Totalentreprise: Guide & oversigt

totalentreprise

Totalentreprise kan være en oplagt løsning når der skal foretages en større renovering af boligen, og man ønsker at professionelle fagfolk tager sig af opgaven fra start til slut.

Men hvad koster totalentreprise rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

totalentreprise

Vil du have en pris på totalentreprise? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster totalentreprise?

Vi har gennemgået en række forskellige projekter og prisforslag for at finde frem til gennemsnitlige priser på totalentreprise i Danmark. Dog er det vigtigt at bemærke, der er stor variation i selve projekternes omfang, og at der af denne grund ikke kan fastlægges én pris, der dækker alle situationer.

Når det er sagt, så fandt vi frem til en gennemsnitlig samlet pris per kvadratmeter på et sted mellem 5.000 kr til 12.500 kr. Dette er selvfølgelig et gevaldigt spænd, og afhænger især af, hvilket område af boligen der er tale om. 

Priser for totalentreprise hvad angår nybyggeri koster i omegnen af 10.000 kr til 25.000 kroner eller mere, alt afhængigt af om man vælger et typehus, eller ønsker et unikt design med arkitekt og alt hvad det indebærer.

Hvad angår renovering er en komplet fornyelse af stuen sjældent lige så omkostningsfuldt, som når man ønsker total entreprise med henblik på renovering af køkken eller badeværelse for eksempel, da der i sidstnævnte tilfælde kræves flere typer håndværkere, mere planlægning, og flere materialer.

For at komme lidt mere i detaljer, ligger området uden vandrør og behov for blikkenslager typisk i et prisleje på omkring 5.000 til 9.000 kroner hvad angår totalentreprise. Dette gælder eksempelvis stuer, soveværelser, entré og lignende.

Skal der derimod arbejdes med vand eller varme, kan man regne med en kvadratmeterpris på omkring 8.000 til 12.000 kroner. Det skyldes en større udgift til materialer, såvel som flere håndværkere, der skal ind over projektet.

Udvendig renovering kan ligeledes også variere markant, så her bliver vi igen nødt til at skelne mellem de hyppigste projekter.

I den billigere ende har vi renovering af facaden og isolering af ydervægge, der typisk ligger i et prisleje omkring 5.000 til 7.000 kroner per kvadratmeter. Her kan der dog være en vis variation i forhold til materialevalg og forhold. 

Udskiftningen af tag er typisk lidt dyrere, og ligger ofte på et sted mellem 6.500 til 10.000 kroner, alt afhængigt af konstruktionen af selve taget, standen på taglægter og undertag såvel som hvilket materiale man ønsker at anvende. 

Når vi snakker priser for totalentreprise dækker tallene alt hvad der har med projektet at gøre. Fra materialer, arbejdskraft og planlægning, til nedrivning og oprydning.

Jo flere kvadratmeter der skal arbejdes med, jo lavere kan man som tommelfingerregel forvente, at kvadratmeterprisen bliver, da der er nogle faste omkostninger uanset størrelsen på projektet.

Dog vil materialer og arbejdskraft altid være noget der skal medregnes i projektet, og her kan et større projekt godt løbe op i en større investering før man har set sig om.

Nyt badeværelse totalentreprise

Et af de mest populære projekter i forhold til totalentreprise er fornyelse af badeværelset.

Efter en gennemgang af tidligere projekter, har vi beregnet en gennemsnitlig pris på omkring 15.000 kroner per kvadratmeter, hvad angår totalentreprise af badeværelset.

Det skyldes især, at det kræver autoriserede håndværkere, hvor man derfor ikke kan gøre det hele selv, men har også noget at gøre med den sikkerhed og kvalitet man opnår. 

Det er trods alt vigtigt at badeværelset er lavet ordentligt, så man undgår dyre problemer og vandskader. Et typisk forløb for totalentreprise af badeværelset starter ofte ud med planlægning og design, hvor entreprenøren samarbejder med kunden omkring valg af materialer og selve layoutet.

