Træfældning: Guide & oversigt

træfældning

Træfældning er vejen frem hvis du ønsker at åbne op for nye muligheder og få mere plads i haven.

Men hvad koster træfældning rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på professionel træfældning? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster træfældning?

Prisen på træfældning kommer an på hver enkelt opgave. Men som udgangspunkt kan man forvente at et træ på 5-6 meter i højden koster 1.500 kroner at få fjernet, og et 10-12 meter højt træ koster omkring 3.000 kroner. 

Træbeskæring bliver ofte udført af samme virksomhed, der tilbyder træfældning, og derfor nævner vi også kort denne mulighed. Det kan i nogle tilfælde være en billigere løsning og åbne op for mere plads i haven og minimere risikoen for grene, der falder ned. Ofte koster det et sted mellem 300 til 500 i timen.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige gartnere og indhente priser på professionel træfældning Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Selvom man godt selv kan fælde mindre træer, anbefales det på det kraftigste at lade professionelle fagfolk tage sig af større træer, da det er en opgave der bør udføres korrekt for at undgå skade på hverken sig selv eller andre. 

Det er nemlig vigtigt at der bliver lavet en retningsbestemt fældning så træet fældes korrekt. Typisk skære træet i mindre stykker løbende.

Fældning af træer kan være svært på egen hånd, især hvis du har flere træer som skal fældes. Det er derfor en god ide at få professionel hjælp og derfor ofte nødvendigt.

Hvis træet skal fjernes, eller beskæres kraftigere, vælger mange danske boligejere at få udført topkapning. Dette indebærer at fjerne den øverste del af træet. Dette kan give et bedre lysindfald, og være med til at holde træet i en ansvarlig højde. Topkapning koster typisk et sted mellem 500 til 1000 kroner per træ.

Topkapning er også en løsning når høje træer skal fældes helt, hvor man metodisk skærer (kapper) det øverste af træet væk, indtil træet har nået en højde hvor det er sikkert at fælde træet uden fare for at det rammer bygninger eller forårsager skade.

Skal træet fjernes helt, og altså fældes for derefter at blive fjernet, koster det altså en smule mere. Ofte vil man kunne finde priser, der lyder på 2.000 kroner og op til mere end 15.000 kroner for de helt store træer, der kræver særligt udstyr og adskillige arbejdstimer.

Prisen vil også afhænge af hvor tilgængeligt træet er. Skal der fjernes et træ på en åben mark er det typisk billigere, end når der skal fældes et træ midt mellem parcelhuse i et tæt beplantet område. 

Samtidig vil prisen også komme an på, om man selv ønsker at bortskaffe træet, eksempelvis ved at skære det op og bruge det i brændeovnen, eller om man ønsker firmaet at stå for bortskaffelsen. Her kan der også komme et gebyr, alt afhængigt af den aftale du har med firmaet.

Der kan også komme et ekstra gebyr på fjernelse af træstubben, der ofte har et omfattende netværk af rødder. Derfor vælger mange at få fræset stubben væk, og lade rødderne blive i jorden. Her koster det typisk omkring 50 til 75 kroner per 10 centimeter i diameter. Så hvis træet var 50 centimeter i diameter, ville prisen lyde på 250 til 375 kroner i gennemsnit.

Sådan får du den bedste pris på professionel træfældning

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige gartnere. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på træfældning.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på træfældning gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på professionel træfældning her

Priseksempel

Pris på træfældning opgave

I dette priseksempel ønsker en boligejer at få fjernet 4 træer, der hver især er cirka 8 meter høje. Da boligejeren ønsker plads til en ny garage, skal der også stubfræses bagefter. Stubbene har en gennemsnitlig diameter på 40 centimeter. Derfor lyder priseksemplet således.

  • Træfældning: 4 x 2.000 = 8.000 kroner.
  • Stubfræsning: 4 x stubbe á 40 centimeter x 75 kroner = 1.200 kroner.
  • Bortskaffelse: 4 træer og 4 stubbe: 1.500 kroner.

Pris: Samlet på ca. 10.700 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få udført en træfældning hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 uforpligtende tilbud på professionel træfældning her.

Hvad er træfældning?

Som navnet antyder, handler træfældning om at fjerne et træ ved at skære det ned. Der er flere forskellige teknikker, der kan tages i brug, alt afhængigt af de lokale omstændigheder og det ønskede resultat.

Samtidig er der også flere forskellige årsager til hvorfor man vælger at få fældet et træ. For eksempel kan træet være dødt og råddent, eller det kan udgøre en fare for omgivelserne fordi det er blevet for højt, eller fordi det regelmæssigt taber grene ned på bygninger eller offentlig vej.

Derfor er det vigtigt at tage hensyn til træets art og egenskaber, når man planlægger træfældning og beskæring, og noget som professionelle træfældere og arborister er uddannet til at rådgive og vejlede omkring.

