Træbeklædning: Guide (2024)

træbeklædning

Træbeklædning kan både monteres indvendigt og udvendigt. Det giver et naturligt udseende, der føles indbydende og moderne.

Men hvad koster træbeklædning rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

træbeklædning

Vil du have en pris på træbeklædning? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster træbeklædning?

Træbeklædning er en forholdsvis billig løsning sammenlignet med andre typer udvendige facader, og med en forventet levetid på 30-50 år alt afhængigt af træsorten, kan det også være en fornuftig investering.

Udvendig træbeklædning koster typisk et sted mellem 150 til 800 kroner per kvadratmeter i indkøb af materialer, alt afhængigt af træsorten. Prisen for montering er typisk på 200 til 400 kroner per kvadratmeter uanset valget af træsort.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på træbeklædning. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Hertil kommer så et mindre beløb til behandling af træbeklædningen efter montering, som kan ligge på alt mellem 20 kroner til 150 kroner per kvadratmeter, afhængigt af type maling eller træbeskyttelse man vælger.

Samlet set fandt vi frem til en gennemsnitlig pris for montering af udvendig træbeklædning med alt inklusive til at ligge på 1000 til 2000 kroner per kvadratmeter i Danmark.

Der er ikke som udgangspunkt forskel på priserne for montering af indvendig træbeklædning, men ofte kan man vælge billigere materialer, da man ikke har behov for vejrbestandige træsorter der kan modstå vejr og vind på samme måde når de skal anvendes inde i boligen.

Derfor vælger mange boligejere materialer af eksempelvis fyrretræ, som ofte koster 100 til 200 kroner per kvadratmeter, og derfor er den samlede pris for indvendig træbeklædning ofte et sted mellem 600 til 800 kroner per kvadratmeter.

Sådan får du den bedste pris på træbeklædning

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på træbeklædning.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på træbeklædning gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på træbeklædning her

Priseksempel

træbeklædning

Pris på træbeklædning

I dette priseksempel tager vi udgangspunkt i en boligejer, der ønsker at fornye facaden med en smuk træbeklædning. Boligejeren har valgt cedertræ som beklædning med en træbeskyttende behandling som løsning, på baggrund af vejledning fra den virksomhed, der bød ind på opgaven. Der er 120 kvadratmeter, som skal beklædes. Regnestykket ser derfor således ud:

  • Pris for materialer: cedertræ á 400 kr/m2 * 120 = 48.000 kroner.
  • Pris for montering: arbejdsløn á 300 kr/m2 * 120 = 36.000 kroner.
  • Pris for efterbehandling: træbeskyttelse 100 kr/m2 * 120 = 12.000 kroner.

Pris: Samlet på ca. 96.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få træbeklædning hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 uforpligtende tilbud på træbeklædning her.

Træbeklædning udendørs

Udvendig træbeklædning kan monteres på både nybyggede huse, eksisterende huse og tilbygninger. Det er en fleksibel løsning, der kan have stor indflydelse på boligens overordnede udseende, og noget hvor boligejeren får mange muligheder for kreativitet og design.

En af de helt store fordele ved træbeklædning er den fleksibilitet som man får hvad angår designmuligheder og tilpasning til boligejernes personlige præferencer. Der findes et hav af forskellige træsorter og farver at vælge mellem, ligesom selve udformningen af træbeklædningen også kan spille en stor rolle i det endelige resultat.

Udvendig træbeklædning kan kombineres med isolering, der holder boligen kold om  sommeren og varm om vinteren, og altså kan hjælpe med at reducere udgiften til opvarmning eller afkøling. Det er dog også muligt at anvende træbeklædning uden samtidig at isolere udvendigt.

