Stiksav test: Komplet guide

stiksav
Vi har udvalgt produkterne ud fra både brugeranmeldelser, trustpilot score og hvad vi mener er vigtigt i en god stiksav

En stiksav er et uundværligt værktøj for både gør det selv entusiasten og professionelle håndværkere.

Men hvilken stiksav skal man købe?

Med mange forskellige modeller og mærker på markedet, har vi valgt at lave denne guide, hvor vi har testet og anmeldt nogle af de bedste stiksave på markedet, så du kan finde den stiksav der passer bedst til dit behov.

Bedst i test

DeWALT 18V XR

Stiksav i fantastisk kvalitet. Den har lang batteritid og en enestående ydeevne. Passer perfekt til dig, som leder efter en pålidelig og kraftig stiksav.

Læs anmeldelse

Tysk kvalitet

BOSCH GST 18 V-LI B

Denne stivsav er lavet af det velkendte tyske mærke Bosch. Her får man et værktøj der kan køre i timevis, der er bygget i en solid kvalitet og et ergonomisk greb der gør opgaven lettere.

Læs anmeldelse

Populær model

Makita 4351TJ

Denne stiksav fra det Japanske mærke Makita, er også et godt valg til de fleste private og professionelle. Den er alsidig og kan bruges til mange forskellige opgaver, heriblandt træ og metal, og den udskiftelige klinge kan nemt justeres.

Læs anmeldelse

Hvad er den bedste stiksav?

DeWALT 18V XR

Dagens bedste priser og tilbud på Dewalt 18V

Vi fandt denne DeWALT stiksav fantastisk at bruge, med en god slaglængde på 26 mm, og en skæredybde i træ på 135 mm er den som mange andre modeller på markedet, men med de hele 25 mm i skæredybden på metal, giver det en række flere anvendelsesmuligheder sammenlignet med de andre modeller på listen.

Samtidig har DeWALT designet en stiksav med særligt fokus på at mindske vibrationerne, hvilket gjorde stiksaven nem at håndtere uanset materialet, og førte til mere præcise snit. Vi er også imponerede over selve formen, da den bare føles fantastisk at holde om.

Som forventet kan man justere bunden, der desuden kommer med belægning der forhindrer ridser når man kører stiksaven over materialerne. Man kan desuden skifte klingen uden værktøj, hvilket er noget vi efterhånden har vænnet os til der bør være standarden på enhver stiksav.

Denne batteridrevet stiksav passer perfekt til både professionelle håndværkere og gør det selv entusiaster. Den har også justerbare hastighedsindstillinger og kan bruges til en bred vifte opgaver. Denne dewalt stiksav har også et gummibelagt greb og en kraftfuld motor. Det gør den passer godt til længerevarende opgaver.

Vores oplevelse med denne stiksav

Under vores test med stiksaven fra DeWALT, fandt vi ikke nogle deciderede dårlige ting at sige. Som forventet har de fremstillet en stiksav med en kraftfuld effekt, og de store XR Li-Ion batterier, betyder at man kan arbejde i timevis på fuld skrue.

Vi satte også pris på det behagelige gummigreb, der gjorde at man kunne arbejde længere tid end forventet, og deres særlige design hvad angår anti-vibration hjalp også med at udskyde træthed og ømhed i hænderne og armene.

Uanset om vi skar lang og lige snit, eller testede stiksaven med at save cirkler eller udskæringer i mere komplicerede former, klarede DeWALT stiksaven opgaven som den skulle.

Er du professionel håndværker anbefaler vi at have et ekstra batteri i opladeren, men på grund af XR udgaven er der rigeligt med batteri til flere timers arbejde på en enkelt opladning, og er derfor god i mange situationer.

Til gør det selv personen er dette håndværktøj en god investering, da den kan forventes at holde mange år længere end de billigere udgaver uden navn i byggemarkedet. Samtidig er det kendte mærke og den pålidelige ydeevne med til at sikre, at du kan tackle forskellige projekter med tillid og nøjagtighed.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Det var som sagt svært at sætte finger på noget dårligt. Denne DeWALT kørte som den skulle, og imponerede samtidig med præcisionen og det ergonomiske greb.

Vi anbefaler derfor denne stiksav til både professionelle håndværkere der skal have en pålidelig arbejdshest de kan stole på dag ud og dag ind. Men den er samtidig også et godt valg til den seriøse private gør det selv person, der ønsker et værktøj af høj kvalitet til de mange forskellige opgaver man som husejer kan komme ud for.

Prisen var også fair i forhold til de andre produkter på vores liste, så alt i alt er der mange grunde til at vi valgte netop DeWALT som den absolut bedste stiksav på markedet.

Køb DeWALT 18V XR stiksav her

BOSCH Professional GST 18 V-LI B

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch GST

Denne model fra Bosch kører på det kraftige 18V Li-ION batteri, og er derfor egnet til både de professionelle håndværkere, såvel som de private brugere der ønsker rigeligt med levetid og kraft på batteriet.

Det er en god stiksav til de fleste formål, der dog hverken skiller sig ud som værende god til noget præcist, ligesom den heller ikke er helt lige så præcis som DeWALT stiksaven vi anmeldte ovenfor.