Efter dette trin er det begrænset hvor meget kunden selv skal være involveret, da entreprenøren begynder at indkøbe materialer, fjerne gamle fliser, armaturer og andet på badeværelset, for at klargøre installationen af de nye materialer.

På dette stadie kan det være nødvendigt med en samtale med kunden igen, hvis der findes uforudsete ting undervejs, ellers begynder man derefter at installere og montere rør og afløb, toilet, bad og armaturer, fliser og hvad der ellers skal til.

Sådan får du den bedste pris på totalentreprise

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på totalentreprise.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på totalentreprise gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på totalentreprise her

Priseksempel

totalentreprise

Pris på totalentreprise

I dette priseksempel tager vi udgangspunkt i en totalrenovering af et eksisterende badeværelse på cirka 8 kvadratmeter. Boligejer har valgt materialer og design i fællesskab med entreprenøren, der håndterer resten af byggeprojektet:

  • Nedrivning:   10.000 kroner.
  • Blikkenslager: 20.000 kroner.
  • Elektriker: 10.000 kroner.
  • Murer: 30.000 kroner.
  • Maler: 5.000 kroner.
  • Møbler og elementer: 30.000 kroner.
  • Diverse materialer: 5.000 kroner.
  • Projektledelse: 10.000 kroner.

Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 15.000 kroner.

Pris: Samlet på ca. 120.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få en totalentreprise hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på totalentreprise her.

Hvad er totalentreprise?

Totalentreprise lader dig som kunde bekymre dig om mindst muligt med hensyn til dit byggeprojekt. Den entreprenør du samarbejder med, vil håndtere indkøb af materialer, eventuel nedrivning og forberedelse, installation og montering af de nye materialer, såvel som oprydning. De vil endda stå for at indhente eventuelle tilladelser og godkendelser.

Man kan opdele det komplette forløb i flere faser, hvor den første typisk handler om planlægning og design. Her finder entreprenøren i fællesskab med kunden frem til hvilke materialer der skal anvendes, såvel som de overordnede detaljer med hensyn til det ønskede resultat, budget og lignende.

Derefter vil entreprenøren begynde arbejdet med at designe tegninger, planer og anskaffe tilladelser og godkendelser, hvis dette er nødvendigt. Her vil kunden få mulighed for at komme med input undervejs, inden selve arbejdet påbegyndes, og det endelige budget kan blive udarbejdet.

Herefter er det nu tid til at begynde selve byggeprojektet. Entreprenøren sørger for at hyre de nødvendige fagfolk til opgaven, og de står ligeledes for at fjerne og nedrive eksisterende byggematerialer, bortskaffe det på korrekt vis, og derefter påbegynde opførelsen af det nye.

Som udgangspunkt er der kun behov for at kunden bliver involveret hvis der sker uforudsete ting der skal tages stilling til, ellers vil entreprenøren arbejde indtil projektet er færdigt.

Den sidste fase dækker afsluttende detaljer og overlevering af projektet. Her vil kunde og entreprenør sammen løbe arbejdet efter, for at finde eventuelle mangler, problemer eller lignende.

Det er rigtig dejlig at have professionelle fagfolk til at stå for hele byggeprocessen og alle aspekter som man skal tage højde for. Så kan du trygt overlade ansvaret til professionelt håndværk og lade andre styrer byggeprojektet. Så er du sikker på at der er de nødvendige tilladelser til dit projekt og der ikke sker eventuelle fejl. Så står de for alle processer, alle dele og alle opgaver i dit byggeprojekt og alle aspekter.

Der findes forskellige entrepriseformer og forskellige håndværkere, så det kan være svært at vælge de rigtige til at stå for dit byggeprojekt.

Efter arbejdet er udført, vil man alt afhængigt af kontrakten, også have en periode hvor den såkaldte entreprisegaranti dækker fejl, mangler eller lignende situationer der opstår efter byggeprojektet er betegnet som afsluttet. Her vil de faktiske vilkår variere en smule, men som udgangspunkt er man godt dækket ind som kunde.

