Raftehegn: Guide & oversigt

raftehegn

Et raftehegn er en populær type hegn, der ikke kun tilføjer privatliv, men også et rustikt og naturligt udseende til din have.

Men hvad koster et raftehegn rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på opsætning af et raftehegn? Sammenlign priser fra flere forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster raftehegn?

Prisen på et raftehegn kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, såsom træsort, højde, og behandling. For de mest grundlæggende modeller starter priserne typisk omkring 400 kr. pr. meter. Disse hegn er ofte lavet af mere økonomiske træsorter som fyr eller gran og kan være uden behandling eller med minimal beskyttelse.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på opsætning af raftehegn. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Hvis du ønsker højere kvalitetsmaterialer, kan priserne stige. Hegn lavet af hårdføre træsorter som eg eller lærk, som ofte er mere modstandsdygtige over for vejrets påvirkninger og skadedyr, kan koste mellem 700 kr. og 1000 kr. pr. meter. Disse hegn vil typisk også have en længere levetid og kræver mindre vedligeholdelse.

Tilpassede løsninger, hvor du kan vælge specifikke højder, tykkelser, og eventuelt dekorative elementer, kan også påvirke prisen. For eksempel kan et hegn med en højde på 2 meter og med specielle behandlinger for øget holdbarhed og æstetik koste mere end standardmodeller.

Derudover kan ekstra funktioner som integrerede porte, specielle stolper, eller unikke design også øge de samlede omkostninger. Det er vigtigt at overveje både materialer og installation, når du beregner de samlede omkostninger for dit nye hegn.

Ekstra omkostninger

Udover prisen for materialer skal du også tage højde for omkostninger til installation og eventuelle fundamenter. Arbejdsløn for opsætning af hegnet ligger typisk mellem 200 kr. og 500 kr. pr. meter afhængigt af kompleksiteten af arbejdet og geografisk placering. Hvis jorden kræver særligt arbejde som udjævning eller forankring af stolper i beton, kan dette også øge de samlede omkostninger.

Sådan får du den bedste pris på et raftehegn

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på isover isolering.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på opsætning af et raftehegn gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på opsætning af et raftehegn her

Priseksempel

raftehegn

Pris på raftehegn

I dette priseksempel ønsker en dansk familie at opsætte et raftehegn omkring deres have. Hegnet skal være funktionelt og passe til den eksisterende haveindretning.

Familien vælger et standard hegn uden bark, som giver et klassisk og stilrent udseende, der passer godt til deres bolig. De beslutter sig for en højde på 1,8 meter, hvilket giver god beskyttelse mod indsyn og skaber privatliv i haven. Træet, de vælger, er trykimprægneret for at sikre lang levetid og minimal vedligeholdelse, hvilket er ideelt i det danske klima.

Familien har brug for et 20 meter langt hegn. Prisen for materialerne er sat til 500 kr. pr. meter, hvilket giver en samlet pris på 10.000 kr. for materialerne.

  • Pris for materialer: 20 meter hegn á 500 kr. pr. meter = 10.000 kr.
  • Arbejdsløn for opsætning: Forventes at være omkring 5.000 kr., som dækker opstilling af hegnet, inklusiv evt. gravearbejde og montering.
  • Ekstra omkostninger: Fundament og småmaterialer som stolpefødder, skruer, og beslag anslås til ca. 2.000 kr.

Pris: Samlet på ca. 17.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få et raftehegn hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på opsætning af et raftehegn her.

Hvad er et raftehegn?

Et raftehegn består af lodrette træstænger, kendt som rafte, der er placeret tæt sammen for at skabe en solid og robust barriere. Disse hegn kan variere betydeligt i både højde og tykkelse, hvilket gør det muligt at tilpasse dem til forskellige behov og præferencer. Raftehegn kan bruges til at skabe privatliv i haven, definere ejendoms linjer, eller som et dekorativt element i landskabet.

Materialer og design

Hegnet er typisk lavet af træsorter som fyr, gran, eller lærk. Træet kan behandles med forskellige typer imprægnering for at øge holdbarheden og modstandsdygtigheden mod vejret. Hegnet kan være med eller uden bark, afhængigt af det ønskede æstetiske udtryk.

