Sikkerhedssko test: Komplet guide

sikkerhedssko
Vi har udvalgt produkterne ud fra både brugeranmeldelser, trustpilot score og hvad vi mener er vigtigt i en god sikkerhedssko

Det er afgørende at have nogle gode sikkerhedssko, så du ikke kommer til skade.

Både hvis der falder tunge ting ned på dine tæer, men også hvis du træder på søm eller glasskår.

Men hvilke sikkerhedssko skal man vælge?

Vi har i denne guide samlet nogle af de bedste sikkerhedssko på markedet, så du kan finde dem der passer til dine behov.

Bedst i test

Airtox sikkerhedssko

Dette er en fantastisk sikkerhedssko. Her får du en sporty sikkerhedssko, som lægger vægt på både sikkerhed og høj komfort.

Skarp pris

Noknok sikkerhedssko

Hvis du gerne vil have et par billige sikkerhedssko med høj sikkerhed, er disse sikkerhedssko fra Noknok det perfekte valg.

Læs anmeldelse

Flot design

Vismo sikkerhedssko

 Disse sko kan holde til lidt af hvert, og kommer desuden med et smart design der er stødabsorberende, som sikrer en komfortabel sko, uanset hvilket projekt du arbejder på.

Læs anmeldelse

Hvilke er de bedste sikkerhedssko?

Airtox sikkerhedssko FS55

Dagens bedste priser og tilbud på Airtox FS55

Airtox sikkerhedssko har med deres FS55 model fremstillet vores absolut foretrukne sikkerhedssko. Her får man et par professionelle sko der holder til alle danske arbejdsopgaver året rundt. 

Af materialer, har Airtox valgt en overdel af nanotech mikrofiber der sikrer god ventilation og komfort til fødderne. Dette materiale er samtidig også vandafvisende, hvilket ofte er en bonus i det typiske danske vejr, og så er nanotech teknologien med til at gøre det utroligt nemt at rengøre skoen efter en lang arbejdsdag.

Denne Airtox arbejdssko er derfor et rigtig godt valg, hvis du leder efter både komfort og stor sikkerhed.

Hvad angår beskyttelsen af fødderne, har Airtox også leveret på alle hylder. Sålerne er lavet af letvægtsmaterialet Styrosoft 3.0, der byder på en utroligt behagelig sko. 

Airtox har desuden også formået at udstyre FS55 modellen med deres Whitelayer teknologi, som er et sømværn der beskytter mod skarpe genstande, og samtidig er fugtabsorberende for endnu mere komfort.

Det er også værd at nævne den varmebestandige ydersål af NRT gummi, der beskytter foden mod op til 300 graders varme, ligesom ydersålen modstår olie og syre.

Det er et krav at bære sikkerhedssko på mange arbejdspladser og her får du nogle åndbar sikkerhedssko, som er nogle af de letteste sikkerhedssko på markedet.

Alt i alt, er dette en utroligt behagelige sko der byder på en overflod af komfort – samtidig med at den beskytter fødderne mod en bred vifte af forskellige farer.

Vores oplevelse med denne sikkerhedssko

Det har været helt tydeligt at Airtox udviklede denne sikkerhedssko med høje forventninger og ambitioner. Mange sikkerhedssko er enten behagelige, eller yderst sikre. Modellen FS55 formår at være begge ting, uden at gå på kompromis.

Prisen er selvfølgelig også derefter, men fødderne er trods alt en utroligt vigtig del af kroppen, og siden FS55 modellen sikrer en god komfort selv efter en lang arbejdsdag med overarbejde, kan man kort sagt også bare præstere bedre og i længere tid med skoen.

Samtidig har den en lang række sikkerhedsfunktioner som vi sætter stor pris på. Der er ikke nogen tung stålspids i skoen der gør den ubehagelig at gå med, sålerne værner mod både søm, vand, olie, syre og ekstrem varme, og så bliver fødderne endda godt ventileret. 

Denne sikkerhedssko får vores største anbefaling med herfra, og vi råder alle der har plads i budgettet til at vælge Airtox FS55 for den ultimative sikkerhed og komfort.

Fordele

Ulemper

Opsummering

FS55 modellen er en pålidelig sko, der vil blive en trofast følgesvend i lang tid. Materialerne er holdbare og moderne, og designet til hårdt arbejde dag ud, dag ind. 

