Totalrenovering: Guide & oversigt

totalrenovering

Totalrenovering kan være vejen frem når der skal foretages en gennemgribende opdatering af hele boligen.

Primært er totalrenovering møntet på ældre boliger i Danmark, men kan også gælde for nyere boliger med behov for bedre energimærke m.m.

Men hvad koster en totalrenovering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

totalrenovering

Vil du have en pris på totalrenovering? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en totalrenovering af hus?

Totalrenovering af hus koster typisk fra 8.000 kroner per kvadratmeter og op. Der findes desværre ikke et endegyldigt svar på dette spørgsmål, da prisen afhænger af mange forskellige faktorer. Vi har dog gennemgået en lang række byggeprojekter fra de seneste par år, for at kunne give dig flere detaljer og specifikke priser for individuelle projekter nedenfor.

Udskiftning af taget er typisk når det gælder totalrenovering, og her kan man regne med en samlet pris på et sted mellem 150.000 til 400.000 kr, alt afhængigt af tag typen og størrelsen på huset. Det koster cirka 1.000 til 2.500 kroner per kvadratmeter, alt inkl.

Facaderenovering er også populært blandt totalrenovering, da en rengøring, pudsning og omgang ny maling eller udskiftning af facadeklinker kan få huset til at se nyt ud. Det koster typisk 50.000 til 250.000 kroner, altså cirka 500 til 1.500 kroner per kvadratmeter.

Isolering er en anden opgave, der er almindelig i denne type byggeprojekter. Her er det typisk isolering af loft og hulmur, der kan koste et sted mellem 50.000 til 125.000 kroner alt i alt, eller 200 til 750 kroner per kvadratmeter.

Ofte vil det også være en god idé at udskifte de gamle vinduer til nogle moderne udgaver der bedre kan holde på varmen. Det koster typisk 5.000 til 15.000 pr vindue, og kan altså løbe op i et sted mellem 50.000 til 150.000 kroner alt i alt.

Totalrenovering indebærer typisk en omfattende renovering af køkkenet. Denne pris kan svinge meget, alt afhængigt af omfanget og materialer, men er typisk et sted mellem 100.000 til 350.000 kroner, altså 7.500 kroner til 20.000 kroner per kvadratmeter.

Renovering af badeværelset er også populært, men her vil man typisk betale 100.000 til 200.000 for VVS-arbejde, nye fliser, inventar og rørføring. Det giver en kvadratmeterpris på et sted mellem 12.500 til 25.000 kroner.

Udskiftning af el- og VVS-installationer er typisk en god idé når man totalrenoverer ældre huse, da prisen her vil være lidt lavere, da der er lettere adgang til ledninger og rør på dette tidspunkt. Det koster typisk 50.000 til 150.000 kroner for enten el- eller VVS-installationer.

Ændring af planløsningen kan være med til at give boligejere en bedre udnyttelse af de eksisterende kvadratmeter. Det koster typisk 30.000 til 150.000 kroner, alt afhængigt af hvor mange vægge der skal rives ned eller flyttes rundt på. 

Skal der ny varmepumpe, etableres fjernvarme eller monteres gasfyr, bør man regne med en pris på et sted mellem 50.000 til 150.000 kroner. Dette kan variere lokalt, da nogle områder har bedre muligheder end andre.

Ofte vil det også være nødvendigt at få udført en del malearbejde når de store projekter er overstået. Dog er køkken, badeværelse, facade og de andre rum vi allerede har dækket ovenfor ikke inkluderet, da prisen for maling allerede er regnet med i deres egne afsnit. Med andre ord vil det typisk være maling af entre, værelser, stue og lignende, som typisk løber op i 20.000 til 50.000 kroner.

Sidst men ikke mindst, vælger mange danskere også at etablere gulvvarme i forbindelse med totalrenovering af boligen. Det er et oplagt tidspunkt at gøre det på, og kan virkelig gøre en forskel i forhold til varmeregningen og komforten. Det koster typisk 50.000 til 150.000 kroner, alt afhængigt af areal og gulvtype.

Det kan hurtigt blive uoverskueligt at holde styr på så mange forskellige projekter, ligesom det kan være svært at planlægge rækkefølge og booke autoriserede håndværkere til tiden, hvis man selv står med det ansvar. 

Der er mulighed for både at få indvendig renovering og udvendig renovering. Det mest almindelige indvendig totalrenovering er nyt køkken, nye gulve, nye indvendige døre, nye hårde hvidevarer og at renovere badeværelset. Hvor de mest almindelige udvendig totalrenovering er udvendig beklædning.

