Papiruld isolering: Guide (2024)

papiruld isolering

Papiruld giver mere komfort, lavere varmeregning og et bedre energimærke.

Men hvad koster papiruld isolering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

papiruld isolering

Vil du have en pris på papiruld isolering? Sammenlign priser fra tre forskellige isoleringsfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster papiruld isolering?

Prisen på papiruld isolering ligger på typisk på 50 til 60 kroner per kvadratmeter med 100 mm tykkelse.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på papiruld isolering. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Når man snakker om pris på papiruld isolering, er der primært to faktorer der spiller en rolle. Først og fremmest kommer det an på materialets pris, altså selve papirulden, og derefter skal man også medregne håndværkerens pris for installation af materialet.

Lad os først kigge nærmere på hvad isolering i form af papiruld koster, og komme lidt ind på forskellige tykkelser. Det er nemlig også vigtigt at overveje hvor meget isolering man har behov for, da prisen på 100 mm isolering er væsentligt lavere, end prisen på 200 mm isolering.

På grund af det danske klima både er vådt og koldt en stor del af året, anbefales det ofte at vælge så tyk en isolering som muligt. Men de fleste huse er i forvejen isoleret i en vis grad, så derfor kan man ofte slippe afsted med 100 mm papiruld isolering.

Som privat kan det være svært at vurdere hvilken tykkelse man skal vælge, og derfor anbefales det at indhente flere tilbud fra forskellige håndværkere, for på den måde at sammenlignede deres råd og ideer. 

Det er også nødvendigt at overveje den tilgængelige plads du har i hjemmet, især når der skal isoleres på loftet, i væggene eller gulvet. På loftet kan det være svært at få plads til 200 mm papiruld på grund af hældningen for eksempel, ligesom det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at hæve gulvet eller på anden måde ændre selve strukturen for at få plads til tykkere lag isolering.

Hvad angår timeløn til håndværkere der skal sikre at isoleringen bliver installeret korrekt, bliver mange danskere ofte forbavset over det relativt lave tidsforbrug der kræves. Papiruld er nemt at håndtere, og det kan ofte gå hurtigt hvis der blot skal installeres isolering i hulrum ved indblæsning. 

Timelønnen for denne type arbejde starter typisk fra 300,- og kan variere meget alt afhængigt af hvilket firma man vælger, såvel som hvor i landet man bor. Derfor er det en god idé at indhente 3 uforpligtende tilbud, for at få den bedste pris.

Uanset om det drejer sig om loftet, væggene eller gulvet, vil processen være hurtig og kræve minimalt indgreb i boligens struktur. I nogle tilfælde vil det dog være nødvendigt at sikre ordentlig adgang, for eksempel til loftet, eller bore et hul i yder/indermuren for at kunne sprøjte granulat ind.

Professionelle håndværkere vil være i stand til at gøre dette på den mindst destruktive måde, således at det endelige resultat ikke vil være noget der kræver omfattende reparationer eller efterlader synlige skader på boligens indre eller ydre. 

Sådan får du den bedste pris på papiruld isolering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige isoleringsfirmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på papiruld isolering.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Når du indhenter tilbud på papiruld isolering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige gulvfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på papiruld isolering her

Priseksempel

papiruld isolering

Papiruld isolering pris

Vores eksempel tager udgangspunkt i et helt standard parcelhus man finder i de fleste danske villakvarterer. Huset er fra 1944 og har energimærket D.

Pris: Samlet på ca. 10.800 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få papiruld isolering i dit hjem. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på papiruld isolering her.

Hvad er papiruld isolering?

Som nævnt, er papiruld et genbrugsmateriale, der stammer fra gamle aviser, reklamer og lignende. Man kalder også papiruld isolering for celluloseisolering. Det betyder dog ikke, at man blot kan gemme ugens reklamer og benytte dette. 

Papiruld isolering bliver nemlig behandlet med både brandhæmmende og svampedræbende midler, således at hverken brand, skadedyr eller fugt udgør en fare for isoleringsmaterialet.

