Isover isolering: Guide & oversigt

isover isolering

Isover isolering er et populært isoleringsmateriale, som bliver benyttet i mange danske hjem.

Det er både vandafvisende, ubrandbart og giver en god akustik.

Men hvad koster isover isolering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på isover isolering? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster isover isolering?

Isover isolering koster typisk et sted mellem 25 kroner til 150 kroner per kvadratmeter, og er derfor blandt de billigere løsninger hvad angår isolering til danske boliger.

Når man skal svare på dette spørgsmål, er det vigtigt først at adskille materialepriser fra samlede priser hvor arbejdskraft og planlægning indgår. 

Et af de billigste produkter fra Isover er deres såkaldte isoleringsruller, der kan fås ned til 25 kroner per kvadratmeter, og blot skal rulles ud over det ønskede område. Står man selv for arbejdet, er det derfor muligt at komme langt for et relativt småt beløb.

Prisen på isoleringsmaterialet afhænger af typen, såvel som lambdaværdien. Ønsker man formstykker eller flex plader, koster det ofte lidt mere, typisk et sted mellem 60 til 100 kroner per kvadratmeter. De er så også mere fleksible i deres anvendelse.

Sidst er det også værd at nævne lambdaværdien for materialet. Der kan nemlig være en del penge at spare ved at vælge en mere moderat isoleringsevne. For eksempel koster det typisk omkring 100 kroner per kvadratmeter med Isover 34 formstykker, mens Isover 32 formstykker gerne koster 150 kroner per kvadratmeter.

Derfor er det en god idé at regne på hvilken isoleringsevne der ønskes og er nødvendig, for at ramme en god balance mellem den optimale isolering og et solidt budget der ikke laver overtræk på kontoen.

Typisk vil dette være i form af et isoleringstjek, som enten kan udføres af den lokale håndværker, eller en specialiseret energikonsulent der har dette som speciale. Benytter du eksempelvis vores tjeneste til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud, kan du i visse tilfælde få dette tjek udført gratis som del af det samlede tilbud.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på isover isolering. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Når det er sagt, kommer der også udgifter i form af timeløn til håndværkere, hvis man ikke selv udfører dette arbejde. Ofte kan en dygtig håndværker nå adskillige kvadratmeter i timen, når først det indledende arbejde er udført.

Isover isolering bliver ofte brugt i svanemærket byggeri. Her er det mest brugte isover ruller som giver et godt indeklima til ethvert byggeri.

Derfor vil en gennemsnitlig kvadratmeter pris inkl. materialer og arbejdskraft lande på omkring 150 kroner til 300 kroner. Denne pris vil dog komme an på en lang række faktorer, heriblandt hvor der skal isoleres, hvor meget forarbejde der skal laves, og flere andre detaljer.

Der kan også komme ekstra udgifter hvis der skal bygges et skelet at trælægter for at holde på isoleringen, ligesom det også kan koste mere hvis der skal lægges gipsplader, samt spartles og males udvendigt for at sikre en pæn afslutning. Her vil den samlede pris typisk løbe op i 400 kroner til 500 kroner per kvadratmeter alt inklusive. 

Selvom dette kan lyde som en væsentlig investering, er der ofte mulighed for at få en markant lavere varmeregning, ligesom det også vil være muligt at opnå et bedre energimærke for boligen. Dette kan medføre en større ejendomsværdi, og altså løbe op i en samlet fortjeneste i sidste ende.

Sådan får du den bedste pris på isover isolering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på isover isolering.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på isover isolering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på isover isolering her

Priseksempel

isover isolering

Pris på isover isolering

I dette priseksempel tager vi udgangspunkt i en dansk bolig fra 1960’erne, der har brug for en omgang efterisolering over et areal på 150 kvadratmeter. Boligejeren har efter kontakt med en række virksomheder fået et isoleringstjek, hvor man er kommet fremtil Isover 34 vil være et godt valg. Derfor er regnestykket således:

    • Isover 34 materialepris: 65 kroner x 150 kvadratmeter = 9.750 kroner.
    • Pris for selve isoleringsarbejdet: 250 kroner x 150 kvadratmeter = 37.500 kroner.
    • Pris for male- og spartelarbejde: 150 kroner x 150 kvadratmeter = 22.500 kroner.

Pris: Samlet på ca. 69.750 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få isover isolering hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på isover isolering her.

Hvad er isover isolering?

Isover er en type isolering, der produceres af glasuld, og som først blev udviklet tilbage i Danmark i midten af 1930’erne. Siden da har virksomheden gennemgået flere forandringer, men har altid holdt Isover isoleringen som en del af deres primære fokus.

I dag er virksomheden blevet til en af de største producenter af isolering med glasuld, og har i mange år været på forkant med miljøvenlighed og bæredygtighed.

Isover isolering giver et godt indeklima og passer godt til ethvert byggeri. Der er stort fokus på svanemærket byggeri i øjeblikket og her passer isover isolering perfekt ind.

Størstedelen af deres råmaterialer kommer nemlig fra genbrugsglas, ligesom strømmen der benyttes til at producere isoleringen kommer fra grønne energikilder, og selv den type bindemiddel der anvendes er udvundet af planter der kan høstes på en bæredygtig måde. 

Glasuld fra Isover er en effektiv måde at isolere danske boliger på, da de har en god evne til at isolere og samtidig er forholdsvis nemt at montere og installere i både ældre og nye boliger.

