Slamsugning: Guide & oversigt

slamsugning

Slamsugning fjerner slam der har ophobet sig i systemet og sikrer at der ikke sker oversvømmelse eller forurening.

Men hvad koster en slamsugning rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

slamsugning

Vil du have en pris på slamsugning? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster slamsugning?

Efter sammenligning af priser rundt omkring i landet, kan du forvente en timepris for slamsugning på omkring 700 kroner til 1.200 kroner, alt afhængigt af den enkelte virksomhed. 

Prisen for slamsugning er som udgangspunkt hos de fleste virksomheder baseret på en timepris, hvor lastbil, udstyr og arbejdsløn alt sammen er inkluderet. 

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige kloakfirmaer og indhente priser på slamsugning med stor erfaring og det rigtige udstyr. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her

Dette gør det derfor forholdsvis nemt for boligejere at få et overblik over den samlede pris, når først kloakmesteren har kommet med en idé om hvor lang tid opgaven vil tage.

Ofte vil en slamsugning tage et sted mellem en halv time og et par timer, afhængigt af størrelsen på kloaksystemet, nedsivningsanlægget og hvad præcist der skal renses med højtryksspuleren.

Så hvis du har et stoppet toilet, stoppet afløb eller en stoppet kloak og har brug for en akut slamsugning, er det en god ide at indhente professionel hjælp til opgaven. Her er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer, så du kan få konkurrencedygtige priser og nogle som rykker hurtigt og kan løse problemet.

Er det blot en mindre tank der skal tømmes kan dette derfor ofte klares på én enkelt arbejdstime, hvor man skal forvente mere tid på et større anlæg med flere tanke på matriklen, eller i tilfælde af der skal foretages slamsugning på et mere omfattende system af kloak og rør.

Derfor kan det være en god idé at indhente 3 tilbud helt uforpligtende. På denne måde kan du sikre dig den bedste pris ved at sammenligne de forskellige tilbud, og du kan også få et solidt overblik over hvor meget tid opgaven vil tage. 

Samtidig er det værd at bemærke eventuelle tillæg. Er dit kloaksystem stoppet og ønsker du hjælp i weekenden eller om aftenen, tilbyder flere kloakmestre hurtig handling for en merpris. Dette tillæg kan løbe op i alt fra 250 kroner per time til en fordobling af den oprindelige timepris.

Det er også værd at overveje, om der er andre omkostninger forbundet med slamsugningen. Nogle gange kan en TV-inspektion være nødvendig for at finde frem til hvilket rør man skal arbejde på, og denne pris vil være adskilt fra selve slamsugningen. 

Samtidig kan man ofte vælge andre ydelser når kloakmesteren alligevel er forbi, såsom rengøring af sandfang, eller inspektion på rør i forbindelse med mulige lækager eller andre skader. Her vil det ofte være muligt at forhandle en samlet pris på de forskellige opgaver, så hvis du indhenter tilbud via vores tjeneste, er det en god idé at nævne alle de forskellige ting du ønsker hjælp med.

Sådan får du den bedste pris på slamsugning

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige kloakfirmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på slamsugning.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Når du indhenter tilbud på slamsugning gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på slamsugning her

Priseksempel

Pris på slamsugning opgave

I dette priseksempel har en boligejer problemer med at deres afløb i badeværelset er stoppet, og ikke afleder vandet hurtigt nok. Derfor har de ringet til en kloakmester, der har inspiceret afløbet og konkluderet, at røret, der er forbundet, skal slamsuges.

Dette arbejde kræve en enkelt time. Dog har kloakmesteren også været forbi til en indledende inspektion på 30 minutter.

Pris: Samlet på ca. 1350 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en slamsugning hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på slamsugning her.

Hvad er slamsugning?

Slamsugning er vigtigt for at sikre effektiv brug af dit kloaksystem. Ofte vil man ikke være i tvivl om at det er nødvendigt, da der kan være mange forskellige tydelige årsager, der indikerer at rørene er tilstoppede og kræver rensning.

For eksempel kan du opleve at dine afløb lugter markant værre end de plejer, hvilket tyder på at der sidder rester fra husholdningen som ikke kan skylles helt ud i kloakken. Denne lugt kan komme fra ethvert afløb i hjemmet, såsom brusebadet, toiletterne eller køkkenvasken.

En anden typisk årsag vil være, at man oplever problemer med, at der kommer vand ud af toilettet, når man skyller ud. Dette er ikke blot ubehageligt og fører til mere rengøring, men er igen et tegn på at der er noget som blokerer i kloakken eller rørene i systemet.

Der kan også være mindre åbenlyse ting der vil kræve en slamsugning for at afhjælpe problemet, såsom hvis man har problemer med at vandet i håndvasken eller toilettet tager lang tid for at løbe ud gennem afløbet. Dette kan skyldes en tilstopning man i nogle tilfælde selv kan udbedre ved at rense vandlåsen for eksempel, men problemet kan også være dybere i systemet og kræve en slamsugning.