Fordele ved totalentreprise

Især ved større byggeprojekter kan der være mange bolde i luften på samme tid. Som boligejer kan man i visse tilfælde godt selv administrere disse projekter, men det kan føre til meget stress, problemer og fejl, såvel som større omkostninger end hvad man har budgetteret med. Ved at anvende totalentreprise, kan man få en fast pris på hele projektet og lade fagfolkene tage sig af alt det hårde og besværlige arbejde.

Ulemper ved totalentreprise

Det siger sig selv, at det vil koste mere, når man overlader hele projektet til en virksomhed. Der vil være flere håndværkere og administrative fagfolk der skal have løn, ligesom man heller ikke altid har fuld frihed til at vælge de billigste materialer eller fremgangsmåder. Dog får man en garanti for ordentligt udført arbejde.

Få 3 gratis tilbud på totalentreprise

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på totalentreprise her

Konklusion

Alt i alt kan totalentreprise være det rigtige valg for mange danske boligejere, især hvis man ikke ønsker at få beskidte hænder, eller tænke for meget over valg af materialer og byggereglementer. 

Uanset om man ønsker at få bygget et nyt hus, eller blot ønsker at renovere dele af sin eksisterende bolig, kan totalentreprise gøre projektet markant mere overskueligt. Samtidig får man ofte en pris at vide før man begynder, hvilket kan give sikkerhed og overblik.

De fleste entreprenører benytter desuden én enkelt kontaktperson under hele forløbet, hvilket gør det nemt at holde sig opdateret undervejs, ligesom kontaktpersonen hurtigt vil opbygge en forståelse af kundens ønsker, og varetage interesser på vegne af kunden helt automatisk.

Vi håber du kan bruge denne guide og oversigt omkring totalentreprise, og hvis du skulle være interesseret i at begynde et byggeprojekt selv, tilbyder vi at du kan indhente 3 gratis tilbud her på siden. 

Det er både hurtigt og nemt, og så binder du dig ikke for noget. På denne måde kan du få en god idé om hvad dit projekt vil indebære, både i forhold til pris, men også design og tidshorisont.

Nyttig viden

Ønsker du en tilbygning? – Se komplet guide her

Ønsker du nyt badeværelse? – Se komplet guide her

Ønsker du et tegltag? – Se komplet guide her

Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her 

Ønsker du tagpap tag? – Se komplet guide her

Ønsker du tagrenovering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder totalentreprise?

Totalentreprise betyder kort sagt, at hele byggeprojektet bliver håndteret af en entreprenør kunden har valgt. Med andre ord, bliver alt lige fra design og planlægning, til udførelse og afslutning styret af denne entreprenør. Det giver kunden frihed til at fokusere på deres familie, arbejde eller tage på ferie mens projektet bliver udført.

Hvad er forskellen på en hovedentreprise og en totalentreprise?

I modsætning til totalentreprise, har kunden stadigvæk visse arbejdsbyrder at tage sig af når det gælder hovedentreprisen. Typisk vil kunden levere tegninger, beskrivelser og lignende til hovedentreprenøren, ligesom det også er kundens ansvar at indhente tilladelser og godkendelser. En del af ansvaret ligger altså hos kunden. Hovedentreprenøren vil typisk stadigvæk koordinere og udføre selve arbejdet.

Hvorfor vælge totalentreprise?

Typisk vælger danske boligejere totalentreprise for at spare værdifuld tid, opnå en mere simpel proces hvor man blot har kontakt til ét enkelt firma, flytte ansvaret over på virksomheden der udfører byggeprojektet, og for at opnå en bedre kvalitet. Samtidig sætter mange også pris på, at man ofte arbejder ud fra en fast pris på hele projektet, hvilket giver bedre kontrol og gennemsigtighed fra start af.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top