Laminatgulv: Guide & oversigt

laminatgulv

Laminatgulv er modstandsdygtigt overfor ridser. Hvilket gør det til et ideelt valg for husstande med kæledyr eller aktive børn.

Men hvad koster det rent faktisk at få lagt laminatgulv?

Læs med videre her for at finde ud af hvad du skal forvente at betale for opgaven.

Prisoversigt

Vil du have en pris på lægning af laminatgulv? Sammenlign priser fra tre forskellige gulvfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Pris på laminatgulv

Prisen på laminatgulv går helt ned til 100 kr. pr m2, hvis du vælger laminat med kliksystem. Her kan du selv lægge det ved at sætte plankerne sammen. Det kan dog være en stor udfordring selv at lægge laminatgulv, hvis du ikke har nogle erfaring med at lægge gulv og ikke har hænderne ordentligt skruet på. Hvis du vil være sikker på at gulvet bliver lagt korrekt af en professionelt gulvmand, skal du forvente at betale mellem 600 – 1000 kr. pr m2 inklusiv materialer og timeløn til fagmanden.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige gulvfirmaer og indhente priser på laminatgulv. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Det kan være en god langsigtet investering at få det lagt af et gulvfirma, da du er sikker på at gulvet bliver lagt korrekt og du har forsikring gennem byggaranti. Hvis du selv vælger at lægge gulvet og der opstår problemer med det. Hænger du selv på regningen, hvis du skal have det fikset på sigt.

Laminatgulv er en del af en række flotte gulve som du kan vælge imellem. Så hvis du ønsker et nyt gulv er laminatgulv en rigtig god løsning. Det er et slidstærkt gulv i høj kvalitet som kan fås i mange forskellige farver.

Priseksempel

Lægning af laminatgulv

Vi har taget udgangspunkt i en stue på 30 m2 . Hvor der bliver lagt laminatgulv af et professionelt gulvfirma.

Pris: Samlet på pris 19.500 kr alt inkl.

Hvis du ønsker en helt konkret pris på lægning af laminatgulv i dit eget hjem, anbefaler vi at du udfylder formularen hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Her kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra flere forskellige firmaer, som alle konkurrere om at give dig den bedste pris.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af laminatgulv her

Hvad er laminatgulv?

Laminatgulv er en gulvløsning som ligner trægulv. Laminatgulv består af 3 forskellige lag som er lagt sammen.

Det nederste lag, som også hedder bærelaget, fungerer som et fundament for selve gulvet.
Det er med til at give stabilitet i gulvet og sørge for at det kan holde i lang tid. Ovenpå dette bærelag er det dekorative læg, som giver gulvet det flotte udseende. Du kan få laminatgulv i flere forskellige mønstre og farver, det betyder at du kan tilpasse gulvet ud fra din personlige smag og hvad du godt kan lide. Øverst på laminatgulvet er et slidlag som er med til at beskytte mod slitage og ridser i gulvet.

Laminatgulv fås i mange forskellige varianter og er kendt for at have en slidstærk overflade, så hvis du ønsker et nyt laminatgulv er det en god ide at undersøge markedet inden.

Laminatgulv er et flot og prisvenligt gulv som holder i mange år fremadrettet.

Hvordan lægger man et laminatgulv?

Det er muligt selv at lægge laminatgulv som en gør det selv opgave. Først og fremmest skal du have det rigtige udstyr til at lægge et laminatgulv. Du skal bruge følgende.

Værktøjer:

Du skal bruge et målebånd til at måle rummet, for at finde ud af hvor mange laminatplader du skal bruge. Derudover skal du bruge en lineal og en blyant til at markere og måle planker, der skal skæres. Der skal også bruges en hammer til at justere plankerne og få dem til at passe sammen. Til sidst skal der også bruges en fugtspærre, for at forhindre fugt fra at stige op fra undergulvet.

Materialer:

Der skal selvfølgelig bruges laminat planker, som udgør selve gulvet. Det er vigtigt, du køber lidt ekstra for at være sikker på, at der er nok, hvis der er noget, der skal gå galt undervejs.

