Sildebensparket til hjemmet: Den komplette guide

sildebensparket

Et sildebensparket gulv giver dit hjem et flot og elegant look.

Det er blevet meget populært i de danske hjem de sidste par år og passer godt ind i et moderne hjem.

Vi vil i dette indlæg hjælpe dig bliver klogere på alt du skal vide omkring lægning af sildebensparket.

Få gratis rådgivning

Hvorfor vælge 3byggetilbud.dk?

Entreprisegaranti

Få et økonomisk sikkerhedsnet, der hjælper dig hvis noget går galt under dit byggeprojekt.

Hele Danmark

Find de bedste håndværkere ligemeget, hvor i Danmark du bor.

Glade kunder

3byggetilbud.dk har 4.6 på Trustpilot ud af 3.468 anmeldelser.

Hos 3byggetilbud.dk kan gratis, hurtigt og nemt få 3 tilbud på lægning af sildebensparket herunder og sammenligne pris.

Vi anbefaler at hente tilbud ind fra flere forskellige virksomheder, så du nemt kan sammenligne pris og handlingsplan fra de pågældende gulvlæggere.

Hvad koster sildebensparket?

Prisen på sildebensparket kan variere meget. Det kommer an på hvilke slags materiale gulvet er lavet af men også om du selv vil lægge gulvet eller have en professionel til at hjælpe dig.

Prisen er meget billigere hvis du gør det selv. Det kan dog være en kæmpe arbejde at lægge et sildebensparket gulv selv og svært at få det ønskede resultat. Så hvis du ønsker at lægge nyt gulv selv, er det en fordel at have hænderne skruet ordentligt på. Prisen er mellem 700 og 1200 kr pr m2, hvis du selv vælger at lægge gulvet. Dette er dog et estimat og kommer an på hvilke materialer du bruger.

Ting du skal bruge for selv at komme igang:

  • Det sildebensparket du ønsker
  • Sav
  • Hammer
  • Sømpistol
  • Afstandsbrikker
  • Trælim
  • Firkantet dykkere til sømning

Du skal gerne også have erfaring med at måle og skære træ præcist og kunne lægge gulvet jævnt og stabilt for at få det flotteste resultat.

Prisen er selvfølgelig højere, hvis du skal have lagt sildebensparket gulv af en professionel gulvlægger. Her ligger prisen på 1200 kr til 1700 kr pr m2. Dette kommer an på både hvor meget du skal have lagt, hvor i landet og hvilke firma du bruger til at lave arbejdet for dig. 

Hvis du overvejer at få lagt nyt gulv af en proffessionel, vil vi helt sikker anbefale dig at indehente tilbud fra flere forskellige virksomheder, der kan nemlig være rigtig stor prisforskel på det samme stykke arbejde. Det er dog vigtigt at sige at man ikke altid skal vælge det billigste, men også gå ind og læse anmeldelser af de forskellige byggefirmaer.

Hvilke sildebensparket skal man vælge?

Der er mange forskellige slags sildebensparket at vælge imellem. De typiske træsorter som bliver brugt er bøg, ask og eg. Den mest almindelige træsort er egetræ. 

Egetræ af den ægte vare giver gulvet et virkelig flot look og er helt klart noget vi kan anbefale dig, hvis du ønsker et smukt sildebensparketgulv.

Hvorfor er sildeben dyrere end andre trægulve?

Der er forskellige sorteringer når det gælder træ. For at få det flotteste resultat, skal det træ som bliver brugt til sildeben være uden splinter og knaster. Dette betyder at træet er af højeste kvalitet og det koster derfor mere. Alle sorteringer er nemlig ikke lige gode at bruge til trægulve.

Derudover er det normalt lavet af massiv eg som også er en eksklusiv træsort. 

Det er også svært selv at lægge gulvet og få et flot resultat. Derfor vælger mange at dygtig gulvlægger til at lave opgaven og dette koster selvfølgelig også penge.

sildebensparket

Lægning af sildebensparket

Sildebensparket har tilbage været det foretrukne gulv hos de mere velhavende. Men er de sidste par år blevet mere og mere almindeligt i danskernes hjem. Det er især blevet populært hos den unge familie da det giver dit hjem et moderne og stilfuldt look. Det giver en god blanding mellem originalitet og stil og passer derfor perfekt til det nordiske look.

