Rottespærre: Guide & oversigt

rottespærre

En rottespærre forhindre rotter og andre lignende dyr i at komme op gennem kloakken og ind i din bolig.

Men hvad koster en rottespærre rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

rottespærre

Vil du have en pris på en rottespærre? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en rottespærre?

Prisen på en rottespærre ligger på omkring 2.500 kroner for materialer og 1.000 kroner for montering. Der findes flere forskellige typer rottespærre, som både varierer i form af størrelsen (omfanget), såvel som måden de fungerer på.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på hvad det koster at etablere en rottespærre. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

I nogle tilfælde, vil det være nødvendigt at montere mere end en enkelt rottespærre, især ved større matrikler, eller boliger med ældre kloaksystemer. 

Andre kloakker har også unormale størrelser, og kræver en specielt designet rottespærre der passer på de mål som kloakrøret har i dit område. I dette tilfælde kan man forvente en pris der ligger højere end for en rottespærre med standardmål, dog typisk ikke mere end 4.000 til 5.000 kroner.

En tv inspektion kan også være en god ide. Her gennemgår de din kloak og kigger efter spor fra rotter. Rotter er et stigende problem for mange boligejere og det er derfor en god idé at få en rottespærre.

For at du kan spare mest muligt på monteringen af rottespærre, anbefaler vi at indhente tilbud fra forskellige virksomheder med erfaring inden for dette område. På denne måde får du både den bedste pris på opgaven, såvel som et overblik over hvad der kræves og et uforpligtende tilbud du kan overveje inden projektet går i gang.

Sådan får du den bedste pris på opsætning af rottespærre

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige kloakfirmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på opsætning af rottespærre.

Se hvor nemt det er i videoen her

Når du indhenter tilbud på en rottespærre gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige gulvfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på opsætning af rottespærre her

Priseksempel

rottespærre

Rottespærre pris

En af de mest typisk installationer må siges at være rottespærre i kloakken. Det vil ofte tage en professionel kloakmester 1-3 timer at montere, alt afhængigt af kloakkens alder og kompleksitet.

Pris: Samlet på ca. 3500 – 4500 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en rottespærre i dit hjem. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 uforpligtende tilbud på opsætning af rottespærre her.

Hvodan virker en rottespærre?

En rottespærre er typisk en mekanisk konstruktion af holdbart metal, såsom rustfrit stål, der bliver brugt til fysisk at holde spærre adgangen for rotter til et område.

I Danmark kommer rotter typisk op i haven og hjemmet via kloakken, og derfor bliver de mest almindelige typer rottespærre sat op i kloakrør, hvor de forhindrer rotterne ikke kan komme forbi dem.

Der findes flere forskellige udgaver, såsom rottespærre der har en rist eller et gitter monteret, som stadigvæk lader vand og luft komme gennem, men hvor masken er så fin at rotterne ikke kan passere. Denne løsning kræver materialer af god kvalitet, så rotterne ikke bare gnaver gitteret over.

En mekanisk rottespærre er lidt anderledes, da den ikke har et gitter. I stedet for, har den en plade på et hængsel, der groft set fungerer som en dør der kun kan åbnes den ene vej. Denne konstruktion tillader også vand og luft, og gør det samtidig muligt for rotterne at forlade kloakken.

Ovenstående to løsninger er de mest almindelige i dag, men der findes også mere simple metoder der især blev anvendt før i tiden. For eksempel er det ikke unormalt at finde forskellige fysiske forhindringer der er indsat i rørene og som blokerer rotterne for at få adgang. 

I modsætning til andre alternativer, såsom rottegift eller fælder, skal en rottespærre ikke genopfyldes eller udskiftes med jævne mellemrum, ligesom man ikke behøver fjerne rotter fra en rottespærre.

Det er derfor en tæt på vedligeholdelsesfri løsning, der fungerer i mange forskellige situationer, uanset af hvor mange rotter man måtte have i sit område. 

Må man selv montere rottespærre?

Selvom det måske lyder fristende at spare udgiften til kloakmester for montering, er det faktisk ikke lovligt. 

Det kræver nemlig særlig godkendelse at rode med kloaksystemet, og samtidig er det også nemt at overse noget i monteringen, så man ikke afhjælper rotteproblemet, men måske endda gør det værre. 

Det skal være en autoriseret kloakmester som skal montere rottespærren og tilse rottespærren. Hvis du ikke har en rottespærre. Kan du opleve at rotterne kan gnave sig igennem og komme ind i dine have elelr bolig. Det er derfor vigtigt at få en rottespærre monteret, hvis du ikke ønsker rotter fremover. Det er også vigtigt at du får det autoriseret montering af en autoriseret kloakmester, så du sikker på at det bliver monteret rigtigt.

