Brolægning: Guide & oversigt

brolægger

Ønsker du at få anlagt smukke fliser der både holder længe og passer til resten af din have, så kan brolægning være vejen frem. Uanset om der er tale om indkørsel, terrasse, gårdhave eller stier, kan brolæggere hjælpe med opgaven.

Men hvad koster brolægning rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

brolægger

Vil du have en pris på brolægning? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster brolægning?

Prisen på brolægning vil variere meget, alt afhængigt af hvilke fliser eller sten du ønsker at få lagt, hvordan de skal lægges, om du selv hjælper med afretning og lægning af fliserne, eller om det hele skal klares for dig.

Som udgangspunkt tager brolæggeren en gennemsnitlig timeløn på omkring 500 kroner. Det er dog ikke et beløb der ligger fast, da det kan afhænge af opgavens omfang, såvel som den enkelte brolægger i dit nærområde. 

Samtidig vil prisen også afhænge i stor grad af materialerne, man vælger, da man både kan få relativt billige fliser og sten, såvel som gå den anden vej og vælge dyre italienske fliser for eksempel.

For at gøre det hele mere overskueligt, og for at du kan undgå at skulle gætte på hvor mange timer en opgave kræver, har vi nedenfor gennemgået nogle af de mest typiske opgaver danskerne efterspørger.

Hvad koster det at få anlagt indkørsel?

Der er mange fordele ved at få en brolægger til at anlægge din indkørsel. Først og fremmest undgår du at nogle fliser eller sten synker ned og skaber en ujævn overflade, og samtidig opnår man et bedre dræn så regnvejr og sne ikke skaber vandpytter eller andre udfordringer.

Typisk bruger man betonfliser til indkørslen, da disse har en lang levetid og er forholdsvis nemme at arbejde med. Her kan man vælge mellem flere typer, som ofte koster et sted mellem 150-400 kroner per kvadratmeter. Brosten er en anden løsning der især bliver brugt i rigere villakvarterer, og her vil prisen typisk lyde på 250-750 kroner per kvadratmeter.

Brosten tager typisk længere tid at anlægge end betonfliser, så derfor vil det også resultere i en højere timeløn.

Hvad koster det at få anlagt terrasse?

Terrassen deler mange fællestræk med indkørslen, da det er vigtigt arbejdet bliver udført ordentligt, så man undgår skæve sten eller fliser med tiden. Her anvender man typisk mindre størrelse fliser end ved indkørslen, men prisen per kvadratmeter er ofte tilsvarende, altså et sted mellem 150 til 400 kroner.

Igen vil timeprisen variere alt afhængigt af hvor kompleks opgaven er. Nogle terrasser er ret simple, mens andre boligejere ønsker et smukt mønster på fliserne, der altså vil tage længere tid og derfor koste mere.

Hvad koster det at få anlagt sti?

En anlagt sti kan være med til at danne rammen om en skøn have, så længe arbejdet er udført korrekt. Prisen for fliser eller sten til havesti ligger typisk på 100 til 500 kroner per kvadratmeter.

Ligesom ved terrassen vil der ofte være tale om en del arbejdstimer, der går på at sikre et smukt resultat udover selve flisernes anlægning. For eksempel vil det tage lidt længere tid, hvis stien skal sno sig rundt om det store æbletræ, i forhold til en helt lige sti, der blot lægges på græsplænen.

Uanset hvilken type opgave du ønsker udført, er det vigtigt også at tænke på andre omkostninger til materialer. I langt de fleste tilfælde skal der benyttes grus og lignende underlag, for at sikre et godt dræn så vandet kan løbe ned i jorden. Priserne her kan løbe op i yderligere 50-150 kroner per kvadratmeter.

Sådan får du den bedste pris på brolægning

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på brolægning.

Se hvordan det fungere i videoen herunder

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på brolægning gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på brolægning her

Priseksempel

Pris på brolægning opgave

For at komme med et eksempel på en typisk arbejdsopgave for en brolægger, antager vi at en boligejer ønsker at få anlagt en indkørsel med betonfliser. Indkørslen er 8 meter lang og 3 meter bred, og brolæggeren skal både opbygge bunden, afrette, lægge fliser og støbe kanter.

Boligejer og brolægger har fundet frem til betonfliser der koster 300 kroner per kvadratmeter, og de har gået med til en timepris på 500 kroner. Det forventes at arbejdet vil tage 22 timer alt i alt.

Derfor ser regnestykket således ud:

  • 24 kvadratmeter betonfliser á 300 kroner: 7.200 kroner.
  • 24 kvadratmeter betongrus á 75 kroner: 1.800 kroner.
  • 22 arbejdstimer á 500 kroner: 11.000 kroner.

Pris: Samlet på ca. 20.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en brolægning hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på brolægning her.

Hvad er brolægning?

Brolægning er kunsten at anlægge fliser, brosten, beton eller andre lignende materialer ved indkørsler, gårdhaver, terrasser, stier og andre udendørsarealer. 

Det er et gammelt fag med mange stolte traditioner, og en dygtig brolægger sørger ikke blot for at lægge fliserne pænt, men også for at de kan holde i mange år, og både modstår dagligt brug såvel som vejr og vind.

