Vandskuring: Guide & oversigt
Indholdsfortegnelse
ToggleVandskuring er en billig løsning til at skabe en jævn, ensartet og smuk overflade på facaden.
Men hvad koster vandskuring rent faktisk?
I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.
Prisoversigt
Vil du have en pris på vandskuring? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste
Helt gratis og uforpligtende
Hvad koster vandskuring?
Vi har gennemgået en række forskellige projekter, der er blevet udført landet over, for at komme frem til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på vandskuring. Typisk ligger prisen for vandskuring på et sted mellem 250 til 500 kroner per kvadratmeter.
Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på vandskuring. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.
Denne pris vil afhænge af hvilken type mørtel der skal anvendes, om der skal arbejdes i mere end et enkelt plan, om der blot skal spartles med mørtel, eller om overfladen også skal klargøres, i form af rengøring eller reparation.
Den enkelte virksomhed der udfører opgaven med vandskuring har også en del at sige, da de kan have forskellige timepriser, og på den måde have en stor indflydelse på den samlede pris for projektet.
Typisk lå prisen på vandskuring uden indledende rengøring og afrensning i et prisleje på 250 til 400 kroner. I den lavere ende var det typisk en grå eller naturligt farvet mørtel, der blev anvendt, og i den højere ende var det en farvet mørtel.
Ønsker man overfladen rengjort og renset samtidig, koster det typisk yderligere 50 til 100 kroner per kvadratmeter, alt afhængigt af hvor meget arbejde det vil kræve, i forhold til hvor beskidt facaden eller væggene er.
Klargøring af overfladen, der skal vandskures, kan svinge meget i pris. Er det blot et par enkelte mursten eller fliser, der skal udskiftes eller repareres, kan det ofte klares for 500 til 2.000 kroner.
Vandskuring af hus
Mange danskere vælger at få vandskuret der hus for at forbedre holdbarheden på deres facade, såvel som få et smukt resultat med en forholdsvis jævn og ensartet overflade.
Det er en oplagt metode, når man ønsker at renovere ældre bygninger, skjule mindre kønne murværk, eller give husets facade en ny farve, der passer bedre ind med nutidens idealer.
Vælger man professionelle fagfolk til opgaven, vil et hus på 120-150 kvadratmeter ofte stå færdigt et sted mellem 7-10 arbejdsdage efter påbegyndt arbejde.
Hvad koster det at vandskure et hus?
Samlet set koster det typisk 400 til 600 kroner at vandskure et hus, alt inklusive. Denne pris dækker altså både materialer, omkostninger til arbejdskraft, leje af stillads, udbedring af fejl og mangler i facaden, såvel som afrensning og rengøring.
Der kan dog være en vis variation i priserne, alt afhængigt af hvilken type mørtel der skal anvendes. Det er nemlig nødvendigt, at man anvender den samme type mørtel som murværket i forvejen har siddende for at få det bedste resultat.
Nogle boligejere vælger at nøjes med den farve som mørtlen kommer med. Ved indkøb af pudsemørtlen kan man vælge mellem en række forskellige farver. Dog kan man også altid male det endelige resultat bagefter, dette kan medføre en højere pris, men giver også en større frihed i form af udseendet.
Sådan får du den bedste pris på vandskuring
For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på vandskuring.
Se hvor nemt det er i videoen her.
Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk
- Konkurrence giver dig en bedre pris
Når du indhenter tilbud på vandskuring gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.
- Dit valg, Din frihed
Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.
Bestil 3 gratis tilbud på vandskuring her
Priseksempel
Vandskuring af hus pris
I dette priseksempel ønsker en dansk familie at opgradere facaden på deres hus fra 1960’erne for at forbedre selve udseendet der er ved at være lidt slidt, og samtidig opnå en bedre holdbarhed. Facaden skal vandskures, og der skal lejes stillads til arbejdet.
Boligens størrelse: 120 m²
Murværk: Murværk som kræver klargøring og tilpasning af mørteltypen.
