Facadeisolering: Guide (2024)
Indholdsfortegnelse
ToggleFacadeisolering er en effektiv løsning, hvis man ønsker at sikre en bedre isolering og mindske energiforbruget derhjemme.
Men hvad koster facadeisolering rent faktisk?
I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.
Prisoversigt
Vil du have en pris på facadeisolering? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste
Helt gratis og uforpligtende
Hvad koster facadeisolering?
Facadeisolering koster i gennemsnit 700 kroner til 1.200 kroner per kvadratmeter, når man ønsker at få det udført i Danmark, baseret på en række tidligere projekter der er udført rundt omkring i landet.
Der er et stort spænd i denne pris, som til dels skyldes de mange forskellige isoleringsmaterialer der byder på forskellige isoleringsgrader og effektivitet, men prisen afhænger også af bygningens tilstand, såsom eventuelle reparationer, forstærkninger eller andet klargøring der skal udføres før man kan montere selve facadeisoleringen.
Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på facadeisolering. Kan du nemt få 3 gratis og uforpligtende tilbud her.
Arbejdskraften udgør en væsentlig del af omkostningerne, og her er det altså op til det enkelte firmas timeløn og andre udgifter til bortskaffelse af materialer, kørsel, og lignende når det kommer til den samlede pris.
Udvendig facadeisolering giver en lavere varmeregning. Det kan sagtens monteres selv uden på din eksisterende isolering i huset. Udvendige isolering er kendt for at være en af de mest effektive, man skal dog være opmærksom på husets udseende og om man skal flytte vinduer.
Man plejer at sige at udvendig isolering er mere effektiv end indvendig isolering især på ældre huse. Så hvis du vælger en udvendig efterisolering og du har et ældre hus, kan du opleve rigtig gode resultater.
Hvad angår materialerne, er det en faktor som har en betydelig indvirkning på den samlede pris. Dog er det også et område hvor en besparelse i kroner og ører ved installationen, kan vise sig at blive en udgift senere hen i forhold til de løbende varmeregninger.
Mineraluld er et populært valg, som ofte er forholdsvis billigt og isolerer i en rimelig grad. Det er desuden brandsikkert. Polyurethan er et mere effektivt materiale, der dog også koster mere per kvadratmeter. Typisk koster disse materialer et sted mellem 125 kroner til 250 kroner per kvadratmeter i indkøbspris.
Polystyren fås i en række forskellige prisniveauer og isoleringsgrader, hvilket gør det muligt at tilpasse budgettet og behovet for isolering forholdsvis nøje. Her er det muligt at få materialerne til under 100 kroner per kvadratmeter, men det afhænger altså af isoleringsgraden. Typisk koster det cirka det samme som mineraluld.
Efterbehandlingen vil også spille en vis rolle i den samlede pris per kvadratmeter for facadeisolering. Typisk anvender man altid en grundpuds til at starte med, men derefter er der flere muligheder, alt afhængigt af hvilken type facade man ønsker.
Hvad angår vinduerne, vælger mange boligejere at lade dem sidde, men alt afhængigt af tykkelsen på isoleringen, kan man også flytte vinduerne længere ud for at få bedre lysindfald.
Så skal der tilføjes tilpasninger, eller detaljer såsom gemisser, forlængelse af vindueskarme, flytning af vinduer eller lignende, kan dette også hæve prisen yderligere.
Generelt er udvendig efterisolering en rigtig god investering, som beskytter den eksisterende ydervæg endnu bedre. Dette vil også påvirke den indvendig isolering, når man isolere udefra. Typisk vælge den fleste at få et afsluttende pudslag, da pudsede facader gør at facadeisolering får et flot udseende.
Sådan får du den bedste pris på facadeisolering
For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud på facadeisolering.
Se hvor nemt det er i videoen her.
Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk
- Konkurrence giver dig en bedre pris
Når du indhenter tilbud på udvendig facadeisolering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.
- Dit valg, Din frihed
Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.
