Silkecement: Guide & oversigt
Indholdsfortegnelse
ToggleSilkecement giver et smukt resultat. Det er helt vandfast og passer derfor perfekt til badeværelset.
Men hvad koster det rent faktisk at få lavet silkecement?
I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.
Prisoversigt
Vil du have en pris på at få lavet silkecement? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste
Helt gratis og uforpligtende
Hvad koster silkecement?
Prisen for silkecement ligger typisk på omkring 250 til 500 kroner per kvadratmeter. Dertil kan komme andre omkostninger, såsom armeringsnet, arbejdskraft og membran til vandtætning.
Med disse ekstra tillæg kan den samlede pris for påføring af silkecement fra start til slut lande på et sted mellem 800 til 1.200 kroner per kvadratmeter. Men så får man også et flot resultat der kan holde i årtier, og som med garanti vil imponere og føles indbydende.
Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på silkecement. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.
Står du og overvejer at bruge silkecement til dit næste projekt, kan det være rart at vide lidt mere om priserne, så lad os dykke ned i hvad hver post egentlig består af.
Først og fremmest skal der vælges en passende silkecement. Produkterne her er typisk fremstillet af akryl, og ikke cement, og derfor kan prisen altså være lidt højere. Dog får man et mere miljøvenligt produkt, der også er helt vandtæt. Det er muligt at finde priser ned til 250 kroner, men typisk ligger de på 350 og op til 500 kroner.
Den gode nyhed, er at det typisk ikke koster mere at vælge en specifik farve på den silkecement man ønsker, da de fleste typer silkecement er farvede fra starten, uanset om det er i det klassiske cement look, eller om man ønsker en farve der passer bedre til resten af boligen.
Hvad angår arbejdskraft, vil det typisk koste et sted mellem 300 til 500 kroner per kvadratmeter. Det er forholdsvis tidskrævende at påføre silkecement, da det tynde lag kræver omhyggeligt arbejde for at se professionelt ud når det er tørret.
Der kan også være en vis mængde forarbejde og efterbehandling involveret, da overfladen skal renses og nogle gange slibes inden man påfører silkecementen, ligesom der også kan monteres vandtættende membraner rundt omkring når man arbejder med vådrum.
Ved større overflader kan det være nødvendigt med armeringsnet for at sikre en holdbar struktur der ikke danner revner eller brud i silkecementen med tiden. Typisk koster armeringsnet til silkecement et sted mellem 10 til 30 kroner per kvadratmeter, alt afhængigt af hvor meget man køber på en gang.
Sådan får du den bedste pris på silkecement
For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på silkecement.
Se hvor nemt det er i videoen her.
Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk
- Konkurrence giver dig en bedre pris
Når du indhenter tilbud på silkecement gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.
- Dit valg, Din frihed
Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.
Bestil 3 gratis tilbud på at få lavet silkecement her
Priseksempel
Silkecement pris
I dette priseksempel tager vi udgangspunkt i et badeværelse med gamle fliser fra 1970’erne. Boligejeren ønsker ikke at fjerne de gamle fliser, men derimod blot påføre et nyt lag silkecement for at få et nyt og moderne udtryk.
Efter kontakt med 3 forskellige håndværkere, blev der valgt en løsning hvor arbejdskraft blev forhandlet til 450 kroner per kvadratmeter. Dertil kommer materialerne. Regnestykket ser derfor således ud:
- Silkecement: 10 kvm á 350 kroner = 3.500 kroner.
- Arbejdskraft: 10 kvm á 450 kroner = 4.500 kroner.
Pris: Samlet på ca. 8000 kr. alt inkl.
Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få lavet silkecement hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.
Få 3 gratis tilbud på at få lavet silkecement her.
Hvad er silkecement?
Silkecement giver det rustikke betonlook som kan få enver bolig til at se fantastisk ud. Der er mulighed for mange farvenuancer og lækre og stilfulde løsninger.
Silkecementens overflade fremstår rengøringsvenlig og er meget slidstærk. Derudover har det en vandafvisende belægning, som har mange forskellige anvendelsesmuligheder.
