Sildebensparket: Guide & oversigt

sildebensparket

Ønsker du et gulv, der skiller sig ud fra mængden? Et sildebensparket udstråler klasse, stil og elegance og får folk til at stoppe op og beundre.

Men hvad koster det rent faktisk at få lagt sildebensparket?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig Step-by-Step, hvordan du får den bedste pris

Prisoversigt

sildebensparket

Vil du have en pris på lægning af sildebensparket? Sammenlign priser fra tre forskellige gulvfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster sildebensparket?

Prisen på sildebensparket kan variere meget. Det kommer an på hvilke slags materiale gulvet er lavet af men også om du selv vil lægge gulvet eller have en professionel til at hjælpe dig.

Prisen er meget billigere hvis du gør det selv. Det kan dog være en kæmpe arbejde at lægge et sildebensparket gulv selv og svært at få det ønskede resultat. Så hvis du ønsker at lægge nyt gulv selv, er det en fordel at have hænderne skruet ordentligt på. Prisen er mellem 700 og 1200 kr pr m2, hvis du selv vælger at lægge gulvet. Dette er dog et estimat og kommer an på hvilke materialer du bruger.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige gulvfirmaer og indhente priser på lægning af sildebensparket. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Ting du skal bruge for selv at komme igang:

  • Det sildebensparket du ønsker
  • Sav
  • Hammer
  • Sømpistol
  • Afstandsbrikker
  • Trælim
  • Firkantet dykkere til sømning

Du skal gerne også have erfaring med at måle og skære træ præcist og kunne lægge gulvet jævnt og stabilt for at få det flotteste resultat.

Prisen er selvfølgelig højere, hvis du skal have lagt sildebensparket gulv af en professionel gulvlægger. Her ligger sildebensparket pris inkl montering på 1200 kr til 1700 kr pr m2. Dette kommer an på både hvor meget du skal have lagt, hvor i landet og hvilke firma du bruger til at lave arbejdet for dig. 

Hvis du overvejer at få lagt nyt gulv af en proffessionel, vil vi helt sikker anbefale dig at indehente tilbud fra flere forskellige virksomheder, der kan nemlig være rigtig stor prisforskel på det samme stykke arbejde. Det er dog vigtigt at sige at man ikke altid skal vælge det billigste, men også gå ind og læse anmeldelser af de forskellige byggefirmaer.

Sildebensparket er et eksklusivt gulv med et unikt udseende, som kan få dit gulv til at se fantastisk ud. Et massiv sildebensparket, fås i mange forskellige sorteringer. Et af de populære er kernerøget eg. Sildeben er et trægulv med stor slidstyrke, på grund af en stærk overflade. Trægulvet holder i mange år fremover og giver et stilrent udseende til dit hjem.

Sådan får du den bedste pris på lægning af sildebensparket

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige gulvlæggere. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på sildebensparket.

Se hvor nemt det er i videoen her

Derfor anbefaler vi at bruge 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på sildebensparket gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige gulvfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på lægning af sildebensparket her

Priseksempel

Pris på sildebensparket

Vi har taget udgangspunkt i en stue på 30 m2. Hvor der bliver lagt sildebensparket af et professionelt gulvfirma.

Pris: Samlet på ca. 27.995 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få lagt et nyt sildebensparket. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på lægning af sildebensparket her

Hvilke sildebensparket skal man vælge?

Der er mange forskellige slags sildebensparket at vælge imellem. De typiske træsorter som bliver brugt er bøg, ask og eg. Den mest almindelige træsort er egetræ. 

Egetræ af den ægte vare giver gulvet et virkelig flot look og er helt klart noget vi kan anbefale dig, hvis du ønsker et smukt sildebensparketgulv.

Hvorfor er sildeben dyrere end andre trægulve?

