Affugter: Guide & oversigt (2024)

affugter
Vi har udvalgt produkterne ud fra både brugeranmeldelser, anerkendte test af produkterne og hvad vi mener er vigtigt i en god affugter

En affugter kan være det oplagte redskab til at hjælpe med at bekæmpe uønsket luftfugtighed i boligen. Fugt kan være årsag til en række udfordringer, såsom skimmelsvamp, kondens på vinduer, behagelig lugt og nærmest tung luft.

Men hvilken affugter er bedst og hvad skal man kigge efter?

I dag har vi valgt at kigge nærmere på nogle af markedets bedste affugtere, for at finde frem til det bedste valg, så du kan beskytte din bolig og familie mod fugtrelaterede problemer.

Bedst i test

MeacoDry Arete One 20L

En fantastisk affugter, som passer til de fleste danske boliger. Den fungere perfekt og er meget lydsvag.

Skarp pris

Woods MRD10

En effektiv og lille affugter til mindre værelser f.eks. badeværelset. Lavt energiforbrug, så du kan spare på strømmen.

Læs anmeldelse

Populært valg

Eeese Adam 20L

En affugter til de helt store lokaler. Denne model kan klare op til 100 kvadratmeter, og er dermed et godt valg til det åbne kontor, den store kælder, eller andre områder med et stort behov uden det kræver et stort budget.

Læs anmeldelse

Hvad er den bedste affugter?

Bedst i test ⭐

1: MeacoDry Arete One

Anmeldelse & analyse

Denne model er ikke blot vores favorit blandt de testede affugtere, men vandt også prisen for bedste affugter i 2022 hos expertreviews.com. Samtidig har den høstet utroligt mange positive anmeldelser fra glade brugere, og kommer med en række brugbare funktioner i et smart og diskret design.

Denne effektive model fra MeacoDry er i stand til at fjerne op til 14 liter vand fra luften per dag, og dækker op til 58 kvadratmeter, hvilket gør den til en god løsning i de fleste situationer.

Det er en effektiv affugter, som hjælper dig med at få et bedre indeklima. Hvis du tørrer tøj indendørs eller ikke får luftet nok ud. Kan det betyde du har høj luftfugtighed derhjemme. Denne affugter kan fjerne fugten uden du skal bruge mange penge.

MeacoDry Arete One 20L er også en af de mest lydløse modeller vi har bedømt i vores test. Faktisk har den et lydniveau på blot 40 dB(A) i stille tilstand, hvilket gør at man kan bruge den i soveværelset eller på hjemmekontoret mens man arbejder.

De moderne affugtere fungere rigtig godt i et fugtigt miljø med høj fugtighed og hjælper dig til at at få det perfekte indeklima.

Modellen kommer med en brugervenlig skærm, der gør det nemt og hurtigt at indstille affugteren til den ønskede hastighed. Samtidig kan man også skifte mellem de indbyggede funktioner, hvis man eksempelvis har vasketøj til tørre, eller ønsker at rense luften i stedet for at affugte.

Vi har kigget på flere affugtere og hvis du skal vælge en affugter, vil vi anbefale dig at vælge denne.

Brugeroplevelser:

Udover vores egen gennemgang af modellen, har vi også undersøgt, hvad andre brugere på nettet mener om MeacoDry Arete One 20L. Den samlede vurdering på Pricerunner er eksempelvis 4.8/5 stjerner, baseret på mere end 300 anmeldelser fra bekræftede kunder.

Disse kunder sætter pris på den markant forbedrede luftkvalitet, og den smarte indstilling der effektivt fjerner fugten fra luften, så man får mulighed for at tørre tøjet hurtigere. 

En kunde fra England skrev for eksempel at de tidligere havde en mindre model, men at de nu kan dække alle 5 værelser i deres hus ved hjælp af denne 20L model. Det på trods af, at den er opgivet til at dække 58 kvadratmeter. Dækningen vil nemlig afhænge af hvor meget fugt der er i boligen, så selv større huse kan i mange tilfælde nøjes med en enkelt af disse maskiner.

En anden kunde Norge sætter pris på luftkvaliteten, der er meget bedre på grund af det effektive HEPA filter, såvel som det faktum, at den er nem at bruge og giver en bedre tørretid når affugteren kører i bryggerset.

Fordele

Ulemper

Opsummering:

MeacoDry Arete One er derfor vores affugter bedst i test. Denne model ligger solidt på en førsteplads, da den har en fornuftig pris sammenlignet med de andre modeller, stærke bedømmelser fra tilfredse kunder, lavt støjniveau og en effektiv motor der både kan bruges til at fjerne fugt eller rense luften.