Selvom der i dag bliver anvendt mange fliser og sten, der er færdigskåret, kræver brolægning stadigvæk at fagfolk ved hvordan man skal tilpasse materialerne til deres omgivelser. Især ved anlægning af brosten og lignende opgaver kræver det stor omhyggelighed og evne for at sikre et flot resultat.

Hvis du ønsker at hyre en brolægger til at udføre en opgave for dig, vil det være en god idé at sætte dig lidt ind i hvad deres arbejde egentlig indebærer. På denne måde får du en bedre forståelse for deres priser, såvel som hvad du som boligejer kan klargøre eller hjælpe med. 

Når du har fundet en brolægger, eventuelt ved at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud, vil det første trin oftest være en inspektion og derefter planlægning af omfanget af opgaven. Her vil brolæggeren overveje terrænet, heriblandt undersøge om det er muligt at sikre et godt dræn, såvel som at komme med idéer til materialer.

Hvis du skal have fjernet en gammel terrasse eller indkørsel, kan det også være nødvendigt at grave dette op, således at brolæggeren kan danne sig et komplet overblik, og at der ikke forekommer pludselige overraskelser senere hen i projektet.

Det første aktuelle trin, når brolæggeren går i gang, er at bygge en solid og stabil base op. Dette kaldes også for bundopbygning, og er afgørende vigtighed for at sikre at fliserne eller stenene bliver liggende fast og sikkert mange år ud i fremtiden. Her vil der blive lagt et lag knust sten, beton grus eller sand, der komprimeres for at skabe en fast og jævn base.

 

Det næste trin er afretning. Her handler det om at sikre basen er flad og i vater, således at der ikke opstår uønsket hældning, eller at der på sigt vil være fliser der synker ned i forhold til de andre. Ofte vil brolæggeren bygge en ramme til at hjælpe med at sikre at alt er i vater.

Når dette forarbejde er overstået, er det tid til at lægge selve fliserne eller stenene. Alt afhængigt af materialerne, kan dette trin nogle gange være hurtigere end forberedelsen, især hvis der ikke skal skæres fliser til, eller ligges flotte mønstre.

Nogle boligejere vælger også at få udført kantstøbning, når fliserne er lagt. Dette er et lag beton der følger flisernes kant hele vejen rundt, således at man indrammer stenene eller fliserne og får et smukt udseende.

Ønsker du at få den bedste pris på brolægning, anbefaler vi, at du indhenter 3 tilbud fra professionelle fagfolk. På denne måde kan du sammenligne deres tilbud og priser på forhånd og få den bedste start på din opgave.

Fordele ved brolægning

Når du anvender en uddannet brolægger, får du et smukt resultat, der holder i mange år. Selvom det i princippet er muligt selv at anlægge fliser eller sten, vil det sjældent være af samme kvalitet. Samtidig får du eksempelvis også garanti på opgaven, hvis du indhenter 3 tilbud via vores link.

Ulemper ved brolægning

Mange boligejere vælger enten mellem fliser eller grus når det kommer til lægning af terrasser, indkørsel og havestier. Ved at vælge en brolægger til fliser eller sten, kommer man til at betale mere for arbejdet, end hvis man blot valgte grus. Dog får man også et mere holdbart og smukkere resultat.

Få 3 gratis tilbud på brolægning

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på brolægning her

Konklusion

En brolægger kan hjælpe med mange opgaver, heriblandt terrasser, indkørsler, havestier, gårdhaver og mere. Samtidig tilbyder mange brolæggere også andre tjenester, såsom havearbejde og mere, hvilket betyder at man kan få en samlet pris og holde det hele under samme tag.

Der er stor forskel på priserne som en brolægger tager for deres opgaver, især fordi materialerne har stor betydning, men også fordi der er stor variation i selve opgaverne de kan udføre. Nogle er simple og ligetil, mens andre kræver planlægning og mange timer for at opnå et smukt og enestående design. 

For at få den bedste pris og service anbefales det at indhente flere tilbud fra forskellige brolæggere, og derefter sammenligne dem for at finde frem til det bedste firma for dit behov. Det er helt gratis og uforpligtende, og tager kun et øjeblik.

Nyttig viden

Ønsker du prisen på et omfangsdræn? – Se komplet guide her.

Ønsker du nyt badeværelse? – Se komplet guide her

Ønsker du decra tag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad får en brolægger i løn?

Lønnen for en brolægger kan variere afhængigt af erfaring, geografisk placering og arbejdsgiver. Generelt set tjener en brolægger i Danmark omkring 30.000 til 35.000 kroner om måneden. Erfarne brolæggere kan dog tjene mere, især hvis de har specialiserede færdigheder eller ledelsesansvar.

Hvad koster det at få lagt fliser pr m2?

Prisen for at få lagt fliser pr. kvadratmeter kan variere baseret på flere faktorer såsom valg af fliser, underlagets tilstand og kompleksiteten af installationen. I Danmark kan prisen typisk ligge mellem 300 og 800 kroner pr. kvadratmeter, alt afhængigt af disse faktorer.

Hvordan bliver jeg Brolægger?

For at blive brolægger kræves typisk en uddannelse som anlægsgartner med speciale i belægningsarbejde. Dette indebærer praktisk træning og teoretisk undervisning. Alternativt kan man også lære gennem en læreplads eller efteruddannelseskurser inden for brolægning.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top