Microcement badeværelse: Guide & oversigt (2024)

microcement badeværelse

Et microcement badeværelse giver et moderne og stilrent udseende til en rigtig god pris. 

Men hvad koster et microcement badeværelse rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

microcement badeværelse

Vil du have en pris på at få lavet microcement på badeværelset? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster et microcement badeværelse?

Prisen for et microcement badeværelse ligger cirka på 1.000 til 1.500 kroner per kvadratmeter.

Prisen for at renovere dit badeværelse med microcement er relativt billig i forhold til alternative metoder, da der ikke skal fjernes eksisterende fliser eller foretages andre store ændringer der både kræver VVS arbejde og nye materialer. 

Generelt skal du forvente at microcement pris m2 ligger på 1250 kr i gennemsnit til et mikrocement badeværelse. Det giver et moderne look til dit badeværelse.

Det kræver ofte en erfaren hånd til at sikre et godt slutresultat, da selv de mindre afvigelser i teknik ved påførelsen kan bunde ud i en overflade der ikke ser jævn og smuk ud.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på et microcement badeværelse. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Denne pris inkluderer som nævnt alt hvad der skal bruges af materialer, såvel som arbejdsløn og oprydning bagefter. Sammenlignet med hvad det koster at renovere badeværelset med nye fliser eller gulv, er denne pris væsentligt mere attraktiv for mange.

Prisen per kvadratmeter varierer typisk en smule, alt afhængigt om det er vægfliser, gulvfliser, håndvask og badekar, eller andre ting der skal renoveres med microcement. Tjek derfor nedenstående oversigt for at danne dig et hurtigt overblik.

Gulv og vægge

Microcement badeværelsesgulv er den mest almindelige type opgave, og her ligger prisen gerne på 1.000 til 1.500 kroner per kvadratmeter. Udover selve microcementen, dækker prisen også forberedelse af fliserne, forsegling og efterbehandling.

Microcement kan lægge på de eksisterende overflader og passer til alle overflader. Det er ogs muligt at ligge microcement på badeværelset som et gør det selv projekt. Når du skal påføre microcement, kan du forvente det passer til mange forskellige overflader og kan typisk også fås som et gør det selv produkt.

Badeværelset microcement har mange fordele og er et oplagt valg. Det har lang levetid og et er nemt at påfør microcementen.

Håndvask og badekar

I disse tilfælde vil kvadratmeter prisen ikke være gældende i samme omfang, da de mange vinkler og komplekse former kan tage længere tid at udføre ordentligt. Typisk vil en standard håndvask koste et sted mellem 500 til 1.200 kroner, og et badekar 2.000 til 2.500 kroner.

En fordel ved at vælge professionelle håndværkere til opgaven på badeværelset, er at eventuelle fejl eller utætheder bliver dækket af en garanti. Det giver dig et ekstra niveau af tryghed.

For at få en konkret pris på renovering med microcement på dit badeværelse, anbefaler vi at du indhenter 3 gratis og uforpligtende tilbud fra dygtige fagfolk i dit nærområde. 

Her får du hurtig kontakt til professionelle håndværkere, der kan dele ud af deres ekspertise og forventninger, hvad alt angår materialer, arbejdets omfang og de samlede omkostninger.

Sådan får du den bedste pris på et microcement badeværelse

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på et microcement badeværelse.

Se hvor nemt det er i videoen her

Derfor anbefaler vi at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på montering af microcement på badeværelset gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på et microcement badeværelse her

Priseksempel

Pris på et microcement badeværelse

Nedenfor har vi opstillet et typisk eksempel for renovering af badeværelset med microcement. Boligejeren ønsker i dette tilfælde at fornye deres gulv på 7 kvadratmeter og fliser på væggene på 24 kvadratmeter. 

Efter kontakt med håndværkere har de fået en kvadratmeterpris på 1.200 kroner, der både gælder gulv og vægge, og er en samlet pris for alt hvad der skal til af materialer og arbejdsløn.

Derfor ser regnestykket således ud:

  • 7 kvadratmeter gulv á 1.200 kroner: 8.400 kroner.
  • 24 kvadratmeter vægge á 1.200 kroner: 28.800 kroner.

Pris: Samlet på ca. 37.200 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få et microcement badeværelse hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på et microcement badeværelse her.

Hvad er microcement?

Microcement er blevet en yderst populær løsning blandt danskere, der ønsker en prisvenlig og forholdsvis hurtig måde at omdanne deres gamle badeværelse til en moderne oase, der byder på et lækkert udtryk.

Herhjemme har vi mange boliger fra 60’erne og op til 90’erne, hvor de eksisterende fliser på badeværelset har farver eller mønstre som ikke længere er moderne. Før i tiden krævede det en stor investering at modernisere disse badeværelser, men i dag kan man benytte sig af microcement som en effektiv genvej.

Kort sagt, er microcement en speciel blanding af cement, der virker til vådrum og har en god dækkeevne. Det vil sige, at man kan anvende microcement ovenpå eksisterende fliser uanset om det er på væggen eller gulvet, og slippe for det omfattende arbejde med at fjerne dem først.

Microcement består primært af cement og sand, men der er også en lang række andre materialer tilsat blandingen, for at opnå den tynde og fleksible cement, der skaber en glat og jævn overflade, uden at de gamle fliser er synlige gennem laget.