Materialer: Familien har valgt en farvet mørtel for et moderne udseende.
- Pris for vandskuring: 120 kvm á 350 kr = 42.000 kr.
- Pris for leje af stillads: 8 dage = 12.500 kr.
- Afrensning af facaden: 120 kvm á 75 kr = 9.000 kr.
- Reparation og udskiftning af 20 mursten: 3.000 kr.
Pris: Samlet på ca. 66.500 kr. alt inkl.
Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en vandskuret hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.
Få 3 gratis tilbud på vandskuring her.
Hvordan vandskurer man?
Selve processen med vandskuring er forholdsvis simpel, dog kræver det en vis teknik og evne til at opnå et godt resultat, der ikke slår revner, og som har en så jævn og smuk overflade som muligt.
Derfor vælger de fleste danskere at få professionelle fagfolk til at udføre opgaven, da det trods alt er svært at fjerne igen, og derfor gerne skulle se ordentligt ud til at starte med.
Før man kan begynde at arbejde, skal området typisk forberedes og rengøres. Her er det vigtigt at man sikrer selve væggen i god stand, og at der ikke er større fejl eller skader i syne. Samtidig skal man også rense væggen, for at sikre at der ikke er støv eller andre partikler, som vil blande sig i den nye mørtel.
Herefter skal mørtlen blandes op. Til større projekter anvender man typisk en cementblander eller andre blander til formålet, da det kan være hårdt arbejde at blande mørtel i hånden, der dækker mere end et par få kvadratmeter.
Du skal lægge et tyndt lag mørtel og bruge cirkulære bevægelser. Det er vigtigt det er i et tyndt lag, så du får en flot og ru overflade. Når det er tørret skal du vande muren grundigt. Derefter kan du male muren, her skal du bruge diffusionsåben maling, da det giver et flot resultat. Hvis det er et gammelt hus, vil det skjule alle skader ved at påføre vandskuringen.
Ved vandskuring kommer man typisk mørtlen på i et tyndt lag, ofte blot et par millimeter tykt. Herefter venter man til mørtlen er ved at tørre, men inden den bliver helt hård, tager man en spatel, mursten eller andet redskab, og glatter mørtlen ud så den får den ønskede tekstur. Her kan man vælge et mønster, eller blot gå efter at skabe en glat overflade.
Hvad er vandskuring?
Vandskuring kræver ikke de mest avancerede materialer, dog er det en forholdsvis permanent løsning, der kan være svær at fjerne igen. Det skyldes det faktum, at man anvender mørtel til vandskuring, og det spreder man altså i et jævnt lag, så det bliver fordelt over hele det område man ønsker at vandskure.
Fordelen er, at man ikke behøver fjerne de gamle fliser på badeværelset hvis man ønsker et nyt look der, eller man kan slippe for at se på de gamle mursten, der måske er lidt kedelige, men ellers solide nok.
Det er ikke en metode man primært anvender til at forstærke væggens styrke og holdbarhed som sådan, men derimod en metode til at forbedre det visuelle udtryk på det område man arbejder med.
Hvad angår overfladen og det endelige resultat, har man mange forskellige muligheder. Man kan få en lys eller mørk mørtel, som kan farves eller males efter behov. Samtidig kan man også vælge at lave tekstur i mørtlen mens den tørrer, som ved at trække linjer eller lave mønstre.
På grund af selve mørtlens egenskaber, får man sjældent en 100% glat overflade, som vi eksempelvis kender det fra en gipsvæg med væv. Derfor skal man være indstillet på visse ujævnheder, og det endelige resultat bliver altså af sagens natur en smule rustikt.
Det kan dog være charmerende i sin egen ret, og det kan være en markant forbedring og modernisering af ældre vægge. Vandskuring vil nemlig skjule farven på de gamle fliser, dække ujævne murstensvægge, gøre skader på overflader usynlige og generelt danne et mere ensartet resultat på trods af de små ujævnheder man får med metoden.
