Netpuds: Guide & oversigt

netpuds

Netpuds er en moderne metode til at fornye facader i Danmark. Det giver en flot overflade og har en levetid på mere end 10 år.

Men hvad koster en netpuds rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

netpuds

Vil du have en pris på netpuds? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster netpuds?

Gennemsnitligt for hele landet, finder man typisk professionelle virksomheder der tilbyder at netpudse af facader og lignende til en pris der ligger mellem 500 til 1000 kroner per kvadratmeter. Denne pris inkluderer både klargøring, påføring og efterbehandling.

Ofte vil der være et par hundrede kroner i forskel per kvadratmeter, alt afhængigt af hvilket armeringsnet man anvender. Et armeringsnet af glasfiber er typisk billigere end metal, og vil ofte være tilstrækkeligt på danske boliger.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på netpuds. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Samtidig kan prisen også variere afhængigt af kvaliteten af den type puds der anvendes, så det vil komme an på, hvad den gældende bolig har behov for i forhold til lokale vejrforhold, klima og underlag.

Af andre ting der har en indflydelse på den samlede pris, kan nævnes omfanget af forberedelsesarbejdet, såsom rengøring og eventuel reparation af facaden inden påføring af netpuds. Her kan der være en del arbejde involveret på renovering af ældre bygninger, der først skal forstærkes og klargøres.

Netpuds hjælper med at reparere beskadigede facader. Hvis du lægger et tæt og stærkt lag, kan det forstærke facader. En netpudset facade er en yderst stærk løsning og beskytter mod fremtidige revner i facaden. Et stærkt lag puds på den eksisterende facade giver en smuk facade og ser positivt ud på boligens udseende.

Nogle virksomheder regner ikke vindues og døråbninger med i den kvadratmeterpris, de tilsender, mens andre vægter de få kvadratmeters forskel som værende uden den store betydning.

Der kan du med fordel selv måle dig frem til, hvor mange kvadratmeter facade din bolig har, inden du indhenter tilbud. Netpuds skal typisk helt op til taget og helt ned til fundamentet, så det er altså hele væggen man snakker om.

Sådan får du den bedste pris på netpuds

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på netpuds.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på netpuds gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis & uforpligtende tilbud på netpuds her

Priseksempel

netpuds

Netpuds pris

I dette priseksempel er der tale om en murstensvilla fra 1970’erne på 110 kvadratmeter. Facaden eksklusive vinduer og døråbninger tæller samlet set 150 kvadratmeter. 

Der har ikke før været puds på facaden, men der er en række revner og småskader på murværket der også skal udbedres. Boligejer har valgt selv at stå for at male facaden efter håndværkerne er færdige. Regnestykket ser derfor sådan ud:

  • Reparation og klargøring af facade: 160 * 100 = 16.000 kroner.
  • Netpuds af facade: 160 * 500 kr = 80.000 kroner. 

Pris: Samlet på ca. 96.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få netpudse af facaden hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud & uforpligtende på netpuds her.

Hvad er netpuds?

Netpuds dækker over en speciel teknik, der typisk udføres af murere. Navnet kommer sig af metoden anvender en type net til at holde pudset (mørtlen) på plads, for at sikre en solid og holdbar facade der kan holde til lidt af hvert, og som bliver forstærket mod revner og andre skader der ellers er typisk for pudsede vægge.

Selve nettet bliver typisk fremstillet af glasfiber eller metal, alt afhængigt af kravene til holdbarheden. Nettet kan også være med til at sikre fastgørelse af isoleringsmaterialer. Denne type armering af den pudsede facade hjælper med at forhindre afskalninger, således at man ikke oplever en krakeleret væg med huller eller lignende.

Udvendige overflader bliver typisk pudset med en mørtel af cement, da dette har vist sig effektivt til at modstå vejr og klimaforhold, høje og lave temperaturer, fugt og sollys og samtidig også er modstandsdygtigt over for revner når det kombineres med armeringsnet af glasfiber eller metal.

Selvom det typisk er på udvendige overflader, at man anvender netpuds, er det også muligt at anvende indendørs. Her vil det typisk være i garagen, man anvender netpuds, eller andre bare overflader af rå mursten, gasbeton eller lignende. Ofte vælger man i disse tilfælde en grundpuds baseret på gips.

I princippet er det muligt at anvende netpuds på enhver type facade, men ofte er det mest oplagt på ældre murstensfacader, betonfacader eller lignende, hvor man før har oplevet udfordringer med revner eller afskalning.

Derfor ser man ofte netpuds anvendt på ældre murstensvillaer, tidligere pudsede facader og overflader, hvor facaden eksempelvis er ved at krakelere, eller at murstenene ser gamle og trætte ud, og hvor boligejeren ønsker et mere moderne og smukt resultat.