De mange forskellige typer beskyttelse, gør desuden skoen oplagt til professionelle håndværkere der kommer ud for en varieret arbejdsdag, men vil også være god til den seriøse gør-det-selv person der ønsker en sko de kan stole på.

Prisen er som nævnt ikke den laveste af modellerne vi har bedømt her på siden, men vi anbefaler at du klikker nedenfor, og finder det bedste tilbud på skoene, de kommer nemlig ofte på tilbud.

Køb Airtox sikkerhedssko FS55 her

Noknok sikkerhedssko

Dagens bedste priser og tilbud på Noknok sikkerhedssko

Denne prisvenlige sikkerhedssko fra det skandinaviske mærke Noknok hedder Express 1, og er et glimrende valg til husejere eller andre private der ønsker et par billige sikkerhedssko af god kvalitet.

Her får du et par billige sikkerhedssko, som passer perfekt til dine gør det selv projekter derhjemme.

Disse kraftig sikkerhedssko er fremstillet af materialer der byder på en solid holdbarhed, og er desuden moderne udført med en tåkappe af fiber. Dette alternativ til de klassiske metalkapper betyder at skoen ikke vejer ligeså meget, og derfor er mere behagelig at benytte.

Express 1 kommer desuden med sømværn i bunden fremstillet af kevlar, der beskytter mod skarpe genstande som søm, skruer, glas og mere. Ydermere, er skoene endda modstandsdygtige overfor korrosive væsker, såsom olie, benzin eller og syre.

Det er vigtigt at bære sikkerhedssko, så du ikke kommer til skade, hvis der falder tunge genstande ned på din fod.

Skoene er derfor gode til brug på værkstedet, i haven, indvendig eller udvendig renovering, såvel som mange andre steder i privaten, eller i erhvervslivet.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Express 1 er et godt valg til dem der ikke har de helt store krav til en sikkerhedssko. På grund af den lave pris, får man nemlig ikke overlegen ventilation i skoen.

Noknok har dog alligevel formået at indarbejde de mest vigtige sikkerhedsfunktioner, og endda fået plads i budgettet til at gøre skoen varmebestandig op til 150 grader. 

Alt i alt et godt valg til private gør-det-selv typer, såvel som professionelle håndværkere der er ude i private hjem eller på mindre krævende byggepladser.

Køb Noknok sikkerhedssko her

Vismo sikkerhedssko

Dagens bedste priser og tilbud på Vismo sikkerhedssko

Sikkerhedssko har i mange år været fremstillet af tunge materialer for at beskytte fødderne. Men med skoen EB22B, har Vismo formået at fremstille en moderne sko der ikke vejer alverden, byder på god åndbarhed, og alle de sikkerhedsfunktioner en professionel håndværker kunne ønske.

Tåkappen er fremstillet af aluminium, hvilket betyder en lavere vægt end eksempelvis stål, og sømværnet der forhindrer penetrering er både blødt og let. Sikkerhedsskoen er ESD godkendt, og kommer desuden med en ankelstøtte.

Skoen er især god til indvendigt arbejde, eller udendørs brug om sommeren, da den har svedtransporterende foring, og kommer med Airmesh tekstil der sikrer god ventilation.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Vi er overbeviste om at vores læsere vil nyde at bære denne sko på arbejdet. Det er en utroligt blød og behagelig sko, der samtidig også føles pålidelig og robust, og med en utrolig stødabsorbering.

Dog er den ikke egnet til brug i regnvejr, da materialet ikke er vandafvisende. Alt afhængigt af arbejdsopgaverne, er det dog stadigvæk et godt valg til de fleste danske håndværkere eller husejere. 

Køb Vismo sikkerhedssko her

HKSDK sikkerhedssko

Denne sikkerhedssko fra HKSDK hedder kort sagt Z5, og byder udover det smarte design, på en behagelig pasform og rigeligt med stødabsorbering i form af en specielt designet sål.

Udvendigt er materialet en kombination af åndbart tekstil kaldet PowerBreeze, såvel som mere robust materialer der sikrer modstandsdygtighed overfor olie, benzin, syre og andre flydende væsker.

Skoen har opnået ISO 20345 godkendelse, og kommer med en tåkappe af aluminium og et sømværn fremstillet af fiber. Dette gør, at skoen har en lav vægt der sikrer en behagelig arbejdsdag.