Sidst men ikke mindst, vil aktivitet fra rotter også kunne indikere, at man måske har brug for slamsugning. Hvis du bemærker tegn på rotter, såsom hulrum, afføring eller lugt, kan det være tegn på eventuelle blokeringer eller ophobninger der tiltrækker rotterne.

Det anbefales altid, at man tager kontakt til en kyndig fagperson for at høre nærmere om hvad der kræves for at udbedre det problem man har. Her råder vi dig til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud, så du frit kan vælge mellem det firma der har de bedste vilkår for dig og dit behov.

Ofte vil de kunne vurdere over telefon, men det kan også være det kræver et besøg på adressen. I nogle tilfælde vil en TV-inspektion også være nødvendig for at komme frem til roden af problemet, og sikre det bedste mulige resultat på kortest tid. 

Når du har haft kontakt til en kloakmester og fået et tilbud på slamsugning, kan du derefter forvente at de vil troppe op på din adresse med alt det nødvendige udstyr, heriblandt en større bil der har en højtryksspuler monteret.

Uanset hvad problemet er, vil de ofte have adgang til brønd eller kloaksystem, for at kunne påbegynde deres arbejde. Typisk vil man skulle slukke for vandtilførsel under arbejdet, og man kan derfor ikke bruge vand i hjemmet mens slamsugningen foregår.

Når kloakmesteren begynder arbejdet, vil man føre en slange fra lastbilen hen til området der oplever problemer, og derefter begynde selve processen med at suge slammet og andre partikler og materialer der har sat sig fast i røret, septiktanken, sandfanget eller hvor ellers der er problemer. 

Alt dette uønskede materiale bliver opbevaret i lastbilen, og er derfor ikke noget man som boligejer skal tænke på selv at bortskaffe efter opgaven er udført. 

Efter selve slamsugningen, vil man derefter sikre sig at problemet er blevet udbedret, enten ved at foretage en visuel inspektion af kloaksystemet, eller ved at tjekke afløbene igen leder vandet væk med det samme, at toilettet ikke længere løber over, eller hvad problemet ellers var.

Slamsugning bliver ikke blot udført for at udbedre problemer, men også som forebyggende vedligehold. Hvis du har fået anlagt nedsivningsanlæg eller blot ønsker at sikre dit spildevandssystem fungerer optimalt, kan slamsugning også være nyttigt.

Fordele ved slamsugning

Slamsugning kræver hverken opgravning eller mange arbejdstimer for at komme en række problemer til livs. Ved at spule rør og kloaksystem grundigt ved højt tryk, fjerner man slam og andet skidt der har samlet sig og danner grundlag for tilstopninger og problemer med afløbet.

Ulemper ved slamsugning

Hvis man er uheldig at problemet opstår på et sent tidspunkt om aftenen, eller i weekenden, når man ellers gerne vil bruge vandhanen eller afløbet, kan det være nødvendigt at betale et ekstra tillæg for at få problemet hurtigst muligt. Dog vil det ofte være at foretrække, i stedet for at skulle vente flere dage.

Få 3 gratis tilbud på slamsugning

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på slamsugning her

Konklusion

Slamsugning er en af de bedste og billigste måder at forhindre eller udbedre en lang række typiske problemer med kloakken og andre spildevandsanlæg.

Det skyldes den hurtige arbejdsgang og forholdsvis lave pris, for ikke at nævne det faktum, at man blot kræver adgang til systemet for at montere en slange, og altså ikke behøver grave rør eller septiktank op for at komme tæt på.

Dog er det et arbejde man ikke selv kan udføre, og man skal derfor i kontakt med en autoriseret kloakmester der har de tilstrækkelige færdigheder og det nødvendige udstyr for at udføre slamsugning.

Hvis du ønsker at få 3 uforpligtende tilbud helt gratis, kan du benytte et af de links vi har her på siden. På denne måde kan du beskrive din opgave én enkelt gang, så bliver den sendt ud til tre firmaer i dit lokalområde, som derefter vil sende en god pris på opgaven.

Nyttig viden

Ønsker du et nedsivningsanlæg? – Se komplet guide her

Ønsker du en højvandslukke? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget kan der være i en slamsuger?

En slamsuger kan typisk indeholde mellem 3.000 og 20.000 liter, afhængigt af størrelsen og kapaciteten. Den bruges til at suge og transportere slam, affald eller væsker fra forskellige typer af tanke og systemer.

Hvordan virker en slamsuger?

En slamsuger fungerer ved at skabe et vakuum, som suger slam eller væsker gennem en slange ind i en tank på køretøjet. Herefter transporteres det til et behandlingsanlæg eller deponi.

Hvor meget koster det at få en slamsuger ud?

Priser for slamsugerudrykning varierer afhængigt af faktorer som lokation, mængde og type affald. Typisk ligger prisen på mellem 1000 kroner og 2000 kroner, alt efter hvor stor en opgave der er tale om.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top