Fliserens: Guide & oversigt (2024)

fliserens

Fliserens giver det skønne originale udtryk tilbage, men kan også forlænge levetiden på dine fliser.

Men hvad koster en fliserens rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på fliserens? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster fliserens?

Prisen på fliserens ligger på omkring 30 kroner per kvadratmeter. Dertil kan man vælge at få tilføjet ekstra tjenester, såsom imprægnering af fliserne, så de bedre kan modstå vejr og vind, skumbehandling der virker ekstra godt mod alger, såvel som nyt fyldmateriale i revnerne mellem fliserne hvis dette er nødvendigt. 

Når du har besluttet dig for at få udført professionel fliserens af erfarne fagfolk, er det ofte vigtigt at have en god idé om hvor meget sådan et stykke arbejde koster dig.

Det er også muligt at få en gratis prøverens hos Dansk Fliserens her.

Typisk vil hver af disse tjenester koste en ekstra 10 kroner per kvadratmeter. Derfor kan man groft sagt regne med den nedenstående tabel:

Simpel fliserens Standardstørrelse (kr.)
Simpel fliserens per kvadratmeter
30 kroner pr kvadratmeter
Fliserens + Skumbehandling
40 kroner pr kvadratmeter
Fliserens + Skumbehandling + Imprægnering
50 kroner pr kvadratmeter
Fliserens + Skumbehandling + Imprægnering + Fyldmateriale
60 kroner pr kvadratmeter

Udover disse typiske tjenester, kan man også vælge at få hakket græsset, der gror ved kanterne af fliserne. Dette vil ofte være med til at gøre det endelige resultat endnu pænere. Dette koster typisk 20 kroner per kvadratmeter i tillæg. 

En simpel fliserens byder på højtryksrens af fliserne, der effektivt vil fjerne belægninger, jord, snavs og andet skidt der har samlet sig med tiden. Dette vil i nogle tilfælde være tilstrækkeligt for at få fliserne til at se ud som nye igen. Nogle gange vil det dog være nødvendigt med flere tjenester.

Alger og flisepest er noget, mange boligejere kæmper med. Hvis du har misfarvede plamager på fliserne, vil skumbehandling ofte være anbefalet, da denne behandling er yderst effektiv til at rense fliserne i dybden. 

For at sikre at algerne ikke vokser tilbage på kort tid efter rensningen, kan man også vælge at få foretaget imprægnering af fliserne. Kort sagt bliver der spredt et tyndt lag beskyttende væske ud på fliserne, der gør det sværere for alger, mos og andre uønskede ting at vokse frem på fliserne.

Alt afhængigt af dine forhold i haven, kan det være en god idé at indhente 3 tilbud på fliserens. Her kan du beskrive tilstanden af dine fliser, dine ønsker og lignende, hvorefter du kort tid efter bliver kontaktet af 3 professionelle virksomheder der kommer med et gratis og uforpligtende tilbud på opgaven. Det er både nemt og hurtigt, og helt uden risiko.

Sådan får du den bedste pris på fliserens

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på fliserens.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Når du indhenter tilbud på fliserens gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige gulvfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på fliserens her

Priseksempel

Fliserens pris

Her skal der både foretages fliserens på indkørslen, der har et samlet areal på 40 kvadratmeter, terrassen på 25 kvadratmeter, samt de to gangstier i haven, der samlet optager 30 kvadratmeter.

Pris: Samlet på ca. 3950 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en fliserens i dit hjem. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på fliserens her.

Hvad er fliserens?

Som vi kort har været inde på før, er fliserens med til at give nyt liv til udendørs fliser i haven, indkørslen eller andre steder på matriklen. Typisk vil man anvende en fliserenser, der kører på varmt vand, ofte lige under kogepunktet, for at sterilisere og rense mest effektivt.

Den høje temperatur hjælper med at sterilisere og nedbryde organisk materiale såsom alger og mos. Samtidig renser vandstrålen også mekanisk overfladen, hvilket fjerner fastgroet snavs og pletter.

Imprægnere fliserne og rensning af fliser giver et rigtig flot resultat og gør at levetiden på fliserne bliver forlænget. Imprægnering beskytter fliserne mod vind og vejr, derudover er det vigtigt løbende at få en fliserens mod flisepest.

Hvis du har fliser udendørs er det en god ide at rense fliser løbende hvis du ikke ønsker at have grimme fliser. Det er også vigtigt at man ikke ødelægger flisernes overflade, derfor er det en god ide at få det gjort af en professionel fliserenser.

Fliserne imprægneres for at beskytte flisens overflade og det forlænger levetiden på selve flisen.

Denne behandling er sikker for langt de fleste typer fliser, og derfor et godt valg til langt de fleste danske haver og matrikler der ønsker en billig og hurtig fliserens der kommer godt i dybden.