Se dagens bedste priser og tilbud

Skarp pris

2: Woods MRD10-affugter

Anmeldelse & analyse

Den næste model på listen er denne lille og kompakte affugter fra det svenske mærke Woods. Modellen er fremstillet med en tank på 2 liter, der alt i alt er i stand til at fjerne op til 10 liter fugt fra luften på en daglig basis. 

Brugermanualen hævder at man kan benytte den til områder op til 40 kvadratmeter, men foreslår selv, at man højst sætter modellen til at affugte op til 30 kvadratmeter for det bedste resultat. Efter vores test har vi fundet frem til at disse tal er et godt pejlemærke, men at den godt kan klare endnu større områder, såfremt luftfugtigheden ikke er ekstrem til at starte med.

Støjniveauet er lidt højere end modellen der indtog vores førsteplads, da Woods MRD10 affugteren rammer 42 dB(A), men det er stadigvæk acceptabelt til brug i soveværelset eller andre områder hvor man skal koncentrere sig.

Betjeningspanelet er lidt mere simpelt end på andre modeller, dog ikke noget der har betydning for selve funktionen. Den passer godt på badeværelset eller i bryggerset, da den også kan blæse tør luft, som hjælper med at tørre vasketøj eller fjerne fugt efter en tur i brusebadet.

Brugeroplevelser:

Denne model er også populær blandt købere landet over, såvel som i resten af verden. På Pricerunner.dk har den høstet imponerende 4.7/5 stjerner, hvilket er et tegn på god kvalitet og en pris, der er fair.

En tilfreds kunde skriver eksempelvis at hun har benyttet affugteren i snart 10 år, og at den nu så småt er begyndt at larme, så hun lige har bestilt en ny. 

En anden bruger har affugteren til at køre på 40% i bryggerset, og lægger mærke til at den effektive model kun har behov for at køre en smule fra tid til anden, og selv slukker når fugtigheden når et acceptabelt punkt igen.

Fordele

Ulemper

Opsummering:

God model hvis man ønsker en maskine der bare skal køre fra tid til anden når fugtigheden rammer et vist niveau, men ellers kan glemme og passe sig selv. På grund af størrelsen er det ikke en affugter, der passer til de helt store områder, men det er et oplagt valg til badeværelset eller bryggerset.

Se dagens bedste priser og tilbud

Populært valg

3: Eeese Adam 20L

Anmeldelse & analyse

Denne stilrene affugter fra Eeese er en kraftig model der kan klare større mængder fugt i hjemmet eller på arbejdspladsen, og som har et stort dækningsområde på op til 100 kvadratmeter. 

Modellen bruger cirka 250 watt ved fuld ydelse, hvilket er en smule mere end de andre modeller på listen, men de ekstra kvadratmeter man kan affugte opvejer denne stigning i strømforbruget.

Eeese Adam 20L er i stand til at fjerne op til 20 liter vand fra luften på en daglig basis, og er derfor et godt valg til at dække hele boligen. Støjniveauet er også i den lave ende, på blot 40 dB(A) og derfor et fornuftigt valg til soveværelset eller kontoret.

Kontrolpanelet giver nem adgang til alle funktioner og indstillinger, og modellen kan desuden kobles til trådløst internet for fjernbetjening, skulle dette ønskes.

Brugeroplevelser:

Det er ikke blot os, der er imponerede over denne model. Også andre brugere sætter pris på affugterne. På internettet har vi fundet frem til at modellen har opnået 4.8/5 stjerner. 

Og for eksempel skriver en bekræftet køber, at modellen var nem at tage i brug, og at den fik bugt med et koldt og ubehageligt gæsteværelse på kort tid, endda uden at lave for meget støj.

En anden bruger anvender modellen i deres lejlighed, hvor den er i stand til at sikre et godt indeklima, og minimere fugten i den kolde bolig for at gøre hjemmet mere behageligt, og samtidig mindske risikoen for skimmelsvamp.

Fordele

Ulemper

Opsummering:

Samlet set er Eeese Adam 20L et godt valg til dem der har brug for gode affugter til større områder. Den effektive model kan fjerne en stor mængde fugt fra luften, og de mange funktioner gør den alsidig til en række forskellige scenarier.

