellem 500 til 1000 kroner per kvadratmeter.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på fjernelse af skimmelsvamp. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Der er dog flere faktorer der har indflydelse på den endelige pris, ligesom det også i nogle tilfælde kan være nødvendigt med en test for skimmelsvamp og udarbejdelse af en rapport der dækker omfanget.

Disse undersøgelser og rapporter koster typisk et sted mellem 3.000 til 6.000 kroner, alt afhængigt af hvor mange kvadratmeter det drejer sig om. Det kan nogle gange være nødvendigt med DNA test, eller en test af luften med et Mycometer, som ofte vil få prisen til at stige med 1.000 til 2.500 kroner yderligere.

Prisen for fjernelse af skimmelsvamp vil også afhænge af metoden der skal anvendes. Kan man nøjes med at behandle svampen med væske vil det typisk være billigere, end hvis man også skal slibe eller foretage større udbedringer for at komme skimmelsvampen til livs.

Har man eksempelvis et 20 kvadratmeter stort værelse med pudset væg og tapet der er berørt, vil prisen typisk ligge et sted mellem 7.000 til 9.000 kroner. Ved 40 kvadratmeter gipsvæg uden tapet vil prisen derimod ofte lande på 9.000 til 11.000 kroner for eksempel.

Desværre er selve priserne for større områder, der er berørt af skimmelsvamp, ikke så nemme at fastslå. Det vil nemlig komme an på resultaterne af undersøgelsen, typen af skimmelsvamp, såvel som det enkelte firma som man har valgt til at stå for fjernelse af skimmelsvampen. 

Der kan opstår skimmelsvamp, hvis der har været meget fug, kolde overflader og dårligt isolerede vægge. Det er vigtigt at fjerne skimmelsvamp og få et sundt indeklima, da begge dele kan påvirke dit helbred negativt. Når der opstår skimmelsvamp i din bolig skal du først fjerne fugten, især på de kolde vægge. Det er vigtigt at der rengøres grundigt så man fjerner skimmelsvampene og de hvide pletter der måtte opstå, her kan det være en god ide at lave en kemisk afrensning. Det kan dog være en god ide at få professionel hjælp som fjerner skimmelsvamp. Da de har styr på det bliver udført korrekt.

Det vil dog stort set altid være pengene værd at få fjernet skimmelsvampen grundigt. Det skyldes ikke blot at det er en helbredsfare, men også at huset bliver markant sværere at sælge, ligesom værdien på boligen også vil falde drastisk, hvis den bliver sat til salg mens der er problemer med skimmel. Sørg for at fjern skimmelsvamp også ved mindre angreb. Da angreb af skimmelsvamp kan give fysiske symptomer og allergiske reaktioner.

Sådan får du den bedste pris på fjernelse af skimmelsvmp

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på fjernelse af skimmelsvamp.

Se hvordan det fungere i videoen herunder

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på fjernelse af skimmelsvamp gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på fjernelse af skimmelsvamp her

Priseksempel

fjernelse af skimmelsvamp

Pris på fjernelse af skimmelsvamp

I dette priseksempel har et ægtepar desværre konstateret, at der på grund af fugt i kælderen er begyndt at danne sig skimmelsvamp på en pudset væg med tapet. Området er cirka 4 kvadratmeter stort, og farven på svampen er sort.

  • Undersøgelse, DNA test og rapport = 2.500 kroner.
  • Fjernelse af skimmelsvamp op til 5 kvadratmeter = 4.000 kroner.
  • Forebyggende behandling for at forhindre ny skimmel = 1.200 kroner.

Pris: Samlet på ca. 7.700 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få fjernet skimmelsvamp hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på fjernelse af skimmelsvamp her.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmel er en særlig type svamp, der især trives i fugtige områder og ved koldere temperaturer. Skimmelsvamp vokser ivrigt på træ, tapet og tekstiler, men under de rette forhold kan skimmelsvamp også angribe mursten, beton og andre byggematerialer.

Selve svampen kan formere sig forholdsvis hurtigt, og altså sprede sig til andre dele af hjemmet, når først den har etableret sig. Derfor er det vigtigt at man får bugt med skimmelsvampen så snart man opdager den, for at holde omkostningerne lave og samtidig reducere risikoen for at blive syg.

Skimmelsvamp opstår typisk på grund af fugt. Dette kan skyldes luftfugtigheden, lækager fra rør eller tagets konstruktion, dårlig ventilation og lignende. Typisk bliver danske boliger berørt af skimmelsvamp på badeværelset, i kælderen eller loftet, men det kan ske overalt.

I de koldere måneder kan danske boliger også blive angrebet af skimmel i forbindelse med kulde og kondens, hvilket er årsagen til, at man typisk anbefaler at have en temperatur på 19-20 grader som minimum, samt sikre god udluftning et par gange om dagen.

Skimmelsvamp kan komme i mange former og farver, og der findes flere typer arter af skimmelsvamp. Man vil typisk opleve misfarvninger på væggene i form af sorte, grønne, hvide, gule, blå eller brune pletter. Den sorte skimmelsvamp er desuden den farligste for helbredet.

Ofte vil man også kunne lugte en slags muggen eller jordagtigt lugt før man kan se visuelle spor fra skimmelsvampen. Så stol på næsen og mavefornemmelsen hvis du oplever en dårlig lugt i boligen.

Udover det grimme udseende, er skimmelsvamp også farligt for mennesker. Af de mildere symptomer kan nævnes kløe i øjnene, hududslæt og andre forholdsvis harmløse konsekvenser. Personer der lider af astma eller har udfordringer med deres luftveje i forvejen, kan desuden opleve forværrede symptomer.

