Hulmursisolering: Guide (2024)

hulmursisolering

Hulmursisolering giver en lavere varmeregning, et bedre energimærke og en mere bæredygtig bolig.

Men hvad koster en hulmursisolering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på hulmursisolering? Sammenlign priser fra tre forskellige isoleringsfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster hulmursisolering?

Prisen på en hulmursisolering ligger i omegnen af 120-150 kroner per kvadratmeter. Denne pris er inkl. materiale, arbejdstimer og altså en komplet pris.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på hulmursisolering. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Hulmursisolering er derfor en forholdsvis billig løsning til de boliger hvor der er plads nok i muren til at sprøjte mineraluld eller andre typer isolering ind i sprækkerne, for på den måde at gøre boligen mere modstandsdygtig overfor vejr og vind.

Nogle danske firmaer kan tage op til, og over, 200 kroner per kvadratmeter, så det kan godt anbefales at indhente flere tilbud fra forskellige virksomheder, således at du kan spare en væsentlig portion af omkostningerne, og dermed hurtigere betale udgiften hjem igen i form af lavere varmeregning.

Typisk vil der skulle en professionel håndværker ud og inspicere muren, da ikke alle boliger er velegnet til hulmursisolering. Samtidig kan der også være andre overvejelser, da hulmursisolering faktisk er så effektivt i nogle tilfælde, at der skal installeres ny ventilation for at sikre der ikke kommer fugt på vægge og vinduer.

En ting der er værd at nævne, er at hulmursisolering ofte kan gøre huset mere attraktivt for købere, og at stigningen for salgsværdien af boligen i mange tilfælde kan overstige omkostningerne for at få udført hulmursisolering.

Hulmursisolering er en god investering i dit hjem. Den gør du kan sparer penge på varmeregningen. Det er vigtigt du får en autoriseret isolatør til at udføre det, da det skal gøre korrekt. Så du ikke får nogle problemer frem i tiden.

Det skyldes nemlig at isoleringen forbedrer boligens energimærke, noget som især er oppe og vende i disse moderne tider, med evigt stigende priser på strøm, vand og varme, og et forøget fokus på bæredygtighed og miljøvenlighed.

Sådan får du den bedste pris på en hulmursisolering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige isoleringsfirmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på hulmursisolering.

Se hvor nemt det er i videoen her

Når du indhenter tilbud på hulmursisolering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige gulvfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på hulmursisolering her

Priseksempel

Hulmursisolering pris

Vi har taget udgangspunkt i et parcelhus på 130 kvadratmeter fra 1933. Huset ligger i Nordsjælland, og der er indhentet 3 tilbud hvor det laveste bud lød på 140 kroner per kvadratmeter, og det højeste var på 160 kroner.

Pris: Samlet på ca. 19.500 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en hulmursisolering. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende priser. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige isoleringsfirmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på hulmursisolering her.

Hvad er hulmursisolering?

Har du fået at vide at hulmursisolering er et godt valg til din bolig, enten via en flink nabo eller bekendt, eller måske fra energirapporten der blev udarbejdet ved køb af bolig anbefalet denne type isolering, men er du ikke helt sikker på hvad arbejdet indebærer? Så læs endelig videre nedenfor.

Som navnet antyder, dækker hulmursisolering kort fortalt over isolering af en boligs hulmur. En hulmur er den tekniske betegnelse for det hulrum der findes mellem de ydre og indre vægge i en bolig.

Effektiv hulmursisolering kan resultere i bedre energimærke og bedre indeklima i din bolig. Når du isolere hulmuren bliver din bolig mere tæt og det betyder du skal bruge mindre penge på varmeregningen i fremtiden.

Vi kan helt klart anbefale dig at hulmursisolere dit hus, det er nemlig en nem og billig måde at gøre din bolig mere energieffektiv og spare penge på varmeregningen.

Det er en super tilføjelse til den eksisterende isolering du allerede har. Der kan nemlig være behov for at efterisoleret sin bolig hvis du har kolde vægge.

Meget isolering med traditionelle isoleringsmaterialer er godt for din bolig, men hvis du overvejer at få en ny isolering, kan vi helt klart anbefale dig at få en hulmursisolering da det er en rigtig god investering og betaler sig selv hjem hurtigt.

Ved at indsprøjte et egnet isolerende materiale i dette hulrum, kan man opnå en bedre isoleringsgrad, og på den måde reducere udgifterne til varme, og samtidig opnå et bedre og mere behageligt indeklima, for ikke at nævne forbedre energimærket på boligen.

Når hulmuren er blevet blevet efterisoleret i den gammel isolering, vil du få en lavere varmeregning og bedre energimærke og hvem ønsker ikke dette?

Ikke alle huse har en hulmur, da ældre huse, typisk fra før år 1900 ofte blot har et enkelt tykt sæt mure. Nyere huse, typisk fra 1990 og derefter er også bygget på måder der ikke altid egner sig til hulmursisolering. 