Når det kommer til behandling af overflader, står mange boligejere med et valg mellem silkecement eller microcement, der begge to kan være fremragende muligheder. Dog er der en række forskellige på de to produkter, som kan være med til at hjælpe med den endelige beslutning.
Silkecement indeholder akryl, og i modsætning til navnet, indeholder det rent faktisk ikke cement i de fleste tilfælde. Dog kan der være forskel på hvert produkt, da betegnelsen microcement kan dække over flere typer. Typisk er konsistensen finere og mere glat end microcement.
Silkecement skal også påføres i et tyndt lag, ofte lidt tyndere end microcement, og det får en glattere og mere silkeagtig overflade, der føles behagelig og mere eksklusiv i mange tilfælde. Man kan også yderligere polere overfladen efter påføring.
Typisk kan man nøjes med et enkelt lag silkecement, hvor microcement typisk kræver to lag, der skal tørre mellem hvert lag for de bedste resultater. Begge materialer kan være svære at arbejde med for folk der ikke har prøvet det før, og i de fleste tilfælde vil det derfor anbefales at man lader en professionel stå for påføringen.
Alt i alt fremstår silkecement fleksibel med elegante rene linjer og et rå betonlook. Med den rette professionelle udførelse får du et fantastisk flot cementbaseret produkt med kraftfulde styrke. Trods sin kraftfulde styrke har det stadig sit eksklusive udtryk.
Hvad er forskellen på microcement og silkecement?
Microcement er typisk fremstillet af både cement, polymerer og mineraler, såvel som tilsætningsstoffer. Det skal typisk påføres i et tyndt lag på et par milimeter, og ofte vil det være nødvendigt med flere lag for at få en jævn overflade.
Microcement kan godt blive delvist vandtæt, hvis man behandler det med en topcoat. Selve microcementen er dog fra naturens side ikke vandtæt, og tværtimod faktisk et materiale der suger vand til sig, så det er vigtigt at imprægnere overfladen grundigt hvis man ønsker en vandtæt egenskab.
Når man behandler sin overflade med microcement, får man en forholdsvis rå afslutning, der kan føles lidt ru når man kører hånden over. Det minder lidt om normal beton, men man kan godt bruge mere tid og omhyggelighed for at få en mere glat afslutning hvis det virkelig ønskes.
Både microcement og silkecement bruges typisk på vægge, gulve og i visse tilfælde også møbler. Silkecement er dog vandtæt fra naturens side på grund af den akrylbaserede fremstilling, hvilket gør materialet velegnet til vådrum såsom badeværelser og køkkener.
Både silkecement og microcement kan dog kræve flere lag af forskellige grovheder for at opnå de bedste resultater, alt afhængigt af overfladen man starter med. Det kan være nødvendigt at lægge en lidt grovere base først, som bliver pudset pæn og derefter belagt med det finere lag.
Begge materialer resulterer i slidstærke og holdbare løsninger, og med armeringsnet kan man yderligere forstærke blandingerne og mindske risikoen for brud eller revner med tiden. Silkecement er dog lidt skrøbeligere end microcement, så ikke helt ligeså velegnet til områder der bliver belastet ofte.
Typisk kan man nøjes med et enkelt lag silkecement, hvor microcement typisk kræver to lag, der skal tørre mellem hvert lag for de bedste resultater. Begge materialer kan være svære at arbejde med for folk der ikke har prøvet det før, og i de fleste tilfælde vil det derfor anbefales at man lader en professionel stå for påføringen.
Både microcement og silkecement kan fås i deres naturlige farver, men der findes også mange andre farver at vælge mellem. Derfor er det nemt at matche til den eksisterende indretning, og få lige præcis det resultat og udseende man har gået og drømt om.
Alt i alt, er silkecement en lidt finere og mere dekorativ udgave af microcement, der derimod er lidt grovere og mere rustik. Begge materialer er dog glimrende muligheder, så i sidste ende afhænger valget mest af anvendelsen, såvel som det ønskede udseende.
I forhold til forventet arbejdstid for påførelse af silkecement, bør man regne med cirka en time per kvadratmeter for et godt resultat. En mere erfaren person kan typisk klare det lidt hurtigere, mens nybegyndere typisk vil bruge lidt længere tid.
