Udestue: Guide & oversigt (2024)

udestue

En udestue er et lyst og fantastisk sted at opholde sig for hele familien.

Men hvad koster det rent faktisk at bygge en udestue?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på en ny udestue? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en udestue?

Ønsker du blot en simpel overdækket terrasse der kan fungere som udestue i de varmere måneder, kan dette ofte klares for priser der starter på omkring 25.000 kr.

En isoleret udestue på omkring 15 m2, af helt almindelige og solide materialer kan koste fra 70.000 kr. og opefter. Det fungere som en vinterstue tilbygning.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på en ny udestue. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Her er det også muligt at få ombygning af udestue til beboelse. Ved at indhente flere forskellige tilbud kan du få den billigste tilbygning

En isoleret udestue som kan bruges som helårs udestue på 25 m2 af eksklusive materialer, store vinduespartier og indbygget gulvvarme, kan løbe op i mere end 100.000 kr. Gulvvarme er en billig varmekilde til udestue og til din eksisterende bolig.

Udestue pris med montering ligger derfor mellem 25.000 kr og helt op til 100.000 kr. Det kommer både an på om du skal have en udestue i forlængelse af din eksisterende bygning eller nye tilbygning.

Udover størrelsen og spørgsmålet om udestuen skal isoleres eller ej, vil prisen også afhænge af hvor mange vinduer der skal pryde udestuen, såvel som selve designet.

Hvis udestuen skal designes af en arkitekt, eller der skal projektleder på opgaven, kan der også komme yderligere priser på den endelige regning, typisk i omegnen af 15.000 til 35.000 kr.

Det er altså både muligt at få en funktionel udestue forholdsvis billigt, såvel som at bruge 6 cifre på at designe og få tilbygget en udestue der tæller med i kvadratmeterprisen, og som kan bruges hele året rundt.

Omvendt er der også mange forskellige faktorer der spiller en rolle, så derfor er det svært at komme med en mere præcis pris uden at kontakte professionelle håndværkere og få indledt en dialog.

I Danmark er der mange gode grunde til at få bygget en udestue og især en sydvendt udestue. Du kan på den måde få mere ud af de fire årstider, skabe et lyst og hyggeligt opholdsområde til hele familien, og samtidig skrive flere kvadratmeter på tilstandsrapporten.

En moderne udestue åbner op for en række nye anvendelsesmuligheder i hjemmet. Mange danskere vælger at holde familiesammenkomster i udestuen på grund af de indbydende rammer, det store lysindfald og den smukke udsigt ud til haven – alt sammen uden risiko for at blive våd, selv hvis det regner. Derudover er der mulighed for at forlænge sommeren, samt kan du bruge udestuen i de kolde måneder. 

En udestue giver også et ekstra opholdsrum, hvor du kan skabe ekstra hyggelig stemning og slappe af efter en hektisk hverdag.

Det største valg du bør foretage, er om udestuen skal være isoleret eller ej. En isoleret udestue koster flere penge at bygge, men byder også på mange flere anvendelsesmuligheder og vil også bidrage med en større værdi hvad husets værdi angår.

Det er dog heldigvis ikke besværligt, og med 3byggetilbud.dk, kan du få uforpligtende tilbud fra 3 forskellige virksomheder der alle er eksperter i at bygge udestuer. På denne måde får du en god fornemmelse for hvilket prisleje du ligger i, og kan derfor gå videre med projektet uden at føle usikkerhed eller tvivl over prisen.

Der er en række fordele ved at vælge en tjeneste som 3byggetilbud.dk når du skal indhente tilbud fra håndværkere. Nedenfor har vi nævnt et par af de vigtigste hvad angår udestuer og tilbygninger.

Sådan får du den bedste pris på en udestue

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på en udestue.

Se hvor nemt det er i videoen her

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Hos 3byggetilbud findes der kun de bedste håndværkere i dit lokalområde, hvilket betyder at du får de bedst mulige vilkår for at få et succesfuldt projekt. Samtidig skal du blot oprette din projektbeskrivelse én enkelt gang, så bliver den automatisk sendt ud til flere forskellige virksomheder, som derefter kan byde ind.