Vandret beklædning består typisk af trykimprægnerede brædder, som er monteret på husets facade. Det er vigtigt det er trykimprægneret træ i høj kvalitet som bliver brugt, da det skal kunne klare udendørs brug i mange år

Træbeklædning på en facade fungerer som det yderste lag på boligen, og bliver derfor også til en beskyttende overflade der forhindrer regn, sne, vind og fugt i at trænge ind i boligen, og altså forlænger boligens levetid og øger komforten. Det skyldes at brædderne ofte overlapper hinanden, men man skal huske at sikre tilstrækkelig ventilation bag træbeklædningen, for at undgå fugt fra kondens med tiden.

Selvom træbeklædning ikke har helt den samme levetid som eksempelvis mursten, er det muligt at vælge træsorter der kan holde i mange år. For eksempel kan cedertræ uden problemer klare 30-40 år i det danske klima, og træbeklædning af egetræ kan holde i mere end 50 år med korrekt vedligeholdelse.

Og netop de mange forskellige træsorter er af de store årsager til at mange danske boligejere vælger træbeklædning hvert år. Man kan vælge mellem billigere trykimprægneret træ, eller prøve kræfter med eksotiske træsorter som kebony, ipe træ, cedertræ eller lignende. 

Det er vigtigt at man sætter sig ind i detaljerne omkring den valgte træsort, da visse typer træbeklædning kræver oftere vedligehold, mens nogle typer kræver langt mindre. Hver træsort har altså sine egne unikke egenskaber, som kan påvirke både levetid, udseende og den nødvendige pleje.

Udvendig træbeklædning er i mange tilfælde et ret miljøvenligt alternativ til andre typer facadebeklædning, fordi træ er bæredygtigt og fornybart så længe det bliver udvundet på en ansvarlig måde. 

Udvendig træbeklædning er altså ikke blot en måde at forbedre en bygnings udseende på, men også en metode til at beskytte og forlænge bygningens levetid, samtidig med at man kan bidrage til et mere bæredygtigt byggeri.

Træbeklædning idendørs

Indvendig træbeklædning kan bringe en varm og hyggelig stemning ind i boligen. Selvom de fleste af os måske forbinder denne type beklædning med sommerhuse, er der i dag mange moderne boliger som formår at bringe dette naturlige element ind på en nutidig og afslappet måde.

Ligesom med udvendig træbeklædning, findes der mange forskellige træsorter og metoder at vælge imellem, som kan give rummet et unikt udseende og fornemmelse, alt afhængigt af hvad man ønsker at opnå, og som kan være et spændende alternativ til hvide gipsvægge for eksempel.

Træbeklædning har desuden en anden fordel, da et kan forbedre akustikken i rummet ved at reducere støjniveauet. Det kan især være fornuftigt til hjemmekontoret, men også stuen eller i højlydte værelser hvor man kan høre et ekko når man snakker eller lignende. 

Nogle vælger at beholde den naturlige farve i træbeklædningen indvendigt, mens andre boligejere maler eller behandler træet for at matche deres indretning i resten af hjemmet. Uanset hvad, er træbeklædning fleksibelt og byder på et mere interessant udseende end tapetserede vægge og gips med væv. 

Indvendig træbeklædning kan udover at monteres på vægge også anvendes på lofter, hvilke kan forstærke den hyggelige fornemmelse og varme man oplever, eller man kan delvist beklæde et værelse med træpaneler og kombinere det med tapet eller væv for at skabe en mere moderne og dekorativ stil.

Det er også muligt at anvende indvendig træbeklædning i vådrum som køkkener og badeværelser, dog skal man være opmærksom på at vælge en træsort der er egnet til dette formål, og sikre sig at det beklædningen bliver forseglet og behandlet ordentligt for ikke at opleve fugtproblemer med tiden.

Fordele ved træbeklædning

Træ er et traditionelt byggemateriale, som har været brugt i årtusinder. Den naturlige skønhed skaber en varm og indbydende fornemmelse. Vælger man en træsort der er udvundet ansvarligt, er det desuden et miljøvenligt og bæredygtigt materiale, og med en gennemsnitlig levetid på cirka 40 år, kan man få mange års glæde ud af denne type beklædning. Uanset om man vælger at male træbeklædningen, eller lade den bevare de naturlige farver, er det en attraktiv løsning for dem, der søger et naturligt og holdbart udseende.