Hvis man lever med skimmelsvamp i boligen over en længere periode, især den sorte skimmelsvamp, kan det i værste fald føre til infektion af lungerne, eller lignende farlige sygdomme, der kan kræve akut indlæggelse.

 

Skimmelsvampen kan også forårsage skade på selve boligen. Det er især gældende, når svampen angriber træværket i hjemmet, men selv mursten kan med tiden blive nedbrudt. Derfor er det vigtigt at handle hurtigt, hvis man opdager skimmelsvamp i sit hjem.

Det er vigtigt at identificere årsagen til skimmelsvampen opstod når det kommer til fjernelse af skimmelsvamp. Hvis det blot skyldes at man ikke opvarmer boligen ordentligt i vintermånederne, er det nemt at skrue lidt op for varmen i hjemmet, men hvis det er en utæthed i taget, vil det ofte kræve, at man også reparerer denne.

Metoden for fjernelse af skimmelsvamp vil afhænge af hvilken type svamp der er tale om, ligesom det også vil komme an på hvor i hjemmet svampen er opstået. I nogle tilfælde, især på mindre områder, kan man komme til livs ved at rengøre med vand og sæbe, eller blegemiddel. 

Ved større angreb, eller skimmelsvamp, der har fået lov til at vokse i længere tid, kan en succesfuld fjernelse af skimmelsvamp kræve, at man udskifter de berørte materialer i boligen, for at undgå svampen kommer tilbage. De små sporer kan nemlig trænge dybt ind i porøse materialer som træ, gipsplader og tæpper, og kan overleve grundig rengøring. 

På grund af dette, anbefales det at man får professionel vejledning og hjælp til fjernelse af skimmelsvamp, for at sikre at det bliver udført korrekt og at svampen bliver fjernet helt.

Disse fagfolk vil have den nødvendige kendskab og viden, der gør at skimmelsvampen bliver fjernet effektivt og på en sikker måde, såvel som at rådgive omkring forebyggelse af ny skimmelsvamp i fremtiden.

Fordele ved fjernelse af skimmelsvamp

Ved at fjerne skimmelsvamp fra din bolig opnår du igen et sundt indeklima, der ikke sætter dig eller din familie i fare. Med tiden kan man nemlig udvikle problematiske sygdomme eller opleve forværrede symptomer. Samtidig er det også et spørgsmål om komfort, da skimmelsvamp kan lugte muggent og se dårligt ud. Det øger desuden boligens værdi, og reducerer potentielle omkostninger, hvis svampen angriber bygningen så den skal repareres.

Ulemper ved fjernelse af skimmelsvamp

Fjernelse af skimmelsvamp kan i nogle tilfælde godt klares på egen hånd. Dog anbefales det typisk, at man rådfører sig med eksperter på området, for at sikre at alle de små sporer fra skimmelsvampen bliver fjernet ordentligt. Selvom det måske ligner at man har dækket hele det berørte område, kan der nemlig godt gemme sig mere svamp, som så vil komme tilbage med tiden.

Få 3 gratis tilbud på fjernelse af skimmelsvamp

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på fjernelse af skimmelsvamp her

Konklusion

Skimmelsvamp er noget, mange danske boligejere frygter, og med god grund. Det er ikke blot pinligt at invitere gæster på besøg, blot for at de rynker på næsen over den jordslåede lugt, eller kniber øjnene sammen, når de ser de genkendelige sorte pletter på væggen.

Det er også en sundhedsrisiko, da skimmelsvamp kan føre til alvorlige sygdomme såsom infektion af lungerne, eller forværre eksisterende symptomer i forbindelse med astma og lignende.

Samtidig anbefales det at man får bugt med skimmelsvamp så hurtigt som muligt, da skimmelsvamp også kan medføre skade på selve bygningens konstruktion, som i værste fald kan ende ud i dyre reparationer.

Det er nogle gange muligt at komme skimmelsvamp til livs uden den store investering, men ved større områder, eller hvis den kommer tilbage efter man selv har prøvet, er det nødvendigt med professionel erfaring for at sikre samtlige sporer fra svampen bliver fjernet helt. Her kan du bruge desinficerende midler for at forebygger svampeangreb i fremtiden.

Nyttig viden

Ønsker du et tagpap tag? – Se komplet guide her

Ønsker du et ståltag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg selv fjerne skimmelsvamp?

Ja. Alt afhængigt af hvor omfattende angrebet af skimmelsvamp er, kan du godt selv fjerne den. Du skal dog huske at holde dig beskyttet med det rette udstyr, og samtidig vælge de rette rengøringsmidler. Ved større områder, eller hvis du er i tvivl om noget, er det bedre at vælge en professionel virksomhed der kan ordne opgaven ordentligt.

Hvad vasker man skimmelsvamp af med?

Til små pletter af skimmelsvamp kan man bruge varmt vand og almindelig sæbe på en grov klud eller skurebørste. Området skal skrubbes grundigt, og derefter tørres helt for at forhindre ny skimmelsvamp i at vokse igen. Det er også muligt at bruge blegemiddel, eddike eller bagepulver.

Hvordan fjerner man skimmelsvamp på væg?

Hvis du har et mindre område på din væg, der er angrebet af skimmelsvamp, kan du vælge at vaske området med et af de rengøringsmidler, vi har nævnt i svaret ovenfor. Til at starte med bør du åbne et vindue eller to for at sikre en god ventilation. Derefter bør du bruge handsker, en ansigtsmaske og eventuelt beskyttelsesbriller, for ikke at komme i direkte kontakt med sporerne fra skimmelsvampen. Rengør derefter væggen med dit valgte middel og skrub grundigt. Tør derefter væggen ordentligt for at forebygge ny vækst.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top