Lydisolering: Guide & oversigt

lydisolering

Lydisolering kan gøre det væsentligt mere behageligt at bo i hjemmet. Ved at reducere støjniveauet kan man undgå at blive vækket af uønsket larm, ligesom det er nemmere at koncentrere sig på hjemmekontoret.

Men hvad koster lydisolering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

lydisolering

Vil du have en pris på lydisolering? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster lydisolering?

Prisen for lydisolering per kvadratmeter kan opdeles i et par overordnede kategorier, såsom de lydisolerende materialer, arbejdskraft, og de materialer man anvender til at afslutte arbejdet, såsom spartelmasse og maling.

Efter vores undersøgelser, har vi erfaret, at danskerne typisk betaler et sted mellem 1.000 kroner til 2.000 kroner per kvadratmeter for lydisolering af vægge eller lofter. 

Typisk anvender man mineraluld, glasuld eller lignende som det lydisolerende materiale, hvilket typisk koster et sted mellem 100 til 300 kroner per kvadratmeter. 

Alt afhængigt af den valgte virksomhed, kan man forvente at betale et sted mellem 400 til 800 kroner i timen for professionelle fagfolk der skal udføre arbejdet. Hvor mange kvadratmeter de kan nå på 1 time vil afhænge af om det er et loft, en væg eller noget andet der skal lydisoleres, og også på den enkelte fagperson.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på lydisolering. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Derudover koster det typisk et sted mellem 250 til 500 kroner per kvadratmeter at få spartlet, malet og afsluttet arbejdet efter selve væggen eller loftet er blevet lydisoleret. Dette er dog noget man ofte selv kan udføre hvis man ønsker at spare penge, og har hænderne skruet rigtigt på.

Hvad angår lydisolering af døre, tager selve arbejdet med installation af lydisolerende materialer og afslutning af projektet typisk 4-8 timer alt i alt, det inkluderer udskiftning af den gamle dør og dørkarm, samt forsegling og tætning af revner og sprækker. 

Dør og dørkarm koster alt mellem 3.000 til 12.000 kroner, afhængigt af hvilken fabrikant og hvilket design man vælger. Dertil kommer der cirka 500 til 1000 kroner i fugemasse og isolerende lister. Prisen til timelønnen lander typisk på 4.000 til 6.000 kroner for et stykke korrekt udført arbejde.

Sådan får du den bedste pris på lydisolering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på lydisolering.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på lydisolering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på lydisolering her

Priseksempel

lydisolering

Pris på lydisolering

I dette priseksempel ønsker en boligejer at lydisolere deres hjemmekontor på 12 kvadratmeter. Der er ingen vinduer, men der er en enkelt dør som også skal udskiftes. Boligejer vil selv stå for spartling og maling. Derfor ser regnestykket således ud:

  • Pris for lydisolering af loft: 12 kvadratmeter á 800 kroner = 9.600 kroner.
  • Pris for lydisolering af vægge: 35 kvadratmeter á 1000 kroner = 35.000 kroner.
  • Pris for lydisolerende dør og dørkarm: 4.000 kroner.
  • Pris for montering af dør og dørkarm: 5 timer á 800 kroner = 4.000 kroner.

Pris: Samlet på ca. 52.600 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få lydisolering hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 uforpligtende tilbud på lydisolering her.

Lydisolering væg

Lydisolering af væggene er en af de mest effektive måder at opnå et mere fredfyldt og støjfrit område i din bolig. Kort sagt, handler det om at reducere bevægelsen af lyd fra værelse til værelse, eller eliminere udefrakommende støj såsom trafik, naboer, eller lignende. 

Lydisolering af væg vil have den største effekt for dit hjem. Nem lydisolering kan blokere støjen udefra

Ved at bruge lydisolerende materialer bliver den uønskede støj absorberet inden den når at sprede sig, men det er vigtigt, at man lydisolerer korrekt for at sikre lyden ikke finder et enkelt sted den kan bevæge sig gennem, såsom en døråbning, eller lignende. 

Dog er væggene de mest oplagte steder at starte med lydisolering i de fleste boliger, da det ofte er her hvor størstedelen af lyden trænger igennem. Lydisolering af væggene er også med til at forbedre selve akustikken i hjemmet, ved at fjerne rungen eller det ekko, man ofte oplever i mange boliger.

Hvis du ønsker at lydisolere den eksisterende væg, er det en god ide at bruge lyddæmpende plader til at dæmpe lyden.

