Kap geringssav: Guide & oversigt

Kap geringssav

En kap geringssav det perfekte værktøj, hvis du skal lave præcise snit i træ, metal eller lignende.

Men hvilken kap geringssav skal man vælge?

Vi har i denne guide testet nogle af de bedste kap geringssave på markedet, så du kan finde en som passer til dit behov.

Bedst i test

DeWALT 216MM

Det pålidelige brand DeWALT kommer her med en præcis og kraftig kap geringssav på 1300 watt, der kan bruges til mange forskellige opgaver og materialer.

Læs anmeldelse

Skarp pris

HiKOKI C8FSHG

Fra det Japanske mærke HiKOKI kommer her en prisvenlig kap geringssav der ikke ødelægger resten af renoveringens budget. Denne model har ledning og opnår 1100 watt.

Læs anmeldelse

Unikke funktioner

Milwaukee FUEL

Til de større og mere komplicerede opgaver, kan denne Milwaukee kap geringssav sikre gode resultater hver gang. Den har en stor klinge på 254 mm, og er transportabel da den kører på et 12Ah batteri.

Læs anmeldelse

Hvad er den bedste kap geringssav?

Dewalt kap geringssav 216MM

Vinderen af vores test af kap geringssave er DeWALT 216MM. Denne model har et typisk design der gør den nem at lære at kende, og har samtidig et sæt solide og moderne funktioner såsom integrerede positive geringsstop, der gør det nemt at indstille specifikke vinkler.

De mange små tænder hjælper med til at lave det perfekte snit. Det er ét stykke værktøj som kan bruges til flere funktioner.

Det er et skærende værktøj med meget stor kraft og præcision. Den bruges normalt på store byggerier til at skære større emner og lange materialer.

Samtidig egner denne geringssav sig godt til de fleste projekter, også indendørs, da den har en effektiv støvsuger der formår at holde arbejdsområdet rent og frit for støv i luften. 

Blandt funktioner bør derudover nævnes mulighed for at låse hovedet, så man undgår vridning af klingen når man afretter, og også undgår skader eller problemer med indstillinger når man transporterer saven til den næste opgave.

Ydermere er modellen udstyret med faste anslag på højre og venstre side der har måleskala, så arbejdet gøres endnu lettere. Byggekvaliteten er desuden solid nok til at håndtere krævende opgaver, da DeWALT tydeligvis har anvendt materialer af høj kvalitet.

Vores oplevelse med denne kap geringssav

Siden denne kap geringssav ikke kører på batteri, holdes vægten på blot 12 kilo, hvilket for denne type værktøj ikke er i den høje ende. Det gjorde det nemt for os at flytte rundt på saven, og placere den korrekt på arbejdsbordet.

Den velkendte gule farve fra det anerkendte mærke, gjorde at vi forventede et behageligt greb på håndtaget og knapperne, hvilket også var tilfældet. Stellet og basen er desuden stabilt, så man føler at maskinen følger ens ønsker til hver en tid.

Selve driften fungerer glidende og helt som forventet. Uanset om man skærer gennem træ eller metal, leverer motoren rigeligt med kraft, og man føler sig ikke usikker på om klingen sætter sig fast, eller materialet man skærer i river sig løs.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Efter samlet overvejelse og evaluering af de fem forskellige modeller, var der ikke nogle negative ting der trak ned på vores vurdering. Det medfører altså at vinderen af testen bliver denne DeWALT 216mm geringssav. 

Som navnet antyder, er klingen er på 216 mm, hvilket er tilstrækkeligt til langt de fleste opgaver. Dog har vi anmeldt andre kap geringssave med længere klinger, så det kan være værd at have med i overvejelserne.

Alt i alt har DeWALT formået at designe og producere en kap geringssav der har en kraftig motor og fantastisk ydeevne, sikrer pålidelig præcision ved alle materialerne, såvel som en række praktiske funktioner der gør værktøjet nemt at arbejde med.

Køb Dewalt kap geringssav 216MM her

HiKOKI C8FSHG

Denne kap geringssav fra HiKOKI er en god løsning til de fleste husejere der ønsker en billig og effektiv maskine til brug fra tid til anden. Det japanske mærke har formået at benytte dele af god kvalitet, hvilket sikrer præcise snit og vinkler.

