Isolering: Guide & oversigt

isolering

Isolering gør at din bolig holder bedre på varmen, hvilket betyder du vil få en lavere varmeregning.

Men hvad koster en isolering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på isolering af din bolig? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en isolering?

Når der skal indhentes tilbud til isolering af boligen, er det en god idé at have et par begreber på plads inden du kontakter håndværkere. Det vil ikke blot hjælpe dig til at undgå unødvendige projekter, men også gøre det nemmere at forstå og overskue de tilbud du får tilsendt.

Bygningsisolering er et almindeligt begreb, der dækker over en lang række forskellige opgaver. Det kan for eksempel omhandle isolering af væggene, lofterne, gulvene eller taget. 

Pris på isolering af vægge

Danske boliger får typisk isoleret væggene, især ældre huse der ikke holder så godt på varmen. Her kan man vælge hulmursisolering, hvor der bliver sprøjtet mineraluld ind i sprækkerne, som så ekspanderer og danner et isolerende lag. Hulmursisolering koster typisk i omegnen af 140 kroner pr m2.

Pris på isolering af lofter

Skal der isoleres lofter, kan man forvente en tilsvarende pris per kvadratmeter, altså cirka 120 kroner pr m2. Dog vil prisen afhænge af, om der skal fjernes gammel eksisterende isolering, såvel som hvor svært det er at komme til loftet for at udføre arbejdet. Hvis du skal efterisolere dit loft, ligger prisen på noglelunde det samme.

Pris på isolering af gulve

Gulvisolering er en anden almindelig type isolering at få foretaget. Selvom varmen stiger op, kan et gulv der ikke er tilstrækkeligt isoleret godt være en betydelig kilde til varmetab. Effektiv gulvisolering koster lidt mere end lofter eller vægge, hvor man cirka skal forvente at bruge 175 kroner pr m2.

Bygningsisolering  kan også gælde isolering af de eksisterende termo vinduer eller døre, eller loftslemme, som i ældre boliger godt kan have markante utætheder.

Her vil prisen variere alt afhængigt af de materialer der findes i forvejen, men koster typisk et sted mellem 100-200 kroner pr m2 der skal isoleres.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på isolering. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Forstå behovet for isolering

For at vælge de rette projekter, er det en god idé at sætte sig ind i energimærkningen, som er et certifikat man får udarbejdet i forbindelse med hussalg. Her vil du også ofte kunne se en række anbefalede forbedringer.

Energimærket er en genvej til at forstå boligens overordnede isoleringsniveau, men det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke altid dækker samtlige detaljer. 

Effektiv isolering er med til at reducere varmetab i din bolig, og derved gøre din varmeregning mindre. Et lavere energiforbrug , betyder der er mange penge at sparer.

Nogle gamle huse har brug for ekstra isolering, og da der findes så mange forskellige isoleringsmaterialer du kan bruge til at isolere dit hus.

Samtidig kan der også være manglende oplysninger hvis det er lang tid siden energimærket blev udarbejdet. Derfor anbefales det altid at bruge energimærket som et udgangspunkt, fremfor en endelig liste over projekter der skal udføres.

Alternativt kan du i samarbejde med håndværkerne, eller en byggesagkyndig finde frem til hvilke projekter der vil give mest værdi for pengene, da nogle projekter vil være rentable i løbet af få år, mens andre kan tage 30-40 år før omkostningen har betalt sig hjem.

Sådan får du den bedste pris på en isolering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige isoleringsfirmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på den ønskede isolering.

Se hvor nemt det er i videoen her

Når du indhenter tilbud på isolering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige gulvfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på isolering her

Priseksempel

Pris på isolering

Nedenfor har vi opstillet et typisk eksempel for et hus med energimærke D, der indikerer at der findes en lang række forbedringer der kan udføres rentabelt. I dette eksempel er huset et typisk parcelhus i mursten fra 1950’erne. 

Pris: Samlet på ca. 60.000 kr. alt inkl.

Dette hus skal have foretaget udvendig hulmursisolering med mineraluld på 135 kvadratmeter, og samtidig skal både lofter og gulve også isoleres, her har vi medregnet cirka 120 kvadratmeter for disse indvendige mål. 

Udover dette, skal der også medregnes omkostninger for efterisolering af udvendige døre, såvel som eftersyn og eventuel isolering af utætte vinduer. 

Denne pris inkluderer både materialer, arbejdstid og leje af maskiner m.m.

Få 3 gratis tilbud på isolering her.

Hvilken type isolering er bedst?

Som udgangspunkt findes der ikke én type isolering der er bedst til alle boliger og formål. Derfor har vi skrevet denne guide, der hjælper dig godt på vej så du kan få en dybere forståelse for de muligheder du har til rådighed.