Vandskuring giver også et resultat, der ikke kræver meget vedligehold, og samtidig er nemt at rengøre. Ofte kan man nøjes med en våd klud og lidt knofedt for at få overfladen til at se god ud igen.
Når man benytter vandskuring får man samtidig en holdbar løsning, der giver en slidstærk overflade, som kan holde i mange år. Udvendigt er det en effektiv metode til at modstå vejr og vind, og indvendigt kan den bruges i både vådrum og resten af boligen.
Hvis dit eksisterende murværk har skader eller dårlige sten, er det en god ide at få en pudset facade.
Indvendigt bruger man ofte tyndpudsmørtel eller andre mørtler specielt designet til vandskuring, der blandt andet indeholder kalk eller cement. Her kan man vælge at få mørtlen med en speciel farve, eller blot vælge en mørtel i dens naturlige farve.
Fordele ved vandskuring
- Skjul fejl og få et ensartet udseende
Vandskuring kan gemme de trætte og slidte mursten, eller skjule 70’er fliserne på badeværelset. Du kan vælge mellem en jævn overflade, eller skabe et mønster i mørtlen, ligesom du også har valgmuligheder hvad angår maling eller farve af mørtlen. Du får også et stærkt og holdbart resultat, som ikke kræver meget vedligehold.
Ulemper ved vandskuring
- Permanent løsning der har visse begrænsninger
Selvom vandskuring for mange kan være vejen frem, er der også visse boliger og boligejere, hvor vandskuring ikke er den bedste løsning. Vandskuring giver nemlig ikke en 100% glat overflade, og man skal derfor være indstillet på et lidt rustikt udseende. Samtidig er mørtlen også svær at fjerne igen, så det er svært at ændre sin mening efter den er hærdet.
Få 3 gratis tilbud på vandskuring
Så enkelt er det
1. Indsend din opgave
Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført
2. Din opgave behandles
Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk
3. Du modtager 3 tilbud
Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud
4. Vælg din håndværker
Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres
Bestil 3 gratis tilbud på vandskuring her
Konklusion
Vandskuring er blevet en populær løsning både indvendigt og udvendigt hos mange danskere. Prisen er til at have med at gøre, og det endelige resultat kan holde i adskillige årtier med den rette byggeteknik og lidt rettidigt vedligehold.
For at få det bedste resultat, skal man dog arbejde med en overflade, der ikke er helt faldefærdig. Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at udbedre eller udskifte visse områder i facaden, ligesom det også er vigtigt at vælge den rette type mørtel til opgaven.
Der er flere måder at tilpasse vandskuring til netop dine ønsker, ved eksempelvis farve eller maling af mørtlen, eller ved at indarbejde mønstre eller strukturer under selve vandskuringen.
Så er det lidt grove og rå look, noget du sætter pris på, kan vandskuring være vejen frem.
Nyttig viden
Ofte stillede spørgsmål
Hvad vil det sige at vandskure?
Kort sagt, beskriver vandskuring en byggeteknik, der går ud på, at man smører et tyndt lag mørtel på udvendige facader eller indvendige vægge. Dette nye lag får en forholdsvis jævn og ensartet overflade, der kan modstå vejr og vind, og som kan farves efter ønske.
Hvad er forskellen på filtsning og vandskuring?
Filtsning og vandskuring minder meget om hinanden, men er alligevel to forskellige teknikker. Filtsning anvendes især indvendigt, hvor der opnås en mere glat og elegant overflade. Her anvender man typisk et tyndere lag mørtel end ved vandskuring. Ved vandskuring behandler man laget af mørtel med vand mens man glatter det ud, hvilket giver en lidt mere ru og struktureret overflade.
Hvad koster vandskuring pr m2?
Vandskuring kan svinge lidt i pris alt afhængigt af flere faktorer, som vi har beskrevet ovenfor. Dog kan man som udgangspunkt forvente, at det koster et sted mellem 250 til 500 kroner per kvadratmeter.
Ovenstående indeholder annoncelink
Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.