Faskine: Guide & oversigt (2024)

faskine

En faskine hjælper med at opsamle, filtrere og føre regnvandet væk fra græsplænen, så der ikke bliver oversvømmet.

Men hvad koster en faskine rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på en faskine? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en faskine?

Prisen på etablering af en faskine udført af professionelle fagfolk ligger på et sted mellem 5.000 til 15.000 kroner, hvor det meste af denne pris går til deres arbejdsløn i forbindelse med udgravning og genopfyldning af renden, såvel som den indledende inspektion og planlægning i forbindelse med tilladelse hos kommunen og udregning af areal.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på etablering af en faskine. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Det er vigtigt at få det udført at en autoriseret kloakmester, da han skal tjekke din eksisterende kloak igennem og få ham til at etablere faskinen. Så er du sikker på faskinen bliver installeret korrekt som kan opsamle regnvand.

Der er ikke umiddelbart nogen fast pris på etablering af en faskine. Det vil komme an på størrelsen af udgravningen, både i forhold til hvor lang faskinen skal være, og hvor dybt der skal graves.

Af andre faktorer der spiller en rolle i forhold til prisen, vil materialerne også have noget at sige. Det er i dag muligt at benytte forskellige materialer til filtrering, hvor det før i tiden var mest almindeligt at bruge grus og sten, vælger mange i dag en løsning af plast der kan rumme en god mængde vand, og stadigvæk har alle fordelene fra de traditionelle metoder. 

Hvilken løsning der er bedst og hvilken der er billigst, vil afhænge af hvor i landet du befinder dig, og dine specifikke jordbundsforhold. Faskiner af plast kan typisk rumme et sted mellem 200 til 400 liter vand, og har cirka en pris på 500 til 1500 kroner afhængigt af størrelsen og kvaliteten. 

Dog kan man få brug for flere af denne type plast faskiner, eller have behov for forholdsvis store mængder sten og grus, så det er vigtigt at regne rigtigt i forbindelse med jordtypen og hvor hurtigt vandet synker. 

Samtidig skal der også påregnes en udgift i forbindelse med tilslutning af eventuelle tagrender, nedløbsrør, vandtanke og lignende til faskinen. Dette løber typisk op i 500 til 2.500 kroner, alt afhængigt af mængden af rør der skal bruges, og afstanden til faskinen.

Derfor er det vigtigt at få flere tilbud og undersøge markedet for at sikre, at du får den bedste løsning til den mest rimelige pris, der passer til dine specifikke behov og forhold. 

En professionel fagperson vil kunne give dig rådgivning og vejledning om de forskellige muligheder og materialer samt hjælpe med at skræddersy en løsning, der passer til din ejendom og dit budget.

Sådan får du den bedste pris på etablering af faskine

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på etablering af faskine.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Når du indhenter tilbud på en faskine gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på etablering af en faskine her

Priseksempel

faskine

Pris på etablering af en faskine

I dette priseksempel har en boligejer i Danmark besluttet sig for at installere en faskine på deres ejendom for at håndtere overskydende regnvand. Boligejeren indhenter 3 gratis tilbud, og får efter indledende dialog en kloakmester på besøg, der vurderer at der skal placeres en faskine ved nedløbsrøret. Kloakmesters bud er baseret på følgende:

  • Udgravning og installation af faskine: 10.000 kroner
  • Materialer til faskine, dræn og tilslutninger: 6.000 kroner
  • Arbejdsløn for installering af faskinen: 4.500 kroner

Pris: Samlet på 20.500 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en faskine hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på etablering af en faskine her.

Hvad er en faskine?

En faskine bliver etableret ved at grave ud i jorden, og skabe en lang rende, hvor vandet kan transporteres. Nogle faskiner bliver knyttet sammen med regnvandet fra tagrender, andre forbundet til dræningssystemer eller designet til at opsamle det vand, der danner sig på overfladen af matriklen.

En faskine aflaster kloaksystemet, hvis man oplever store mængde regnvand. Faskinen synker regnvandet stille ned i jorden og sørger for at få ledt regnvand bort.

Det er vigtigt at få lavet en faskine af en autoriseret kloakmester, da en faskine kræver jævnligt tilsyn og det kan være meget krævende at tilslutte faskinen.

Ofte anvender man en faskine ved renovering af eksisterende ejendomme, såvel som steder hvor kloaksystemet er overbelastet, og man har valget mellem en faskine eller separat kloakering. 

Valget mellem disse to løsninger afhænger af flere faktorer, herunder ejendommens størrelse, terrænforhold, lokale retningslinjer og det budget man har at gøre godt med. Mens separatkloakering kan være en mere omfattende og dyr løsning, kan det være nødvendigt i områder med høje krav til håndtering af spildevand og regnvand. 

På den anden side kan en faskine være en billigere og mere miljøvenlig løsning, der hjælper med at reducere belastningen på det eksisterende kloaksystem og minimere risikoen for oversvømmelser. 

Selve faskinen bliver gravet ud i en størrelse og dybde, der passer til området og den forventede mængde vand, der skal flyttes. Ofte bliver faskinen etableret der hvor man oplever regnvand samle sig i de største pytter, typisk ved foden af en skråning eller et andet lavpunkt på grunden.

For at sikre en effektiv faskine der fungerer efter hensigten, er det også vigtigt at en professionel fagperson undersøger jordbundsforhold. I nogle tilfælde, eksempelvis ved en jord der indeholder meget ler, eller er ekstra kompakt, kan det være nødvendigt med ekstra udstyr, eller en mere omstændig udgravning for at sikre ordentlig ydelse.

