Motorsav test: Guide & oversigt

motorsav
Vi har udvalgt produkterne ud fra både brugeranmeldelser, trustpilot score og hvad vi mener er vigtigt i en god motorsav

En motorsav kan bruges til både at save brænde, fælde træer samt andet have arbejde.

Men hvilken motorsav skal man vælge?

I denne guide har vi lavet en motorsav test, så du kan finde den der passer til dit behov.

Bedst i test

Dewalt 18V XR

Kraftig motorsav af robuste materialer med en 30 cm lang klinge, ergonomisk håndtag og god levetid. Det store batteri leverer god kraft til selv de større opgaver.

Læs anmeldelse

Skarp pris

Bosch universal 35

Her får du en billig motorsav der stadigvæk er god nok til at fortjene en plads i din garage. Bosch har med denne model formået at ramme en god balance mellem pris og kvalitet.

Læs anmeldelse

Unikke funktioner

Milwaukee M18

Har du større træer eller beplantning i haven, kan denne motorsav fra Milwaukee være det perfekte valg. Her får du en gedigen kædesav med hele 40 cm klinge. Batteriet er kraftigt nok til at sammenlignes med benzindrevne modeller.

Læs anmeldelse

Hvad er den bedste motorsav?

Dewalt motorsav 18V XR

Dagens bedste priser og tilbud på Dewalt 18V motorsav

Den første motorsav på vores liste er denne model fra DeWalt. Det anerkendte mærke har formået at skabe en utroligt alsidig kædesav til de danske haver.

Man behøver nemlig ikke være ekspert på området for at få mange års levetid ud af denne model, da den kommer med automatisk smøring af kæden der mindsker mængden af vedligehold og problemer med alderen.

Samtidig kan du hurtigt tilpasse kæden og sværdet uden brug af værktøj, hvilket betyder den altid er klar til nye opgaver. Der endvidere også en sikkerhedslås på motorsaven, så du kan opbevare den uden bekymring om uheld.

Den passer rigtig godt til at fælde træer, save brænde og andet praktiske arbejde.

Den lave vægt på blot 3.3 kilo betyder også at man kan bruge hele batteriets opladning uden at blive træt eller stiv i armene, og kapaciteten på hele 5 amperetimer giver rigelig kraft til enhver opgave du har sat for dig.

Vores oplevelse med denne motorsav

Når man holder på denne kædesav første gang, er det tydeligt at der er tale om god kvalitet. Den kraftige gummibelægning på håndtaget er både behagelig, men også praktisk, da den sikrer et godt greb på værktøjet.

Derefter lagde vi også mærke til den relativt lave vægt i forhold til flere af de andre modeller vi bedømte, hvilket er endnu et plus, da man derfor kan være mere fleksibel med motorsaven og endda bruge den med udstrakte arme for eksempel.

Hastigheden på kæden er også god, rent specifikt lyder den på 7,68 m/s, hvilket betyder at man har god kontrol over kæden mens den saver, og at man hurtigt kan skære selv tykke træstammer over.

Det eneste vi føler der taler en smule mod motorsaven, er at kæden blot er 30 centimeter lang. Det er dog sjældent noget problem for danske haveejere i daglig brug, da 30 cm stadigvæk er rigeligt til langt de fleste opgaver, men stadigvæk værd at bemærke.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Med alt dette taget i betragtning, faldt vores samlede beslutning på denne model som den absolut bedste i testen. Hvis du vælger denne DeWalt 18V motorsav, får du en pålidelig arbejdshest mange år ud i fremtiden.

Den er behagelig at arbejde med på grund af vægten og det komfortable gummigreb, og så er den også hurtig nok til at lave præcise snit der hvor man ønsker det.

Resultatet er altså en kædesav der fungerer til langt de fleste opgaver i danske haver og endda også danske arbejdspladser, så vi anbefaler varmt denne model til enhver der leder efter en motorsav af høj kvalitet.

Bosch universal 35

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch universal 35 motorsav

Her får du en god motorsav af tysk kvalitet til en lav pris. Denne Bosch model er nemlig på ledning, og kræver derfor ikke ekstra omkostning til batteri eller oplader.

Det resulterer i en kraftig ydelse på hele 1800 Watt, og en hastighed på kæden der lyder på 12 m/s. Samtidig kan man skære løs indtil opgaven er færdig, da man ikke løber tør for batteri undervejs.

Bosch har desuden gjort det nemt og hurtigt at sikre optimal ydelse, da der er olietank monteret med nem påfyldning så det automatiske system selv smører kæden når det er nødvendigt.

Der er også tænkt på sikkerheden med den indbyggede bremse, der selv stopper kæden fuldt ud hvis kæden sætter sig fast, eller man på anden måde mister kontrol over motorsaven.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Alt i alt, er denne motorsav et godt valg til personer med en mindre have, eller dem der gerne vil have pålideligheden og den ekstra ydelse som en motorsav med ledning kan levere.

Kvaliteten er god nok til det er et værktøj der kan holde i flere år, men som prisen antyder, er der også sparet på enkelte funktioner, ligesom der heller ikke er kælet synderligt meget for enhver lille detalje.

Køb Bosch universal 35 her

Milwaukee M18

Denne kædesav fra Milwaukee byder på en række innovative funktioner og egenskaber til den kræsne husejer eller håndværker. Milwaukee har dog ikke blot designet en moderne kædesav, men også fokuseret på høj kvalitet.

Det ses især på de solide metal gear, der sikrer en lang levetid og pålidelig ydelse, uanset om du skærer gennem hårde træstammer, eller bruger motorsaven til beskæring.