Derfor kan det i disse tilfælde være vigtigt at få en professionel vurdering af boligen, for at vælge den bedste type isolering.

Til huse der er egnet til hulmursisolering vil man opleve en lang række fordele udover en lavere varmeregning. Og selve arbejdet kan typisk klares på forholdsvis kort tid, selv ved større boliger.

Fremgangsmåden er forholdsvis simpel, og ændrer sig ikke meget uanset hvilket materiale eller alderen på huset når vi snakker hulmursisolering.

Først skal der bores et eller flere små huller i ydermuren på boligen, typisk gøres dette udvendigt. Når disse huller er boret, bliver der sprøjtet isoleringsmateriale ind i hullet, hvorefter hulrummet mellem yder- og indervæggen bliver fyldt op.

Når den passende mængde materiale er blevet sprøjtet ind i hulmuren, bliver de små huller derefter lappet og repareret, så facaden på boligen igen ser ud som før.

Fordele ved isolering

Hulmursisolering er en af de bedste investeringer, du kan foretage i en bolig fra det 20. århundrede, da disse boliger ofte har et forholdsvis lavt energimærke, og derfor unødvendigt spilder en del ressourcer. Ofte vil du kunne tjene de indledende omkostninger hjem på mindre end fem år, og derefter er det ren indtjening ved lavere regninger og større salgsværdi.

Typisk vil omkostningerne til hulmursisolering betale sig hjem i løbet af 2-5 år, i form af besparelser på varmeregningen. Derfor anses hulmursisolering ofte også som et yderst rentabelt og fornuftigt projekt.

Det bedre energimærke som hulmursisolering kan medføre kan være yderligere årsag til at få isoleret boligen, da salgsværdien også kan stige og have indflydelse på salgsprisen for alle de beboede kvadratmeter. 

Alt dette resulterer altså i en bolig der er mere energieffektiv, og det betyder både miljømæssige fordele, øget ejendomsværdi og lavere varmeregninger.

Ulemper ved isolering

I nogle tilfælde kan hulmursisolering faktisk være lidt for effektivt. Selvom det måske lyder lidt underligt, er det sundt når boligen kan “ånde”, og der kommer frisk luft ind, og man får cirkuleret den indvendige luft rundt og ud. Ellers kan der opstå fugt eller andre problemer. 

En professionel vil dog hurtigt kunne vurdere om din bolig har behov for bedre ventilation inden man påbegynder hulmursisolering, så man kan få et prisforslag hvor dette ekstra arbejde er medregnet i den samlede pris.

Få 3 gratis tilbud på hulmursisolering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på hulmursisolering her

Konklusion

Selvom de fleste danskere primært vælger hulmursisolering for at spare på varmeregningen, er det langt fra den eneste fordel man opnår. Vi er sikre på du også vil nyde det bedre indeklima, det reducerede støjniveau, og eventuelt sætte pris på at gøre dit for at belaste miljøet en smule mindre.

Samtidig kan hulmursisolering også være en af de mest rentable investeringer du kan foretage i en bolig fra det 20. århundrede, da disse boliger ofte har et forholdsvis lavt energimærke, og derfor unødvendigt spilder en del ressourcer. Ofte vil du kunne tjene de indledende omkostninger hjem på mindre end fem år, og derefter er det ren indtjening ved lavere regninger og større salgsværdi.

Ønsker du at starte et projekt anbefaler vi at du indhenter 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering i dag. Det er hurtigt, nemt og kræver blot et par simple oplysninger. Så vil du blive kontaktet snarest muligt fra eksperter på området, og du kan samtidig få svar på spørgsmål vedrørende dine overvejelser, muligheder og andre tanker. 

Det var alt for denne gang. Vi sætter pris på din opmærksomhed, og håber du har lært noget nyt og fået mod på at isolere din bolig med en professionel hulmursisolering.

Nyttig viden

Ønsker du ny isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du loftisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du træfiberisolering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Kan det betale sig at hulmursisolere?

Hulmursisolering kan være en økonomisk fordelagtig investering, da det reducerer varmetab og energiforbrug, hvilket kan føre til lavere opvarmningsomkostninger og en kortere tilbagebetalingstid. Desuden øger det boligens energieffektivitet og komfort. Så ja det kan godt betale sig.

Hvad er det bedste materiale til hulmursisolering?

Rockwool og EPS er de mest almindelige og effektive materialer til hulmursisolering. Begge har fremragende isoleringsegenskaber, er brandsikre og bidrager til energieffektivitet samt lyd- og varmekontrol.

Hvor lang tid holder en hulmursisolering?

Holdbarheden af ​​en hulmursisolering afhænger af materialet og installationens kvalitet. Typisk kan en veludført isolering forventes at bevare sine egenskaber i op til 30 år, hvilket sikrer langvarig energieffektivitet og komfort.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top