Tegltag: Guide & oversigt (2023)

tegltag

Et tegltag er en miljøvenlig løsning med et minimalt vedligeholdelsesbehov. Tegltagets isolerende egenskaber tilpasser sig årstiderne og passer godt til det danske klima

Men hvad koster det rent faktisk at få monteret et nyt tegltag?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig Step-by-Step, hvordan du får den bedste pris

Prisoversigt

Vil du have en pris på montering af tegltag? Sammenlign priser fra tre forskellige tagfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster et nyt tegltag?

Pris på et nyt tegltag ligger typisk mellem 1500 kr. pr m2 til 2500 kr. pr m2. Denne pris er dog vejledende og der er mange forskellige faktorer der kan påvirke prisen. Herunder vil i komme med nogle af disse ting.

  • Skal undertaget udskiftes?

Det er vigtigt at du har et undertag er i god stand, dette er nemlig undertaget som gør at der ikke kommer  noget vand ind. Det skal nemlig skabe tæthed under tegltaget. Så hvis undertager er i dårlig stand, betyder det at du også skal have et nyt undertag og dette kan betyde en væsenligt højere pris. Er du i tvivl om dit undertag er i god nok stand, vil vi anbefale dig at få et gratis tagtjek gennem Jydsk tagteknik, som kommer og kigger på dit nuværende tag og giver dig rådgivning omkring montering af et eventuelt nyt tag.

  • Hvor meget hælder dit tag?

Har du et tag som har en stor taghældning, betyder det at det er opgaven bliver mere kompleks at lave. Dette betyder også at prisen vil stige på byggeopgaven.

  • Hvor i Danmark bor du?

Der er stor forskel på timelønnen på en håndværker i hovedstandsområdet og nordjylland. Så et tag kan blive væsenligt dyrere hvis du bor  i København eller nordsjælland i forhold til mange andre steder i Jylland.

Disse ting kan påvirker den endelig pris meget og det er også derfor der er så stort et spænd mellem de forskellige priser.

Priseksempel

Pris på tegltag

Vi har taget udgangspunkt i et hus med et tag på 100 m2.

Pris: Samlet på pris omkring 150.000 – 250.000 kr alt inkl.

For at få en helt konkret pris på montering af tegltag på dit hus, er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige byggefirmaer, for at få den bedste pris.

Montering af solceller på tegltag

Det er muligt at få solceller på et tegltag. Solcellerne bliver normalt fastgjort til underliggende taglægter eller spær, så det sidder godt fast og kan modstå det danske vejr.

Tegltag egner sit godt til montering af et solcelleanlæg. Du kan både få et solceller uden batteri og solceller med batteri. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Du kan læse vores guide omkring solceller med batteri her.

solceller

Typiske skader på tegltag

Man ser ofte de samme skader igen og igen på tegltag.

  • Utætheder

Hvis dit tegltag er over 30 år gammelt, vil det være en god ide at få et tagtjek for at tjekke om der er nogleutætheder i dit tag. Det er vigtigt at der ikke trænger noget vand ind, da dette kan give fugtskader i dit hus.

  • Frostspringninger

Her skal man tjekke de enkelte tagsten for skader når det er frostvejr, dette kan nemlig skadet taget over en lang periode.

Det er vigtigt at have en tag uden skadet, da dette kan skade resten af din bolig med vandskade eller andre ting.

Få en pris på et nyt tegltag

Derfor anbefaler dig at indhente 3 priser igennem 3byggetilbud.dk

  • Spar penge på dit byggeprojekt
  • Kun godkendte håndværkere
  • Det er gratis og uforpligtende
  • Tager under 5 minutter at indhente tilbud
  • Med 3byggetilbud.dk’s entreprisegaranti er du sikret op til 35.000 kr. hvis der skulle opstå nogle håndværksmæssige fejl

Bestil 3 gratis tilbud på montering af tegltag her

Herunder kan du se en video omkring hvordan 3byggetilbud.dk fungere

Fordele ved tegltag

Et tegltag er kendt for at have en meget lang levetid. Det kan faktisk holde i helt op til 70 år, hvis du passer godt på det og plejer det løbende. Dette er rigtig lang tid i forhold til mange andre tagtyper.

Tegltag er kendt for at være en miljøvenlig tagløsning, da denne tagtype ikke indeholder nogle form for tilsætningstoffer eller bindemidler. Så hvis du leder efter det mijøvenlige valg når det kommer til nyt tag er dette et godt bud.

Denne tagløsning kræver minimal vedligeholdelse og det betyder at du ikke løbende skal bruge store summer på at renovere dit tag.

Ulemper ved tegltag

Installation af tegltag kræver erfaring. Hvis det ikke er installeret korrekt, kan det føre til problemer som lækager eller dårlig isolering, der kan forårsage fugt eller skader på bygningen. Derfor vil vi helt klart anbefale dig at få et professionelt tagfirma til at udføre opgaven for dig.

Tegltag er et lidt dyrt tag i forhold til mange andre tagløsninger. Dette er forbi det er et meget kompleks tag at lægge. Det gode ved dette tag er dog at når det først er lagt, skal du ikke bruge så mange penge på at vedligeholde taget i fremtiden.

Konklusion

Et tegltag er et smukt tag som holder i mange årtier. Det er et af de fortrukne tagløsninger i Danmark af en grund. Så hvis du leder efter et tag som kræver lidt vedligeholdelse og giver et smukt resultat, er tegltag det rigtige for dig. Vi håber denne guide har hjulpet dig med at blive klogere på tegltag.

Nyttig viden

Ønsker du et nyt tagpap tag? Se komplet guide her

Ønsker du et nyt decra tag? Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål omkring tegltag

Hvad er et tegltag?

Et tegltag er en type tagdækning, der bruger teglsten som materiale. Teglsten er lavet af brændt ler og anvendes til at skabe et holdbart og æstetisk tiltalende tag. Teglstenene lægges i overlappende rækker på taglægterne og skaber en tæt forsegling, der beskytter mod vejrligets påvirkninger som regn, vind og sol. Tegltaget er kendt for sin holdbarhed, brandsikkerhed og lave vedligeholdelsesbehov.

Hvad koster et tegltag pr m2?

Et tegltag koster mellem 1500 kr pr m2 og 2500 kr pr m2. Prisen kommer dig an på flere ting, såsom størrelse på taget, undertagets stand og beliggende i Danmark.

Hvor lang tid holder et tegltag?

Et tegltag er kendt for sin lang levetid og holdbarhed. Under normale forhold og korrekt vedligeholdelse kan et tegltag typisk vare i flere årtier. Det estimeres, at et velplejet tegltag kan have en levetid på 50-70 år og nogle gange mere.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Var dette indlæg til hjælp?

Gennemsnit 0 / 5. Antal stemmer 0

Ingen stemmer endnu. Vær den første til at stemme

Scroll to Top