Samtidig har de udviklet deres patenterede FUEL system, der leverer ligeså meget kraft på motorsaven, som ved de benzindrevne motorsave til at drive kæden. Benzindrevne save kan fåes i bredt sortiment, bredt udvalg og mange forskellige typer.

Denne udvikling betyder desuden at man undgår at motorsaven sænker hastigheden når den kommer til knaster eller andre udfordringer, da batteriet er i stand til at regulere spændingen automatisk.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Denne motorsav til gøre arbejdet til en leg, uanset hvilken opgave man står over for. Dog er det værd at nævne, at vægten på 6.4 kilo (inklusive batteri) godt kan blive en udfordring på længere projekter.

Udover vægten, er der dog ikke mange negativer når det gælder denne motorsav fra Milwaukee. De har virkelig sat sig ned på tegnebrættet og kommet på en unik løsning der ikke blot kopierer de andre modeller på markedet.

Kvaliteten er også i top, hvilket betyder det kan være en god investering der vil holde i mange mange år, selv hvis man bruger den jævnligt.

Køb Milwaukee M18 motorsav her

Stihl motorsav MSA 220

Vi har også haft fornøjelse af at bedømme stihl motorsav, model MSA 220. En motorsav fra det danske mærke Stihl. Det er tydeligt at se, at denne motorsav er designet til at kunne klare lidt af hvert.

Prisen gør dog også at den primært vil interessere professionelle håndværkere, træfældere, eller måske den private haveejer der kun ønsker det bedste af det bedste.

Stihl har desuden valgt en kraftig EC-motor, hvilket betyder der er rigeligt med kraft til de helt store opgaver, uden dog at gøre motorsaven for tung til at de finere projekter der kræver præcision.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Hvis ikke prisen skræmmer, så er dette et rigtig godt valg til de fleste formål. Her får mange virkelig noget for pengene, og den dansk designede motorsav er desuden udviklet særligt til de danske træer og arbejdsmiljøer.

Håndtaget og grebet er udformet til at give maksimal kontrol, uden at gå på kompromis med komforten, så man virkelig kan svinge klingen i flere timer uden problemer.

Den kommer også med gode sikkerhedsfunktioner, såsom barkstød, og der er endda indbygget Bluetooth i motorsaven til radio og indikator for batteriniveau.

Køb Stihl motorsav MSA 220 her

Husqvarna motorsav 135 MARK

Selvom denne motorsav er det sidste produkt vi har bedømt på listen, er det ikke ensbetydende med at den var dårligst. Her får du stadigvæk rigeligt med kvalitet for dine penge, og en motorsav der bare kører løs.

Motorsaven er især velegnet til private husejere med behov for beskæring og fældning af træer, men kan også bruges af professionelle. Den indbyggede funktion til dæmpning af vibrationer hjælper med kontrollen og præcisionen, og den kraftfulde motor sørger for rigeligt med ydelse uanset opgaven.

Det er en af de hurtigste motorsave på vores liste, da den har en kædehastighed på hele 16,8 m/s. Ydelsen lyder på 1600 Watt, hvilket også er i den høje ende af skalaen.

Fordele

Ulemper

Opsummering

Til de personer der hellere vil have en motorsav med forbrændingsmotor, og den pålidelighed der følger med, kan man med fordel vælge denne model fra Husqvarna.

Her skal man ikke tænke over om batteriet nu er opladet inden man kan begynde at save løs. Samtidig leverer motoren også mange omdrejninger på kæden, så den nemt kan skære gennem selv tykke stammer og knaster.

Sikkerheden er også på plads med den indbyggede kædebremse, der mindsker chancen for uheld og tilbageslag når man skærer forkert. Alt i alt et godt valg til prisen.

Køb Husqvarna motorsav 135 MARK her

Konklusion

Vi har nu nået enden på bedømmelsen af vores fem udvalgte motorsave. Det blev DeWalt 18V XR der løb med sejren, da den er alsidig og kraftig nok til at kunne klare enhver opgave.

Dog vil man, alt afhængigt af planlagt brug, måske kunne finde en bedre model blandt de andre 4 motorsave på vores liste. Så husk at læs alle bedømmelserne, for at finde frem til den bedste kædesav for netop de scenarier du kommer til at anvende motorsaven i.

Vi har valgt at bedømme motorsave med både batteri, ledning og en enkelt benzindrevet motorsav, for at sikre der er noget for enhver smag.

Når det kommer til nye motorsav, er der både benzindrevet motorsav og batteridrevet motorsav. Du skal vælge den som passer bedst til dit behov. Det er også en god ide at tænke over hvor mange års erfaring man har, da nogle typer motorsave kan tage længere tid at lærer at bruge.

Du kan købe motorsav hos mange forskellige webshops med fri fragt og hurtig levering.

Vi håber denne guide har hjulpet dig, når du skal bestille nye motorsav.

Nyttige indlæg

Skal du have ny løvblæser? – Find guide her

Leder du efter en ny stivsav? – Se komplet guide her

Mangler du nye sikkerhedssko? – Se komplet guide her

Hvilken græstrimmer er den bedste? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en god motorsav?

Prisen på en god motorsav varierer afhængigt af mærke, model og funktioner. Generelt kan du forvente at betale mellem 1500 og 5000 kroner for en pålidelig og effektiv motorsav af høj kvalitet.

Hvorfor trækker min motorsav skævt?

En skæv trækning i din motorsav kan skyldes ubalancerede kæde eller slidte guidehjul. Kontroller kædens spænding og guidehjulenes tilstand for at sikre en jævn og præcis skæring.

Kan man bruge motorsav i regnvejr?

Det anbefales ikke at bruge en motorsav i regnvejr, da det kan føre til farlige situationer som øget risiko for skader og nedsat ydeevne på grund af vådt træ og maskinens elektriske komponenter.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top