Simpel lydisolering er i mange tilfælde nok til at dæmpe lyden fra støjen udefra eller en trafikeret vej.

Når selve væggene er blevet isoleret skal der forsegles åbninger, revner og sprækker, såvel som andre steder hvor lyden kan trænge igennem og forårsage et højere støjniveau end ønsket, hvor man ofte anvender en type fugemasse med isolerende egenskaber til at forsegle effektivt.

Fordele ved lydisolering

Det kan være ubehageligt at bo i et hjem hvor lyden frit kan passere mellem værelser eller udvendige områder. Samtidig vil man typisk også opleve dårlig akustik, der kan have stor indflydelse på evnen til at slappe af eller koncentrere sig ordentligt. I soveværelset kan dårlig lydisolering også medføre en ringe søvn, der gør, at man ikke bliver ordentligt udhvilet. Derfor kan lydisolering virkelig gøre en stor forskel på livskvaliteten i en bolig.

Ulemper ved lydisolering

Typisk bliver der anvendt gipsplader med et lag lydisolerende materiale mellem den gamle væg eller det gamle loft og disse gipsplader. Det kan reducere antallet af tilgængelige kvadratmeter, eller sænke loftshøjden til et punkt hvor man føler at boligen ikke er lige så rummelig eller behagelig mere. Derfor er det værd at overveje om man har nok plads til denne metode, eller om man skal finde på andre løsninger.

Få 3 gratis tilbud på lydisolering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud på lydisolering her

Konklusion

Lydisolering kan være en luksus for nogle, men en nødvendighed for andre. Det kan virkelig ændre på komforten i hjemmet når man opnår en reducering af støjen og forbedret akustik, som man vil sætte pris på hele døgnet rundt.

Der er stor forskel på hvor godt lydisolerede danske boliger er, og det gælder både lejligheder såvel som parcelhuse. Ofte er ældre boliger ikke særlig godt lydisolerede, og kan derfor kræve et tykkere lag isoleringsmateriale og mere arbejdskraft end nyere boliger.

Som udgangspunkt koster det typisk et sted mellem 1.000 til 2.000 kroner per kvadratmeter at få lydisoleret lofte eller vægge, men der er dog penge at spare hvis man selv står klar til at spartle og male bagefter, ligesom boligens værdi også kan stige.

Der kan også være andre fordele ved lydisolering, såsom termisk isolering, der kan øge boligens energimærke og altså sænke omkostninger til opvarmning. Det vil dog variere for hver enkelt bolig, så vi anbefaler at indhente flere tilbud fra professionelle for at få god rådgivning og skarpe priser.

Nyttig viden

Ønsker du en hulmursisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du loftisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad isolerer bedst mod lyd?

Lydisolering kan opnås på mange forskellige måder, og med endnu flere forskellige materialer. Populære valg er mineraluld og glasuld, som ikke blot absorberer lyden og forhindrer dem i at bevæge sig videre rundt i boligen, men også byder på termisk isolering mod kulde og varme. Gipsplader er et andet godt valg, da strukturen på disse er god til at reducere støjen. Ofte anvender man samtidig et lydisolerende lag bag gipspladerne, der yderligere sænker støjniveauet uden at kræve meget plads.

Hvor meget koster lydisolering?

Priserne for lydisolering kan svinge meget, som vi har nævnt ovenfor, dog har vi fundet frem til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på omkring de 1000 kroner. Dette inkluderer altså både materialer og arbejdskraft, og anvender nogle af de mest gængse materialer såsom gipsplader, lydisolerende lag eller mineraluld. Der er også forskel på priser for lydisolering af loft, vægge eller vinduer, hvor vinduer typisk koster mere per kvadratmeter end loft eller vægge.

Hvordan lydisolerer man en væg?

For at lydisolere en væg korrekt, skal man først og fremmest anskaffe de rette materialer. Alt afhængigt af hvad du har til rådighed, og hvordan værelset er opbygget, kan du vælge mellem mineraluld, glasuld, lydisolerende gipsplader, eller andre løsninger, der alle har forskellige måder, de skal monteres på. Fælles for de fleste metoder er, at man skal have et dækkende lag af det lydisolerende materiale langs hele væggen for at sikre lyden ikke kan bevæge sig effektivt gennem boligen. Det betyder at man også skal forsegle eventuelle sprækker ved at bruge en tætningsmasse til huller eller døråbninger, såvel som langt kanterne på væggen.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top