Se dagens bedste priser og tilbud

Til store rum

4: Wood’s SW22FW

Anmeldelse & analyse

Fra det svenske mærke Wood’s, kommer der en stor model, der kan affugte op til 100 kvadratmeter på kort tid. Wood’s SW22FW er en kraftfuld og solid affugter, der især finder anvendelse i erhvervslokaler, men også har vundet indpas i flere danske boliger med behov for stor ydeevne, pålidelig drift og en lang levetid.

Modellen kan fjerne op til 19 liter vand om dagen ved 30°C og 80% relativ luftfugtighed på op til 100 kvadratmeter, og er derfor en god kandidat til de fleste lejligheder og parcelhuse landet over.

Denne affugter er desuden den mest støjsvage model på vores liste, da den blot har et støjniveau på 37 dB(A). Dette er også en af årsagerne til at den bliver brugt i mange erhvervslokaler, da den ikke forstyrrer arbejdet eller generer kunder.

Som er kendetegnet ved affugtere fra dette mærke, er betjeningspanelet forholdsvis simpelt, men stadigvæk nemt at bruge til at justere indstillinger og vælge de ønskede funktioner. Den slukker automatisk hvis vandbeholderen bliver fuld, og har desuden et effektiv luft filter der renser luften.

Brugeroplevelser:

Sammenlignet med de andre modeller på listen, er denne model tilsyneladende ikke helt ligeså populær, hverken i antal solgte produkter eller på bedømmelserne. Alligevel har den høstet en solid score på 4.3/5 stjerner, og mange tilfredse brugere har delt deres mening.

Eksempelvis har en bruger ved navn Kurt givet dem fem stjerner, fordi den virker helt ned til 2 grader, har et brugervenligt betjeningspanel og at vandbeholderen er nem at tømme. 

En anden brugers eneste ærgrelse, er at de ikke købte denne model noget før. Kunden har oplevet en markant forbedring af deres luftfugtighed i vaske/tørrekælderen, såvel som en reducering af den lidt triste lugt, der ofte opstår i disse områder.

Fordele

Ulemper

Opsummering:

Alt i alt en rigtig fin affugter som dog bedst passer til store rum. Dette kunne være en kælder eller byggeplads.

Se dagens bedste priser og tilbud

Konklusion

Det var alt for denne guide og oversigt. Vi har gennemgået fire stærke bud på effektive og prisvenlige affugtere, der med garanti vil sikre dig et bedre indeklima, lavere luftfugtighed, og endda hjælpe dig med at tørre dit vasketøj og forhindre skimmelvækst. 

Det er alle moderne affugtere som vil hjælpe dig med at sænke luftfugtigheden i dit hjem. Det kan være en god ide at måle luftfugtigheden i dit hjem, for hvis du har en høj luftfugtighed kan de betyde du har et dårligt indeklima.

Førstepladsen gik til MeacoDry Arete One 20L, men uanset hvilken model du vælger, er vi sikre på at du får en god oplevelse med en af disse affugtere.

Nyttige indlæg

Ønsker du nye sikkerhedssko? – Se vores guide & oversigt her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ønsker du omfangsdræn? – Se komplet guide her

Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad hjælper en affugter på?

En god affugter kan hjælpe boligens indeklima på en række forskellige måder. Typisk vælger man i Danmark at købe en affugter til at reducere fugt i kælderen, til at forebygge skimmelsvamp, undgå kondens der kan føre til mug, eller blot få en lavere luftfugtighed der gør boligen mere behagelig at bo i. En affugter hjælper både med at fjerne fugt fra selve boligen, såvel som genstande i hjemmet, så alt fra gipsvægge til tæpper mærker en forbedring.

Kan en affugter fjerne skimmelsvamp?

Nej. En affugter kan ikke fjerne eksisterende skimmelsvamp i hjemmet. Dog kan en affugter hjælpe med at minimere risikoen for at der opstår skimmelsvamp til at starte med, og kan derfor være en god investering. Dette skyldes, at skimmelsvamp trives i fugtige områder, så ved at reducere denne fugtighed ved hjælp af en affugter, kan man skabe et miljø der ikke danner gode vækstforhold.

Hvor dyr er en affugter i strøm?

De affugtere, vi har bedømt på vores liste, har et gennemsnitligt strømforbrug på omkring 200 watt i timen. Hvis man antager at en bolig har behov for 8 timers kørsel om dagen, kan man regne med et forbrug på cirka 2 kWh. Dette svarer til omkring 5 kroner dagligt, alt afhængigt af de specifikke priser på strøm, afgift og el-abonnement i dit lokalområde.

Scroll to Top