Græstrimmer test: Komplet guide

græstrimmer

En græstrimmer hjælper dig med at trimme kanterne og holde din græsplæne smuk året rundt.

Men hvilken græstrimmer skal man vælge?

Vi har i denne guide samlet nogle af de bedste græstrimmere på markedet, så du kan finde den der passer til dine behov.

Bedst i test

Milwaukee M18 BLLT-0

Her får du en fantastisk græstrimmer. Der kører på batteri, hvilket vil sige du kan bevæge dig frit og slå græs overalt i haven. Samtidig har den en kraftig motor og et ergonomiske design.

Læs anmeldelse

Bedst til prisen

Makita DUR193Z 18V LXT

Her får du en prisvenlig græstrimmer der kan roteres 180 grader, og derfor klippe både kanter og flade arealer. Samtidig vejer den ikke så meget, så man kan ordne hele haven uden at få krampe i armene.

Læs anmeldelse

Skarp pris

Bosch EasyGrassCut 18V

Fra det velkendte mærke Bosch, får du her en græstrimmer der er fornuftigt prissat, og samtidig byder på moderne funktioner, såsom halvautomatisk spole, der gør det nemt at holde effektiviteten i top når man arbejder i haven. 

Læs anmeldelse

Hvad er den bedste græstrimmer?

Milwaukee M18 BLLT-0

Milwaukee har med denne græstrimmer skabt tæt på det perfekte produkt i vores øjne. Prisen følger resten af konkurrenterne, men de har alligevel formået at bygge en maskine der kan holde mange år uden problemer, og samtidig være præcis og kraftig nok, så selv professionelle kan bruge denne græstrimmer med fornøjelse. 

Denne batteridrevet græstrimmer kan trimme større arealer, klippe langt græs og fjerne ukrudt.

Modsat til benzindrevne græstrimmere, er det muligt at bruge opladede batterier til denne græstrimmer. Rigtige græstrimmer kan trimme alle de steder som græsslåmaskinen ikke kan nå.

Batteridrevne græstrimmere er meget brugervenlige, da du nemt kan bevæge dig rundt uden ledning. Du kan både trimme græsset og klippe græs på kraftigere græs.

Og fordi at motoren er børsteløs og uden kul, behøver man ikke tænke på vedligehold eller reservedele, lige meget om du bruger din græstrimmer en enkelt gang i mellem, eller flere gange om måneden.

Milwaukee har også gjort det muligt at justere hastigheden. Det betyder, at man kan vælge at køre den ved 4600 omdrejninger i minuttet, der giver en lang driftstid og stadigvæk rigeligt med kraft. 

Alternativt kan du ved de tætte krat og buskadser, også vælge 6200 omdrejninger i minuttet, hvilket dræner batteriet lidt hurtigere, men gør det endnu lettere at komme ukrudtet til livs.

Vores oplevelse med denne stiksav

Fra vi fik græstrimmeren i hånden første gang, var det tydeligt at Milwaukee havde produceret et redskab i høj kvalitet. Den føles god at holde på, og det justerbare greb betyder at man kan tilpasse den til sin højde og arbejdsopgave på kort tid.

Vægten ligger på lige over 5 kilo, hvilket betyder at man sagtens kan køre løs med græstrimmeren i lang tid uden at blive træt i armene inden haven er veltrimmet. 

Når det var tid til at skifte trimmertråden fandt vi også dette nemt og hurtigt, på grund af et smart system. Samtidig var selve tråden også af høj kvalitet, hvilket vil sige den holdt til mere end hvad vi umiddelbart havde forventet, og ikke knækkede hvert andet minut.

Alt i alt, kan vi anbefale denne græstrimmer fra Milwaukee til både professionelle havefolk, såvel som husejere der ønsker et pålideligt redskab der bare virker og leverer gode og solide resultater gang på gang.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Når alt er sagt, får man ikke meget bedre end denne græstrimmer fra Milwaukee. Det er desuden muligt at justere klippe diameteren mellem 35 til 40 cm, så du kan få det ønskede resultat på forskellige områder i haven.

