Tilbygning: Guide & oversigt

tilbygning

En tilbygning giver mulighed for at gøre mere plads til familier med vokseværk, åbne op for et hjemmekontor eller bare forbedre planløsningen i hjemmet.

Men hvad koster en tilbygning rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på en tilbygning? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en tilbygning?

Ønsker i mere plads i form af en tilbygning, er det oplagt at stille spørgsmål angående prisen. Det er trods alt en større investering, uanset hvordan man vender og drejer det. I dette afsnit går vi ud fra priser baseret på en muret tilbygning.

Der er mange forskellige faktorer der spiller ind hvad angår tilbygninger, og derfor kan prisen svinge fra alt mellem 20.000 kroner per kvadratmeter, og op til 35.000 kroner eller mere, alt afhængigt af materialer og design. 

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på en tilbygning. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Skal der tilføjes koldt og varmt vand, gulvvarme eller en lang række strømudtag der kræver nye faser i forbindelse med et nyt køkken eller badeværelse, vil det som udgangspunkt også koste mere end hvis man blot ønsker et ekstra soveværelse med et par få stikkontakter. 

Typisk vil man gå ud fra at enkle værelser eller rum kan laves til omkring 15.000 til 20.000 per kvadratmeter. Badeværelser og køkkener koster typisk 25.000 til 35.000 kroner per kvadratmeter. 

Nogle boligejere vælger også at få bygget kælder under deres tilbygning, hvilket yderligere vil få prisen til at stige cirka 10.000 kroner per kvadratmeter. 

Skal der graves ud til nyt kloaksystem eller tilføjes rør til den eksisterende kloakering, kan prisen yderligere stige 5.000 til 10.000 per kvadratmeter, alt afhængigt af omfanget. 

Uanset størrelsen på tilbygningen, er der en række faste omkostninger i form af materialer, håndværkere, tilladelser og lignende. Disse faste omkostninger udgør en betydelig del af budgettet for enhver tilbygning og derfor kan større tilbygninger ofte blive en smule billigere per kvadratmeter end mindre tilbygninger.

Bemærk venligst, at disse priser ikke inkluderer udgifter til arkitekten. Her kan man forvente yderligere post på et sted mellem 30.000 til 75.000 kroner, alt afhængigt af tilbygningens størrelse og omfang.

Hvad koster en tilbygning i træ?

Mange af de samme faktorer som ovenfor vil stadigvæk spille en rolle, hvis man ønsker en tilbygning i træ. Dog vil der ofte være penge at spare i forhold til selve opførelsen af vægge og lignende, fordi materialer såsom tømmer, spær og paneler er generelt billigere end mursten, beton og armeringsjern.

Her kan man altså regne med en pris, der lyder på omkring 15.000 til 20.000 kroner per kvadratmeter for selve tilbygningen i træ. Der vil stadig komme andre udgifter til kloakering, el- og vvs-installation m.m.

Tiden det kræver håndværkere at opføre en tilbygning i træ, kontra den tid det tager at opføre i mursten, er ofte også en smule kortere. Det fører ikke blot til et projekt der hurtigere er færdigt, men kan også medføre en lavere udgift i forbindelse med arbejdsomkostninger.

Hvad angår tilladelser og udgifter til arkitekter, ændrer prisen sig ikke gevaldigt. Her er der stadig en betydelig del af budgettet, som skal sættes til side.

Ønsker du mere information omkring hvad det vil koste at få en tilbygning i mursten eller træ, anbefaler vi, at du indhenter 3 gratis tilbud her på siden. Det giver dig et godt overblik over dine muligheder og forventede udgifter, og så kan du samtidig komme i dialog med professionelle håndværkere der kan rådgive om den bedste løsning.

Sådan får du den bedste pris på en tilbygning

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på en tilbygning til dit hjem.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på en tilbygning gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på en tilbygning her

Priseksempel

Pris på en tilbygning

I dette priseksempel ønsker en boligejer at få opført en tilbygning på 30 kvadratmeter. Tilbygningen skal være i forlængelse af den eksisterende murermestervilla, og altså opføres i mursten.

Boligejeren ønsker et badeværelse på 8 kvadratmeter, samt 2 værelser på 10 kvadratmeter hver, og de sidste 2 kvadratmeter går til en gang mellem rummene.

  • Pris for materialer og arbejde: 450.000 kroner.
  • Pris for arkitekt og tilladelser: 75.000 kroner.
  • Pris for kloakering: 45.000 kroner.

Pris: Samlet på ca. 620.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en tilbygning hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på en tilbygning her.

Hvad er en tilbygning?

En tilbygning gør det muligt at øge pladsen i jeres eksisterende bolig, ved at man bygger flere kvadratmeter på huset. Typisk gøres dette ved at fræse et hul i en af ydermurene, og indsætte en dør for nem adgang til og fra tilbygningen.

Skal tilbygningen bruges som beboet område, skal den overholde gældende krav fra bygningsreglementet, hvilket indebærer brug af de rette materialer, tilstrækkelig isolering, brandsikring og belysning for blot at nævne nogle af de vigtigste punkter.

En tilbygning giver mere plads ud over det eksisterende hus. Der er mange husejere der ønsker flere kvadratmeter til det oprindelige hus. Mange vælger en moderne tilbygning med en overdækkede terrasse, da det giver luft og lys til familie livet.

Selve designet på en tilbygning matches ofte med den eksisterende arkitektur, og i mange tilfælde kan man på denne måde opnå en tilbygning der ikke åbenlyst er lavet adskillige år efter selve boligen blev opført. 

Tilbygninger kræver godkendelse af kommunen, ligesom man stort set altid skal have en arkitekt eller ingeniør med ind over projektet, for at sikre de tekniske krav, såsom sikkerhed og energieffektivitet bliver overholdt. 