Netpuds anvendes samtidig også på nyere bygninger og nybyggeri, hvor der ønskes et ensartet og minimalistisk udseende, der samtidig kan modstå vejr og vind, og er i dag et forholdsvis populært valg til både private boliger og erhvervsejendomme.

En af de store fordele ved netpuds må siges at være den ekstra styrke, som selve nettet bringer til bordet. Det hjælper nemlig markant med at forebygge revner, fordi nettet fordeler spændinger og bevægelser ud på et større område. 

Det resulterer altså i en længere levetid end de fleste andre typer pudsede overflader, og på grund af materialerne der er involveret, kan metoden også være med til at skjule mursten og i stedet få huset til at fremstå med en glat overflade som kan males eller behandles alt efter ønske.

Selve materialet man anvender til netpuds er typisk cementmørtel, der også kaldes for grundpuds, og bliver ofte forstærket yderligere med fiber. De fleste typer grundpuds der sælges i Danmark er desuden modstandsdygtige overfor frost, og kommer desuden med klæbemiddel blandet med.

Før man kan begynde at beklæde facaden eller den indvendige væg med netpuds, skal man først rengøre og eventuelt forbehandle overfladen, man arbejder med. 

Derefter vil man i de fleste tilfælde begynde med det første lag puds, der bruges til at indlejre nettet der herefter bliver presset ind i det våde lag puds.

Når nettet er indlejret korrekt, kan man fortsætte med flere lag grundpuds, for fuldstændigt at dække nettet og få en jævn overflade. Herefter skal overfladen bearbejdes således at den fremstår glat og jævn, og derefter er klar til maling.

Selvom man godt selv kan stå for dette arbejde, er det en opgave som kræver en vis teknisk snilde og præcision. Derfor vælger langt de fleste danskere at få professionelle murere til at stå for opgaven.

På denne måde undgår man også at købe forkerte materialer, eller ende med en facade der fremstår ujævn og ikke holder lige så lang tid som den ellers ville kunne.

Fordele ved netpuds

Det en populær løsning, der har markant længere levetid end andre typer puds, og samtidig er modstandsdygtig overfor frost, og forebygger revner og afskalninger på grund af armeringsnettet.

På grund af den grundpuds, man anvender til netpudsning oprindeligt blev udviklet til områder der var i fare for jordskælv, er netpuds måske endda lidt overdimensioneret til de danske behov.

Ulemper ved netpuds

Netpuds er som sådan ikke særligt udsat for fugtskader, men hvis ikke arbejdet bliver udført ordentligt, kan der sagtens opstå fugt i forbindelse med facaden, især hvis der opstår revner eller utætheder i selve pudslaget. Derfor er det en god idé at vælge professionelle håndværkere til opgaven der tilbyder byggegaranti.

Få 3 gratis tilbud på netpuds

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis & uforpligtende tilbud på netpuds her

Konklusion

Netpuds har på forholdsvis kort tid vundet stor popularitet hos danske boligejere landet over. Det skyldes ikke blot den lange levetid, men også den robuste holdbarhed, der byder på færre revner og afskalninger, noget som typisk har præget mange danske boliger på grund af vores vejrforhold.

Det er ikke den mest omfattende opgave at få udført netpudsning, men det kræver dog en vis erfaring og ekspertise for at få et smukt og ensartet resultat. Desuden kan der være udfordringer med fugt eller revner, hvis ikke arbejdet bliver udført ordentligt.

Derfor anbefales det at vælge professionelle murere eller håndværkere til opgaven, selvom man sådan set godt selv kan udføre arbejdet. Mange boligejere vælger selv at male for maling af den nye facade, så her kan der være lidt penge at spare.

Nyttig viden

Ønsker du en facaderenovering? – Se komplet guide her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Kan man selv Netpudse?

Der er ingen lovkrav, der afholder dig selv at netpudse din facade. Dog er det som vi har nævnt ovenfor, en opgave der kræver at man har en vis erfaring med murerarbejde, såvel som forstand på de tekniske krav. Ellers risikerer man en ujævn overflade, der kan lukke fugt ind eller udvikle revner med tiden.

Hvad koster det at få netpuds pr m2?

Som vi har nævnt ovenfor, ligger priserne for netpudsning typisk på et sted mellem 500 til 1000 kroner per kvadratmeter. Dog kan man i nogle tilfælde godt opnå en pris på 300 til 400 kroner når man vælger de billigere materialer, især ved større opgaver eller facader der er lette at tilgå.

Hvor lang tid holder netpuds?

Som udgangspunkt er der en forventet levetid på mere end 10 år når man netpudser en facade. Dog vil man i mange tilfælde kunne få op til 20-30 år alt afhængigt af hvor godt arbejdet er udført, såvel som beliggenheden i forhold til klimaforhold og kvaliteten på fundamentet. Der er også forskel i levetiden på de forskellige typer mørtel man anvender, hvor nogle typer har en længere levetid og koster lidt mere.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top