Raftehegn med bark

Et raftehegn med bark bevarer den naturlige bark på træstammerne, hvilket giver et rustikt og autentisk udseende. Dette design er populært i landlige omgivelser og natur haver, hvor det naturlige udseende kan integreres harmonisk med omgivelserne. Bark på rafte kan også tilbyde en vis beskyttelse mod vejrets elementer, da barken fungerer som en naturlig barriere mod fugt og skadedyr. Hegnet vil dog kræve regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at barken forbliver intakt og træet ikke begynder at rådne.

Installation og vedligeholdelse

Installationen af hegnet kræver præcis opmåling og korrekt fastgørelse af stængerne for at sikre stabilitet og holdbarhed. Stolperne skal graves ned i jorden og fastgøres med beton eller metal stolpefødder for at forhindre bevægelse. Regelmæssig vedligeholdelse er nødvendig for at forhindre skader fra fugt og skadedyr. Dette kan inkludere årlig behandling med træbeskyttelsesmidler og inspektion for tegn på råd eller skader.

Et raftehegn med bark er et naturligt hegn med en utrolig lang levetid. Der er forskellige raftehegn, både med trykimprægnerede rafter og cylinderdrejede rafter.

Dit raftehegn passer perfekt til private haver og er en mere økonomisk løsning end mange andre hegn.

Et velholdt hegn kan holde i mange år og fortsætte med at se godt ud og fungere effektivt som en afgrænsning og privatliv barriere.

Fordele ved hegnet

Tilføjer et naturligt og rustikt look.

Giver god beskyttelse mod indsyn.

Ulemper ved hegnet

Kræver regelmæssig behandling for at forlænge levetiden.

Konklusion

Et raftehegn er en populær og æstetisk løsning til din have, der både giver privatliv og et rustikt udseende. Prisen på et raftehegn varierer afhængigt af træsort, højde og behandling, med grundlæggende modeller fra 400 kr. pr. meter og kvalitetsmodeller op til 1000 kr. pr. meter eller mere. Installation og vedligeholdelse spiller en væsentlig rolle i hegnets levetid, hvor korrekt opsætning og regelmæssig behandling kan forlænge dets holdbarhed betydeligt.

Et velvalgt og velplejet raftehegn kan holde i op til 20 år, og dets fleksibilitet i design gør det muligt at skræddersy til enhver have. Selvom det kan kræve mere vedligeholdelse og investering sammenlignet med andre hegnstyper, tilbyder et raftehegn en unik kombination af funktionalitet og skønhed, der kan forbedre din have betydeligt. For de bedste resultater, sørg for at vælge kvalitetsmaterialer og overvej professionel installation for at sikre en langvarig og tilfredsstillende løsning.

Nyttig viden

Ønsker du et komposithegn? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget koster et raftehegn?

Prisen på et raftehegn kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer som materialevalg, hegnets højde og tykkelse, samt om det er med eller uden bark. Generelt ligger prisen mellem 400 kr. og 1000 kr. pr. meter. De billigere hegn består ofte af standardtræsorter uden bark, mens de dyrere varianter kan inkludere specialbehandlet træ eller hegn med bark, som giver et mere rustikt udseende. Hvis du vælger et hegn af høj kvalitet med ekstra funktioner som imprægnering eller specielle overfladebehandlinger, kan prisen være i den høje ende.

Hvor lang tid holder et raftehegn?

Levetiden for et raftehegn afhænger i høj grad af træsorten og den vedligeholdelse, hegnet modtager. Et godt vedligeholdt raftehegn kan holde i op til 20 år eller længere. For at forlænge hegnets levetid er det vigtigt at behandle træet regelmæssigt med træbeskyttelsesmidler for at beskytte mod råd og svamp. Hvis hegnet er lavet af hårdføre træsorter som eg eller robinie, kan det potentielt holde endnu længere. Placeringen af hegnet kan også påvirke dets holdbarhed; hegn placeret i skyggefulde og fugtige områder kan have en kortere levetid end dem, der står i solen.

Hvad koster opsætning af raftehegn?

Arbejdslønnen for opsætning af et raftehegn kan variere afhængigt af entreprenørens erfaring, kompleksiteten af opsætningen og geografiske placering. Typisk ligger prisen mellem 200 kr. og 500 kr. pr. meter. En simpel installation på fladt terræn vil ofte være i den lavere ende af prisskalaen, mens opsætning på skrånende terræn eller behov for ekstra fundamentarbejde kan øge omkostningerne. Derudover kan særlige ønsker som tilføjelse af porte eller specialtilpasninger også påvirke den samlede pris. For at få en nøjagtig pris er det en god idé at indhente flere tilbud fra forskellige håndværkere.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top