I selve faskinen bliver der så monteret gennemhullede rør eller brønde, der regulerer vandet både ind og ud af systemet. Ofte vil der også monteres filter, enten ved indgangen eller ved udgangen af faskinen, for at sikre, at vandet bliver filtreret for urenheder, inden det ledes ind i jorden. 

Når renden er gravet, og rør eller brønde er på plads, fyldes renden med materiale til dræning, såsom grus eller sten. Dette materiale hjælper med at filtrere vandet yderligere og tillader det at infiltrere ned i jorden.

Efter dette arbejde er udført, bliver faskinen dækket til igen, så man som boligejer ikke længere kan se den, men stadig kan nyde godt af dens funktioner til at håndtere overskydende regnvand og beskyttelse af ejendommen mod oversvømmelser og erosion.

Selvom det måske lyder som en opgave man selv kan løse, anbefales det at man kontakter en professionel virksomhed for at sikre korrekt etablering. Der kræves en række beregninger og vurdering på baggrund af jordbundsforhold, niveau, mængden af vand og mere, som er nødvendige at få på plads inden man begynder at grave.

Hvis du ønsker at få etableret en faskine på din grund, kan du med fordel indhente 3 helt gratis og uforpligtende tilbud. Det tager kun få minutter, og så bliver du kort tid efter kontaktet af dygtige og erfarne professionelle i dit lokalområde.

Hvor mange faskiner skal jeg bruge?

Antallet af faskiner som du har brug for, varierer alt afhængigt af flere faktorer. Det kan eksempelvis komme an på størrelsen på grunden, hvor meget nedbør du oplever i dit område, de specifikke jordbundsforhold og den type terræn der er på matriklen.

Typisk vil et parcelhus med en grund på 750m2 kræve færre faskiner end et tilsvarende hus der ligger på en grund med 2000m2, men det kan også godt være, at den lille grund har forhold der gør den kræver 2 eller 3 faskiner, hvor den større grund måske har en mere optimal fordeling af terræn, der kun kræver en enkelt faskine.

Har du boet på grunden i noget tid, har du formentlig allerede en idé om hvor på matriklen der skal foretages forbedringer. Hvis du typisk lægger mærke til mange forskellige områder hvor der samler sig vand i større mængder, kan det være et tegn på at du har behov for flere faskiner.

Hvis du omvendt bor i et område hvor du sjældent oplever store regnskyl, eller har en grund med terrænforhold der ikke indeholder flere skråninger og lavpunkter, kan du ofte være heldig kun at skulle etablere en enkelt faskine.

Det kræver typisk en professionel vurdering for at finde frem til det rette antal faskiner der bør etableres på en given grund. Derfor anbefaler vi at det endelige antal faskiner bør bestemmes efter en grundig vurdering af de specifikke forhold på stedet.

Fordele ved en faskine

Etablering af en faskine koster slet ikke det samme som separatkloakering, ligesom det også går meget hurtigere med selve arbejdet. Samtidig er det også værd at nævne, at fordelen ved regnvandet går direkte tilbage til grundvandet, i stedet for det skal gennem kloaksystemet der mange steder i landet allerede er overbelastet.

Ulemper ved træ alu vinduer

De fleste kommuner kræver, at man har en vis afstand fra bygninger, skel og lignende, hvilket i nogle tilfælde kan gøre det svært at finde tilstrækkelig plads. Dog fylder moderne faskiner i plast ikke så meget, så det er ofte muligt at finde en løsning, især hvis man samarbejder med en professionel kloakmester.

Få 3 gratis tilbud på en faskine

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på etablering af en faskine her

Konklusion

En faskine er en god idé til boligejere der ønsker at sikre deres grund mod oversvømmelser, eller hvis kloaksystemet er overbelastet eller af andre årsager ikke er i stand til at håndtere mængden af overskydende vand på grunden.

Det kan være et prisvenligt alternativ til separatkloakering, der samtidig også er hurtigere at etablere, og stadigvæk leverer gode resultater der holder mange år ud i fremtiden.

Det er dog vigtigt at man overholder alle kommunens regler og retningslinjer, og på grund af de forskellige beregninger der kræves, anbefales det at man kontakter en professionel virksomhed for at sikre at arbejdet bliver udført ordentligt.

Hvis du ønsker hjælp til etablering af faskine, kan du med fordel benytte vores links her på siden for at komme i kontakt med 3 forskellige lokale firmaer, der hver kommer med et gratis og uforpligtende tilbud på opgaven.

Nyttig viden

Ønsker du et omfangsdræn?  – Se komplet guide her.

Ønsker du et nedsivningsanlæg? – Se komplet guide her

Ønsker du en højvandslukke? – Se komplet guide her

Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er ulempen ved at have en faskine?

Ulempen ved at have en faskine inkluderer risikoen for forurening af grundvandet ved lækage af skadelige stoffer fra affaldet. Desuden kan faskiner være pladskrævende og kræve regelmæssig vedligeholdelse for at undgå tilstopning og ineffektivitet i dræningssystemet.

Hvor langt skal en faskine ned i jorden?

En faskine bør typisk være begravet under jorden med en dybde på mellem 1,5 og 2 meter. Denne dybde sikrer tilstrækkelig dræning og infiltration af regnvandet samt beskyttelse mod frost og andre vejrforhold.

Hvor langt skal en faskine ligge fra huset?

En faskine bør placeres mindst 5-10 meter væk fra huset for at undgå skader på fundamentet og eventuel indtrængen af fugt i bygningen. Denne afstand reducerer risikoen for oversvømmelse og strukturskader forårsaget af vand.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top