Hvis du ønsker at lægge laminatgulve, som kræver minimal vedligeholdelse

Fordele ved laminatgulv

Laminatgulv er meget nemt at tørre af og støvsuge. Så derfor er det rigtig let at holde ren og en lang periode. Det er dejligt for familien som kæledyr eller børn.

Laminatgulv er kendt for at have rigtig lang levetid. Det er derfor oplagt at have laminatgulv steder hvor der er meget slid på gulvet.

Laminatgulv er en prisvenlig løsning. Det er normalt billigere end ægte trægulve, som normalt ligger i den dyre ende. Her får du et flot gulv som ikke er alt for dyrt og ikke vælter dit budget.

Ulemper ved laminatgulv

Laminatgulv egner sig ikke til områder med høj luftfugtighed som f.eks. badeværelset. Det kan nemlig tage skade på lang sigt og gulvet ved derfor gå i stykker.

Få den bedste pris på laminatgulv

Hvis du ønsker at få lagt laminatgulv af et professionelt gulvfirma. Er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Der kan nemlig være stor forskel på prisen på samme opgave fra forskellige firmaer. Det vil sige der potentielt er mange penge at spare.

Hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk, kan du nemt, hurtigt og gratis indhente 3 gratis tilbud på lægning af laminatgulv.

Derfor anbefaler dig at indhente 3 tilbud igennem 3byggetilbud.dk

  • Spar mange penge på dit byggeprojekt
  • Det er gratis og uforpligtende
  • Tager under 5 minutter at indhente tilbud
  • Med 3byggetilbud.dk’s entreprisegaranti er du sikret op til 35.000 kr. hvis der skulle opstå nogle håndværksmæssige fejl

Herunder kan du se en video omkring 3byggetilbud.dk koncept

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af laminatgulv her

Opsummering

Laminatgulv er holdbart, nem at vedligeholde og en prisvenlig gulvløsning. Det er billigt at få lagt laminatgulv i forhold til andre gulvløsninger som f.eks. ægte træ. Man skal dog også være opmærksom på, at det ikke giver samme tidsløse udseende på lang sigt. Så hvis du ønsker et flot gulv med træ udseende, som er nemt at vedligeholde og til en god pris, kan laminatgulv helt sikker være en god løsning for dig.

Nyttige indlæg

Ønsker du sildebensparket? – Se komplet guide her.

Ønsker du epoxy gulv? – Se komplet guide her.

Ønsker du linoleumsgulv? – Se komplet guide her

Ønsker du vinylgulv? – Se komplet guide her

Ønsker du Polyurethan gulv? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem laminat og vinyl?

Laminatgulve er lavet af komprimeret træfiber og har et fotorealistisk lag, der efterligner træ eller sten. Vinylgulve er lavet af plast og tilbyder flere mønstre, inklusive træ og sten. Vinyl er mere vandafvisende, holdbart mod ridser og behageligt at gå på, mens laminat er mere budgetvenligt og kræver mere omhyggelig vedligeholdelse.

Er laminatgulv godt?

Laminatgulv er en god gulvbelægning for dem, der søger et budgetvenligt alternativ til ægte træ eller sten. Det er holdbart, nemt at vedligeholde og tilbyder et bredt udvalg af designmuligheder. Men dets ægthed i forhold til ægte træ eller sten kan variere, og det kan have nogle ulemper, såsom sårbarhed over for ridser og vandspild. Valget afhænger af individuelle behov og præferencer.

Hvor lang tid holder et laminatgulv?

Holdbarheden af et laminatgulv afhænger af flere faktorer, herunder kvaliteten af ​​materialet, installationen og den påførte belastning. Generelt kan et godt vedligeholdt laminatgulv forventes at holde i 15-25 år eller mere, men levetiden kan variere. Regelmæssig vedligeholdelse og forsigtig brug kan forlænge gulvets levetid.

Vi vil hjælpe dig med dit næste byggeprojekt. Så du kan spare både tid og penge. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top