Ovenstående betyder, at du får en overskuelig måde at sammenligne de forskellige tilbud på. Måden det fungerer på med forskellige håndværkere, er desuden også med til at skabe lavere priser, da hvert firma godt er klar over at andre virksomheder også byder på opgaven.

Når du benytter 3byggetilbud.dk, hjælper de forskellige tilbud dig også med at finde frem til nye idéer eller løsninger, du måske ikke have tænkt over. I takt med, at håndværkerne byder ind på opgaven, vil de ofte dele ud af deres erfaring og tidligere projekter, hvilket giver dig mulighed for at få inspiration og vælge det firma der er bedst egnet til netop din opgave.

Bestil 3 gratis tilbud på en udestue her

Priseksempel

Pris på udestue tilbygning

I dette priseksempel vil vi gå ud fra, at du ønsker en udestue tilbygning på 20 m², der tilknyttes dit eksisterende hus. Udestuen bliver desuden isoleret, der installeres gulvvarme, og der opsættes moderne vinduer og skydedør. Dette er den mest funktionelle type udestue, der kan bruges året rundt, og skaber mest værdi for familien og husets salgsværdi.

Pris: Samlet ca. 135.999 kr. alt inkl.

Denne pris er baseret på gennemsnittet i landet, og kan altså variere alt afhængigt af hvor du bor, såvel som hvilken type hus du har som udestuen skal bygges sammen med. Muremestervillaer og træhuse kræver to forskellige typer samlinger for eksempel, og kan derfor forårsage en prisforskel på adskillige tusinde kroner på en komplet udestue eller en fritstående udestue.

Hvis du er klar til at få et tilbud på netop din nye udestue, såvel som en snak omkring mulighederne og tidshorisonten, så anbefaler vi 3byggetilbud.dk. Denne tjeneste sikrer dig 3 stærke og uforpligtende tilbud fra professionelle virksomheder med rig erfaring og dygtige ansatte, der med garanti vil skabe en lækker udestue du vil holde af.

Få 3 gratis tilbud på en udestue her

Hvad er en udestue?

Der findes som nævnt ovenfor, flere forskellige typer udestuer. I den mest simple form, er en udestue en form for tilbygning til det eksisterende hus der ofte har store vinduespartier.

En af de vigtigste ting der spiller en rolle i typen af udestue, er spørgsmålet om opvarmning. Hvis en udestue bliver opvarmet af en varmekilde, klassificeres udestuen nemlig som en tilbygning til det eksisterende hus.

Er dette tilfældet, træder der en række regler og krav fra Bygningsreglementet i kraft. Det gælder for eksempel ting såsom isolering, tæthed, højden i udestuen og mere. Kort sagt, skal en opvarmet udestue være beregnet til beboelse.

En udestue der ikke opvarmes, har ikke samme strenge krav og regler. Det betyder, at man kan få denne udestue bygget meget billigere, og at man kan bruge enklere materialer.

Fælles for begge typer udestuer, er dog at man stort set altid skal have en byggetilladelse, før man kan påbegynde arbejdet. Her vil kommunen for eksempel lægge vægt på antallet af tilbygninger på grunden, der ikke må overstige et hvis antal kvadratmeter.

Samtidig skal udestuen også være bygget tilstrækkeligt langt væk fra skel til naboen eller offentlig vej, og mere. Alt dette vil de professionelle håndværkere du finder på 3byggetilbud.dk hjælpe dig godt på vej med.

Hvordan laver man en udestue?

Hvis du skal have bygget en udestue der klassificeres som tilbygning, betyder det, at udestuen bliver kædet sammen med resten af huset. Derfor vælger man typisk en enkelt væg på huset, som udestuen bliver koblet sammen med.

Her kan det kræve, at man for eksempel udfører murerarbejde for at skabe åbninger til døre eller vinduer, der forbinder udestuen og det eksisterende hus. I nogle tilfælde er det dog muligt at anvende en eksisterende dør. Så tænk gerne over hvilken side af huset udestuen skal tilbygges på.