Den har en slaghøjde på 23 mm, en skæredybde i træ på 120 mm, og en skæredybde i aluminium på 20 mm. Samtidig kan den også håndtere ulegeret stål, hvor den kan skære op til 8 mm.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Denne Bosch stiksav er et glimrende valg til de fleste personer, især hvis man allerede ejer andet Bosch værktøj der er batteridrevet, og man derfor ikke behøver at købe batteri og oplader til stiksaven.

Bøjlehåndtaget har en smart kontakt der er godt designet, og som gør det nemt at justere hastigheden. Dette fører til en alsidig stiksav der kan bruges til mange opgaver, og som er nem at tilpasse på farten.

Køb BOSCH GST 18 V-LI B stiksav her

Makita 4351TJ

Makita har udviklet en seriøs arbejdshest i form af denne stiksav, der både skærer gennem træ og stål uden problemer og med høj præcision. Bemærk venligst, at denne model kommer med ledning, og derfor ikke kræver batteri eller oplader.

Som forventes af en stiksav til denne pris, kommer den med en imponerende slaglængde på 26 mm. Den har en skæredybde i træ på 135 mm, samt en skæredybde i stål på 10 mm.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Uanset om du har brug for en solid stiksav til hjemmet eller arbejdspladsen, kan vi anbefale denne Makita stiksav. Det kan i mange tilfælde være smart at vælge værktøj med ledning, da man aldrig løber tør for batteri, og samtidig også får en konstant ydelse.

Så hvis du altid har adgang til strømudtag i nærheden af hvor du arbejder, kan denne stiksav helt sikkert være værd at tage med i overvejelserne.

Køb Makita 4351TJ stiksav her

Milwaukee M18 BJS-0

Milwaukee har her designet en prisvenlig stiksav der ikke går på kompromis med kvaliteten. Den har alle de funktioner som man forventer af en professionel stiksav, heriblandt en kraftig motor med 2800 slag i minuttet, et system til udskiftning af savklingerne der ikke kræver værktøj, og 45 graders justering af smigen.

Som er standard for stiksavene her på siden, byder denne Milwaukee på en 25 mm slaglængde. Skæredybden i træ er på 135 mm, og skæredybden i stål er 10 mm.

Fordele

Ulemper

Opsummering

I forhold til prisen, leverer denne Milwaukee stiksav alt hvad man har brug for. Den er et godt alternativ til de lidt dyrere udgaver vi ellers har bedømt, men udmærker sig omvendt heller ikke som eksempelvis DeWALT modellen.

Den er dog stadigvæk et solidt valg, især til dem der ikke skal bruge den timevis i træk, da vægten med batteri godt kan blive trættende hvis man udfører arbejde der kræver høj præcision og koncentration.

Køb Milwaukee M18 BJS-0 stiksav her

Ryobi R18JS-0

Denne stiksav fra Ryobi sælges til en imponerende lav pris. Det betyder at man her kan spare en del penge sammenlignet med de andre modeller på listen, men at man dog også går glip af nogle funktioner.

For eksempel er der ikke gummibelagt sko på denne stiksav, hvilket kan medføre ridser på nogle materialer. Det er dog typisk ikke noget problem hvis man primært skærer i træ, eller alligevel skal efterbehandle materialet man skærer i.

Man skal dog være opmærksom på specifikationerne. Selvom stiksaven har en slaglængde på 25 mm som de andre modeller på listen, har den en mere begrænset skæredybde i træ der kun går op til 101 mm. Den er dog helt fin til stål og aluminium, hvor den skærer i dybder på henholdsvis 6 og 10 mm.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Leder du efter en stiksav der ikke vælter budgettet, er denne stiksav fra Ryobi et glimrende valg. 101 mm skæredybde i træ kan stadig være rigeligt til de fleste formål.

Vi anbefaler dog professionelle håndværkere at vælge en af de andre modeller på vores liste, da man i så fald får mange flere anvendelsesmuligheder og flere funktioner.

Køb Ryobi R18JS-0 stiksav her

Konklusion

Vi har nu gennemgået de 5 mest populære stiksave på det danske marked. Der var ingen af modellerne som vi ikke kan anbefale til dig, men vi havde også en favorit i form af DeWALT stiksaven.

Der var kun positive ting at nævne om den, og prisen var ikke meget højere end de andre modeller på listen. I den anden ende af prisskalaen kan man også finde Ryobi stiksaven, der kan være tilstrækkelig til en lang række opgaver i hjemmet, og som er mere prisvenlig.

Vi håber at du har fået inspiration til din nye stiksav, og at vores guide har hjulpet dig godt på vej.

Nyttige indlæg

Skal du have ny løvblæser? – Find guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår bruger man en stiksav?

En stiksav er ideel til præcisionsopgaver i træ, metal eller plast. Den bruges til at skære lige linjer eller komplekse mønstre. Den alsidige sav er uundværlig inden for snedkeri, renovering og hobbyprojekter, hvor præcision og fleksibilitet er afgørende.

Kan man save lige med en stiksav?

Selvom en stiksav primært er designet til kurvesnit, kan den også udføre lige snit med tilstrækkelig omhu og rette vejledning. Anvendelse af en lige kant eller guide hjælper med at opnå nøjagtige og præcise lige snit med en stiksav.

hvordan skifter man klinge på stiksav

For at skifte klingen på en stiksav skal du sikre, at savens strøm er slukket. Løsn klingeskruen, fjern den eksisterende klinge, indsæt den nye klinge og stram skruen. Kontroller, at klingen er korrekt monteret, før du genoptager arbejdet.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top