Uanset størrelsen på din ønskede tilbygning, såvel som formålet bag, kan der desuden være andre regler og tilladelser, der skal overholdes og indhentes. Der skal også typisk tages højde for afstand til skel og andre bygninger, og en række andre faktorer.

Sammen vil boligejer og arkitekt typisk komme frem til et design der opfylder de ønskede behov og overholder de gældende krav, hvorefter man forhåbentlig opnår en tilladelse fra kommunen, der gør det muligt at komme i gang med selve arbejdet.

Arkitekten eller ingeniøren vil typisk udarbejde en liste over de nødvendige materialer, som boligejer selv kan købe, eller overlade de håndværkere der skal bygge tilbygningen til at stå for indkøbene, med deres erhvervsrabat og store varevogne de har til rådighed.

Der findes mange forskellige årsager til at danskerne hvert år får lavet tusindvis af tilbygninger rundt omkring i landet. Det kan være alt fra et ekstra soveværelse, et større køkken, eller en tilføjelse af endnu et badeværelse. I den senere tid er det også blevet populært at få lavet et hjemmekontor som tilbygning i stedet for et separat anneks.

Uanset hvad tilbygningen i sidste ende skal bruges til, bør man overveje budgettet man har til rådighed. Dette skal inkludere alt fra arbejdsomkostninger til håndværkerne og arkitekten, skaffelse af tilladelser, materialer og mere.

Samtidig er det også vigtigt at få en idé over hvor lang tid projektet vil tage. Området hvor tilbygningen skal opføres skal typisk graves ud og nivelleres så for at støbe et fundament der er stærkt nok til at holde tilbygningen.

Derefter skal fundamentet hærde i en vis periode, inden man kan begynde at opføre vægge og tag. Selve projektet kan derfor tage flere måneder fra start til slut, og årstiden kan derfor godt spille en vis rolle. 

Skal der strøm eller vand i tilbygningen, bør man også sætte tid af til elektrikere og vvs installatører, der ofte først kan komme til at udføre deres arbejde, når væggene er rejst og tømrerne har gjort klar. 

Derfor kræver hele processen et vist samarbejde med mange forskellige fagfolk og leverandører, hvilket er årsagen til at nogle også vælger at hyre en projektleder til at koordinere de mange bevægende dele i opførelsen.

Den samlede pris for en tilbygning kan være en stor investering for mange boligejere, og en beslutning der skal opvejes mod at sælge den nuværende bolig og flytte over i noget andet der bedre opfylder de behov man har.

Fordele ved en tilbygning

En tilbygning giver dig mulighed for at tilpasse dit hjem efter dine specifikke behov og ønsker. Du kan designe og indrette tilbygningen præcis som du ønsker det, og kan samtidig blive i dit hjem og det område som du holder af.

Ulemper ved en tilbygning

Det kan være dyrt at få opført en tilbygning, der overholder alle gældende krav. Ofte vil man forvente en stigning af ejendomsværdien ved en tilbygning, men det er ikke garanteret at man får alle sine udgifter betalt hjem igen ved et fremtidigt salg af boligen.

Få 3 gratis tilbud på en tilbygning

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på en tilbygning her

Konklusion

En tilbygning giver boligejeren mulighed for at tilpasse deres nye kvadratmeter præcis som de ønsker det. Uanset om tilbygningen skal huse et badeværelse, hjemmekontor eller ekstra soveværelser, vil det være muligt at indrette efter behov.

Det er dog en betydelig investering at få opført en tilbygning, og noget man nøje bør overveje inden man går i gang. Det kan dog være den bedste løsning, hvis man bor i et dejligt område, eller ikke kan finde en anden bolig tæt på og ønsker at lade børnene gå i samme skole, eller beholde den korte tur til arbejdet for eksempel.

På den positive side giver en tilbygning dig mulighed for at tilføje ekstra plads, tilpasse dit hjem efter dine behov og forbedre din livskvalitet. En veludført tilbygning kan også øge værdien af dit hjem på ejendomsmarkedet.

Dog er der også ulemper ved tilbygninger, herunder omkostninger, et tidskrævende forløb, administrative udfordringer med tilladelser og regler og en masse planlægning der skal udføres og overvejes inden man går i gang.

For at træffe den rigtige beslutning om en tilbygning til dit hjem er det altså vigtigt at nøje overveje dine behov, budget og forventninger. Her kan det hjælpe at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud, så du kan komme i dialog med erfarne håndværkere der kan hjælpe med at rådgive og komme med inspiration.

Nyttig viden

Ønsker du en udestue? – Se komplet guide her.

Ønsker du et orangeri? – Se komplet guide her

Ønsker du et tagpap tag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en tilbygning på 50 kvm?

Som tommelfingerregel koster en tilbygning cirka 25.000 kroner per kvadratmeter. Derfor kan man forvente, at en tilbygning af denne størrelse vil lande på 1.250.000 kroner. Vi har beskrevet mere omkring priser på tilbygning i artiklen ovenfor.

Hvornår er det en tilbygning?

Man definerer typisk en tilbygning som værende en udvidelse af en eksisterende bygning. Her vil der ofte være tale om en fysisk forbindelse i form af en dør mellem den gamle bygning og den nye, men i princippet er det en tilbygning, når man forlænger den eksisterende boligs areal.

Kan man selv lave tilbygning?

Det er faktisk muligt at stå for en del af tilbygningen selv. Som altid, skal man holde sig fra VVS eller EL opgaver der kræver autoriserede fagfolk, men tømrerarbejde og noget murerarbejde kan man godt selv håndtere.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top