Træfældning sker også ofte når der skal bygges nye bygninger på matriklen, eller når man ønsker mere plads til fritidsaktiviteter og lignende, såvel som når man ønsker et bedre lysindfald på et særligt område der bliver overskygget af de høje træer.

Når man skal fælde et træ, er sikkerhed noget af det vigtigste for enhver opgave. På grund af de høje og tunge træer er opgaven forbundet med en vis fare, og træfældning kan både udføre en risiko for personskade såvel som skade på materialer eller bygninger. 

Arbejdet bliver derfor stort set altid udført af eksperter, altså professionelle træfældere eller arborister. Disse fagfolk har den nødvendige viden og erfaring der skal til, såvel som det udstyr der kræves, for at fjerne træerne på en sikker og effektiv måde.

Samtidig har de også mulighed for at rådgive og vurdere omkring træets sundhed, hvilken teknik eller mulighed der egner sig bedst til hver enkelt situation, og alt andet der kan være relevant for danske boligejere der ønsker den bedste løsning.

Som udgangspunkt er der nemlig også forskel på træfældning, hvad angår de forskellige træsorter. For eksempel er birketræer eller egetræer forholdsvis nemme at topkappe, da resultatet ofte bliver flot og træet har gode chancer for at overleve.

På den anden side vil de fleste nåletræer ikke klare sig ligeså godt ved en topkapning, da de både vil miste en del af deres charme på grund af et ringere udseende, men også fordi nåletræer generelt har sværere ved at hele og komme sig efter en kraftig beskæring.

Fordele ved træfældning

Når man vælger at få fældet sine træer i baghaven, giver det ro i sindet af flere årsager. Først og fremmest kan man stoppe med at bekymre sig om personer, der kommer til skade på grund af træets tilstand, ligesom man også kan undgå skader på bygninger eller rør og ledninger under jorden. Samtidig får man typisk en bedre udsigt, der kan gøre aftenkaffen endnu mere afslappende.

Ulemper ved træfældning

Det tager et træ mange år at vokse til en fornuftig højde, og er altså en opgave der på kort tid ændrer landskabet markant. Derfor anbefaler vi altid at kontakte en professionel fagperson, for at blive rådgivet om den bedste løsning. Så undgår man at forstyrre den naturlige balance og eventuelt dyreliv, der benytter træerne.

Få 3 gratis tilbud på træfældning

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud på professionel træfældning her

Konklusion

Mange danskere vælger hvert år at få fældet træerne i deres haver. Uanset om det er for at gøre plads til nyt byggeri, fjerne træer ved dårligt helbred, eller blot opnå en smukkere udsigt, er det ikke en opgave man bør undervurdere.

Der kan være store farer forbundet ved forkert træfældning, og derfor anbefales det altid at man lader eksperter klare opgaven  når træerne er af en vis størrelse. Det er dog muligt selv at fjerne mindre træer, som man godt selv kan håndtere. 

Priserne for træfældning varierer meget, alt afhængigt af træets højde, tilgængeligheden og den valgte teknik. Nogle gange kan det være bedre at få udført topkapning eller træbeskæring, da man bevarer den naturlige balance i haven, og stadigvæk kommer dit problem til livs.

Ønsker du at lære mere om hvor meget træfældning vil koste i dit specifikke tilfælde, så anbefaler vi, at du indhenter 3 tilbud her på siden. Det er helt gratis, og du er ikke forpligtet til at acceptere nogle af pris forslagene hvis du ombestemmer dig.

Nyttig viden

Ønsker du en stubfræsning? – Se komplet guide her.

Ønsker du et tagpap tag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget koster det at få fældet et træ?

Prisen for træfældning afhænger især af højden på træet, men kan også komme an på hvor tilgængeligt træet er, såvel som teknikken der skal anvendes. Typisk koster træfældning et sted mellem 500 til 3.000 kroner per træ, der skal fældes. Læs mere i vores prisguide.

Hvilken vej falder træet?

Den retning som et træ falder når det fælles, afhænger af den teknik og fremgangsmåde der anvendes. Derfor er det vigtigt at man benytter sig af en professionel træfælder, der forstår alle de faktorer der spiller ind i retningen som et træ falder. Hvis man selv fælder træet, er det ofte helt tilfældigt, hvilken retning det falder.

Er det ulovligt at fælde et træ selv?

Det er som udgangspunkt ikke ulovligt selv at fælde træer på egen grund. Dog er der alvorlige konsekvenser, hvis det bliver udført forkert. Man kan risikere at træet vælter ned over bilen, husets tag, eller måske endda en person. Det er muligt at fælde mindre træer selv, men vi anbefaler at man altid vælger en professionel til større træer, eller træer der vokser på et vanskeligt område.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top