Sandblæsning: Guide & oversigt

sandblæsning

Sandblæsning af huset kan være med til at pifte nyt liv i den gamle facade. Det er en billig løsning som giver et flot resultat.

Men hvad koster sandblæsning rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

sandblæsning

Vil du have en pris på sandblæsning? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster sandblæsning?

Har du besluttet dig for at sandblæsning kan være noget for dig og din bolig, er næste trin typisk at finde frem til en pris så du kan regne lidt på sagen. Vi har derfor samlet en række tidligere projekter og gennemgået dem, hvor vi har fundet frem til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på sandblæsning i Danmark ligger på 100 kroner.

I visse tilfælde kan man få udført sandblæsning for helt ned til 50 kroner per m2, hvor andre projekter vi har kigget på har ligget tættere på 200 kroner. Denne forskel i priser skyldes primært typen af sandblæsning, der blev udført. Der findes nemlig forskellige former for effektiv sandblæsning.

Tør sandblæsning er typisk den billigste løsning, hvor man kan finde priser, der starter ved 50 kroner per kvadratmeter. Våd sandblæsning, der udover sandkorn eller lignende blæsemiddel også bruger vand, er en mindre beskidt metode, der typisk anvendes i tættere beboede områder, men koster også lidt mere. Typisk starter prisen på 75 kroner per kvadratmeter.

Der findes også en tredje type sandblæsning, som anvender mere skånsomme blæsemidler og et lavere tryk, til særlige facader der ikke kan holde til de lidt grovere midler. Her starter prisen på 100 kroner og kan løbe op i 200 kroner.

Udover selve prisen for sandblæsning, kan der også komme andre tillæg. For eksempel kan huse af en vis højde, typisk 5-6 meter og derover, kræve leje af en lift for at der kan arbejdes på en sikker måde og arbejdet kan udføres ordentligt. Dette koster typisk 1.500 til 3.000 kroner.

Samtidig kan der komme tillæg for klargøring af facaden inden sandblæsning. Dette kan være til afdækning af døre og vinduer, afbrydelse af el, vand og gas, og lignende. I vores undersøgelser koster dette typisk mellem 500 til 1.500 kroner, alt afhængigt af hvor meget der skal laves.

Hvis du ønsker professionel sandblæsning i høj kvalitet. Er det en god ide at kontakte flere forskellige firmaer som udfører sandblæsning. Der kan nemlig være mange penge at spare på samme opgave.

Hvad koster sandblæsning af hus?

Ovenfor har vi kort beskrevet priserne per kvadratmeter på sandblæsning af en facade, som i gennemsnit er 100 kroner. For at finde frem til prisen for sandblæsning af et hus, skal man blot finde frem til den type sandblæsning, der skal udføres, hvilket kommer an på facaden, og derefter beregne antallet af kvadratmeter.

Det er heldigvis ret simpelt. Først skal du måle højden og bredden på hver af husets sider, som skal sandblæses. Du behøver ikke være præcis ned til hver centimeter. Når du har disse mål, kan du gange højden og bredden for hver side for at få arealet på den sektion. Nu kan du lægge de 4 sektioner sammen, for at få det samlede antal kvadratmeter facade på dit hus.

Herefter kan du eventuelt fratrække åbningerne i huset, såsom døre og vinduer der ikke skal sandblæses. Her skal du igen finde arealet på hver åbning, lægge dem sammen og trække det samlede areal fra din tidligere beregning fra den samlede facade.

Husk, at hvis dit hus er højere end 5-6 meter, at det kan være nødvendigt med en lift. Her skal du så regne med en ekstra udgift på 1.500 til 3.000 kroner.

Sådan får du den bedste pris på sandblæsning

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på sandblæsning.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på sandblæsning gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på sandblæsning af hus her

Priseksempel

sandblæsning

Sandblæsning af hus pris

Lad os kigge nærmere på et eksempel på pris for sandblæsning af et hus. Her tager vi udgangspunkt i et 120 m2 parcelhus i 1 plan, hvor alle 4 sider skal sandblæses. Da boligejeren bor i et villakvarter, er det anbefalet at der vælges våd sandblæsning for ikke at genere naboerne. Boligejer ønsker ikke selv at stå for afdækning af vinduer og døråbninger.

Huset er rektangulært og symmetrisk, hvor 2 af siderne er 10 meter, og de andre to sider er 12 meter. Højden på facaden er 4 meter. For at beregne facaden kan vi gøre følgende:

  • Samlet længde: 10 m+10 m+12 m+12 m = 44 meter.
  • Samlet areal: 44 meter længde * 4 meter højde = 176 m2.

 

  • Afdækning af åbninger: 500 kroner.
  • Våd sandblæsning af facade: 172 m2 * 100 kr = 17.200 kroner.

Pris: Samlet på ca. 17.700 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en sandblæsning hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på sandblæsning af hus her.

Hvad er sandblæsning?

Sandblæsning er et udtryk der dækker over processen ved at sprøjte et fint lag sandkorn, glasperler, eller andre partikler på en overflade for at fjerne gammel maling, snavs, skidt, alger eller lignende. Det såkaldte blæsemiddel som man anvender, vil afhænge af overfladen, der skal sandblæses, så det kræver lidt viden at sandblæse på egen hånd.

Når det gælder sandblæsning af huset, anvender man typisk metoden til at rense murværk såvel som andre typer facader, da det er en af de mest effektive og hurtige løsninger, der samtidig kommer godt i dybden og altså virkelig gør en forskel.

Typisk anvendes der en kraftig kompressor og blæsemaskine, der leverer det nødvendige tryk for at blæsemidlet, eksempelvis sandkorn, bliver sendt ud mod overfladen i en kraftig nok stråle til at rense effektivt. Man kan groft sagt sige, at sandblæsning er en form for slibning, men i stedet for sandpapir bruger man altså sandkorn.