Fordele ved silkecement
- Flot og glat overflade
Silkecement er især populært på indvendige overflader, da man får et virkelig fint resultat, der både er nydeligt at se på, såvel som at røre ved. Det egner sig godt til vægge og gulve af denne årsag, hvor det tager sig smukt ud på store arealer med et ensartet look. Den glatte overflade virker indbydende og moderne, og med de mange muligheder for farver kan det være en rigtig god løsning uanset hvor i hjemmet man ønsker det.
- Fuldstændigt vandtæt
Da silkecement er et helt vandtæt materiale, vælger mange boligejere at udsmykke deres badeværelser med produktet. Man ser det især i brusekabiner med gamle fliser hvor silkecementen skjuler det fuldstændigt, og giver badeværelset et helt nyt udtryk. Men det er også en god løsning til køkkenet eller gulvene i bryggers og lignende, hvor man typisk gerne vil undgå at spildte væsker laver pletter m.m.
Ulemper ved silkecement
- Kræver en vis faglig ekspertise
At påføre silkecement kan godt være lidt svært for folk uden erfaring. Siden det er et produkt man påfører i hånden, vil ekspertise have en stor indflydelse på det endelige resultat. Og på grund af silkecement kun skal påføres i et tyndt lag, har man ikke så meget materiale at flytte rundt på hvis man laver fejl. Derfor vælger de fleste danskere at hyre professionelle fagfolk til opgaven.
Få 3 gratis tilbud på silkecement
Så enkelt er det
1. Indsend din opgave
Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført
2. Din opgave behandles
Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk
3. Du modtager 3 tilbud
Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud
4. Vælg din håndværker
Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres
Bestil 3 gratis tilbud på at få lavet silkecement her
Konklusion
Det er ingen overraskelse, at silkecement er en populær løsning blandt danske boligejere. Det giver en eksklusiv og luksuriøs overflade når det er påført korrekt, og kan skabe et virkelig indbydende rum, der inviterer til hygge og gode stunder.
Samtidig er der adskillige muligheder for farver at vælge mellem, så man virkelig kan sætte sit eget præg, og vælge lige præcis den kombination der passer bedst til eksisterende indretning.
Holdbarheden på silkecement er en anden årsag til den stigende popularitet. Det er ikke blot et slidstærkt materiale der kan holde til lidt af hvert, men er også fuldkomment vandtæt, hvilket gør det yderst oplagt at bruge til vådrum som badeværelser og køkkener.
Alt i alt er silkecement altså et godt valg til en lang række forskellige projekter, både hvad angår renovering, men også til nybyg, hvor man ønsker at benytte de mange fordele som silkecement byder på.
Nyttig viden
Ofte stillede spørgsmål
Hvad koster Silkecement pr m2?
Prisen for silkecement ligger typisk på et sted mellem 200 til 300 kroner per m2. Denne pris kan dog svinge, alt afhængigt af om der skal være en særlig farve blandt i cementen, ligesom hvor tykt et lag der kræves på overfladen der skal behandles. Kan man nøjes med et tyndt lag, kan man nemlig få silkecementen til at række længere.
Er Silkecement slidstærkt?
Ja. Silkecement er et slidstærkt materiale, der kan holde i mange år, og som kan klare lidt af hvert. Samtidig er det også vandtæt, og er derfor velegnet til vådrum som badeværelser, ligesom det også er godt på gulvet, da det ikke gør noget hvis man spilder på det. Desuden bruger man tit armeringsnet på større områder, hvilket giver yderligere styrke og forhindrer revner og brud.
Er Silkecement godt?
Som materiale er silkecement kendt for at være et alsidigt materiale der kan bruges på mange overflader, ikke blot vægge og gulve, men også møbler og mere. Samtidig er materialet både holdbart og vandtæt. Vi mener desuden at den smukke overflade, der føles behagelig at røre ved, men har et råt og unikt look, er et godt valg til både moderne og ældre boliger. Silkecement er derfor et godt valg til mange forskellige projekter.
Ovenstående indeholder annoncelink
Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.