Bestil 3 gratis tilbud på facadeisolering her
Priseksempel
Facadeisolering pris
I dette priseksempel har vi med en bolig fra 1960’erne at gøre. På grund af de solide ydervægge, er det ikke muligt at hulmursisolere. Derfor har boligejeren valgt at få foretaget facadeisolering, som desuden også skjuler den ellers trætte facade som en ekstra bonus.
Med et boligareal på 140 kvadratmeter og en estimeret pris på 800 kroner per kvadratmeter for facadeisolering der blev indhentet via tilbud, kan vi beregne den samlede omkostning:
Pris: Samlet på ca. 112.000 kr. alt inkl.
Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få facadeisolering derhjemme. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.
Få 3 gratis tilbud på facadeisolering her.
Hvad er facadeisolering?
Facadeisolering er en populær metode i Danmark, hvor man forbedrer boligens energimærke og indeklima ved at tilføje et lag isoleringsplader på de ydre vægge af hjemmet. Denne form for isolering kan både udføres på nye bygninger og som en del af renoveringen af ældre bygninger.
Målet er at komme de områder til livs som ellers lukker kold luft ind i boligen og som skaber træk og utætheder, for på denne måde at reducere varmeregningen og øge komforten.
Udvendig isolering er typisk mere effektivt end indvendig isolering, og har samtidig den fordel, at det ikke reducerer de indvendige kvadratmeter man har til rådighed i boligens planløsning, ligesom man heller ikke skal flytte radiatorer eller andet inventar der sidder på indervæggene.
Ofte anvender man udvendig facadeisolering ved ældre huse med vægge af gasbeton, beton eller lignende materialer. Og især de huse hvor det ikke er muligt at sprøjte glasuld ind, eller benytte andre typer hulmursisolering, er oplagte kandidater til facadeisolering.
Der findes flere forskellige typer materialer som kan anvendes til udvendig facadeisolering, såsom mineraluld, polystyren, polyuretan, vakuum paneler og mere. Alt afhængigt af budget og behov for isoleringsgrad, kan der vælges mellem disse muligheder.
Det er mest normalt at anvende faste isoleringsplader som bliver monteret hurtigt og nemt, og som kan skæres til i de ønskede størrelser. De bliver ofte limet på facaden og fastgjort yderligere med dyvler eller lignende metoder.
Isoleringspladerne bliver sat tæt sammen, lidt på samme måde som gipsplader, hvor der altså ikke er mellemrum mellem pladerne. På denne måde opnår man en tæt isolering af facaden, der ikke lukker vand, fugt eller vind ind i boligen.
Herefter bliver facaden typisk pudset og malet, hvorefter man opnår en glat og jævn overflade, der har et moderne udseende. Man kan både anvende denne metode til huse af mursten, ligesom det er muligt at bruge den på huse med træbeklædning eller beton.
Udover at den pudsede facade bidrager til udseendet, fungerer den i nogle tilfælde også som et ekstra beskyttende lag mod vejr og vind, når man vælger en maling, der er vejrbestandig og derfor kan modstå regn, sne og sol i mange år.
På grund af denne fremgangsmåde, fravælger nogle boligejere dog facadeisolering, fordi de har et ønske om at bevare facadens udseende. Det er ofte tilfældet, hvis man ønsker at beholde udseendet som et bindingsværk eller en detaljeret murermestervilla kan byde på for eksempel.
Facadeisolering kan også hjælpe med at lydisolere boligen, og altså reducere støj fra trafik, højrøstede naboer eller lignende. Dette kan være en væsentlig fordel i tættere beboede områder, men er sjældent den primære årsag til, at man vælger udvendig isolering.
Hvad angår reglerne for facadeisolering, er der faktisk nogle tilfælde hvor man skal søge om tilladelse inden man kan begynde. Det skyldes at pladerne tilføjer flere udvendige kvadratmeter, og hvis isoleringen samlet set er tykkere end 250 millimeter, bliver det anset som en udvidelse af boligen og kræver tilladelse.
Samtidig skal man stadig overholde andre gældende krav, såsom afstand til skel og naboer, ligesom arbejdet altid skal rapporteres til bygnings- og boligregisteret (BBR), så de kan ajourføre sig med det korrekte boligareal.