Der skal også bygges fundament til en opvarmet udestue, som både har til formål at sikre stabilitet, såvel som tilstrækkeligt afløb af regnvand og smeltet sne. Her er det også muligt at lægge gulvvarme ned hvis dette ønskes.

Efter fundamentet, er det tid til selve den bærende struktur der danner rammen for den nye udestue. Her vil håndværkerne sikre at alt sidder korrekt, således at vægge og vinduer derefter kan installeres ordentligt, og at vejr og vind ikke forårsager skade med tiden.

Når vinduespartierne er blevet monteret, vil man typisk afslutte udestuen med taget. Her skal man som husejer vurdere hvilket materiale man ønsker. Mange husejere vælger samme tag som de har på resten af huset, men det er i sidste ende op til dig og dit budget.

Herefter er det tid til det indvendige. Typisk vil man nu begynde at lægge gulvet, såsom fliser, massivt trægulv eller laminat. På samme tid vil mange håndværkere også vælge at isolere hvor nødvendigt.

Efter det, vil elektrikeren føre ledninger, montere stikkontakter og udtag, således at udestuen bliver fuldt ud funktionsdygtig og en del af det moderne hjem.

Afsluttende vil håndværkerne gennemgå arbejdet, fikse de sidste par småting såsom afslutninger, malerarbejde og behandling af træværk og gulve. Derefter har du en færdig udestue.

Fordele ved en udestue

En af de største fordele ved at bygge ny udestue, må siges at være de ekstra kvadratmeter man får. Men udover at skabe nye rammer for familien, er det også en fantastisk mulighed for at skabe mere lys i de tilstødende værelser, da de store vinduespartier ofte skaber et åbent område der kan føles videre ud i hjemmet. Samtidig vil en godkendt udestue også tælle med i det samlede boligareal, så husets værdi stiger på baggrund af kvadratmeterprisen.

Ulemper ved en udestue

En udestue er ikke noget man bare lige opfører i løbet af en weekend. Uanset om udestuen er isoleret og opvarmet eller ej, kræver det byggetilladelse hos kommunen. Det er nemlig et krav at søge byggetilladelse. Derfor anbefaler vi altid, at du vælge en godkendt håndværker med styr på sagerne. Så benyt gerne 3byggetilbud.dk – og få 3 uforpligtende tilbud på kort tid!

Få 3 gratis tilbud på en udestue

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på en udestue her

Konklusion

En udestue kan åbne op for hele hjemmet, skabe mere luft, mere værdi og danne rammen for mange positive minder med familien fremadrettet. Dog er det ikke en opgave man selv klarer på kort tid.

I forhold til mange andre byggeprojekter, er en udestue forholdsvis prisvenlig hvad angår antallet af kvadratmeter man får ud af projektet, og mange danskere vælger hvert år at få tilbygget ny udestue i deres hjem.

Er det tid til en udestue i dit hjem, så håber vi at denne guide og oversigt har hjulpet dig godt på vej, og at du er blevet klogere på hvad du bør overveje. Held og lykke!

Nyttige indlæg

Ønsker du et orangeri derhjemme? – Find komplet guide her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster 20 m2 udestue?

Prisen på en 20 m2 udestue varierer afhængigt af materialer, design og leverandør. Generelt kan omkostningerne ligge mellem 120.000 og 180.000 kr, inklusive arbejdskraft og materialer. Det er dog vigtigt at indhente tilbud og sammenligne priser for at finde den bedste løsning.

Hvornår er det en udestue?

En udestue er en glaseret tilbygning til et hjem, der giver en tempereret opholdsplads og forlænger sæsonen for udendørs nydelse. Den bruges til at skabe et lyst og varmt rum med direkte forbindelse til naturen.

Hvor tæt på skel må man bygge udestue?

Regler for afstand til skel varierer efter lokalplaner og bygningsreglementer. Normalt kræver det tilladelse fra kommunen. Det anbefales at kontakte lokale myndigheder eller en bygningssagkyndig for præcise oplysninger omkring skelafstande ved udestuebyggeri.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top