Der er forskellige sorteringer når det gælder træ. For at få det flotteste resultat, skal det træ som bliver brugt til sildeben være uden splinter og knaster. Dette betyder at træet er af højeste kvalitet og det koster derfor mere. Alle sorteringer er nemlig ikke lige gode at bruge til trægulve.

Derudover er det normalt lavet af massiv eg som også er en eksklusiv træsort. 

Det er også svært selv at lægge gulvet og få et flot resultat. Derfor vælger mange at dygtig gulvlægger til at lave opgaven og dette koster selvfølgelig også penge.

Sildebensparket giver også dit hjem noget mere eksklusivitet og gør akustikken bedre.

Lægning af sildebensparket

Sildebensparket har tilbage været det foretrukne gulv hos de mere velhavende. Men er de sidste par år blevet mere og mere almindeligt i danskernes hjem. Det er især blevet populært hos den unge familie da det giver dit hjem et moderne og stilfuldt look. Det giver en god blanding mellem originalitet og stil og passer derfor perfekt til det nordiske look.

Hvis du har en nyere bolig med gulvvarme og gerne vil have nyt sildebensparket gulv i hjemmet, er det måske ikke den bedste ide. Massiv sildebensparket bliver nemlig nemt påvirket af varmen nedefra. Varmen gør nemlig at træplankerne vil åbne sig, og der derved kommer afstand mellem dem. Dette vil give gulvet et mindre pænt look.

Du kan i denne video nedenfor se hvordan man montere et sildebensparket gulv.

Hvordan behandler man sildebensparket?

Du kan nemt behandle det på flere forskellige måder. Det kommer an på, hvordan du gerne vil have det skal se ud.

Den mest almindelige måde at behandle det på er med lak. Det giver en blank og slidstærk overflade som er nem at rengøre. Du skal komme mindst 2 lag på og lade det tørre mellem hver påføring.

Det kan også overfladebehandles med olie. Det er med til at fremhæve træet naturlige farve og struktur og gør gulvet modstandsdygtig overfor slid og skrammer.

Du kan også behandle det med voks, hvis du ønsker mat finish.

Fordele ved sildebensparket

Imponer dine gæster når du har besøg med dit sildebensparketgulv.

Sildeben er kendt for at holde i virkelig lang tid og du kan forvente at det holder i år fremover.

Ulemper ved sildebensparket

Denne type gulv er kendt for at koste flere penge en normalt trægulv. Det er derfor en god ide at finde et godt tilbud hos en dygtig gulvlægger.

Det er et meget krævende gulv at lægge selv. Derfor kan være en god ide at få en professionel til at lave arbejdet for dig, for at få det bedste resultat.

Få 3 gratis tilbud på sildebensparket

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på lægning af sildebensparket her

Opsummering

Alt i alt er sildebensparket et utrolig smukt gulv som giver en perfekt kombination af originalitet og moderne look til dit hjem. Hvis du selv skal lægge sildebensparket er det en god ide at have lidt erfaring indenfor gulvbelægning, da det er rigtig svært at få et flot resultat. 

Du kan også få det lagt massiv sildebensparket af en dygtig gulvlægger, så du selv slipper for det hårde arbejde. 

Det er dit projekt og du må spørge dig selv om hvad der passer bedst i din nuværende situation.

Vi håber dette indlæg har hjulpet dig blive klogere på lægning af sildebensparket, så du har lidt mere ro i maven.

Nyttig viden

Ønsker du et klikgulv? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

kan man selv lægge sildebensparket?

Ja, det er muligt at lægge sildebensparket selv, men det kræver en vis grad af håndværksmæssig kunnen og erfaring med træarbejde.

Hvad koster det at få lagt sildebensparket?

Hvis du ansætter en professionel håndværker til at lægge sildebensparket, vil omkostningerne normalt omfatte både materialer og arbejdskraft. Prisen kan variere afhængigt af geografisk placering, men i gennemsnit kan prisen for at få lagt sildebensparket ligge mellem 1200 og 1700 kroner per kvadratmeter.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top