Glasuld

I mange år har glasuld og stenuld, også kendt som Rockwool været en af de mest udbredte typer isolering. Det skyldes ikke mindst at Rockwool er en dansk virksomhed, men også at denne type materiale har gode isoleringsevner, ikke er brændbar og samtidig er modstandsdygtig over for skimmel.

Det er et forholdsvis nemt materiale at arbejde med og slæbe rundt på, dog er det nødvendigt at der udføres en omhyggelig installation for at sikre der ikke opstår varmetab i form af utætheder.

Mineraluld

Her får mange mange af de samme egenskaber som ved glasuld, men mineraluld byder også på lydisolering, noget som mange moderne hjem efterhånden forventes at have i en højere grad.

Samtidig er det nemmere at isolere med mineraluld hvis man ikke bygger nyt, da der findes maskiner som kan sprøjte ulden ind gennem små huller i vægge og lofter, så man ikke skal afmontere en masse for at begynde arbejdet.

Naturlig isolering

De seneste år er der også kommet fokus på de bæredygtige alternativer der bliver naturligt og økologisk fremstillet. Her har især hamp og kork udmærket sig i danske boliger, da disse også har mange positive egenskaber.

Det kan dog være dyrere at installere end mineraluld, og materialerne koster samtidig også væsentligt mere i indkøb end de andre alternativer på listen. Dog bidrager man til at bedre miljø og et mindre klimaaftryk.

Polyuretanskum

Sidst men ikke mindst, er det også værd at nævne polyuretanskum. Det er anerkendt som værende yderst effektiv til isolering, og kræver ikke ligeså meget hulrum (plads) som nogle af de andre alternativer. Samtidig er det også nemt at sikre der ikke opstår lækager.

Med tiden kan det dog udvide sig og resultere i brud eller deformationer der nedsætter effektiviteten, og det er samtidig også et forholdsvis gammeldags produkt når det kommer til bæredygtighed og indflydelse på miljøet.

Fordele ved isolering

Isolering hjælper med at sikre et rart og behageligt indeklima, da man fjerner utætheder der forårsager træk, kondens og lignende. 

Der kan være mange tusinde kroner at spare på varmeregningen hvis man opgraderer en ældre bolig, og især hvis man samtidig skifter til en moderne varmekilde.

Ved at isolere hjemmet, vil energimærkningen stige, og dette har en direkte indflydelse på kvadratmeter prisen for boligen. Samtidig bliver boligen også mere attraktiv for købere.

Det er vigtigt at have effektiv isolering. Det er typisk en billig isolering, som stadig giver et sundt indeklima.

Visse isoleringsmaterialer kan også virke støjdæmpende, og reducere den mængde larm man oplever i hjemmet, både fra trafik på vejen, såvel som naboer eller bofæller.

Ulemper ved isolering

Det er desværre ikke samtlige tiltag man kan foretage i hjemmet, der bidrager positivt på økonomien. Dog kan nogle tiltag være nødvendige for at sikre en optimal isolering, hvilket kan kræve en indledende investering, der ikke straks resulterer i økonomiske besparelser.

Få 3 gratis tilbud på isolering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på isolering her

Konklusion

Der kan være mange fordele ved at isolere en dansk bolig. Uanset om man bor i lejlighed, sommerhus eller parcelhus, vil isolering hjælpe med et bedre indeklima, lavere udgifter til energi og varme, såvel som en højere salgsværdi.

Det er dog ikke alle tiltag der er lige rentable, og man bør også overveje hvilke materialer man ønsker at bruge til isolering. Hvis du ønsker at få isoleret dit hjem, kan du benytte tjenesten for at hente 3 gratis og uforpligtende tilbud fra professionelle håndværkere.

Vi håber denne artikel har hjulpet dig godt på vej, og at du har fået inspiration til isolering af din bolig. 

Nyttig viden

Ønsker du en ny udestue? – Se komplet guide her

Ønsker du et nyt orangeri? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du at bygge sommerhus? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er billigst at isolere med?

Mineralsk uld og polystyren er ofte økonomiske valg til isolering. Mineralsk uld er alsidig og har gode termiske egenskaber, mens polystyren er let og prisvenlig. Valg af isoleringsmateriale afhænger af specifikke behov og budget.

Hvor meget isolering skal der i en væg?

Isoleringsbehovet for en væg varierer, men typisk anbefales et lag på mindst 100 mm for optimal termisk ydeevne. Bygningsregler og klimaforhold påvirker det nøjagtige krav. Rådfør dig med lokale standarder.

Kan man have for meget isolering?

Ja, man kan have for meget isolering, hvilket kan skabe problemer som dårlig ventilation og fugtakkumulering. Overisolering kræver omhyggelig planlægning for at opretholde et sundt og behageligt indeklima.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top