Fordele ved facadeisolering
- Effektiv isolering af boligen
Udvendig isolering af boligen er en af de mest effektive måder at isolere på, og kan resultere i markante energibesparelser, fordi boligen holder bedre på varmen om vinteren og holder sig køligere om sommeren. Samtidig får man et bedre indeklima, en øget ejendomsværdi, god beskyttelse af boligen og endda bedre lydisolering.
Ulemper ved facadeisolering
- Skjuler den nuværende facade
Desværre er det ikke muligt at bevare den originale facade, når man isolerer udvendigt. Isoleringspladerne vil nemlig dække helt for eventuelle detaljer som bindingsværk eller andre dekorative elementer. Dette kan være et problem, hvis bygningens æstetiske eller historiske værdi er vigtig, og det kan være helt umuligt i fredede bygninger eller områder med strenge bevaringskrav.
Få 3 gratis tilbud på facadeisolering
Så enkelt er det
1. Indsend din opgave
Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført
2. Din opgave behandles
Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk
3. Du modtager 3 tilbud
Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud
4. Vælg din håndværker
Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres
Bestil 3 gratis tilbud på facadeisolering her
Konklusion
Facadeisolering er en af de mest populære isoleringsmetoder, når man har med lidt ældre boliger at gøre. Det skyldes den gode effektivitet der gør det nemt at betale investeringen hjem igen med lavere omkostninger til varme, og en øget ejendomsværdi, men også det faktum, at man samtidig kan fornye sin facade med et moderne udtryk der står snorlige.
Det er dog ikke alle boliger der er velegnet til udvendig isolering, da man i sagens natur skjuler den eksisterende facade. Vil man gerne bevare udtrykket, enten af egne årsager, fordi bygningen er bevaringsværdig, eller på grund af lokalplanens krav, skal man derfor lede efter en anden isoleringsmetode.
Prisen for facadeisolering ligger nogenlunde i midten for andre typer isolering, og er derfor hverken markant billigere eller dyrere. Det er dog vigtigt at huske, at prisen kan variere afhængigt af flere faktorer såsom valg af isoleringsmaterialer, boligens størrelse og eventuelle tilpasninger af vinduer eller andre detaljer.
Samlet set kan facadeisolering være en fornuftig investering, der ikke kun forbedrer boligens energieffektivitet og komfort, men også selve udseendet, og er en metode som mange danskere vælger hvert år.
Nyttig viden
Ønsker du en hulmursisolering? – Se komplet guide her
Ønsker du loftisolering? – Se komplet guide her
Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her
Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her
Ønsker du polyurethan gulv? – Se komplet guide her
Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her
Ofte stillede spørgsmål
Hvad koster facadeisolering pr m2?
Facadeisolering koster i gennemsnit danske boligejere et sted mellem 700 kroner til 1.200 kroner per kvadratmeter. Denne pris inkluderer både materialer, arbejdskraft og eventuelle nødvendige tilladelser. Den endelige pris kan variere alt efter hvilken type isoleringsmateriale man vælger, bygningens tilstand og flere andre faktorer som vi har nævnt i denne guide.
Kan man selv facadeisolere?
Ja. Der er ikke noget lovkrav om at man skal hyre et firma til opgaven om facadeisolering. Dog vil det ofte være en god idé, da projektet kræver en vis erfaring og viden for at kunne sikre et godt og flot resultat. Kender du til materialerne og metoden, har du det rette værktøj og udstyr, og kan du overholde bygningsreglementer og eventuelt selv søge om tilladelse hos kommunen, kan man dog godt selv stå for projektet.
Kan facadeisolering betale sig?
Det korte svar er ja, facadeisolering er næsten altid en god investering. Det er en af de mest effektive måder at isolere på, og kan reducere udgifter til varme betydeligt. Hvor rentabelt projektet er, vil dog komme an på bygningens nuværende isoleringsgrad. Udover at reducere omkostninger til opvarmning, kan man også se frem til en højere ejendomsværdi og et forbedret indeklima.
Ovenstående indeholder annoncelink
Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.