Ovenlysvindue: Guide & oversigt

ovenlysvindue

Et ovenlysvindue kan gøre underværker både ældre og nyere boliger. Ikke nok med at man får bedre mulighed for at lufte ud og holde et godt indeklima, bidrager vinduet også med et godt lysindfald, der med garanti vil gøre boligen mere indbydende.

Men hvad koster et ovenlysvindue rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på et ovenlysvindue? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster et ovenlysvindue?

Som ved normale vinduer vil prisen på et ovenlysvindue i særdeleshed afhænge af selve størrelsen, såvel som hvor mange lag ruder der skal benyttes, detaljer, design og de materialer som vinduet er fremstillet af.

Ønsker man et standard ovenlysvindue til skråt eller fladt tag i en normal størrelse, kan disse ofte købes for 2.000 kroner stykket, hvis man selv står for at montere det. Hertil kommer typisk inddækningen, der sikrer en vandtæt montering, der ligger på omkring 500 kroner ekstra.

Ønsker man derimod at få en professionel til at stå for installationen, kan man forvente en ekstra pris på et sted mellem 2.000 til 5.000 per vindue, alt afhængigt af hvor kompliceret installationen er.

Det mest populære er velux ovenlysvinduer, som har mange fantastiske funktioner. Velux vindue giver ekstra holdbarhed og er den ideelle løsning. De bringer dagslyset helt ind i hjemmet og giver et bedre indeklima.

Velux ovenlysvinduer har integreret regnsensor, som betyder at det lukker automatisk når det begynder regne. Derudover har de indbygget udluftningsventil som giver bedre udluftning i boligen. Der er også 10 års garanti på alle velux vindue, da de er fantastisk kvalitet.

Deres ovenlysvinduer tagvinduer er dog ikke helt billige og prisen på et velux ovenlysvinduer ligger derfor i høje ende på omkring 5000 kr pr vindue alt efter hvilken model du vælger.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på et ovenlysvindue. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Når det kommer til ovenlysvinduer stiger prisen også gradvist i takt med størrelsen. For eksempel finder man typisk vinduer på omkring 50×80 centimeter til 2.000 kroner, eller vinduer på 80×140 centimeter til 3.000 kroner i den billigere ende.

Et godt isoleret ovenlysvindue i 3 lag koster typisk mere end et mere simpelt vindue med 1 eller 2 lag, dog kan der også komme andre faktorer der spiller ind.

For eksempel koster et ovenlysvindue ofte en smule mere hvis det skal kunne åbnes, og hvis der er flere fag eller andre detaljer såsom automatisk åbning eller indbygget ventilation, kan dette også føre til en højere pris.

Valget af materialer spiller også en væsentlig rolle for den samlede pris. For eksempel er Velux en anerkendt producent der kun benytter kvalitetsmaterialer, men deres produkter koster typisk også mere end andre spillere på markedet. 

Som ved alle større investeringer til boligen, er det vigtigt at overveje de indledende omkostninger i forhold til den kvalitet man får når man vælger et ovenlysvindue, for at sikre den bedste værdi for pengene.

For eksempel vil et ovenlysvindue, der er bedre isoleret, koste lidt mere til at starte med, men det kan betale sig hjem forholdsvis hurtigt når man tænker over det lavere energiforbrug, man bruger på at varme boligen op om vinteren.

Ofte vil montering af et eller flere ovenlysvinduer også have en positiv indflydelse på ejendomsværdien. Flere og flere boligkøbere ønsker nemlig denne type naturlige lysindfald, såvel som de ekstra muligheder, vinduet bringer i form af indretning og indeklima.

Sådan får du den bedste pris på et ovenlysvindue

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer med speciale i montering af vinduer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på et ovenlysvindue.

Se hvordan det fungere i videoen herunder

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på montering af et ovenlysvindue gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på et ovenlysvindue her

Priseksempel

Pris på ovenlysvindue

I dette priseksempel ønsker et par boligejere at forbedre lysforholdene i deres mørke stue ved at installere ovenlysvinduer i deres 1970’er sommerhus, da tilføjelse af flere væg vinduer ikke er en mulighed på grund af haven der har mange høje nåletræer.

Efter at have indhentet 3 tilbud og fået konstruktive samtaler med dem, har boligerne valgt to ovenlysvinduer i størrelsen 80×140 centimeter. De store vinduer vil sikre rigeligt med naturligt lys i løbet af dagen. 

Ovenlysvinduer: 2 x 5.000 kroner = 10.000 kroner.
Montering inkl. materialer: 2 x 5.000 kroner = 10.000 kroner.

Pris: Samlet på ca. 20.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få et nyt ovenlysvindue hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på et ovenlysvindue her.

Hvad er et ovenlysvindue?

Som navnet antyder, er et ovenlysvindue en særlig form for vindue, der bliver monteret på taget for at lukke naturligt lys ind ovenfra. Det er særlig godt for hjem hvor der ikke er plads i væggen, eller hvis det ikke giver mening at montere et vindue i væggen pga. skygge fra plankeværk eller andre bygninger m.m.

De fleste ovenlysvinduer i Danmark bliver monteret som enten et fast ovenlysvindue, eller et vindue der kan åbnes som et normalt vindue. Alt afhængigt af formålet og budgettet, kan begge typer ovenlysvinduer være det rette valg.

Vælger man et fast ovenlysvindue som ikke er designet til at blive åbnet kan man af gode grunde ikke bruge det til at lufte ud i boligen. Her får man dog stadigvæk den primære fordel ved disse vinduer, nemlig et godt lysindfald der skaber luft og rummelighed i boligen.

