Plankegulv: Guide & oversigt

plankegulv

Plankegulv er en billig gulvløsning i forhold til mange andre. Det er et flot gulv som kan holde i helt op til 50 år.

Men hvad koster det rent faktisk at få lagt et plankegulv?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig Step-by-Step, hvordan du får den bedste pris

Prisoversigt

Vil du have en pris på lægning af plankegulv? Sammenlign priser fra tre forskellige gulvfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster plankegulv?

Prisen på plankegulv ligger fra 400 kr pr. m2 til 700 kr. pr m2 inklusiv materialer og montering.

Der findes dig mange forskellige former for plankegulv på markedet. Først skal du finde ud af hvilke træsort du ønsker. Her er den mest almindelige træsort eg. Der findes også ask, ahorn og valnød, som alle giver et flot resultat.

Prisen kan dog variere meget ud fra hvilke type plankegulv du vælger i sidste ende, da nogle træsorter er dyrere end andre.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige gulvfirmaer og indhente priser på plankegulv. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Et plankegulv i god stand som er monteret korrekt af et professionelt gulvfirma. Koster omkring 600 kr. pr m2. Det er dog en god investering, da det er et slidstærkt gulv som holder i rigtig mange år fremover til glæde for dig og din familie.

Det er derfor en god ide at sammenligne priser fra flere forskellige gulvfirmaer for at få en god ide omkring hvordan prislejet ser ud, så du ikke ender med at betale for meget for dit plankegulv.

Sådan får du den bedste pris på lægning af plankegulv

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige gulvlæggere. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på plankegulv.

Se hvor nemt det er i videoen her

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på plankegulv gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige gulvfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på lægning af plankegulv her

Priseksempel

Pris på plankegulv

Vi har taget udgangspunkt i en stue på 15 m2. Hvor der bliver lagt plankegulv af et professionelt gulvfirma.

Pris: Samlet på ca. 8.995 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få lagt plankegulv i dit hjem. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på lægning af plankegulv her

Hvad er et plankegulv?

Plankegulv er et meget populært gulv herhjemme i Danmark. Det er et gulv som består af træplanker som er fastgjort til undergulvet. Plankegulv er typisk lavet af ægte træ og giver derfor et naturligt udseende og lang levetid. Det er et gulv som ofte bliver brugt i private hjem og offentlige bygninger.

Massivt plankegulv består af samme stykke træ hele vejen igennem. Det betyder at det er muligt at slibe dette gulv rigtig mange gange og det derfor har en utrolig lang levetid. Massive plankegulv kan som nænvt fåes i mange forskellige træsorter og forskellige sorteringer, efter din personlige smag. Massive plankegulve består typisk af brede planker og vil passe til alle rum. 

Så hvis du ønsker et flot trægulv som holder i lang tid og til en god pris. Vil et massivt plankegulv være det helt rigtige valg for dig.

Plankegulve egner sig til rigtig mange forskellige hjem og giver rigtig mange muligheder til personlig indretning. Plankegulvet giver samtidig en lang række økonomiske fordele på lang tid, da det er nemt og billigt at vedligeholde.

Hvordan lægger man et plankegulv?

Hvis du ønsker et nyt plankegulv og har hænderne skruet ordentligt på. Vil det være muligt selv at lægge det. Først skal du forberede undergulvet og sørge for rent og helt tørt. Det er vigtigt der ikke er noget fugt eller nogle ting, så der ikke opstår løbende skader. Derefter skal du måle rummet af, så du ved hvor meget plankegulv du skal bruge. Det er også en god ide at lægge et underlagsmateriale som f.eks. skumunderlag for at give et jævn overflade og reducere støj fra gulvet. 

Derefter skal du lægge plankegulv i rækker så de passer ind. Du kan evt. bruge en træklods og en hammer for at sikre det hele sidder helt tæt. Til sidst skal du måle og skære de forskellige planker til efter behov. Du skal fastgøre plankerne ved at sømme, klæbe eller klikke dem på plads. Det kommer an på hvilke type gulv du har købt.

Sørg for at have et olieret plankegulv eller lakeret plankegulv, så det holder i så lang tid som muligt efterfølgende. Der er flere forskellige typer overfladebehandling som er godt til et plankegulv.

Fordele ved plankegulv

Et massivt plankegulv er et utroligt holdbart gulv. Det kan tåle rigtig meget slid og passer perfekt til den travle familie med meget aktivitet og fodtøj på gulvet.

Massive plankegulve kan du få til en rigtig god pris i forhold til andre gulvløsninger. Det fås i mange forskellige træsorter, til nogle gode priser.

Ulemper ved plankegulv

Plankegulve findes i forskellige træsorter og kan være selv at montere. Du skal gerne have hænderne skruet ordentligt på eller erfaring med at lægge gulv, får du begynder på at lægge dit plankegulv.

Få 3 gratis tilbud på plankegulv

Hos 3byggetilbud.dk kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af plankegulv. Dette er en god ide, fordi du ud fra de 3 tilbud kan vælge det tilbud som tiltaler dig mest ud fra pris og handlingsplan. Så der ikke opstår nogle ubehagelige overraskelser.

Det gode ved at få 3 forskellige tilbud er også at der ofte er rigtig mange penge at spare på det samme stykke arbejde fra forskellige byggefirmaer. Så du kan spare så mange penge som muligt men også få det ønskede resultat på samme tid.

De har også en entreprisegaranti som betyder at du som privatperson er dækket op til 35.000 kr. hvis der skulle opstå nogle håndværksmæssige fejl.

Dette betyder at du ikke står helt alene med hovedpinen, hvis der skulle opstå problemer og du altid har 3byggetilbud til at hjælpe dig med at komme i mål med dine boligdrømme.

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på lægning af plankegulv her

Konklusion

Hvis du ønsker et flot, slidstærkt gulv til en overkommelig pris, vil et plankegulv være en rigtig god løsning. Du skal dog være opmærksom på at det er et krævende gulv at lægge. Så hvis du selv overvejer at lægge dit plankegulv, skal du helst have erfaring eller være dygtigt med hænderne. Hvis du er i tvivl omkring noget, vil det være en god ide at få et professionelt firma til at udføre opgaven for dig, så der ikke opstår nogle uforudsete udgifter i fremtiden. 

Nyttig viden

Ønsker du sildebensparket? – Se komplet guide her.

Ønsker du epoxy gulv? – Se komplet guide her.

Ønsker du linoleumsgulv? – Se komplet guide her

Ønsker du vinylgulv? – Se komplet guide her

Ønsker du nyt klikgulv? – Se komplet guide her

Ønsker du nyt terrazzogulv? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål omkring plankegulv

Hvad koster det at få lagt et plankegulv?

Prisen for at få lagt et plankegulv varierer afhængigt af faktorer som træsort, tykkelse af gulvet, installationsmetode og arbejdskraftomkostninger. Typisk kan det koste mellem 400 - 700 kr pr. m2 inklusiv materialer og montering.

Hvor længe holder et plankegulv?

Holdbarheden af et plankegulv varierer, men et velplejet gulv af høj kvalitet kan holde i 30 - 50 år eller mere, afhængigt af træsort, tykkelse og vedligeholdelse.

Hvordan vasker man plankegulv?

For at vaske et plankegulv, brug en blød moppe eller klud med mildt rengøringsmiddel og vand. Undgå overskydende fugt, og tør gulvet straks for at forhindre skade.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top