Den eneste ting vi savnede på trimmeren, må siges at være muligheden for at justere skæret 180 grader, så man kan klippe kanter med lethed. Det er selvfølgelig stadig muligt at skære kanter flot, især hvis du har tungen lige i munden. Og siden maskinen er præcis når man har lært den at kende, er det ikke noget der ændrer ved vores samlede vurdering.

Køb Milwaukee M18 BLLT-0 græstrimmer her

Makita DUR193Z 18V LXT

Den ledningsfri græstrimmer benytter Makitas serie af 18V batterier, og kan opnå en hastighed på helt op til 7800 omdrejninger i minuttet. Det er desuden værd at nævne, at man kan justere trimmeren 180 grader, og derved nemt trimme kanterne rundt om græsplænen. 

Teleskopstangen gør den desuden et glimrende valg til husholdningen, der deles om havearbejdet, da man kan justere længden og grebet. Den lave vægt på blot 2 kilo (uden batteri), gør endvidere at alle kan være med.

Lyder det som noget for dig, så vær dog opmærksom på at mange steder kun sælger græstrimmeren selv, og man derfor skal have et batteri og oplader ved siden af, hvis ikke man i forvejen har 18V Makita værktøj derhjemme.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Denne græstrimmer er et godt valg til folk der i forvejen har Makita batterier og oplader fra andet værktøj, men også folk der ønsker en prisvenlig græstrimmer der kan bruges til græsplænen, ukrudt og andre løse opgaver i haven.

Den lave vægt kan især være tiltalende, hvis man har en større have eller mange små arealer, der ofte skal trimmes, da mange andre mærkes modeller vejer adskillige kilo mere.

Køb Makita DUR193Z 18V LXT græstrimmer her

Bosch EasyGrassCut 18V

Bosch byder her på en lækker græstrimmer, der er nem at håndtere og byder på professionelle resultater, uanset om det er teenagerens første gang eller man er erfaren havemand.

Græstrimmeren er udstyret med en halvautomatisk spole, hvilket lader brugeren trykke på en knap og trække mere trimmertråd ud af spolen helt af sig selv. Det resulterer i en mere flydende arbejdsgang, hvor man ikke skal stoppe eller bukke sig ned hver gang tråden bliver for kort.

Samtidig byder modellen her på en lang batteritid, og fungerer desuden med de mange andre værktøjer der benytter 18V systemet fra Bosch.

Man kan desuden nemt skifte fra at trimme flade arealer til kanter, ved blot at trykke på en knap på trimmeren, så man kan dreje skåret i vinkel, så man kan få snorlige kanter hvor det ønskes.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Vi anbefaler uden tvivl denne Bosch græstrimmer til de fleste private haveejere. Det er en af de mest brugervenlige og nemme trimmere, vi har prøvet, og vil med garanti gøre havearbejdet mere behageligt og overskueligt.

Den er dog ikke velegnet til de helt tætte krat og buskadser, men til små og mellemstore opgaver er Bosch EasyGrassCut 18V et perfekt valg.

Køb Bosch EasyGrassCut 18V græstrimmer her

DeWALT 18V XR

Denne DeWALT græstrimmer er et andet godt bud på en græstrimmer der er de danske haver værdig. Her får du rigeligt med moderne funktioner, og et solidt redskab der kan holde haven og græsarealerne pæne år efter år. 

Det er muligt at benytte DeWALTs egen unikke trimmertråd, der er snoet og hele 2 mm i diameter. Det betyder, at man kan skære gennem tæt bevoksede krat og buskadser med lethed, såvel som klare diverse ukrudt uden problemer, og selvfølgelig også trimme græsplænen jævnt og flot.

Selve designet er professionelt udført, og maskinen er fremstillet af solide materialer, der kan holde til mange års brug. Med de udskiftelige 18V batterier kan man med fordel også kombinere andre redskaber og værktøjer fra DeWALT.