Fordele

Ulemper

Opsummering

HKSDK har udviklet en moderne sikkerhedssko, der sikrer fødderne ikke bliver belastet unødvendigt, også selvom man på en arbejdsdag tager adskillige tusinde skridt. Det gør også denne sko perfekt til knæliggende opgaver.

Man kan bruge denne sikkerhedssko i mange miljøer, dog anbefaler vi ikke at bruge den i regnvejr, eller til projekter hvor der kan komme spartel, mørtel eller lignende på de dele af skoen der er fremstillet af tekstil. 

Køb HKSDK sikkerhedssko her

Airtox McLaren

Som navnet antyder, er modellen McLaren en af de ypperste modeller som Airtox har at byde på. Og det er til at se fra det øjeblik man tager skoene ud af æsken.

Disse sikkerhedssko har en bred pasform, så det er behageligt for dine fødder.

De har et unikt og iøjnefaldende design, og skoen er fremstillet af materialer der både er solide, pålidelige og ekstremt robuste. Airtox har nemlig ikke sparet på teknologierne ved dette design. Man får det anerkendte Whitelayer sømværn i bunden, en NRT gummi ydersål, og behagelig ventilation med PowerBreeze teknologien.

Derudover kan det nævnes at skoen er ISO 20345 certificeret, ligesom den er varmebestandig op til 300 grader, og kommer med en ydersål der er modstandsdygtig overfor både olie og syre.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Airtox er et anerkendt mærke i branchen, og deres teknologier er blevet udviklet til at beskytte fødder og tæer uanset hvad de måtte komme ud for. Det er ingen undtagelse med MR3 McLaren modellen her.

Her får man en sko der virkelig byder på noget særligt i form af det unikke design og de mange sikkerhedsfunktioner. Det er en sko som vi varmt kan anbefale til enhver, både privat eller professionel.

Dog er det vigtigt at bemærke skoen ikke er vandafvisende, og man derfor ikke kan bruge den udendørs året rundt.

Køb Airtox McLaren sikkerhedssko her

Konklusion

Vi har i denne guide testet 5 forskellige sikkerhedssko. Der er både den lidt dyrere sikkerhedssko og de billige sikkerhedssko.

Herunder både nogle der passer til gør det selv projekter og kan klare tunge genstande.

En sikkerhedssko er i dag gået hen og blevet mere end bare noget der beskytter fødderne. Man stiller i dag skrappere krav, og en god sikkerhedssko skal derfor også være behagelig at have på, selv når man arbejder 8 timer eller mere.

Vi har derfor valgt sikkerhedssko der har gode og komfortable såler, god ventilation, og selvfølgelig alle de sikkerhedsfunktioner som er nødvendige.

Der er mange forskellige mærker som fremstille sikkerhedssko. Vi har fundet nogle som kan håndtere flydende væsker og farlige genstande.

Vi håber denne guide gør det nemmere at finde sikkerhedssko og vælge sikkerhedssko, da der er så stort et udvalg på markedet.

Nyttige indlæg

Skal du have ny løvblæser? – Find guide her

Leder du efter en ny stivsav? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår er sikkerhedssko påkrævet?

Sikkerhedssko er påkrævet, når arbejdet indebærer risici for faldende genstande, skarpe objekter eller potentielle skader på fødderne. Dette gælder især i industrielle miljøer som byggepladser, fabrikker og lagerfaciliteter. Sikkerhedssko beskytter mod kvæstelser og opretholder arbejdssikkerhed ved at minimere risikoen for potentielle fodskader under udførelsen af opgaver i risikofyldte omgivelser.

Hvor længe holder sikkerhedssko?

Holdbarheden af sikkerhedssko afhænger af flere faktorer, herunder materialekvalitet, hyppighed af brug og arbejdsvilkår. Generelt bør sikkerhedssko udskiftes efter 6 måneders daglig brug for at sikre fortsat beskyttelse. Tegn på slitage som revner, deformiteter eller tabt støtte indikerer behovet for udskiftning for at opretholde effektiv beskyttelse og komfort.

Kan man fritages for sikkerhedssko?

Fritagelse fra sikkerhedssko er sjælden og kræver normalt en omfattende risikovurdering. Arbejdsgiveren skal dokumentere, at alternative foranstaltninger effektivt eliminerer fodrisici. Lovkrav og arbejdssikkerhedsstandarder skal opretholdes, og fritagelse bør kun overvejes, hvis det ikke kompromitterer medarbejderens sikkerhed.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top