Alle ovenlysvinduer har typisk en knastfrit fyrretræ yderside og har hærdet udvendig side isoleringsevne.

Ovenlysvindue giver boligen frisk luft og naturlige lys. Hvis du ønsker male denne type vindue skal du bruge pulverlakeret aluminium maling og pulverlakeret aluminiumsbelægning, det er typisk samme tilvalg.

Der findes flere typer hængslede vinduer, hvor man enten kan folde dem op og ned, svinge dem udad fra toppen eller andre designs alt afhængigt af behovet. Disse giver udover det gode lysindfald også flere muligheder i forhold til ventilation.

Der er mange danskere som har velux ovenlysvinduer, da det giver den ultimativ komfort. Velux vindue har mange populære modeller som kan give dig stor glæde.

I dag findes der også moderne vinduer der er fjernbetjente, og endda kan kobles op på din telefon med en app, så man nemt kan styre udluftningen, eller lukke for vinduet mens man er på farten og det begynder at regne.

Nogle ovenlysvinduer bliver placeret på forholdsvis flade tage, hvor man primært kan se himlen og skyerne når man kigger ud af dem. Andre ovenlysvinduer bliver monteret på mere skrå tage, hvor man også kan nyde udsigten til haven og på den måde opleve naturen indefra.

Der findes flere måder at montere ovenlysvinduer på, alt afhængigt af tagets og boligens konstruktion. Nogle gange vælger man en skakt for at få bedre plads til vinduet, mens man andre gange laver en såkaldt lystunnel, der bedre fordeler lyset der hvor det ønskes.

Ovenlysvindue fladt tag

Det er også muligt at montere ovenlysvinduer på et fladt tag. Her er der blot et par ekstra ting man bør tage højde for, såsom at opnå en korrekt hældning for at undgå ophobning af sne og regn, ligesom det også er vigtigt at sikre ovenlysvinduet bliver tætnet ordentligt.

Ofte vil et ovenlysvindue til fladt tag koste lidt mere i montering og indkøb, fordi materialerne der skal anvendes har højere krav i forhold til vandtæthed, ligesom der kan være mere arbejde involveret med at sikre korrekt installation.

Typisk er disse vinduer også lidt mindre end ved skrå tage, selvom man sagtens kan vælge store vinduespartier for at få rigeligt med lys ovenfra ind i boligen.

Man får i store træk de samme muligheder for vinduestyper som ved skrå tage, og valget afhænger derfor primært af boligejernes egne ønsker, såvel som eventuelle krav til montering og installation i forhold til omstændighederne.

Fordele ved et ovenlysvindue

Et ovenlysvindue kan virkelig forandre en bolig markant ved at bringe lys ind i alle rummets hjørner. Og fordi det monteres i taget, vil lyset også lyse værelset op i længere tid end et vindue monteret i væggen, der kun får direkte lys i en kortere periode i løbet af dagen. Vælger man desuden et ovenlysvindue der kan åbnes, giver det også god mulighed for ventilation og et behageligt indeklima.

Uelmper ved et ovenlysvindue

Et ovenlysvindue der ikke har den rette isoleringsevne kan føre til en for varm eller kold bolig som fører til ubehag og manglende komfort når det mest gælder. Uanset hvilken type glas og vindue man vælger, kan man også komme ud for at vinduet blænder i dagtimerne. Samtidig er det vigtigt at sikre ovenlysvinduet er vandtæt, så det kræver ofte en erfaren fagperson at finde frem til den bedste løsning og derefter montere vinduet korrekt.

Få 3 gratis tilbud på et ovenlysvindue

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på et ovenlysvindue her

Konklusion

Når det kommer til at vælge det helt rigtige ovenlysvindue, er det ikke blot et spørgsmål om udseendet og den indledende pris på indkøb og eventuel arbejdskraft. Du bør også tænke over isoleringsgraden, vandtætheden og om vinduet skal kunne åbnes eller ej.

Uanset hvilken type ovenlysvindue du vælger, vil du opnå et bedre lysindfald i boligen, der sikrer en indbydende atmosfære i både nyere og ældre boliger. 

Det er muligt at montere eller udskifte ovenlysvinduer selv, men langt de fleste danskere vælger at få professionelle fagfolk til at montere ovenlysvinduerne på grund af garanti og den pålidelighed det giver.

Nyttig viden

Ønsker du prisen på udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her.

Ønsker du KPK vinduer? – Se komplet guide her

Ønsker du træ alu vinduer? Se komplet guide her

Ønsker du dannebrogsvinduer? – Se komplet guide her

Ønsker du tagpap tag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster et ovenlysvindue inkl. montering?

Alt afhængigt af størrelsen og typen af det ovenlysvindue, man ønsker, kan man forvente et sted mellem 4.000 kroner til 10.000 kroner per vindue, alt inklusive. Prisen afhænger af flere faktorer som vi har beskrevet i detaljer ovenfor.

Hvordan måler man et ovenlysvindue?

Alt afhængigt af den valgte type og producent af dit ovenlysvindue, vil det variere en smule når det kommer til opmåling. Dog er det meget normalt at man går ud fra selve vinduets mål, plus 4-5 centimeter ekstra i bredde og højde på vinduet til afslutning og vandtætning.

Kan man selv skifte ovenlysvindue?

Hvis du har hænderne skruet ordentligt på, er det helt klart muligt selv at skifte et ovenlysvindue selv. Det er lidt nemmere når du skal udskifte et eksisterende, da du ikke behøver at fjerne tagplader eller åbne op i selve taget. Dog skal du tage præcise mål, læse op på krav og teknikker, og være klar over hvordan du sikrer en vandtæt samling rundt om ovenlysvinduet.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top