Undertag: Guide & oversigt (2024)

undertag

Et undertag har en afgørende betydning for tagets tæthed. Det er vigtigt at have et tæt undertag for at beskytte dit hjem og undgå fremtidig skader.

Men hvad koster det rent faktisk at få et nyt undertag?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig Step-by-Step, hvordan du får den bedste pris

Prisoversigt

Vil du have en pris på montering af et undertag? Sammenlign priser fra tre forskellige tagfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster et nyt undertag?

Pris på et nyt undertag kommer an på flere ting, herunder.

  • Størrelse på huset

Prisen bliver selvføgelig højere, når der er flere kvadratmeter.

  • Materiale

Du kan forvente en højere pris på opgaven, hvis der bliver lagt et fast undertag. Der er også mulighed for at få lagt et let undertag, det er dog vigtigt at bemærke, at et fast undertag holder væsentlig længere, og derfor er prisen også tilsvarende højere.

  • Beliggenhed

Der kan være stor prisforskel på et nyt undertag, ud fra hvor i landet du bor. Du skal forvente en højere pris i København og Nordsjælland. Hvor det typisk er billigere i sønderjylland.

  • Nem tilgængelighed

Hvis du har vinduer eller rør omkring dit tag, er det mere besværligt at lave nyt undertag og derfor kan prisen på arbejdet også bliver højere af den grund.

  • Valg af firma

Prisen på samme opgave kan også variere meget ud fra hvilket firma du får til at udføre opgaven, derfor vil vi altid anbefale dig at indhente tilbud fra flere forskellige virksomheder. Du kan nemt og gratis indhente 3 uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Det betyder at 3 forskellige leverandøre konkurre om at vinde opgaven. Du kan typisk spare op til 20% ved at indhente flere forskellige tilbud, frem for at vælge det første firma du finder og acceptere deres pris.

Prisen er typisk mellem 200 – 400 kr. pr m2. Dette kan dog variere ud fra overstående faktorer.

Priseksempel

Undertag pris

Vi har taget udgangspunkt i et hus med et 100 m2 tag. Hvor der bliver lavet diffusionsåbent undertag. Da prisen på et undertag ofte indgår i prisen på udskiftning på hele taget, har vi taget udgangspunkt i dette. 

Pris for eternittag + undertag: Samlet pris på omkring 150.000 – 200.000 kr alt inkl.

Pris for kun undertag: Samlet pris på omkring 20.000 – 40.000 kr alt inkl.

Spar penge på nyt undertag

Du kan igennem 3byggetilbud.dk få tilsendt 3 tilbud fra godkendte firmaer, som alle konkurrere om at give dig den bedste pris. Disse tilbud er 100% uforpligtende og du vælger selv, hvilke tilbud dig passer dig bedst,

Få de 3 gratis tilbud på undertag her.

Hvornår skal et undertag udskiftes?

Det kan være meget vanskeligt at se, om dit undertag skal udskiftes. Især for det utrænede øje som ikke ved hvad der skal kigges efter. Hvis du har mulighed for at tjekke dit undertag indefra, skal du kigge efter utætheder, fugt eller i værste tilfælde skimmelsvamp. Hvis du ser nogle af disse ting, er det en god indikator på at dit undertag skal udskiftes.

Hvis du er i tvivl, og gerne vil have en professionel tagkonsulent til kigge på det. Kan du igennem det prisvindende tagfirma Jydsk tagteknik få gratis tagtjek.

Her vil tagkonsulente gennemgå dit undertag og resten af tagets tilstand. Herefter vil du få en dybdegående rapport og et tilbud på et nyt undertag, hvis de mener det skal udskiftes.

Kan man udskifte undertag uden at skifte hele taget?

Det kan normalt ikke lade sig gøre at udskifte undertaget, uden at skifte hele taget. Der er nemlig ingen garanti for at det bliver lavet ordenligt, da det skal laves oppefra og derfor skal du også skifte hele taget. Det er en god ide at få rådgivning fra et professionelt tagfirma først. 

Fordele ved et godt undertag

Et undertag har stor betydning for tagets tæthed. Derfor er det også vigtigt at have et undertag i god stand, så der ikke kommer noget fugt ind når det regner.

Et undertag i god kvalitet er vigtigt for at dit tag har en lang leve tid.

Ulemper ved et dårligt undertag

Hvis dit undertag er utæt, kan det betyde at der kan komme skimmelsvamp i dit hjem. 

Nyttige indlæg

Ønsker du tagpap tag på dit hus? – Se komplet guide her.

Et decra tag giver et flot resultat – Se komplet guide her.

Vil du have en pris på nyt tegltag? – Se komplet guide her

Ønsker du et nyt ståltag? – Se komplet guide her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at skifte undertag?

Man skifter ofte hele taget når der skal skiftes undertag. Prisen på udskiftning af både undertag og taget koster typisk mellem 1500 - 2000 kr. pr m2, hvor undertaget alene koster mellem 200 - 300 kr. pr m2.

Hvad er et undertag?

Et undertag er en vigtig komponent i bygningen af et tag og refererer til det lag af materiale, der lægges under selve tagdækningsmaterialet som en ekstra beskyttelse mod vejr, vand og fugt. Undertaget er normalt monteret direkte på tagkonstruktionen og fungerer som en barriere mellem tagdækningsmaterialet og resten af ​​bygningen.

Er det nødvendigt med et undertag?

I Danmark er det nødvendigt med et undertag, da der er stor udskiftning i vejret. ndertaget fungerer som en ekstra vandtætning og forhindrer indtrængen af ​​regn, sne og fugt i tagkonstruktionen. Undertaget hjælper også med at kontrollere kondens og fugtdannelse under taget. Ved at forhindre vandlækage og beskytte tagdækningsmaterialet forlænger undertaget levetiden for taget.

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top