Ulemper ved træbeklædning

I modsætning til mursten, kræver træbeklædning lidt mere vedligeholdelse. Alt afhængigt af klimaet i området, kan der vokse alger eller anden vækst på beklædningen som skal renses af, ligesom overfladen typisk skal behandles med træbeskyttelse eller olie fra tid til anden for at sikre et flot udseende og en god holdbarhed der ikke lader fugt eller råd trænge ind i træet.

Få 3 gratis tilbud på træbeklædning

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis & uforpligtende tilbud på træbeklædning her

Konklusion

Træbeklædning har i en række år været stigende i popularitet blandt danskere, der ønsker at føle de varme og indbydende farvenuancer fra det naturlige materiale.

Der findes mange forskellige træsorter og behandlinger at vælge mellem, så uanset om man ønsker et lyst eller mørkt udseende, at overmale eller bevare de naturlige farver, giver træbeklædning mulighederne for at tilpasse udseendet som ønsket. 

Priserne for træbeklædning er også fornuftige, og de bæredygtige materialer kan yderligere være en positiv faktor i den samlede overvejelse mellem alternativerne. 

I sidste ende er valget af træbeklædning en afvejning af fordele og ulemper samt personlige præferencer og behov. Med korrekt planlægning, behandling og vedligeholdelse kan træbeklædning være en smuk og holdbar løsning, der kan forbedre udseendet og værdien af ethvert hjem, både indvendigt som udvendigt.

Nyttig viden

Ønsker du facaderenovering? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster ny træbeklædning?

Gennemsnitligt koster det et sted mellem 1.000 kroner til 2.000 kroner per kvadratmeter, når der skal monteres ny træbeklædning. Denne pris er inklusive materialer, arbejdskraft og en traditionel efterbehandling med maling eller træbeskyttelse. Ønsker man isolering koster det typisk 100 kroner til 300 kroner ekstra per kvadratmeter. Læs gerne mere om priserne ovenfor i afsnittet hvor vi går mere i detaljer.

Hvordan sætter man træbeklædning op?

Den præcise fremgangsmåde for at sætte træbeklædning op på en facade kan variere, alt afhængigt af typen af beklædning man har valgt, men som udgangspunkt skal man altid klargøre væggen tilstrækkeligt, ligesom der skal monteres en fugtspærre eller lignende for at forhindre kondens. Derefter skal der ofte monteres en konstruktion af trælægter, som selve beklædningen kan monteres på. Det er også her man kan gøre plads til eventuel isolering mellem lægterne, og derefter placere isoleringen, før man fastgør selve træbeklædningen. Her er det ofte en god idé at starte nedefra og arbejde sig op, da man på denne måde kan få et godt overlap, der hjælper med at holde det hele vandtæt. Når træbeklædningen er monteret, har man flere muligheder hvad angår efterbehandling med maling, træbeskyttelse eller lignende.

Hvad kaldes de forskellige typer af træ facadebeklædning der findes?

Når man skal vælge træbeklædning, er der en række typer der kan anvendes til formålet. Hvilken type man skal vælge kommer an på eventuelle behov for den nuværende konstruktion, men også det ønskede udseende har en stor indflydelse. Lodret beklædning er en af de mest almindelige typer, hvilket blot består af lodrette brædder som er et klassisk udseende, de fleste af os kender til. Vandret beklædning overlapper også hinanden som lodrette brædder, men kører altså horisontalt med huset, og kan give et andet udtryk. Skrå beklædning er en mere moderne løsning, der især anvendes på arkitekttegnede huse, men som også vinder indpas på mere traditionelle parcelhuse og sommerhuse. Det giver et nutidigt og anderledes udseende. Klinkbeklædning er ofte udformet som små og flade stykker træ, der overlapper hinanden lidt på samme måde som tagtegl eller fiskeskæl. Det giver et rustikt udseende, der har meget karakter og et unikt udtryk.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top