Der findes efterhånden en lang række forskellige typer isoleringsmaterialer, såsom de velkendte flex plader, men også isoleringsbatter, ruller, murfilt og lamelmåtter er blandt de mange forskellige afskygninger man kan vælge mellem.

Denne type isolering vejer ikke særlig meget, og kan derfor nemt bæres rundt i boligen, og egner sig særdeles godt til brug ved tagkonstruktion, fordi den også nemt kan skæres til i de nødvendige størrelser. 

Samtidig er det også markant nemmere at transportere glasuld på grund af vægten, hvilket også fører til lavere forurening ved transport, da man faktisk kan komprimere Isover glasuld ned til blot en femtedel af den oprindelige størrelse under transport.

Typisk er både glasuld og mineraluld kendt for at kunne kradse lidt når man arbejder med det, men glasuld støver faktisk ikke, så det er også et forholdsvis behageligt materiale at arbejde med, især når der skal tilpasses flex plader eller isoleringsbatts rundt omkring i boligen.

Sammen skaber Isover altså en komplet løsning til isolering af enhver type konstruktion, og kan anvendes til lofter, vægge, gulve og mere. Og netop denne fleksibilitet er en af årsagerne til, at så mange danske boliger er isoleret med Isover.

De brugervenlige isoleringsmaterialer gør det nemlig muligt for både professionelle fagfolk, såvel som private gør-det-selv personer, at installere isolering på en hurtig og effektiv måde, uden at det koster alverden, eller kræver de store ændringer i boligen.

Isover er derfor også en populær type isolering i forbindelse med renovering, og især anvendes materialet sammen med opførelse af gipsvægge, loftsrum og lignende, hvor det er nemt at ligge flex pladerne eller isoleringsbatts direkte hvor de skal bruges.

Selve glasulden fra Isover kommer i en række forskellige isoleringsgrader, også kendt som lambdaværdier. Dette er et tal som indikerer, hvor effektivt materialet er til at isolere mod varme og kulde. Typisk kommer Isover med værdier som 30, 32, 34 og 37, og jo højere denne værdi er, jo mindre isolerer materialet.

Skal man derfor have den absolut bedste isolering, skal man altså gå efter et lavt lambda tal. Dog er det ikke altid nødvendigt at vælge så lavt som muligt, da der i en række boliger ikke er behov for så lave lambdaværdier.

Fordele ved isover isolering

Glasulden fra Isover er et let materiale, der ikke kræver de store muskler at bære rundt på. Det gør det til et godt materiale ved arbejde i højderne, men uanset hvor man ønsker at isolere, kan det lave vægt gøre arbejdet nemmere. Samtidig er der mange typer isolering at vælge mellem, hvilket gør at man altid kan finde en passende facon til det område man ønsker at isolere.

Ulemper ved isover isolering

Glasuld kan godt være en smule irriterende at arbejde med hvad angår kløe når man håndterer det. Derfor er det nødvendigt at bære handsker og eventuelt arbejdstøj til formålet, for at blive fri for de små fibre i glasulden generer huden. Det kan i nogle tilfælde også føre til allergisk reaktion hvis man er følsom overfor glasulden. Når først det er monteret, er der dog ingen bekymringer, hvad dette angår, så hvis man ikke selv skal montere isoleringen, er dette ikke en faktisk ulempe.

Få 3 gratis tilbud på isover isolering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på isover isolering her

Konklusion

Isover isolering er et populært materiale, der findes i mange danske boliger landet over. Der er mange fordele ved at anvende materialet, fra den brugervenlige installation, til den gode isoleringsevne.

Ved at vælge den rette type isolering, kan arbejdet også udføres forholdsvis hurtigt og nemt, hvilket kan føre til en relativt lav udgift til arbejdskraft, hvis ikke man selv udfører opgaven.

På grund af de gode termiske egenskaber, er det ofte muligt at spare en betydelig del af udgifterne til varme, og samtidig også opnå et bedre energimærke for sin bolig. På denne måde kan den indledende investering hurtigt betale sig tilbage. Typisk er der tale om et sted mellem 3 til 7 år før man er i plus efter investeringen.

Nyttig viden

Ønsker du byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du maling af facade? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er bedst Rockwool eller Isover?

Rockwool og Isover er begge isoleringsmaterialer med hver deres styrker og svagheder. Der er som udgangspunkt ikke et produkt der er bedre end det andet, og det afhænger derfor mest af din bolig og dine behov. For eksempel er Isover typisk bedre isolerende end Rockwool, men er ikke helt ligeså brandsikkert. Begge materialer er gode til at isolere mod varme og kulde, såvel som bidrage til lydisoleringen. Isover er lettere at håndtere og installere, mens Rockwool har en højere modstandsdygtighed overfor fugt og bidrager til et sundere indeklima.

Er Isover glasuld?

Ja. Isover bliver desuden primært fremstillet af genbrugsglas, hvilket gør det til en miljøvenlig løsning. Glasset bliver smeltet ned og spundet til tynde tråde, der danner en fiber lignende struktur som minder lidt om tekstil, og derfor kalder det for "uld". Isover er et af de største mærker indenfor glasuld, og har mere end 80 års erfaring med fremstillingen af det.

Hvad koster Isover isolering?

Man kan købe Isover isoleringsmateriale helt ned til 25 kroner per kvadratmeter, og helt op til flere hundrede kroner per kvadratmeter, alt afhængigt af typen og isoleringsevnen. Dette brede spænd gør derfor enhver type isolering mulig, uanset om man ønsker en mindre forbedring, eller komplet isolering af hele boligen der kan modstå de koldeste vintre i landet.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top