Græsslåning: Guide & oversigt
Indholdsfortegnelse
ToggleGræsslåning kan være en hård og tidskrævende opgave. Med hjælp fra en gartner får du bedre tid til familien.
Men hvad koster græsslåning rent faktisk?
I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.
Prisoversigt
Vil du have en pris på græsslåning? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste
Helt gratis og uforpligtende
Hvad koster græsslåning?
Græsslåning koster typisk et sted mellem 250 til 1.000 kroner for de fleste haver. Mange danskere vælger hvert år at få slået deres græs af professionelle. Det sparer boligejeren tid og besvær, og de får ofte også en græsplæne, der står flottere end det de selv kunne have klaret.
Priserne for græsslåning kan både gøres op i en timepris, eller en pris baseret på antallet af kvadratmeter. De fleste fagfolk tager omkring 250 til 500 kroner i timen for græsslåning.
Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på græsslåning. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her
Hvis du selv har slået græsset før, kan du nogenlunde regne med den tid du selv brugte på hele græsplænen, når du skal regne timeprisen ud. Ofte vil professionelle fagfolk kunne klare arbejdet hurtigere end dig selv.
Når det gælder kvadratmeter, koster det typisk et sted mellem 25 til 50 øre per kvadratmeter, der skal slås. Dog vil de fleste firmaer kun gå med til en kvadratmeterpris hvis haven har en vis størrelse, på eksempelvis 200 eller 500 kvadratmeter og større. Ofte vil prisen falde, jo større haven er.
Nogle virksomheder opkræver et tillæg for transport og brug af deres maskiner, hvilket kan være alt fra 150 kroner til 500 kroner, afhængigt af udstyret og afstanden der skal køres. Når professionel græsslåning klipper græsset får du en velplejet plæne til en konkurrencedygtig pris.
Der kan ofte være rabat at hente, hvis man indgår en aftale med fast græsslåning i form af et abonnement eller lignende. Det kan også være en god idé at slå sig sammen med naboer hvis muligt, da man så kan dele eventuelle udgifter til transport.
En anden ting der er værd at nævne, er at højden på græsset også kan spille en væsentlig rolle. Det er der flere grunde til, for eksempel, at det tager længere tid at slå en græsplæne der er 10 centimeter høj, end en der er 5 centimeter høj, ligesom det også vil slide mere på udstyret der anvendes.
Hvis du gerne vil få en bedre idé om hvor meget det vil koste dig at få udført græsslåning, kan du med fordel indhente 3 tilbud. Det er 100% gratis og uforpligtende, og du får svar i løbet af kort tid. Alt du skal gøre, er at klikke på et af de mange links her på siden, og udfylde en kort beskrivelse af opgavens omfang.
Sådan får du den bedste pris på græsslåning
For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige gartnere. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på græsslåning.
Se hvor nemt det er i videoen her.
Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk
- Konkurrence giver dig en bedre pris
Når du indhenter tilbud på græsslåning gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.
- Dit valg, Din frihed
Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.
Bestil 3 gratis tilbud på græsslåning her
Priseksempel
Græsslåning pris
I dette priseksempel tager vi udgangspunkt i en boligejer med en græsplæne på 750 kvadratmeter. Boligejeren har i flere år selv slået den, men vil nu gerne bruge sin tid på familien og vennerne, og uddelegerer derfor opgaven til professionel græsslåning, som skal slå græsplænen. Siden boligejeren ønsker at få græsset slået 2 gange om måneden af samme virksomhed, vil græsset aldrig blive for højt til at det koster mere.
- Græsslåning á 750 kvadratmeter: 750 * 0.35 kr = 262,5 kroner.
- Transport til og fra matrikel = 50 kroner.
- Tillæg for leje af udstyr = 50 kroner.
Pris: Samlet hver anden uge: 362,5 kroner.
Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få udført en græsslåning hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på græsslåning her.
Hvornår begynder man at slå græs?
Græsset i de danske haver landet over går typisk i dvale når temperaturen falder i efteråret, og begynder først at vokse igen når foråret dukker op. Derfor er der ingen grund til at slå græs i disse kolde måneder, så man behøver ikke bevæge sig ud i kulden for at holde græsplænen velplejet.
I løbet af marts og april vil græsset dog begynde at gro igen. Som udgangspunkt begynder græsset at vokse når temperaturen når op på 7-10 grader, så hold gerne øje med vejret for at finde ud af hvornår du kan gå i gang.
Til at starte med, vil græsset ikke vokse lige så hurtigt som senere på året, men det kan stadigvæk være en fristende for mange at støve græsslåmaskinen af, og komme ud på plænen for at sikre en jævn græsplæne så tidligt som muligt.
Dog er et gammelt råd at vente til græsset er cirka 5 centimeter langt, før man begynder at slå det. På denne måde vil man give de nye skud en god chance for at etablere sig selv i jorden, og på denne måde kan man altså opnå en mere jævn og fuld græsplæne.
I løbet af maj vil græsset typisk nå sit fulde potentiale for vækst, og de forskellige typer græs, som typisk findes i haverne på vores breddegrader, vokser cirka 5 til 10 centimeter om måneden. Derfor kan det være nødvendigt at slå græs en gang om ugen, hvis man ønsker at holde en flot have.
Alt afhængigt af hvordan vejret ser ud i løbet af sommeren, kan det også være nødvendigt at slå græsset ugentligt, især hvis der kommer et par regnskyl ind mellem de solrige og tørre dage.