Motoren leverer en ydelse på 1100 watt, hvilket kombineres perfekt med klingen på 216 mm. Selve designet er også gjort brugervenligt, og maskinen er derfor nem at indstille og arbejde med, selv for personer uden flere års erfaring.

For at holde prisen lav, er der ikke lige så mange funktioner som de andre modeller på listen har, men alligevel er der indbygget en smart glideskinne, udtagelige støtter og en støvopsamler der kan tilsluttes støvsuger. Samtidig er der også vibrationsdæmpende håndtag, der gør opgaverne mere behagelige.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Til prisen er det svært at sige noget negativt om denne kap geringssav. Den kan løfte de fleste arbejdsopgaver som private kommer ud for, og kan endda også bruges af en lang række professionelle håndværkere til simple opgaver.

Selvom HiKOKI ikke er det mest kendte mærke i Danmark, har den japanske virksomhed dog et internationalt ry for at producere komponenter og dele af høj kvalitet, og derfor fortjener saven også en 2. plads på vores liste.

Køb HiKOKI C8FSHG her

Milwaukee FUEL

Milwaukee har fremstillet denne kraftige kap geringssav der passer i deres FUEL serie. Det betyder med andre ord, at man her får en virkelig effektiv og professionelt udført sav der kan klare enhver arbejdsopgave.

Og fordi værktøjet er drevet af det store M18 batteri, kan saven nemt transporteres rundt som det ønskes og samtidig benyttes en hel arbejdsdag uden opladning. Dog bør man bemærke den samlede vægt på hele kap geringssaven der lyder på 20 kilo. 

Milwaukee er kendt for deres unikke funktioner som de udstyrer deres værktøj med. Denne sav er ingen undtagelse. Her får du nemlig mulighed for nemt og hurtigt at justere dine smig med stop både til højre og venstre.

Der er også et ekstra stort glidehegn, som fastlåser materialet der skal skæres. Maskinen kan også lave fræsespor, og LED belysningen gør det nemt at se hvor man skal skære.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Milwaukee har ikke sparet på noget med denne kap geringssav. Her får man virkelig noget for pengene, og samtidig en maskine der kan holde i årtier såfremt man passer på den.

Med en geringskapacitet på 50 og 60 grader i henholdsvis venstre og højre side, samt den store klinge på 254 mm, gør det samtidig muligt at udføre en lang række arbejdsopgaver der normalt ikke er muligt på modeller i denne prisklasse. 

Prisen gør dog, at vi ikke anbefaler denne model til private der blot skal bruge en kap geringssav en gang eller to om året. Ellers er den perfekt til alle andre private såvel som professionelle.

Køb Milwaukee FUEL her

BOSCH Professional

Som navnet antyder, er denne Bosch kap geringssav fremstillet til professionel brug. Dog er den også brugervenlig nok til at private også kan få stor glæde af den.

Den kommer med en savklinge diameter på hele 254 mm, hvilket er større end de fleste modeller, og kan derfor klare langt de fleste opgaver man udsætter den for. Både indstilling til gering og hældning går op til 45 grader.

Dette giver mulighed for både at lave krydssnit, geringssnit, not snit og skråsnit og forskellige materialer, såvel som alu, plast og mere. Man kan desuden tilkoble støvfilter på saven der passer til Bosch Click & Clean

Effekten lyder på hele 1800 watt, så der er tale om rigeligt med ydelse til kraftige materialer, hvilket også reflekteres i den højere vægt, der lyder på 24.2 kilo.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Bosch GCM 350-254 kap geringssaven er velegnet til professionelle håndværkere, såvel som den seriøse gør-det-selv person. Det er et stykke værktøj, der leverer uovertruffen præcision, men også koster derefter.

Vi satte pris på de mange sikkerhedsfunktioner og andre indstillinger, der gør at saven er utroligt alsidig, og kan anvendes til mange forskellige opgaver. Det er derfor en god løsning til folk der arbejder med mange forskellige projekter. 