Det der er unikt ved microcement i forhold til mange andre typer cementblandinger, er af det er muligt at gøre belægningen vandtæt. Typisk gøres dette med en forsegler, enten i selve cementen, eller som et ekstra lag uden på overfladen. 

Samtidig er microcement også godt dækkende, hvilket vil sige, at de gamle stærke farver og mønstre fra fliserne ikke skinner igennem, også selvom microcementen kun bliver påført i et tyndt lag der sjældent er mere end et par millimeter tykt.

Dette tynde lag har en anden fordel, nemlig at det ikke kræver meget microcement for at dække mange kvadratmeter, og at man samtidig ikke skal bruge lang tid på at påføre laget, som man i mange andre tilfælde har behov for.

På grund af det tynde lag resulterer det også i en forholdsvis hurtig renovering, da det ikke har den længste tørretid, hvilket mange boligejere sætter pris på, da et funktionelt badeværelse trods alt er ret vigtigt.

Microcement er desuden ekstremt holdbart og modstandsdygtigt over for slid, pletter og ridser, hvilket gør det velegnet til højt udsatte  områder som badeværelset. Ikke nok med det, så er microcement også egnet til jævnlig rengøring og udsættelse for fugt.

Microcement badeværelse farver

I princippet er det muligt at renovere badeværelset med microcement i enhver farve. De fleste boligejere vælger for tiden naturlige farver såsom grå, beige eller cremehvid, der resulterer i et klassisk og tidløst udtryk. Denne type farver inviterer det naturlige lys ind i badeværelset, og får samtidig rummet til at føles større.

Det er også populært at vælge en mørkere farve, såsom antracitgrå, marineblå eller lignende, for at skabe noget dybde og konstrat på badeværelset. Her vælger mange boligejere blot at bruge mørkere farver på nogle af væggene, for eksempel der hvor brusebadet er monteret.

Udover det store udvalg af farver, er det også muligt at personliggøre badeværelset med forskellige teksturer. Microcementen kan præges med en række forskellige teknikker, mens det tørrer for at opnå den ønskede effekt.

Typisk ser man boligejere vælge den helt glatte overflade i en mat finish. Men har du mod på lidt mere kreative løsninger, kan du eksempelvis vælge oxidering af microcement. Her får man et patineret udseende, der skaber en masse variation i overfladen, lidt på samme måde som man ser i marmor eller lignende naturlige materialer.

Det kan dog være svært selv at sikre den rette oxidering eller farve når man blander microcement. Derfor anbefaler vi, at du kontakter professionelle håndværkere og indhenter 3 gratis tilbud. Så slipper du for besværet med selv at finde de bedste i dit lokalområde, og du får samtidig flere priser og tilbud at sammenligne.

Fordele ved et microcement badeværelse

Mange danskere vælger microcement, ikke blot på grund af den fordelagtige pris, når man sammenligner med omkostninger til nye fliser og de arbejdstimer der er involveret, men også fordi det er væsentligt hurtigere. Det betyder man kan benytte badeværelset igen på kort tid, og at der ikke skal rende håndværkere rundt i boligen i flere uger eller måneder.

Ulemper ved et microcement badeværelse

Har du før prøvet at spartle lofter og gulve, ved du måske hvor svært det er at få et smukt resultat. Microcement er ingen undtagelse her, og det kræver en erfaren hånd til at sikre en flot overflade uden skæve linjer eller fliser der skinner gennem. Derfor kræver det typisk professionel hjælp, og det medfører en højere pris. Dog får man også et mere holdbart og pænere resultat.

Få 3 gratis tilbud på et microcement badeværelse

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på et microcement badeværelse her

Konklusion

Renoveringen af badeværelset behøver ikke tage flere uger eller endda måneder. Microcement er en hurtig løsning, der er velegnet til de fleste boliger på grund af de mange forskellige farver og mønstre, man kan vælge mellem.

Prisen er samtidig lavere end ved komplet udskiftning af eksisterende fliser, selvom man vælger professionelle fagfolk til at udføre opgaven. Det har gjort løsningen meget populær de senere år. 

Resultatet er desuden stilrent og moderne, der har et behageligt og indbydende udtryk. Microcement kan kombineres med enhver type indretning og stilart, da man kan vælge løsninger der passer perfekt til klassiske kromarmaturer og elementer, såvel som de helt moderne kompositvaske og sorte vandhaner.

Nyttig viden

Ønsker du et microcement gulv? – Se komplet guide her

Ønsker du et nyt badeværelse? – Se komplet guide her

Ønsker du klikgulv? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Kan Microcement bruges i bruseniche?

Ja, Microcement kan anvendes i brusenicher, da det er vandtæt og holdbart. Det danner en glat overflade, der er nem at rengøre og modstår skimmel og fugt. Det er en populær løsning på grund af dets æstetiske appel og funktionalitet i vådrum.

Kan man bruge Microcement i vådrum?

Ja, Microcement er velegnet til vådrum som badeværelser og brusenicher. Det er vandtæt og skaber en ensartet, holdbar overflade, der modstår fugt og skimmel. Dets alsidighed og æstetiske appel gør det til et populært valg i badeværelsesrenoveringer.

Hvad koster det at få Microcement på badeværelse?

Prisen for at få Microcement på et badeværelse kan variere afhængigt af faktorer som areal, forberedende arbejde og valg af leverandør. Generelt ligger prisen på mellem 1000 og 1500 kr per kvadratmeter.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top