Når rottespærren bliver slidt i løbet af årene er det en god ide at få en årlig serviceaftale, som en ekstra sikring mod ubudne gæster.

Derfor bør du altid kontakt en godkendt professionel til opgaven, for at overholde gældende dansk lovgivning, såvel som give rotterne mindst muligt chance for at komme gennem rottespærren.

Montering af rottespærre er ikke en omfattende opgave for en professionel kloakmester. Typisk kan dette klares på under en time, såfremt der ikke skal støbes ny skelbrønd eller udskiftes kloakrør.

Inden arbejdet bliver påbegyndt, vil kloakmesteren typisk komme ud for at vurdere og inspicere kloakken. Her vil man gennemgå de forskellige muligheder som rotterne har for at skaffe sig adgang, såsom kloakrør, kloakriste, åbninger til afløb og lignende.

Derefter vil kloakmesteren, alt afhængigt af inspektionen, vælge den bedste type rottespærre til opgaven og så montere den valgte rottespærre. 

Selve monteringen kræver præcision og speciel viden, for at sikre at den valgte rottespærre bliver placeret og fastgjort korrekt, så rotterne ikke kan komme forbi den.

Ofte vil kloakmesteren derefter tætne installationen, såvel som teste at hele systemet stadig fungerer som forventet. Alt i alt, tager dette typisk 30 minutter til 2 timer.

Er du bekymret omkring prisen, er der nogle gange hjælp at hente. Mange forsikringsselskaber tilbyder nemlig gratis montering af rottespærre, da det også er i disse firmaers interesse at holde rotterne væk fra din ejendom, så der ikke skal udbetales forsikringspenge.

Hvis du er i tvivl, kan du altid indhente 3 tilbud fra erfarne virksomheder, og tage en snak med dem omkring mulighederne for finansiering. Som nævnt ovenfor, vil en enkelt rottespærre typisk koste nogle tusinde kroner, og kan være en god investering af mange forskellige årsager.

Fordele ved en rottespærre

I modsætning til fælder eller rottegift, gør man ikke skade på rotterne. Det er altså en human måde at sikre sin ejendom eller virksomhed på. Dette betyder også, at en rottespærre er miljøvenlig og bæredygtig, da der ikke skal produceres giftstoffer eller kemikalier, der er skadelige for grundvandet eller lignende.

En rottespærre kan holde i rigtig mange år, og kræver ikke særlig vedligehold. Det betyder at når først den er monteret, kan man glemme alt om den, og spare udgifter og tid som andre metoder til rottebekæmpelse eller kræver.

Ulemper ved en rottepærre

Alt afhængigt af standen på kloak, brønd og rør, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at der skal støbes ny brønd, eller repareres kloakrør. Det kan medføre en højere pris for projektet, da det både kræver flere materialer og mere tid, før man korrekt kan installere en rottespærre. Det vil dog stadigvæk være at anbefale, da problemer med kloaksystemet kan blive værre med tiden, og forårsage andre og endnu flere omkostninger på sigt. 

Få 3 gratis tilbud på en rottespærre

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud på opsætning af rottespærre her

Konklusion

En rottespærre er den mest populære løsning til at beskytte private boliger såvel som erhvervsejendomme mod rotter. Det er en human og miljøvenlig løsning, der ikke kræver jævnligt vedligehold, og som kan holde i mange år. 

Prisen er forholdsvis stabil, og ofte vil det være muligt at få udført arbejdet på en times tid eller to. Alt dette taler for at få udført montering af rottespærre så hurtigt som muligt, hvis man oplever problemer med rotter, eller bare gerne vil fremtidssikre helbredet og grunden mod ubudne gnavere. 

Står du overfor et sådant projekt, anbefaler vi at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. På denne måde kan du få den bedste pris, og nemt og hurtigt komme i kontakt med erfarne kloakmestre, der kan sikre dit projekt de bedste resultater. 

Nyttig viden

Ønsker du et omfangsdræn? – Se komplet guide her

Ønsker du en TV inspektion? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Er rottespærre en god ide?

En rottespærre er en fornuftig foranstaltning for at forhindre rotter i at trænge ind i bygninger og skabe potentielle sundhedsrisici. Effektiv vedligeholdelse og installation af rottespærrer kan beskytte mod skader og sygdomsspredning.

Hvem må montere rottespærre?

I Danmark skal rottespærre monteres af autoriseret kloakmester, der har den nødvendige viden og erfaring. Autoriserede fagfolk sikrer korrekt installation og overholdelse af regler.

Hvor ofte skal rottespærre tjekkes?

Generelt anbefales regelmæssig inspektion mindst halvårligt for at sikre effektivitet, reparation af eventuelle skader og overholdelse af regler.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top