Når du skal igang med omfattende renoveringer af et gammelt hus eller ældre bygninger. Er det en god ide at have kompetente samarbejdspartnere, når du skal have renoveret hus da det er et omfattende arbejdet.

Derfor vælger mange at få hjælp til totalrenovering, enten i forhold til den administrative byrde, eller til at få en komplet løsning, hvor boligejerne ikke selv skal være med ind over.

Sådan får du den bedste pris på en totalrenovering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på totalrenovering.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på totalrenovering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på totalrenovering af hus her

Priseksempel

totalrenovering

Totalrenovering pris

I dette priseksempel tager vi udgangspunkt i en bolig fra 1970’erne. Boligen på 150 kvm blev for nyligt handlet på markedet, og de nye ejere ønsker en totalrenovering før de flytter ind.

  • Udskiftning af tag = 200.000 kroner.
  • Renovering af facade = 100.000 kroner.
  • Isolering af hulrum og vægge = 90.000 kroner.
  • Udskiftning af døre og vinduer = 75.000 kroner.
  • Renovering af køkken = 175.000 kroner.
  • Renovering af badeværelse = 150.000 kroner.
  • Udskiftning af el og VVS = 200.000 kroner.
  • Ændring af planløsning = 75.000 kroner.
  • Ny varmepumpe = 80.000 kroner.
  • Etablering af gulvvarme = 95.000 kroner.
  • Malearbejde = 25.000 kroner.

Pris: Samlet på ca. 1.265.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få totalrenoveret din bolig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på totalrenovering af hus her.

Hvad er totalrenovering?

Som navnet antyder, er totalrenovering et stort projekt, der involverer mange forskellige arbejdsopgaver. Totalrenovering bliver typisk igangsat når der overtages et ældre hus med behov for en modernisering, og er især populært blandt førstegangskøbere og andre personer, der køber en bolig.

Typisk vil man under en totalrenovering udskifte alle de væsentlige elementer i huset, der har taget skade, eller er blevet for slidte til blot at kunne friskes op. Her er en renovering af taget, vægge, gulve, døre, vinduer, el installationer, VVS, køkken og badeværelse oplagte projekter.

De fleste projekter omhandlende totalrenovering sker når et hus bliver solgt på markedet, og overtaget af de nye ejere, men der er som udgangspunkt ikke noget der siger, at eksisterende ejere ikke godt kan totalrenovere deres egen bolig. Dog er det blot ikke lige så hyppigt det sker, da denne type boligejere typisk vil renovere løbende.

Totalrenovering er en god idé hvis man ønsker at bevare det eksisterende fundament, og selve placeringen af huset, ligesom det også i de fleste tilfælde fører til mindre co2 udledning, og altså belaster miljøet mindre, end hvis man valgte at rive huset helt ned for at bygge nyt på grunden.

Det er dog en stor opgave, der kræver meget planlægning, en vis viden og erfaring, såvel som et budget der realistisk kan holde til de mange forskellige projekter, såvel som eventuelle uforudsete omkostninger. Mange danskere vælger derfor fagfolk til at hjælpe med totalrenovering.

En totalrenovering øger typisk ejendomsværdien markant, da den både bliver mere attraktiv at bo i, bedre optimeret i forhold til energiforbrug, såvel som flottere at se på og mere egnet til en moderne livsstil.

Totalrenovering kan sagtens indebære nytænkning af plantegningen, da man i mange tilfælde alligevel kommer helt ind til skelettet af huset, og derfor godt kan flytte et par vægge for at skabe et åbent køkken-alrum, eller inddrage dele af den store stue til et ekstra børneværelse m.m.

Totalrenovering af 70’er hus

Mange huse, der blev opført i løbet af 1970’erne, er begyndt at kræve større renoveringer for at kunne leve op til vores moderne ønsker om kvalitet, materialer, energiforbrug og livsstil.

Derfor sker der i disse år mange totalrenoveringer af 70’er huse, som især fokuserer på at udbedre den dårlige isolering af vægge, lofter og gulve, ligesom der også bliver udskiftet mange vinduer og døre i denne type boliger.

Samtidig er det også oplagt at kigge nærmere på el- og VVS-installationer, da disse typisk er ved at være udtjent i forhold til hvad der er sikkert og funktionelt. Her kan det både være vandrør der er ved at ruste, eller bløde ledninger der bør udskiftes til mere sikre og moderne udgaver.

