Sedumtag: Guide & oversigt

sedumtag

Et sedumtag giver dit hjem et unikt og æstetisk udseende. Det er også med til at isolere bygningen, hvilket kan reducere energiforbruget derhjemme merkant.

Men hvad koster det rent faktisk at få lagt sedumtag?

Læs med videre her for at finde ud af hvad du skal forvente at betale for opgaven.

Spar op til 15.000 kr.

Spar helt op til 15.000 kr på et nyt sedumtag, ved at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer.

Undgå besværet med at kontakte og forhandle priser med diverse tagfirmaer. Lad 3byggetilbud gøre arbejdet for dig.

Modtag 3 gratis & uforpligtende tilbud, hvorefter du vælger det der passer bedst til dine behov.

Se pris →

Pris på sedumtag

Prisen på et sedumtag er mellem 300 – 500 kr. pr m2. Dette kommer dog an på hvilken type sedumtag du vil have ovenpå dit nuværende tag. Der er nemlig en del forskel på prisen, ud fra hvilken type du vælger. Derudover kan du vælge selv at montere dit nye sedumtag eller vælge at få professionelle fagfolk til at montere det for dig.

Det er selvfølgelig billigere selv at montere det i stedet for at få nogle til at gøre det for dig. Du skal dog være opmærksom på at det er et krævende stykke arbejde at montere selv.

Hvis du ønsker et grønt sedumtag og skal have nogle til at lægge sedummåtter ovenpå på dit tag, skal du forvente en pris mellem 500 – 1000 kr pr m2. Dette kommer dog an på placering i Danmark og valg af materiale.

Du kan også vælge at købe færdige plantemåtter og selv montere dem, så er prisen noget lavere.

Priseksempel

Montering af sedumtag

Vi har taget udgangspunkt i et hus med et 100 m2 tag. Hvor der bliver lagt sedummåtter ovenpå det eksisterende tag. Dette vil kun tage 3-5 arbejdsdage. Sedumtaget lægges af en professionelt tagfirma, ovenpå den eksisterende tagbelægning.

For at få en helt konkret pris på montering af sedumtag på din bolig, er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige tagfirmaer, for at få den bedste pris.

Få 3 gratis tilbud på sedum tag

Derfor anbefaler dig at indhente 3 tilbud igennem 3byggetilbud.dk

  • Spar penge på dit byggeprojekt
  • Kun godkendte håndværkere
  • Det er gratis og uforpligtende
  • Tager under 5 minutter at indhente tilbud
  • Med 3byggetilbud.dk’s entreprisegaranti er du sikret op til 35.000 kr. hvis der skulle opstå nogle håndværksmæssige fejl

Bestil 3 gratis tilbud på sedumtag her

Herunder kan du se en video omkring hvordan 3byggetilbud.dk fungere

Hvad er sedumtag?

Et sedumtag, som også er kendt som et grønt tag. Er en tagdækning, hvor der bliver lagt sedummåtter ovenpå dit tag. Dette giver et flot udseende og har en masse fordele. 

Så det er et grønt tæppe bestående af sedumplante du ligger ovenpå dit eksiterende tag, som giver et unik og miljøvenlig look

Sedumtag er blevet meget populært de sidste par år, da der er stor opmærksomhed på miljøet og grønne løsninger. Her passer disse grønne tage perfekt ind.

Fordele ved sedumtag

Et sedumtag beskytter dit tag imod solens stråler, dette betyder at UV strålerne ikke skader dit tags overflade. Dette vil være med til at øge dit tags levetid på lang sigt.

Sedumtag er med til at isolere dit hjem. Dette betyder at du ikke skal bruge ligeså meget energi på at opvarme og nedkøle din bolig

Sedumtag er med til at absorbere regnvand som kommer ned på taget. Dette betyder at der er lavere sandsynlighed for at der kommer oversvømmelse. 

Ulemper ved sedumtag

Det er helt sikkert muligt selv at lægge sedumtag, det kan dog være svært og du skal helst have hænderne skruet ordentligt på. Så hvis du ønsker den billigste løsning, skal du selv arbejde hårdt for at få nyt sedumtag.

Nyttige indlæg

Ønsker du tagpap tag på dit hus? – Se komplet guide her.

Ønsker du nyt decra tag på dit hus? – Se komplet guide her.

Ønsker du nyt ståltag? – Se komplet guide her

Ønsker du nyt undertag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor vælge Sedumtag?

Sedumtage er valgt for deres miljømæssige bidrag, inklusive regnvandshåndtering og reduktion af varmeø-effekten. De isolerer naturligt og mindsker energiforbrug. Æstetisk tiltalende, skaber de grønne oaser midt i byen og tiltrækker biodiversitet. Desuden beskytter de taget mod ekstreme vejrforhold, hvilket forlænger tagets levetid. Sedumtag isolerer også lyd og tilbyder en bæredygtig bygningsløsning, der mindsker miljøpåvirkning.

Kan man selv lave Sedumtag?

Du kan lave dit eget sedumtag. Lær om sedumplanter, tjek om taget kan bære dem, og sørg for god dræning. Lav jordlaget og plant sunde sedumplanter jævnt. Vand godt i starten og fjern ukrudt. Klip, gød, og hold øje med taget. Råd fra eksperter kan hjælpe. Det tilføjer skønhed og bæredygtighed til dit sted.

Hvor længe holder et grønt tag?

Levetiden for et grønt tag varierer typisk mellem 30 og 50 år, men det afhænger af flere faktorer. Kvaliteten af de anvendte materialer, korrekt installation og efterfølgende vedligeholdelse spiller en vigtig rolle i at forlænge tagets holdbarhed. Klimaforholdene, herunder regn, sollys og temperaturudsving, påvirker også, hvor længe taget holder. Regelmæssig inspektion, rengøring, beskæring og erstatning af døde planter er nøglen til at sikre, at dit grønne tag forbliver sundt og smukt i årene fremover.

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Var dette indlæg til hjælp?

Gennemsnit 0 / 5. Antal stemmer 0

Ingen stemmer endnu. Vær den første til at stemme

Scroll to Top