Når et hus skal sandblæses, er det som nævnt typisk for at opnå en flot ny facade der er fri for snavs og andre uønskede partikler, hvis den gamle maling er begyndt at falde af, og man gerne vil fjerne den helt inden man maler på ny. Men man kan også sandblæse facaden for at gøre den klar til yderligere renovering, som eksempelvis vandskuring eller pudsning.

Hvis man eksempelvis sandblæser mursten, bliver der nemlig åbnet op i overfladerne, så murværket bliver mere modtageligt overfor maling, puds eller hvad man ellers ønsker at behandle overfladen med. 

Der findes flere forskellige typer sandblæsning, hvor de mest almindelige henholdsvis er tør- og våd sandblæsning. Som disse navne angiver, er forskellen blot, at våd sandblæsning ikke blot blæser sand ud på overfladen, men også indeholder vand i blandingen. 

Tør sandblæsning er en billigere og hurtigere løsning, men kræver dog at man kan leve med den ekstra mængde støv der opstår ved behandlingen, da støvet ikke bliver bundet af vand partiklerne som ved våd sandblæsning. 

Sandblæsning forårsager en hel del rester og støvpartikler, hvilket er årsagen til at man ikke må sandblæse udendørs hvis det er til gene for andre mennesker, såsom naboer. Samtidig bør man også tildække vinduer, døre og andre elementer man ikke ønsker skal tage skade af sandblæsningen.

Dette indledende arbejde kan også kræve, at man fjerner eller afbryder el-installationer, rørføringer og lignende, hvis det bliver vurderet nødvendigt på grund af deres placering eller tilstand. Derfor er det en god idé at forhøre sig med professionelle fagfolk, for at undgå uheld eller problemer såsom sure naboer eller manglende strøm.

Fordele ved sandblæsning

Sammenlignet med andre metoder, der renser dybden og gør facaden klar til det næste trin i byggeprocessen, er sandblæsning en billig løsning, der heller ikke tager lang tid fra start til slut. I de fleste tilfælde vil man kunne sandblæse et typisk parcelhus på en enkelt dag. Samtidig er det også en effektiv metode, der virkelig kommer i dybden på facaden, og altså leverer et jævnt og godt resultat over det hele.

Ulemper ved sandblæsning

Sandblæsning anvender som nævnt kraftigt maskineri til at levere et højt nok tryk, for at blæse midlet kan rense ordentligt. Dette kan medføre mindre skader på mursten og fuger, som kan gøre at enkelte områder skal udskiftes efter sandblæsningen er blevet udført. Ved ældre facader kan det være en god idé at få vurderet tilstanden af en professionel, for at få en idé omkring omfanget af eventuelle skader inden man begynder.

Få 3 gratis tilbud på sandblæsning

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på sandblæsning af hus her

Konklusion

Sandblæsning af husets facade kan være en fremragende måde at give den gamle overflade nyt liv. Uanset om man ønsker at renovere yderligere ved at pudse eller male muren, eller blot behandle den sandblæste overflade med imprægnering for at forhindre fugt i at trænge ind.

Det er en ret billig løsning i forhold til alternativerne, og samtidig kan man i mange tilfælde få hele projektet overstået på en enkelt dag eller to. Som udgangspunkt anbefales det ikke selv at sandblæse sin facade, da det kræver dyre maskiner, teknisk viden og der er flere risici involveret.

Samtidig er det også en ret miljøvenlig løsning, da man ikke anvender kemikalier eller andre produkter, der belaster klimaet. I mange tilfælde kan virksomhederne endda genbruge det sand, der bruges til sandblæsning af huset, ved at sende det til rensning for at fjerne skidt og snavs.

Alt i alt er sandblæsning et godt valg til danske boligejere, der ønsker en ren og sund facade. Vi håber denne guide har besvaret eventuelle spørgsmål du måtte have. God fornøjelse!

Nyttig viden

Ønsker du at få lavet sætningsskader? – Se komplet guide her

Ønsker du vandskuring? – Se komplet guide her

Ønsker du facaderenovering? – Se komplet guide her

Ønsker du netpuds? – Se komplet guide her

Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at få sandblæst?

Det koster ofte et sted mellem 50 til 175 kroner at få sandblæst en kvadratmeter facade. Prisen varierer af hvilken type sandblæsning der skal udføres, og om man selv står for afdækning af vinduer, døre og andre åbninger. Dertil kan der komme et tillæg for leje af lift til højere huse, som ofte lyder på 1.500 til 3.000 kroner.

Kan man selv sandblæse?

Ja og nej. Som udgangspunkt kan man godt selv købe det nødvendige udstyr og gå i gang med at sandblæse sit hus. Dog er det ikke en god idé hvis ikke man har erfaring med denne type arbejde, da man typisk skal afskærme hele området med egnet beskyttelse, for ikke at genere naboer og trafikanter. Samtidig kan det også være dyrt at købe det nødvendige udstyr i en god nok kvalitet, og derfor vil det ofte være mere rentabelt at betale sig for at få sandblæsning udført af et firma.

Hvad skal man bruge til sandblæsning?

For at sandblæse sit hus skal man som minimum bruge en sandblæser, en kompressor, et blæsemiddel såsom sand, glasperler eller lignende, alt afhængigt af facadens type. Det er også en god idé at have en højtryksspuler til at rengøre området bagefter, ligesom man skal have tilstrækkelig afskærmning for ikke at støve og svine for meget. Derudover er det en god idé med sikkerhedsudstyr såsom sikkerhedsbriller, høreværn, åndedrætsværn og solidt arbejdstøj.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top