Termografering: Guide & oversigt

Termografering

Termografering giver et overblik over de mest rentable forbedringer du kan foretage i dit hjem.

Men hvad koster termografering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Få et gratis hustjek inklusiv termografering

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster termografering?

Prisen på termografering ligger normalt på omkring 3.000 til 5.000 kroner. Det kommer an på flere forskellige ting. Først og fremmest hvor mange billeder der skal tages. Dette kan afhænge af hvor mange områder af dit hjem der skal undersøges.

I tilfælde af du ønsker termografering af eltavler, elektriske komponenter eller strømførende ledninger og lignende, kan der også komme en lidt højere takst på, da det typisk vil være en el-installatør eller anden tilsvarende professionel der tager mere i timen.

Her kan du forvente at skulle betale omkring 800-1000 kroner i timen, og alt afhængigt af hvilket firma du vælger, vil der nogle gange være ekstra omkostninger i forbindelse med kørsel, såvel som tillæg og lignende, da der skal arbejdes med stærkstrøm.

Termografering anvendes i en række forskellige områder i industrien, men også i private hjem har denne moderne teknologi vundet indpas. Og udover at afsløre varmetab, kan termografering også hjælpe med at identificere fejl på ledninger, sikringer og relæer i hjemmet.

Du kan få et gratis hustjek inklusiv termografering, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Få et gratis hustjek inklusiv termografering her

Priseksempel

Termografering pris

I eksemplet er det et parcelhus fra 1962 i mursten. Et helt klassisk hus på Sjælland, hvor beboerne har oplevet at det trækker, formentlig fra loftet. De har haft en håndværker ude og kigge på det, men har ikke endeligt kunne fastslå præcis hvor problemet stammer fra.

Pris: Samlet på ca. 4.000 kr. alt inkl.

Få et gratis hustjek inklusiv termografering her.

Hvad er termografering?

I takt med at vi er blevet mere miljøbevidste, at varmeregningen stiger år for år, og at man også får et mere behageligt indeklima, er danskerne blevet rigtig gode til at isolere deres boliger. Der kan dog med tiden opstå udfordringer med isoleringsmaterialet, eller opgaven kan være udført forkert.

Navnet termografering skyldes kort sagt, at man bruger infrarød teknologi til at afbillede temperaturen i det område man fotograferer. På denne måde kan man altså få et præcist og detaljeret overblik over isoleringen, eller manglen på samme, i et givent område. 

Det infrarøde kamera opfanger nemlig varmestrålingen som bliver afgivet, og hvis et område er koldere end resten, vil det fremstå klart og tydeligt. Det betyder, at man ikke længere behøver gætte sig frem til hvor kulden siver ind, og man kan samtidig spare en masse arbejde, da man ikke behøver fjerne brædder eller forskansninger for at komme ind til isoleringen.

Teknologien anvendes med stor succes både på nybyggede boliger, såvel som hjem af enhver anden alder. Nyere boliger kan nemlig være konstrueret forkert, eller håndværkerne kan have brugt defekte materialer eller ineffektive metoder til at isolere hjemmet.

Det samme kan være sket ved ældre hjem, ligesom man også kan finde frem til isoleringsmateriale der har mistet evnen til at isolere med tiden, såvel som en lang række andre årsager. 

Alt i alt kan termografering af dit hjem føre til en informeret beslutning, der hjælper dig træffe den bedst mulige forbedring til den lavest mulige pris. 

På denne måde kan du maksimere energimærket og indeklimaet i dit hjem, og samtidig opnå de største besparelser på strøm- eller varmeregningen fremadrettet.

Mange virksomheder vælger at få foretaget årlig termografering for at holde sig på den sikre side og forebygge eventuelle fejl. Det er som udgangspunkt ikke nødvendigt for private boligejere, selvom det godt kan anbefales at man får gennemgået sin bolig fra tid til anden. Alt afhængigt af boligens alder vel at mærke.

Fordele ved termografering

Med digitale billeder der nøje viser præcis hvor varmen lækker, eller den elektriske fejl er opstået, skal der ikke gættes eller bruges meget tid på fejlfinding. Det betyder at arbejdet hurtigt kan udføres, noget som sparer dig mange penge i den sidste ende.

Med termografering skal man ikke bore hul i vægge, fjerne gulvbrædder eller loftsplader for at finde frem til fejlen. Det infrarøde kamera kan finde varmeforskelle uden at gøre skade på boligen, hvilket kan være en stor fordel i mange forskellige situationer.

Ulemper ved termografering

Selvom alle og enhver kan tage billeder med et infrarødt kamera, kræver det erfaring og ekspertise at tolke betydningen af termografier. Det betyder, at man skal kontakte fagfolk for at få opgaven udført korrekt, og det koster selvfølgelig mere end hvis man selv kunne gøre det. 

Bestil gratis hustjek inklusiv termografering her

Konklusion

Termografering kan spare en masse hovedpine og besvær, da teknologien hurtigt og præcist finder frem til hvor der er udsving på temperaturen. Hvad angår isolering kan man derfor hurtigt vurdere hvilke områder der bør gennemgås og forbedres for den bedst mulige effekt. 

Termografering kan desuden gøre elektrikerens arbejde markant nemmere, da man ikke behøver gætte, eller bruge adskillige timer på fejlfinding, for at finde frem til periodiske fejl eller andre udsving på boligens faser.

Ofte vil prisen som termografering koster betale sig selv hjem på kort tid, nogle gange endda med det samme når man sammenligner med arbejdstid der ellers skulle bruges på fejlfinding eller analysering.

Ønsker du at forbedre eller fremtidssikre din bolig, kan termografering være et effektivt og rentabelt redskab. Så benyt tjenesten til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud i dag, så kan du altid bestemme om du vil starte dit projekt eller ej.

Nyttig viden

Ønsker du en ny isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du hulmursisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du en loftisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du træfiberisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder termografering?

Termografering er en teknik, der bruger infrarød stråling til at registrere og visualisere temperaturforskelle i objekter eller områder. Dette anvendes ofte i industrien, bygninger og medicinske områder for at detektere anomalier og fejl.

Hvad er en termografisk undersøgelse?

En termografisk undersøgelse er en diagnostisk metode, der bruger termografi til at måle og visualisere temperaturforskelle i kroppens overflade. Det anvendes ofte til at detektere inflammatoriske tilstande, vaskulære problemer eller skader.

Hvad koster en termografisk undersøgelse?

Prisen for en termografisk undersøgelse varierer, men generelt ligger den omkring 3000 kroner. Dette kan dog ændre sig baseret på geografisk beliggenhed, klinik og omfanget af undersøgelsen. Det anbefales at undersøge priser hos lokale udbydere.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top