Hvis du har en nyere bolig med gulvvarme og gerne vil have nyt sildebensparket gulv i hjemmet, er det måske ikke den bedste ide. Massiv sildebensparket bliver nemlig nemt påvirket af varmen nedefra. Varmen gør nemlig at træplankerne vil åbne sig, og der derved kommer afstand mellem dem. Dette vil give gulvet et mindre pænt look.

Du kan i denne video nedenfor se hvordan man montere et sildebensparket gulv.

Hvordan behandler man sildebensparket?

Du kan nemt behandle det på flere forskellige måder. Det kommer an på, hvordan du gerne vil have det skal se ud.

Den mest almindelige måde at behandle det på er med lak. Det giver en blank og slidstærk overflade som er nem at rengøre. Du skal komme mindst 2 lag på og lade det tørre mellem hver påføring.

Du kan også behandle det med olie. Det er med til at fremhæve træet naturlige farve og struktur og gør gulvet modstandsdygtig overfor slid og skrammer.

Du kan også behandle det med voks, hvis du ønsker mat finish.

Gode ting ved sildebensparket

Imponer dine gæster når du har besøg med dit sildebensparketgulv.

Sildeben er kendt for at holde i virkelig lang tid og du kan forvente at det holder i år fremover.

Dårlige ting ting ved sildebensparket

Denne type gulv er kendt for at koste flere penge en normalt trægulv. Det er derfor en god ide at finde et godt tilbud hos en dygtig gulvlægger.

Det er et meget krævende gulv at lægge selv. Derfor kan være en god ide at få en professionel til at lave arbejdet for dig, for at få det bedste resultat.

Hos 3byggetilbud kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af sildebensparket. Dette er en god ide, fordi du ud fra de 3 tilbud kan vælge det tilbud som tiltaler dig mest ud fra pris og handlingsplan. Så der ikke opstår nogle ubehagelige overraskelser. Det gode ved at få 3 forskellige tilbud er også at der ofte er rigtig mange penge at spare på det samme stykke arbejde fra forskellige håndværksvirksomheder. Så du kan spare så mange penge som muligt men også få det ønskede resultat på samme tid.

De har også en entreprisegaranti som betyder at du som privatperson er dækket op til 35.000 kr. hvis der skulle opstå nogle håndværksmæssige fejl. Dette betyder at du ikke står helt alene med hovedpinen, hvis der skulle opstå problemer og du altid har 3byggetilbud til at hjælpe dig med at komme i mål med dine drømme.

Du kan i denne video nemt forstå deres koncept på 1 minut.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvlarbejde her.

Opsummering

Alt i alt er sildebensparket et utrolig smukt gulv som giver en perfekt kombination af originalitet og moderne look til dit hjem. Hvis du selv skal lægge sildebensparket er det en god ide at have lidt erfaring indenfor gulvbelægning, da det er rigtig svært at få et flot resultat. 

Du kan også få det lagt massiv sildebensparket af en dygtig gulvlægger, så du selv slipper for det hårde arbejde. 

Det er dit projekt og du må spørge dig selv om hvad der passer bedst i din nuværende situation.

Vi håber dette indlæg har hjulpet dig blive klogere på lægning af sildebensparket, så du har lidt mere ro i maven.

Ofte stillede spørgsmål

kan man selv lægge sildebensparket?

Ja, det er muligt at lægge sildebensparket selv, men det kræver en vis grad af håndværksmæssig kunnen og erfaring med træarbejde.

Hvad koster det at få lagt sildebensparket?

Hvis du ansætter en professionel håndværker til at lægge sildebensparket, vil omkostningerne normalt omfatte både materialer og arbejdskraft. Prisen kan variere afhængigt af geografisk placering, men i gennemsnit kan prisen for at få lagt sildebensparket ligge mellem 1200 og 1700 kroner per kvadratmeter.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top