Orangeri: Guide & oversigt (2024)

orangeri

Et orangeri kan være en vidunderlig tilføjelse til dit hjem, give dig et lækkert sted at opholde sig og øge værdien af din ejendom.

Men hvad koster et orangeri rent faktisk at få bygget?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris hos professionelle håndværkere.

Prisoversigt

Vil du have en pris på at få lavet et orangeri? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster et komplet orangeri?

Et mindre orangeri der ikke er isoleret starter typisk fra 32.000 kr.

Et fritstående orangeri der er udført i eksotisk træ og med store glaspartier starter typisk fra 100.000 kr.

Et stort fritstående og isoleret orangeri starter typisk fra 150.000 kr.

Prisen på et orangeri tilbygning ligger derfor typisk mellem 100.000 til 150.000 kroner. Det kommer også an på om det er et integreret orangeri eller ikke.

Det kan være billigere at vælge en simpel facon, da mere komplekse designs kan gøre forløbet dyrere og kræve mere tid til udskæring af glas m.m. 

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på et orangeri. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Dertil kommer ofte et beløb der dækker levering, montering og projektstyring, som kan lande på yderligere 30.000 til 60.000 kr.

Hvis du ønsker at få bygget et orangeri, er det vigtigt at foretage et par overvejelser inden du henter tilbud.

Der er nemlig en række forskellige typer, så du bør tænke over de primære formål som orangeriet skal anvendes til. Skal det være et orangeri med pejs eller et isoleret orangeri? Eller skal det blot være et orangeri der fungere som udestue i de varmere måneder?

Samtidig kan man også vælge et orangeri der forbindes til muren, eller et fritstående orangeri der er adskilt fra resten af ejendommen, så du har to bygninger. Man kan også få orangeri med muret sokkel af glas eller træ og meget mere.

Som du kan se fra ovenstående eksempler, kan der være store variationer i prisen, alt afhængigt af designet, materialevalg og selve orangeriets funktioner. Derfor anbefaler vi at man kontakter flere forskellige firmaer der bygger og montere orangerier, for at få den bedste pris.

Det er nemt og hurtigt at få 3 uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk når du drømmer om et orangeri. Det kan samtidig give et overblik over hvilket prisleje dit projekt befinder sig i. På den måde kan du træffe en velinformeret beslutning, og derefter vælge montering af det orangeri der opfylder dine behov og passer til dit budget.

Sådan får du den bedste pris på et orangeri

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på et orangeri.

Se hvor nemt det er i videoen her

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Det ikke blot nemt og hurtigt, men 3byggetilbud.dk hjælper dig også til at opnå den bedste pris for dit projekt. Et orangeri kan som nævnt være en forholdsvis stor investering, og derfor kan der være mange penge at spare, ved at vælge det rigtige firma.

Udover prisen, får du også indsigt i hvordan de forskellige firmaer udfører deres designs, og projektforslag. Det giver dig en idé om hvilke montører der er bedst egnede til at bygge netop dit orangeri. Du kan sammenligne de forskellige idéer fra de tilbud du får tilsendt, og derefter benytte disse oplysninger til din fordel.

Når du benytter 3byggetilbud.dk, slipper du for selv at undersøge de bedste lokale håndværkere der tilbyder montering af orangeri. På denne måde kan du fokusere på dit arbejde eller din familie, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Samtidig er disse tilbud uforpligtende, så du ikke binder dig eller risikerer noget.

Bestil 3 gratis tilbud på at få lavet et orangeri her

Priseksempel

Pris på specialbygget orangeri

I dette eksempel regner vi med at du ønsker at specialbygget orangeri på 20 m², der skal være fritstående, isoleret og udført i materialer af en god kvalitet, der kan holde mange år i det danske vejr.

Pris: Samlet ca. 160.000 kr. alt inkl.

Dette er blot et priseksempel. Hvis du ønsker at få et tilbud og en aktuel pris på hvad et orangeri vil koste at få bygget på din grund, anbefaler vi at du benytter 3byggetilbud.dk – for at indhente 3 uforpligtende tilbud der giver dig et overblik, og kontakt til professionelle virksomheder med erfaring i at bygge orangerier.

Få 3 gratis tilbud på at få lavet et orangeri her

Hvad er et orangeri?

Et orangeri har typisk store glaspartier, der lader masse naturligt lys gennemstrømme rummet og skaber en vidunderlig atmosfære. Ofte vil man opleve en elegant arkitektur og smukke designs, hvor der er kælet for detaljerne med buede former og gode materialer.

I dag vælger mange husejere at udsmykke deres orangeri med afslappende møbler, såvel som dekorationer der skaber en lille oase i baghaven, hvor man kan trække sig tilbage med en god bog, eller nyde tid sammen med familien.

Mange danskere forveksler ofte et drivhus med et orangeri. Og det er der egentlig også god grund til. Orangeriet er nemlig originalt designet til at dyrke eksotiske planter, såsom appelsiner, citroner og lime. På grund af byggematerialerne, er et orangeri bedre egnet til at holde disse planter i live under de barske vinterforhold vi oplever i landet.

Orangeriet er typisk også større, og i dag anvender mange danskere et orangeri som en lækker og isoleret udestue, der endda kan have indbygget varme eller pejs. Det er et moderne rum der skaber rolige omgivelser, og som typisk kan bruges flere måneder om året end en typisk udestue.

Fordele ved et orangeri

Et orangeri er et sted hvor hele familien kan samle sig. Det kan fungere som en forlængelse af dit eksisterende hus. Derudover kan du forlænge sæsonen om sommeren, så det er muligt at sidde og spise derude i mange måneder om året. Det kan bruges hele året rundt, hvis du har valgt den isoleret løsning.

Et orangeri viser sig fra sin bedste side, hvis du har grønne planter inde i det. Det er også muligt at nyde solens stråler derinde fra i mange måneder i løbet af året.

Ulemper ved et orangeri

Det er meget kompliceret at bygge et orangeri. Vi vil derfor anbefale dig at få et professionelt firma til at udfører opgaven for dig. Det kan nemlig være en uoverskuelig opgave selv at bygge.

Få 3 gratis tilbud på et orangeri

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på at få lavet et orangeri her

Konklusion

For at få bygge orangeriet er der nogle ting som du skal tage højde for. Både om det skal være et isoleret orangeri, fritstående orangeri eller en integreret del af huset.  Orangeri kan give nogle fantastiske stunder med din familie og give et ekstra rum til dit hus. Et orangeri fås i mange forskellige størrelser og kan bruges på mange måder.

Vi håber denne guide har gjort dig klar til at investere i et orangeri, så du kan nyde det næste sæson. Vi er sikker på det er helt rigtige løsning for dig og din familie og du bliver glad for dit orangeri.

Nyttig viden

Ønsker du et tegltag? – Se komplet guide her

Ønsker du byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du tagpap tag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på et drivhus og et orangeri?

Et drivhus er designet til at skabe optimale vækstbetingelser for planter med fokus på varme og luftfugtighed. Et orangeri er et mere æstetisk rum, der kombinerer glasvægge med stilfuld arkitektur og bruges ofte til at skabe hyggelige stunder med din familie.

Hvad koster det at få bygget et orangeri?

Prisen for at bygge et orangeri varierer betydeligt afhængigt af størrelse, materialer og design. Generelt ligger prisen på omkring 100.000 til 160.000 kr, afhængig af individuelle præferencer og omfanget af projektet.

Hvad er definitionen på et orangeri?

Et orangeri er en struktur med glasvægge og tag, designet til at huse og dyrke planter og skabe hyggelige aftener med sine venner eller familie.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top