I september og oktober vil græsset typisk fortsat vokse hurtigt, og her vil det være nødvendigt at vurdere hvor ofte græsset skal slås, i forhold til vejrforholdene der gælder dag for dag.
Hvornår begynder man at slå græs?
De fleste af os har hørt udtrykket “græsset er grønnere på den anden side”, hvilket kan være lidt irriterende hvis man oplever at naboen har en smuk græsplæne, mens man selv kæmper med at få en velplejet og veltrimmet græsplæne på sin egen grund.
Derfor kommer vi her med et par tips og tricks, der kan hjælpe dig med din græsslåning, så du får et resultat du kan være stolt af. Du behøver ikke følge alle disse tips, men vi anbefaler at du overvejer hvorfor du fravælger dem.
Det er ofte bedre at slå græsset flere gange jævnligt, end at vente til det bliver virkelig højt. Det er der flere årsager til, primært at man ikke bør klippe mere end halvdelen af græssets højde ad gangen, for at undgå græsset bliver udsat for stress.
Der er dog også en anden fordel ved regelmæssig græsslåning. Højt græs kan skygge for solens stråler, hvilket med tiden kan forårsage pletter eller huller i græsplænen, fordi solen ikke kan ramme hele græsplænen jævnt.
Som udgangspunkt kan du hjælpe din græsplæne godt på vej med gødning 2-3 gange årligt. Giv gerne græsplænen den første omgang gødning i starten af sæsonen, når temperaturen er omkring 10 grader, hvilket typisk er i starten af april. Derefter kan du give græsplænen en omgang igen når det bliver sommer, og eventuelt en sidste omgang gødning ved sommerens udgang.
På denne måde kan du sikre at græsplænen har den nødvendige næring til at vokse sig stærk og sund, og du vil typisk også opleve en flottere grøn farve på de enkelte græsblade.
Undgå græsslåning når græsset er vådt, da det kan føre til en klipning der ikke er jævn og lige, på grund af vandet tynger græsset ned og gør det sværere for skærene at klippe ordentligt. Det kan resultere i en græsplæne der ikke ser lige så smuk ud som den ellers ville have gjort.
Fordele ved at slå græsset
- Tættere vækst
Når man jævnligt slår græsset i haven, vil det resultere i en tættere græsplæne der ikke har ligeså mange pletter eller huller. Det stimulerer nemlig græsset at blive slået, og man kan altså opnå en mere ensartet græsplæne, der faktisk også er sundere. Og så gør det jo heller ikke noget at den også ser smukkere ud.
- Holder ukrudtet nede
Græsslåning kan også være en nem og hurtig måde at få bugt med ukrudtet på. Ikke nok med, at græsslåmaskinen jo skærer ukrudtet over når man kører med den, vil regelmæssig græsslåning også sørge for at græsset skygger for ukrudtet med tiden, og nærmest kvæler meget ukrudt inden det får en chance til at vokse sig stort.
Ulemper ved at slå græsset
- Tid og energi
Det kan være hårdt arbejde at slå græsset regelmæssigt, især i de perioder hvor græsset vokser op til 10-12 centimeter om måneden og kræver en trimning hver uge. Jo større græsplænen er, jo længere tid vil det selvfølgelig tage hver gang man skal ud og pleje plænen.
Få 3 gratis tilbud på græsslåning
Så enkelt er det
1. Indsend din opgave
Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført
2. Din opgave behandles
Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk
3. Du modtager 3 tilbud
Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud
4. Vælg din håndværker
Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres
Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på græsslåning her
Konklusion
At vælge professionelle til at klare græsslåningen kan være en luksus for nogle, og en nødvendighed for andre. Uanset om du blot ønsker mere fritid i weekenden, om du ikke er hjemme i en længere periode, eller helst vil være fri for det fysiske arbejde, er græsslåning en forholdsvis billig løsning.
Det koster typisk 200 til 400 kroner for en normal dansk have, og der er ofte mulighed for rabat hvis man aftaler en løbende plan hver anden uge for eksempel. Der kan komme ekstra tillæg, hvis græsset er meget langt, eller hvis der skal bruges særligt udstyr til at fræse rundt om fliser og lignende.
Nyttig viden
Ofte stillede spørgsmål
Hvad koster græsslåning i timen?
Ofte vil man kunne finde priser på 250 kroner og op til 500 kroner i timen, alt afhængigt af hvor i landet man ønsker græsslåning udført. Hovedstadsområdet er typisk en smule dyrere. Timeprisen kan også stige med op til 50% hvis græsset er meget højt.
Hvad betaler man for at få slået græs?
Den største udgift er selve græsslåningen. Her vil man enten betale en fast timepris, eller aftale en pris baseret på antallet af kvadratmeter. Det vil typisk koste omkring 200 til 400 kroner alt inklusive, for at få slået græsset i en normal dansk have.
Hvorfor må man ikke slå vådt græs?
Det er ikke en god idé at slå græs, når det er vådt. Det kan nemlig føre til en ujævn græsslåning, fordi det våde græs klumper sig sammen eller lægger sig fladt ned på grund af vandets vægt. Det vil også gøre arbejdet hårdere, og kan slide græsslåmaskinen mere end nødvendigt. Græs der er slået mens det var vådt har også større risiko for at udvikle svamp eller andre sygdomme.
Ovenstående indeholder annoncelink
Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.