En del huse fra 1970’erne har også byggematerialer der indeholder asbest, såsom i taget, loftplader eller isoleringen, og når man alligevel er i gang med en større totalrenovering, kan det være fordelagtigt at skifte det. Især hvis man kan nå det, inden den nye lov om håndtering af asbest træder i kraft, hvor det bliver markant dyrere i 2025.

Mange danskere vælger at opdatere deres køkken og bad når vi snakker totalrenovering af et 70’er hus. Både for at få et smukkere udseende, men også for at få nogle mere funktionelle rum, der passer til nutidens standarder.

Dog har mange 70’er huse også en vis charme og sjæl, noget som mange kæmper for at bevare, ved netop at totalrenovere i stedet for at rive helt ned og bygge nyt. Her kan de arkitektoniske elementer være en rettesnor for hvad projektet indebærer, og mange vælger også at bruge materialer der passer med tidsånden.

Fordele ved en totalrenovering

Ved at bevare den eksisterende bygning, men renovere den fra top til tå, kan man føre gamle boliger ind i vores moderne tidsalder, uden at ofre helt ligeså meget som hvis man bygger nyt fra bunden af. Dette er både godt for klimaet, men kan også bevare nogle af de unikke arkitektoniske elementer fra det originale hjem.

Ved en totalrenovering øger man typisk ejendomsværdien markant, da der i bund og grund ikke længere er tale om det samme hus efter projektet er afsluttet. Derfor skal der tit foretages en ny vurdering af boligen. Samtidig vil man også opleve en bedre funktionalitet af huset, ligesom det bliver mere behageligt at leve i boligen dag til dag.

Ulemper ved en totalrenovering

På grund af de omfattende og utallige projekter som totalrenovering kan indebære, er det typisk svært for uerfarne boligejere selv at holde styr på alle de små detaljer. Det er dog vigtigt at sikre en god orden, da man ellers kan risikere at budgettet vælter, eller at kvaliteten på totalrenoveringen falder drastisk. Derfor vælger mange at hyre professionel hjælp til dele af eller hele projektet.

Få 3 gratis tilbud på en totalrenovering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på totalrenovering af hus her

Konklusion

Totalrenovering er et populært alternativ til nedrivning og nybyg. Det er mere skånsomt overfor miljøet, ligesom det også kan være nøglen til at bevare noget af den historie og kultur som det enkelte hus repræsenterer.

Man får dog stadig mulighed for at ændre på opdelingen af rum hvis det ønskes, og derfor er det altså en fleksibel løsning der ikke nødvendigvis betyder mindre frihed end hvis man bygger nyt hus.

Totalrenovering vil ofte have en positiv indflydelse på ejendomsværdien, da boligen bliver designet i forhold til moderne standarder og levevilkår, både hvad angår udseende, men også praktisk funktionalitet. Samtidig vil det typisk være billigere at totalrenovere frem for at bygge nyt.

Nyttig viden

Ønsker du nedrivning af hus? – Se komplet guide her

Ønsker du en udestue? – Se komplet guide her

Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du eternittag? – Se komplet guide her

Ønsker du nyt badeværelse? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ønsker du facaderenovering? – Se komplet guide her

Ønsker du tagrenovering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Kan det betale sig at totalrenovere?

Det vil typisk afhænge af flere faktorer. For eksempel, tilstanden på boligen, ejendommens nuværende værdi, såvel som de langsigtede planer for boligejeren. Hvis huset ligger i et godt område med høje boligpriser, kan en totalrenovering have større indflydelse på den nye ejendomsværdi, end hvis området ikke kan løfte høje priser.

Hvad koster en indvendig totalrenovering?

Det er svært at sige præcist, da totalrenovering kan dække over mange forskellige projekter, ligesom hvert hus er forskelligt og kræver et særligt sæt opgaver og materialer. Dog vil prisen typisk ligge på et sted mellem 8.000 kroner til 15.000 kroner per kvadratmeter. Denne pris kan dog stige, hvis man ønsker eksklusive materialer og komplet ændring af planløsningen. Vi har eksempler på totalrenovering, hvor den endelige pris per kvadratmeter løb op i mere end 35.000 kroner.

Hvad koster det at renovere et 70'er hus?

Specifikt for 70'er huse gælder det typisk, at der skal isoleres med nye materialer, at køkken og bad skal renoveres, taget og facaden trænger til renovering, og i visse tilfælde at el- og VVS-installationer skal udskiftes. Her vil det typisk koste et sted mellem 500.000 til 2.000.000 kroner, alt afhængigt af husets størrelse og kvaliteten på materialerne der skal bruges.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top