Vægten er dog væsentlig, så modellen gør sig bedst egnet på et værksted hvor den ikke skal flyttes for meget. Man kan dog låse savklinge og smigvinklen fast, og transportere den rundt uden at skulle justere bagefter.

Køb BOSCH Professional her

Makita kap geringssav

Denne Makita kap geringssav er velegnet til arbejdsområder hvor pladsen er trang. Det gør også at vægten blot lyder på en tand over 14 kilo. Den lille størrelse medfører dog ikke nedsat funktion eller anvendelse, da diameteren på klingen stadigvæk er 216 mm, og derfor kan klare mange opgaver.

Det er muligt at indstille hældningen op til 48 grader, og geringen op til 50 grader, hvilket åbner op for mange forskellige kombinationer af snit og smig. Ønskes der tilslutning til støvsuger, benytter modellen desuden standardmål på Ø45 indvendig og Ø50 udvendig.

Arbejdslampen og laser markeringen hjælper desuden til at opnå præcise snit og vinkler hver eneste gang, og gør samtidig saven mere sikker i brug, da man får oplyst arbejdsområdet bedre og derfor kan undgå uheld.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Det er svært at nævne noget dårligt om denne model fra Makita, da den har en kompakt form, der gør det nemt at flytte rundt på maskinen og få plads til den på mindre områder.

Savklingen har en god diameter, og hældning og gering kan indstilles til mere end 45 grader. Dog er den kompakte størrelse med til at gøre lange paneler eller større hylder og plader godt kan ligge en smule usikkert på maskinen mens man skærer, så det kan kræve at man fastgør dem yderligere.

Alt i alt, er det dog en god og funktionel geringssav der vil holde i mange år, og som kan klare en lang række typiske arbejdsopgaver. Helt klart et stykke værktøj vi kan anbefale til de fleste private og professionelle.

Køb Makita kap geringssav her

Konklusion

For at afslutte vil vi gerne understrege at alle modeller har deres egne fordele, og at ingen save dumpede vores test. Dog var der også en vinder, nemlig DeWALT 216 mm kap geringssaven. Den præsterede bedre end gennemsnittet, men vigtigst af alt, var der intet negativt at påpege ved hverken byggekvalitet eller drift.

Når det er sagt, vil det bedste valg af kap geringssaven afhænge af dine specifikke behov og de arbejdsopgaver der skal udføres. De andre fire modeller på listen er måske bedre egnet til netop din planlagte brug. Derfor anbefaler vi at tjekke fordele og ulemper ved dem alle, for at finde den model der passer bedst til dig.

Vi har både bedømt modeller der kører på batteri såvel som ledning, og dette er måske end af de største beslutninger man skal tage. Med ledning slipper man for at løbe tør for strøm undervejs i opgaven, men det kan også være svært at finde et strømstik på byggepladsen, under renovering eller i haven. 

Det var alt for denne gang. Vi håber du har fundet inspiration til din næste kap geringssav, og vi er sikre på at en af de 5 modeller på vores liste vil tjene dig godt mange år ud i fremtiden.

Nyttige indlæg

Skal du have ny løvblæser? – Find guide her

Leder du efter en ny stivsav? – Se komplet guide her

Mangler du nye sikkerhedssko? – Se komplet guide her

Hvilken græstrimmer er den bedste? – Se komplet guide her

Leder du efter ny motorsav? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en kap geringssav?

En kap geringssav er en kraftfuld og alsidig elektrisk sav, der kombinerer kapaciteten til at lave lige snit med evnen til at lave præcise vinkelsnit. Den bruges ofte i træbearbejdning og konstruktion.

Hvorfor hedder det en kap geringssav?

Navnet "kap geringssav" kommer fra dens evne til kapning (lave lige snit) og gering (lave vinkelsnit). Den kombinerer disse funktioner for at give præcise og alsidige skæremuligheder i træarbejde og konstruktion.

Hvad bruger man en kap geringssav til?

En kap geringssav bruges til præcisionsafskæring af træmateriale ved at lave både lige snit og nøjagtige vinkelsnit. Den er ideel til træbearbejdning, konstruktion og tilpasning af materialer i forskellige projekter.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top