Kloakseparering: Guide (2024)

kloakseparering

Kloakseparering kan være en nødvendighed for ejere af sommerhuse, såvel som boligejere der bor i områder hvor regnvand og spildevand endnu ikke er adskilt.

Men hvad koster kloakseparering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på kloakseparering? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster kloakseparering?

Prisen på kloakseparering ligger typisk på mellem 15.000 og 50.000 kr. alt inklusiv. Som boligejer der er blevet pålagt kloakseparering af kommunen, kan det dog være rart at vide nogenlunde hvad man skal regne med. Vi har derfor samlet nogle af de vigtigste ting du skal være opmærksom på.

Der kan altså være en stor forskel på den endelige pris for kloakseparering for grund til grund. Som udgangspunkt vil prisen for kloakseparering afhænge af flere faktorer, hvor den største faktor er, om man tilslutter regnvandet til en offentlig kloak uden for den private matrikel, eller om man leder regnvandet ned i jorden på egen grund.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige kloakfirmaer og indhente priser på kloakseparering. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her

En af de mere populære løsninger blandt boligejere i Danmark er en faskine, der anvendes til at lade regnvandet sive ned på egen grund, og derfor blive optaget af naturen. Det kræver ikke en større omlægning af det eksisterende kloaksystem, og kan derfor være en billigere løsning, end hvis alle kloakrør skal graves op og udskiftes.

Etablering af en faskine vil typisk koste mellem 5.000 til 15.000 kroner i materialer, og dertil kan komme leje af gravemaskiner, eller professionel hjælp som kan svinge mellem 2.500 til 7.500 kroner. I visse kommuner vil det også koste et gebyr at få planen godkendt, som typisk lyder på 2.000 til 4.000 kroner.

Her vil der ofte være mulighed for at få en del af tilslutningsbidraget tilbage fra kommunen, og hvis man anvender håndværkere til opgaven, kan man formentlig også anvende håndværkerfradraget for at sænke den endelige pris yderligere, når dette bliver genindført i 2025 som led i regeringens nye miljøpakke.

Der er dog visse krav der skal opfyldes for at kunne etablere et vandhul. Kommunen skal godkende en udførlig plan for at sikre der ikke vil opstå problemer på sigt, og det kan også være en forholdsvis dyr omgang at grave ud, føre kloakrør og afsluttet projektet korrekt, så det både ser flot ud, er fremtidssikret, og håndterer regnvandet ordentligt. Det vil typisk koste 40.000 til 60.000 kroner alt i alt.

Ønsker man derimod at lede regnvandet væk fra egen grund, og ud til et offentligt kloaksystem, vil det typisk koste mellem 500 til 1.000 kroner per løbende meter kloakrør der skal etableres. Derudover kan det koste 3.000 til 6.000 kroner i materialer for at separere regnvand og spildevand ved starten af systemet.

Samtidig skal man også regne med udgift til kloakmester eller VVS-installatør, der typisk vil løbe op i 5.000 til 20.000 kroner, alt afhængigt af hvor mange meter kloakrør der skal føres fra matriklen og ud til det offentlige kloaksystem.

Hvis du har fået påbud om kloakseparering, og gerne vil finde ud af hvilke løsninger du har til rådighed baseret på netop din grund og dine omstændigheder, kan du læse videre i afsnittet nedenfor omkring tilbud på dit projekt.

Sådan får du den bedste pris på kloakseparering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige gartnere. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på kloakseparering.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på kloakseparering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på kloakseparering her

Priseksempel

Kloakseparering pris

I dette eksempel har et par boligejere fået påbud om kloakseparering angående deres sommerhus. Der findes ikke et separat kloaksystem i lokalområdet til regnvand, og derfor skal boligejerne selv håndtere regnvandet på grunden. De vælger en faskine der skal graves ned på matriklen. De får 3 tilbud fra danske kloakmestre og vælger en lokal autoriseret kloakmester til opgaven.

  • Tilladelse til faskine = 2.500 kroner.
  • Materialer til faskine: = 10.500 kroner.
  • Håndværkere: = 6.500 kroner.

Pris: Samlet på ca. 19.500 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få udført en kloakseparering hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på kloakseparering her.

Hvad er kloakseparering?

Kloakseparering går kort sagt ud på at adskille regnvand og spildevand i to forskellige kloakrør. Ældre huse, såvel som mange sommerhuse, har ofte et fælles kloaksystem hvor alt vandet løber sammen og bliver ført ud i kloakken. 

Dette er ikke den bedste løsning når der er kraftig regn, da kloakken kan blive overbelastet på grund af de mange boliger der pludselig tilføjer en stor mængde regnvand til systemet, og det kan føre til oversvømmelser i mange forskellige situationer. 

Samtidig kan man også opleve, at det ubehandlede spildevand fra husstande bliver transporteret ud i naturen når det regner kraftigt. Normalt skal spildevandet forbi et anlæg, der kan rense vandet, men hvis kloakken bliver oversvømmet, kan det beskidte vand løbe over i kloakken og sive ud gennem forskellige punkter undervejs i kloaksystemet.

Kloakseparering kan også føre til økonomiske besparelser for renseanlæggene, der primært er udviklet til at behandle det spildevand, der kommer ind fra husstande. Det er en unødvendig, og ofte dyr ekstra belastning, når renseanlægget også skal behandle en stor mængde regnvand.

Af disse årsager, har mange kommuner påbud om kloakseparering. Ved at anvende to separate systemer til henholdsvis spildevand og regnvand, kan man transportere spildevandet videre til et renseanlæg, uden fare for at det vil blive oversvømmet under kraftig regn.