Efter denne behandling opnår papiruld gode termiske egenskaber for isolering, således at man kan regne med et markant lavere varmetab, og altså bevare en mere konstant og pålidelig temperatur.

Papiruld er desuden også forholdsvis effektivt til at lydisolere, hvilket kan være en vigtig faktor i valget af isoleringsmateriale. Dette vil især være aktuelt for boligejere der ønsker at isolere deres gulve eller vægge, hvis der opleves støj udendørs eller fra andre etager m.m.

Isoleringsmaterialet er desuden nemt at håndtere, og bliver ikke leveret i hverken plader eller andre faste former. Papiruld er nemlig løst og kan betegnes som værende lignende fnug, altså et granulat, hvilket betyder at man kan fylde mange forskellige hulrum med materialet, da det tilpasser sig omgivelserne.

Ofte vil man benytte en maskine til at blæse papirulden ind i hulrum eller direkte op på loftet, således at materialet når ud i alle kroge og hjørner, og danner en effektiv isolering alle steder.

En anden årsag til at papiruld isolering er populært i Danmark, må siges at være det faktum, at man ikke behøver tænke på vedligehold eller udskiftning af papiruld med jævnligt mellemrum. Så længe der undgås ekstrem fugt, kan papiruld isolering holde i mange år.

Langt de fleste danske boligejere vil opleve, at papiruld isolering ikke blot er rentabelt, men ofte endda på den korte bane. Typisk vil man tjene udgifterne hjem i løbet af 3-4 år. Dette vil dog selvfølgelig afhænge af husets type, varmekilde og mere. 

Fordele ved papiruld isolering

I modsætning til mange andre isoleringsmaterialer, er papiruld et granulat, hvilket betyder det kan sprøjtes ind mange forskellige steder, hvor det ellers ikke vil være muligt at montere rockwoolplader eller lignende. Det gør også tykkelsen af isolering fleksibel, da man ikke er fastlåst til specifikke mål.

Papiruld er et af de mest populære miljøvenlige materialer, der bliver brugt i Danmark, og udover at man selvfølgelig mindsker sit varmeforbrug, hjælper man også med at reducere mængden af affald, der ryger på lossepladsen eller forbrændingen.

Ulemper ved papiruld isolering

Papiruld isolering er følsomt over for fugt, især over længere perioder. Derfor er det ikke altid det bedste valg, i områder eller bygninger, hvor der er en høj risiko for vedvarende fugt eller direkte kontakt med vand. Det gælder især for kældre, badeværelser, eller andre områder i en bygning, hvor man ofte oplever fugt. 

Få 3 gratis tilbud på papiruld isolering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på papiruld isolering her

Konklusion

Papiruld isolering byder på nem og hurtig installation, forholdsvis lave priser, og så er det ofte en rentabel affære på kort sigt. Samtidig er materialet miljøvenligt og yderst effektivt i mange forskellige situationer.

Det har derfor også medført, at mange danskere hvert år vælger at isolere deres bolig med papiruld, for at få et bedre energimærke, lavere strøm- eller varmeregning, såvel som et bedre indeklima. 

Hvis du ønsker at finde ud af, om papiruld isolering er noget for dig og din bolig, anbefaler vi at du indhenter 3 gratis og uforpligtende tilbud i dag. Det tager kun et øjeblik, så du bliver hurtigt kontaktet af professionelle virksomheder med ekspertise inden for papiruld isolering.

Nyttig viden

Ønsker du en ny isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du hulmursisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du en loftisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du træfiberisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvor godt isolerer papiruld?

Papiruld er en effektiv isoleringsmateriale lavet af genbrugspapir. Den har gode isoleringsegenskaber, der reducerer varmetab, er miljøvenlig og let at installere. Papiruld er en bæredygtig løsning for isolering.

Er papiruld sundhedsskadeligt?

Papiruld anses generelt som et sikkert og ikke-skadeligt isoleringsmateriale. Det frigiver ikke farlige kemikalier og er ikke forbundet med sundhedsrisici, hvilket gør det til et sikrere alternativ.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top