Ofte vil det varme vand også dræbe ukrudt langs kanterne og mellem fliserne samtidig, så man altså opnår helt glatte og blanke fliser, uden ukrudt eller andre uønskede bevoksninger. 

Ikke nok med at man opnår et smukt resultat, vil man også undgå at fliserne bliver glatte hvis der gror fugtig mos på dem for eksempel, ligesom man kan eliminere alger der har det med at vokse hurtigt i mange danske haver.

Med tiden kan alger og flisepest være med til at nedbryde fliserne og med tiden forårsage skader, der resulterer i brud eller lignende. Derfor er det en god idé, jævnligt at få udført fliserens for at forlænge levetiden på fliserne.

For selvom man aldrig kan blive 100% fri for alger og mos, er det vigtigt at forebygge så godt man kan. Det kan for eksempel være ved en effektiv skumbehandling der kemisk renser fliserne grundigt, eller ved imprægnering, der danner et beskyttende lag på overfladen af fliserne.

Det kan også være værd at tænke lidt på området rundt omkring fliserne. Ved at sikre at der er tilstrækkeligt med dræning kan du undgå at der bliver for fugtigt på fliserne, hvilket giver gode vækstbetingelser for alger og mos.

Her kan professionelle fagfolk hjælpe med at anlægge grus eller sand omkring flisernes kanter, hvilket giver et bedre dræn og leder vandet væk på en god og sikker måde. 

Flisepest er en anden udfordring mange boligejere kæmper med hvert år. Dette problem opstår typisk, når salt kommer i kontakt med fliserne. Faktisk kan dette salt komme fra flisernes eget materiale, men kan også komme i forbindelse med underlige eller lignende eksterne faktorer.

Her vil det ofte være nødvendigt at behandle fliserne med specielle blandinger, der opløser og fjerner de hvide plamager på fliserne. 

Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge fagfolk til rådighed, for eksempel ved at indhente 3 tilbud og beskrive dine fliser i detaljer.

Fordele ved fliserens

Fliserens er forholdsvis billigt og samtidig også hurtigt overstået, hvilket gør det til en oplagt opgave at få udført inden salg af hus, såvel som når man blot ønsker at få opfrisket udseendet i haven.

Ved at få udført professionel fliserens kan man effektivt forlænge levetiden på fliserne, hvilket sparer penge på sigt, da man undgår at skulle hyre fagfolk og betale for nye fliser med jævne mellemrum.

Det er også værd at nævne den glæde man får ved at få smukke fliser i deres oprindelige farve, når de er blevet renset for alger, mos, snavs og pletter. Fliserens forbedrer udseendet betydeligt og giver fliserne nyt liv.

Ulemper ved fliserens

Den helt almindelige type fliserens vil fjerne alger, mos og andet snavs, men forebygger ikke i sig selv ny vækst senere hen. Derfor vil det ofte være nødvendigt at vælge ekstra tillæg, såsom skumbehandling, imprægnering eller lignende, for at beholde de smukke og rene fliser længst tid muligt.

Få 3 gratis tilbud på fliserens

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på fliserens her

Konklusion

Fliserens er en opgave, der kan udføres på relativt kort tid, helt uden at skade fliserne, man ønsker rengjort. Fordi de fleste behandlinger blot anvender varmt vand, er det også en bæredygtig og miljøvenlig løsning, fordi man undgår brugen af kemikalier, der kan gå i grundvandet, eller skade dyrelivet/planterne i haven.

Fliserens er også en forholdsvis billig løsning for mange boligejere, og hvis man selv skal investere i udstyr, kan det ofte være et bedre valg at få professionelle fagfolk til at udføre opgaven. 

Hvis du ønsker at få tre helt uforpligtende og gratis tilbud på professionel fliserens, kan du gøre det her på siden. Du skal blot indtaste dine oplysninger én enkelt gang, så sender vi din forespørgsel ud til lokale fagfolk, der vender tilbage hurtigst muligt med en god pris. God fornøjelse!

Nyttig viden

Ønsker du en ny isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du hulmursisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du en loftisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du træfiberisolering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår er det bedst at bruge fliserens?

Det er bedst at bruge fliserens, når fliserne viser tegn på snavs, pletter eller algevækst. For optimal effekt anbefales det at anvende fliserens på en tør dag for bedre absorption og resultater.

Hvad er det bedste fliserens?

Det bedste fliserens afhænger af den specifikke opgave og flisetype. Generelt er syrebaserede rengøringsmidler effektive til fjernelse af pletter og alger, mens miljøvenlige alternativer bevares. Læs og følg altid producentens anvisninger.

Kan man lave fliserens om vinteren?

Det anbefales at undgå fliserens om vinteren, da lave temperaturer og fugtighed kan påvirke effektiviteten. Optimalt udføres fliserens i mildere vejrforhold for bedre resultater og holdbarhed.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top