Husk dog at undersøge, om der følger batteri og oplader med der hvor du bestiller modellen, da det kan variere fra butik til butik.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Det eneste rigtige minus vi fandt ved denne græstrimmer, var den forholdsvis korte batteritid på 40 minutter. Alt afhængigt af størrelsen på din have, bør du derfor overveje, om de 75 minutter det tager at oplade batteriet, gør at du skal vælge en anden model.

Selve græstrimmeren fungerer godt, og leverer gode resultater. Den er desuden en af de få maskiner på vores liste, der kan klare selv tæt krat og beplantning.

Køb Milwaukee M18 BJS-0 stiksav her

HiKOKI 36V

Denne græstrimmer fra Hikoki er et fremragende valg til dem, der ønsker et støjsvagt redskab til haven. Modellen er nemlig designet til at have et lavt lydniveau, og kan derfor også med fordel bruges uden høreværn i længere tid af gangen.

Den kommer med en række smarte funktioner. Blandt andet er den udstyret med en halvautomatisk spole, der selv fører en ny trimmertråd ud når man klikker på knappen.

De tre hastigheder gør det desuden muligt at få op til 2 timers brug på en enkelt opladning ved laveste hastighed, eller 40 minutters brug ved maksimale omdrejninger, typisk når der skal trimmes eller skæres i tæt beplantning.

Modellen har et ergonomisk håndtag, der gør det nemt at arbejde uden at blive træt i armen, og vægten på små 4 kilo betyder desuden at de fleste kan betjene græstrimmeren uden problemer.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Her får man en solid og pålidelig græstrimmer, der især er egnet til byområder eller andre arealer, hvor der ikke skal støjes for meget. Det kan også være et godt valg til dem, der tit slår græs senere om dagen, og derfor ikke ønsker at genere naboerne for meget.

Den kommer desuden med en automatisk slukkefunktion, hvilket betyder at den aldrig bruger mere batteri end højst nødvendigt, så man kan få mest muligt arbejde udført på de to timers batteritid som græstrimmeren byder på.

Køb Ryobi R18JS-0 stiksav her

Konklusion

Vi håber at vores bedømmelse og test af disse 5 græstrimmere har givet dig inspiration og eventuelt hjulpet dig til at vælge dit nye redskab.

Alt i alt blev det Milwaukee M18 BLLT-0 som løb med sejren, da der kun var positive ting at sige om selve redskabet. Prisen var ikke den laveste på listen, men når man sammenligner med de mange funktioner og det geniale design, var det tydeligt for os alle, at Milwaukee M18 BLLT-0 blev vinderen.

Danske haver kræver ofte jævnligt arbejde, og derfor er det vigtigt at vælge en græstimmer der er til at stole på, og som virker når det gælder. Alle modellerne på siden er robuste og pålidelige, og derfor et godt valg uanset hvilken du vælger.

Nyttige indlæg

Skal du have ny løvblæser? – Find guide her

Leder du efter en ny stivsav? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken græstrimmer skal jeg vælge?

Ud fra vores oplevelse er Milwaukee M18 den bedste græstrimmer på markedet. Dem bedste græstrimmer til prisen er dog Makita DUR193Z 18V LXT, som vi også har beskrevet i denne guide.

Hvordan bruger man en græstrimmer?

For at bruge en græstrimmer effektivt, hold den stabil med begge hænder, bevæg den i en jævn, siksak-bevægelse og undgå at trykke for hårdt for at undgå skader på græsset. Brug beskyttelsesudstyr som briller og handsker.

Hvordan skifter man snor på græstrimmer?

For at skifte snor på en græstrimmer, sluk motoren, frakobl strømkilden og fjern snitkassetten. Træk forsigtigt den gamle snor ud, indsæt den nye snor og fastgør den i henhold til producentens anvisninger.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top