Regnvandet bliver opsamlet fra tagrender og nedløbsrør og bliver derefter ledt ud i naturen hvor det kan blive en del af den naturlige cyklus, og man sparer derfor renseanlægget for unødvendig behandling af regnvandet, ligesom kloaksystemet ikke bliver overbelastet.

Det er ikke alle områder i landet hvor kloakseparering er strengt nødvendig. Typisk er der påbud om dette i kommuner hvor der er risiko for oversvømmelser, eller i kommuner der anvender et ældre kloaksystem der ikke har kapacitet til store mængder regnvand.

Mange sommerhusområder og ældre boliger har brugt regnvandstønder til at opsamle regnvandet på en simpel måde. Men denne løsning er ikke altid optimal, da tønderne har en begrænset kapacitet og hurtigt kan blive fyldt og løbe over hvis det regner meget.

Det er også muligt i visse tilfælde at anvende drænrør til at lede regnvandet væk fra bygninger og ud i naturen hvis man har en lokal sø, et vandløb eller lignende som godt kan klare store mængder regnvand. Det er dog nødvendigt at man her sikrer sig de rette tilladelser.

Fordele ved kloakseparering

Den primære fordel må siges at være adskillelsen af regnvand og spildevand. Ofte vil dette blive implementeret af boligejere, når der foreligger påbud fra kommunen om kloakseparering. Selvom det måske kan virke som en udgift, vil det dog gøre boligejernes liv nemmere på sigt, da der ikke skal kæmpes med oversvømmelser i området. De stigende regnmængder og flere skybrud gør det nødvendigt at aflede regnvand og aflede spildevand hver for sig.

Kloakseparering fører til en mere miljøvenlig måde at leve på. Siden renseanlæg ikke længere skal behandle rent regnvand, bruges der kun ressourcer på at rense spildevandet. Samtidig kan regnvandet også ledes hen til områder der har behov for vandet, eller det kan bruges til vanding af planter og træer i haven for eksempel.

Ulemper ved kloakseparering

I de fleste tilfælde er det boligejer selv der skal stå for kloakseparering på egen matrikel. Det kan derfor medføre en vis investering i at etablere en faskine, eller anden løsning, der kan lede regnvandet væk fra matriklen på en godkendt måde. I nogle kommuner kræver det, at man indsender sin plan om kloakseparering til godkendelse, før man går i gang, mens andre kommuner ikke har krav til godkendelse. Der skal en autoriseret kloakmester til at udføre separatkloakeringen for at adskille spildevand.

Få 3 gratis tilbud på kloakseparering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på kloakseparering her

Konklusion

Kloakseparering er noget som mange danskere hvert år bliver påbudt. Det sker dels på grund af landets grønne omstilling, såvel som fremtidssikring mod oversvømmelser under kraftige regnskyl. 

Når kommunen kontakter en og giver påbud om kloakseparering, er der flere forskellige muligheder at vælge mellem, heriblandt en faskine, egen sø, eller tilslutning til offentlige separerede kloaksystemer for henholdsvis regnvand og spildevand.

Det er som udgangspunkt boligejernes eget ansvar at sikre en korrekt løsning, og den skal ofte godkendes af kommunen, da man er lovmæssigt forpligtet. Vores gennemgang af tidligere projekter viser, at det kan koste mellem 10.000 til 125.000 kroner, alt afhængigt af hvilken løsning man vælger, såvel som størrelsen på projektet.

Dog kan der være penge at få tilbage fra det offentlige, i form af tilbagebetaling af en del af det tilslutningsbidrag der er blevet betalt for at koble regnvandet på kloaksystemet i sin tid.

Vi håber denne guide har hjulpet dig til at forstå dine muligheder, såvel som givet dig inspiration til de forskellige løsninger du kan vælge mellem.

Nyttig viden

Ønsker du TV inspektion? – Se komplet guide her

Ønsker du rottespærre? – Se komplet guide her

Ønsker du bygge sommerhus? – Se komplet guide her

Ønsker du omfangsdræn? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår skal der kloaksepareres?

Hvis du bor i et område hvor der er påbud om kloakseparering, vil du i de fleste tilfælde blive orienteret i god tid af din kommune. Hver kommune fungerer lidt forskelligt, og der kan i nogle tilfælde være 1 års varsling, mens andre kommuner kan have 5 års varsling før arbejdet skal være udført. Det er dig selv som skal stå for kloakseparering på din private matrikel.

Hvem betaler for kloakseparering?

Du skal selv hæfte for kloakseparering hvis du bor på en privat grund. Dette gælder både helårsboliger, flexboliger og sommerhusgrunde. Forsyningsselskabet eller kommunen vil stå for separering af offentlige arealer, og der vil i nogle tilfælde være et kloaksystem ført hen til grænsen af din matrikel du kan anvende til at lede regnvandet væk, mens der ved mange sommerhuse skal anvendes andre løsninger såsom en faskine til at behandle regnvandet direkte på grunden.

Er min kloak separeret?

Hvis du er i tvivl om din kloak allerede er separeret, kan du kontakte din kommune eller dit lokale forsyningsselskab. Begge disse instanser vil være i stand til at besvare dit spørgsmål, ligesom de også kan hjælpe med yderligere information hvis det er nødvendigt. I nogle tilfælde kan du også finde oplysningerne fra købsaftaler, salgsopstillinger eller lignende. Alternativt kan du kontakte en kloakmester eller VVS-installatør, der kan inspicere dit kloaksystem for at finde frem til den nuværende løsning der anvendes.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top